A Samsung jégkészítő nem működik: Gyors javítás

Csakúgy, mint bármely más géppel kapcsolatos probléma, a Samsung jégkészítővel is előfordulhat időnként. Előfordulhat, hogy a Samsung jégkészítő számos ok miatt nem működik megfelelően, amelyek közül néhány további erőfeszítést igényelhet.

Ebben a cikkben megvitattuk a Samsung jégkészítő működésképtelenségének okait, és néhány módszert a probléma megoldására.

Mi az oka annak, hogy a Samsung jégkészítő nem működik?

Az alábbiakban megemlítettünk néhány okot, amelyek miatt a Samsung jégkészítő nem működik.

  • Jégképződés.
  • Eltömődött vízbevezető szelep.
  • Gyenge víznyomás.
  • A vízszűrőket cserélni kell.
  • A csiga motor nem működik.

Hogyan lehet megoldani a problémát?

Ha Samsung jégkészítője nem működik, akkor megemlítettünk néhány módszert a probléma megoldására.

Ellenőrizze, hogy nincs-e jégképződés vagy eltömődés

A jégkészítő tálcájában vagy az adagolócsövében lévő jég felhalmozódása vagy eltömődése az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a Samsung jégkészítő nem működik. Ellenőrizze a jégtálcát, és ha jégképződést lát, távolítsa el, ha a hűtőszekrény modellje rendelkezik automatikus leolvasztás funkcióval, akkor azt használhatja a hűtőszekrény leolvasztására.

Ellenőrizze, hogy a jéggép folyamat be- vagy kikapcsolva van-e

Sok hűtőszekrénymodell rendelkezik ezzel a funkcióval, amellyel ki- és bekapcsolhatja a jégkészítési folyamatot, ha a hűtőszekrény nem ad ki jeget, akkor ez azt jelenti, hogy a jégkészítési folyamat véletlenül le van kapcsolva. Tehát ellenőrizze, hogy a funkció ki vagy be van-e kapcsolva, ha ki van kapcsolva, akkor kapcsolja be.

Olvasni:  Az Alt+Tab nem működik Windows 11 rendszerben: Gyors javítás

Ellenőrizze a vízbevezető szelepet

A Samsung jégkészítő mindig kinyitja a vízbevezető szelepet, amikor vízre van szüksége a jég készítéséhez, így a vízbevezető szelep fontos szerepet játszik ebben a problémában. A vízbevezető szelep idővel eltömődhet a vízszelep által bezárt ásványi lerakódások miatt. Ha a jégkészítő nem kap megfelelő vízellátást, akkor nyilvánvaló, hogy problémák lépnek fel. Ellenőrizze a vízbevezető szelepet, hogy nincs-e eltömődés és ásványi lerakódás, és tisztítsa meg, ha úgy gondolja, hogy a vízbevezető szelep sérült, akkor azt is kicserélheti.

Cheellenőrizze a víznyomást

A Samsung kézikönyvében szerepel, hogy a jégkészítők ajánlott víznyomása 20 psi. A víznyomás ellenőrzéséhez használhatja a nyomásmérőt, de ellenőrizheti a vízvonalhoz való hozzáféréssel és a víz áramlásának megfigyelésével is. Ha úgy gondolja, hogy a víz lassan jön, akkor be kell állítania a vízvezetéket.

Ellenőrizze a vízszűrőt

Ha a hűtőszekrény modellje vízszűrővel rendelkezik, akkor a Samsung azt javasolja, hogy félévente cserélje ki. Ellenőrizze, hogy a vízszűrő nincs-e eltömődve, mert lehetséges, hogy a vízszűrő eltömődött, és ezért nem működik a jégkészítő. Ha úgy gondolja, hogy több mint hat hónap telt el a vízszűrő legutóbbi cseréje óta, akkor cseréltesse ki.

Ellenőrizze a csiga motorját

A csiga motorja felelős a jég keveréséért és a jégkészítőből való kijuttatásáért, így ha a csiga motorja megsérül, a jégkészítő nem fog működni. Ha a jégkészítő sok hangot ad ki, és nem adja ki a jeget, akkor a csiga motorja megsérülhet. A csiga motorjának ellenőrzéséhez vegye ki a jégvödröt a hűtőszekrényből, és fordítsa el kézzel az augur motort, ha a motor szabadon mozog, akkor multiméterrel ellenőrizze a folytonosságát, és ellenőrizze, hogy sérült-e vagy sem. Nehéz feladat lehet az augur motor eltávolítása, ezért jobb, ha erre képzett technikust hív.

Olvasni:  Hogyan használjunk két számítógépet egy monitorral?

Új publikációk:

Ajánlott