A Samsung One UI 4-el hozza az Android 12-t a Galaxy készülékekre

A Samsung hivatalosan elindította a One UI 4-et, amely a Galaxy S21 sorozathoz, köztük az S21-hez, S21+-hoz és S21 Ultra-hoz kerül forgalomba. A frissítés az Android 12-re épül, és szeptemberben jelent meg béta tesztelésre.

A felhasználók új témákra és testreszabási lehetőségekre, billentyűzet-beállításokra és továbbfejlesztett adatvédelmi beállításokra számíthatnak, beleértve az adatvédelmi irányítópultot, amely nyomon követheti, hogy egy alkalmazás milyen gyakran kér hozzáférést az eszközén lévő érzékeny adatokhoz, valamint a képernyőn megjelenő jelzéseket a kamera és a mikrofon használatára vonatkozóan.

A One UI 4 jelenleg a Galaxy S21 termékcsaládra korlátozódik. A Samsung szerint, „hamarosan elérhető lesz” a régebbi Galaxy telefonokon, beleértve a Galaxy S, Z, A és Note sorozatokat. Ezenkívül egy új szoftverfrissítés jelent meg a Galaxy Watch sorozathoz, amely továbbfejlesztett egészségügyi funkciókat és új óralapokat tesz lehetővé.

A Hírekben: A Bazarloader rosszindulatú program, amely a Windows 10-et kihasználja a szabadban

Az Android 12-t ismerő felhasználók szerint a One UI nem sokban különbözik a hagyományos Androidtól. Az összes szabványos testreszabási lehetőség megtalálható a Material You-tól, beleértve a teljes rendszer témának a kezdőképernyő háttérképéhez való igazítását, valamint az új ikonokat, widgeteket és gombokat.

A Samsung One UI 4-el hozza az Android 12-t a Galaxy készülékekre

A billentyűzet néhány frissítést is kap, beleértve az emoji funkciók szélesebb választékát. A GIF-ek és a matricák mostantól közvetlenül elérhetők a billentyűzetről.

Az új adatvédelmi funkciók is ugyanezt hordozzák. A jobb felső sarokban található kis zöld pont figyelmezteti Önt, ha egy alkalmazás megpróbál hozzáférni a kamerához vagy a mikrofonhoz. A One UI 4 egy adatvédelmi irányítópultot is tartalmaz, amely segít a felhasználóknak nyomon követni adatvédelmi beállításaikat, és szemmel tartani, hogy melyik alkalmazás pontosan milyen adatokhoz vagy hardverhez fér hozzá a telefonon.

Olvasni:  Felújított vs felújított: Rövid összehasonlítás
A Samsung One UI 4-el hozza az Android 12-t a Galaxy készülékekre

A Hírekben: Az FBI e-mail szerverei kompromittálódtak; hamis figyelmeztetéseket küldtek több mint 100 000 áldozatnak

Új publikációk:

Ajánlott