A Samsung hangsáv nem működik: Gyors javítás

A Samsung soundbar nagyszerű módja annak, hogy javítsa tévéje hangminőségét. De néha problémákba ütközhet a Samsung soundbarral. Szerencsére van néhány gyors javítás, amellyel megpróbálhatja megoldani a Samsung hangsáv nem működő problémáját.

Ebben a cikkben megtekintünk néhány ilyen javítást, amelyek segítségével rövid időn belül újra üzembe helyezheti a Samsung soundbart. De előtte értsük meg, miért nem működik megfelelően a Samsung hangsáv.

Miért nem működik a Samsung soundbarom?

Íme néhány ok, amiért a Samsung hangsáv nem működik:

  • A Soundbar nincs bekapcsolva: A leggyakoribb oka annak, hogy a hangsugárzó nem működik, az az, hogy nem kapcsolta be a hangsávot.
  • A Soundbar nincs csatlakoztatva a TV-hez: Előfordulhat, hogy a Soundbar nincs csatlakoztatva a TV-hez, vagy ha csatlakoztatva van, a HDMI-kábelek sérültek.
  • A Soundbar nincs a megfelelő bemenetre állítva: Lehet, hogy a Soundbar nincs a TV-készülék által kiadott bemenethez csatlakoztatva.
  • A hangerő le van halkítva: Ellenőrizted a soundbar hangerejét? Előfordulhat, hogy a hangerő minimálisra van állítva.
  • A hangszórók sérültek: Ha a hangszórók sérültek, előfordulhat, hogy nem tudják a kívánt hangot produkálni.
  • A soundbar erősítője megsérült: Ha az erősítő sérült, előfordulhat, hogy nem tudja táplálni a hangszórókat.
  • A firmware elavult: Az elavult firmware miatt a Soundbar nem működik megfelelően.
  • A hangsugárzó hibás: Vásárolt egy hibás darabot, és ezután már nem tehet semmit, hogy kicserélje.
Olvasni:  Vannak mentett jelszavak a böngészőben? Talán nem kellene

A Samsung hangsáv nem működik: Lehetséges javítások

Most, hogy megértettük az okokat, amelyek miatt a Samsung hangsáv nem működik, ideje továbblépnünk a javításokra.

Győződjön meg arról, hogy a Soundbar be van kapcsolva

Ez teljesen feleslegesnek tűnhet, érdemes először megnézni. Néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak, mint ebben az esetben. Győződjön meg arról, hogy a Soundbar bekapcsológombja be van kapcsolva. Ha már be van kapcsolva, kapcsolja ki, majd ismét be.

Indítsa újra a Soundbart és a TV-t

Néha egy egyszerű újraindítás sok lehetséges problémát megoldhat. Megpróbálhatja újraindítani a Soundbart és a TV-t, hogy megoldja a rendszer kisebb hibáit, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e.

Ellenőrizze a kábeleket

Győződjön meg arról, hogy a kábelek HDCP-kompatibilisek és nem sérültek. Ha bármilyen vágást vagy karcolást észlel a kábelen, a legjobb, ha a lehető leghamarabb kicseréli őket. Ne felejtse el megfelelően használni a kábeleket, és ne hajlítsa meg őket túlságosan.

Ezenkívül győződjön meg arról, hogy a Samsung Soundbar és a TV a megfelelő kábelekkel csatlakozik egymáshoz, és a kábelek biztonságosan csatlakoznak a megfelelő portokhoz.

Ellenőrizze a soundbar kimenetét

A hangsugárzót úgy kell beállítani, hogy a megfelelő bemenet működjön. Például, ha a TV-készüléke HDMI 1-re van állítva, a Soundbar bemenetét is HDMI 1-re kell állítani.

Ellenőrizze a TV hangkimenetét

A TV-készüléket is be kell állítani a megfelelő bemenetre, hogy hangot küldhessen a Soundbarra. Győződjön meg arról, hogy a TV hangkimenete ugyanarra a bemenetre van állítva, mint a Soundbar.

Állítsa vissza a Samsung soundbart

Talán a Samsung Soundbar visszaállítása megoldja a problémát. A hangsugárzó alaphelyzetbe állításához kapcsolja ki a hangsugárzót, majd válassza le a TV-ről. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva a Lejátszás/szünet gombot körülbelül tíz másodpercig, és a hangsáv automatikusan visszaáll.

Olvasni:  Mi az a Firestick? Hogyan működik?

Frissítse a firmware-t

Ha egy ideje nem frissítette a firmware-t, akkor ideje megtennie. A firmware-t SmartThings vagy USB-n keresztül frissítheti. Ha a SmartThings alkalmazást használja, nyissa meg az alkalmazást, majd válassza ki a hangsávot a vezérlőmenü eléréséhez. Most érintse meg a hárompontos gombot a képernyő jobb felső sarkában, majd lépjen az Információ > Firmware frissítés > Frissítés most menüpontra.

Ha USB-n keresztül frissíti a firmware-t, először lépjen a következő helyre: Samsung letöltőközpont és töltse le a megfelelő fájlokat a soundbar modellszámának megadásával. Csomagolja ki a fájlt, majd másolja a firmware fájlokat az USB gyökérkönyvtárába. Csatlakoztassa az USB-t a Soundbarhoz, és a frissítési folyamat automatikusan elindul.

Keressen fel egy hivatalos Samsung-szervizt, vagy lépjen kapcsolatba a Samsung ügyfélszolgálatával

Ha a fenti megoldások egyike sem működik, ez általában azt jelenti, hogy a Samsung soundbar megsérült, és meg kell javíttatnia. Keresse fel a legközelebbi Samsung szervizt vagy lépjen kapcsolatba a Samsung ügyfélszolgálatával további segítségért.

Új publikációk:

Ajánlott