A SEO 3 típusa és az Excel készítés módja

Excel 3 típusú keresőoptimalizálásban, amelyek segíthetnek vállalkozása fellendítésében. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a SEO fontosságáról, és megismerheti a SEO típusait és azok használatát.

A keresőoptimalizálás (SEO) egy hatékony marketingstratégia, amellyel célzott forgalmat irányíthatunk egy webhelyre. Hatékony SEO-stratégia használatával a webhelyre irányuló további forgalom növelheti a márkaismertséget, növelheti az eladásokat és javíthatja az általános felhasználói élményt. Ebben a blogban megvitatjuk a SEO különféle típusait, és azt, hogy mindegyik hogyan segíthet a keresőmotorok eredményoldalain (SERP) való rangsorolásban.

Mi az a SEO és miért fontos?

Forrás

A SEO a digitális marketing elengedhetetlen részévé vált. Létfontosságú szerepet játszik abban, hogy vállalkozása webhelye kellő vonzerőt kapjon. Manapság az ügyfelek mindenben az internetre hagyatkoznak, és amikor az Ön által kínált szolgáltatást keresik, Ön biztos szeretne lenni abban, hogy Ön az első vállalkozás, akire gondol. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, meg kell győződnie arról, hogy könnyen megtalálják Önt az interneten.

Amikor egy potenciális ügyfél egy keresőt használ, hogy valamit az interneten keressen, hosszú listát kap az általa használt kulcsszó keresési eredményeiről. Vállalkozásként szeretné megbizonyosodni arról, hogy a keresési eredmények listájának tetején szerepel, hogy növelje annak esélyét, hogy az ügyfél a webhely URL-jére kattint, nem pedig más linkekre. A SEO segít elérni ezt.

Egyszerűen fogalmazva, egy hatékony SEO-stratégia segít javítani webhelye helyezéseit a keresőmotorok keresési eredményeinek szerves részében. Minél magasabban rangsorol ezekben a keresési eredményekben, annál nagyobb organikus forgalmat ér el webhelye. Ez jobb üzleti lefedettséget, több értékesítést és fokozott ügyfélkapcsolatot eredményez. A hatékony SEO technikák megértéséhez fontos először megérteni a keresőmotor működését.

Olvasni:  A tartalomműveletek alapjai és fejlődése

Vegyük például a Google-t. Amikor a felhasználó rákeres valamit a Google-on, több milliárd indexelt webhelyet szűr át, hogy a lehető legjobb eredményeket nyújtsa. Ezek az eredmények több tényezőtől is függnek. Néhány közülük a következőket tartalmazza:

  • Relevancia: A Google először megkeresi azokat a weboldalakat, amelyek tartalma a leginkább kapcsolódik a felhasználó által beírt kulcsszavakhoz.
  • Hitelesség: A Google ezután ellenőrzi, hogy mennyire hiteles és megbízható a weboldal azáltal, hogy megnézi, hány backlink van ezen az oldalon.
  • Hasznosság: A relevancia és a hitelesség nem mindig garantálja a hasznosságot. Valójában egy weboldalon lehet jó minőségű tartalom, de előfordulhat, hogy nem tűnik hasznosnak. Ezért a Google ellenőrzi, mennyire hasznosak a weboldalon található információk.

A SEO 3 elsődleges típusa

Forrás

A SEO tartalommarketingesek többféle típusát használhatják marketing erőfeszítéseik fokozására. A leggyakoribbak az oldalon belüli SEO, az oldalakon kívüli SEO, a technikai SEO, a YouTube SEO, a vállalati SEO és még sok más. Ebben a blogban azonban a három elsődleges típusról fogunk beszélni, azaz a külső, helyszíni és technikai.

1. On-Page SEO

A helyszíni SEO-nak minden köze van a webhely tényleges tartalmához. Segít a keresőmotoroknak megérteni az egyes weboldalak témáját, és értékes forrásként rangsorolni az emberek számára. Van néhány fontos elem, amelyet be kell építenie a tartalomba, hogy magasabb helyezést érjen el a SERP-eken.

A kulcsszavak fontos szerepet játszanak annak meghatározásában, hogy a potenciális vásárló milyen könnyen találja meg webhelyét. Például, ha vállalkozása virágkézbesítési szolgáltatásokat kínál, érdemes lehet olyan kulcsszavakat feltüntetni weboldalai tartalmában, mint például az „aznapi virágkézbesítési szolgáltatások”.

Ezenkívül tisztában kell lennie a felkapott és gyakori kulcsszavakkal, amelyeket a felhasználók beírnak a keresőmotorokba. Számos kulcsszókutató eszköz, például a SEMrush, ahrefs és a Google Search Console segíthet ebben. Ez biztosítja, hogy üzleti webhelye ne vesszen el a hasonló szolgáltatásokat kínáló többiek tengerében. Ezért a kulcsszókutatás kulcsfontosságú a helyszíni SEO szempontjából.

Olvasni:  Az Amazon App 7 legfontosabb jellemzője és használatuk

A HTML és a metacímkék segítenek kategorizálni a webhely tartalmát. Ez megkönnyíti a keresőmotorok számára a tartalom relevanciájának azonosítását. Például, ha egy releváns kulcsszót tartalmazó fejlécet használ, a keresőmotor azonnal értékes erőforrásként azonosítja az oldalt a felhasználó számára, és a webhelyet a SERP-ben feljebb jeleníti meg.

Forrás

A fejlécek és alcímek használata megkönnyíti az olvasók számára a tartalom áttekintését. A metacímkéket, amelyek magukban foglalják a meta címet és a meta leírást, szintén a helyszíni SEO kulcsfontosságú részét képezik. A meta cím az, ami

Fontos, hogy rendszeresen tegyen közzé tartalmat webhelyén, hogy releváns maradjon. Ugyanakkor az is fontos, hogy jó minőségű és vonzó tartalmat tegyen közzé. Győződjön meg arról, hogy a tartalom megfelelően felépített, és értékes információkat tartalmaz.

2. Oldalon kívüli SEO

Ahogy a neve is sugallja, az ilyen típusú SEO olyan technikákat foglal magában, amelyeket nem közvetlenül a webhelyén használ. Az egyik legnépszerűbb off-site SEO taktika a backlinking. A visszamutató hivatkozások olyan hivatkozások, amelyek más webhelyeken találhatók, és az Ön webhelyére irányítanak át.

Amellett, hogy a forgalmat a webhelyére irányítja, a backlinking segít a webhely megbízhatóságának és hitelességének megállapításában is. Minél több visszamutató linkje van megalapozott és jó minőségű webhelyekről, annál hitelesebbnek és megbízhatóbbnak tűnik webhelye a keresőmotorok számára. A vendégküldési taktika hatékony módja annak, hogy visszamutató linkeket szerezzen. A tartalmak közösségi médiában való népszerűsítése egy másik hatékony oldalon kívüli SEO technika.

3. Technikai SEO

Forrás

A technikai SEO sokkal inkább a webhely háttérelemeihez kapcsolódik. Ez a fajta SEO javítja webhelye felhasználói élményét. Azt is megmutatja a keresőmotoroknak, hogy webhelye kiváló minőségű. A technikai SEO néhány eleme:

  • Mobilbarát
  • Feltérképezhetőség
  • Biztonság
  • Weboldal és adatstruktúra
  • Oldalsebesség
Olvasni:  A Twitter volt vezetői 128 millió dollárra perlik Elon Muskot

Ha webhelye mindhárom SEO-típusból tartalmaz elemeket, a keresőmotor könnyen feltérképezheti azt anélkül, hogy hibás hivatkozásokat, lassú oldalsebességet, irreleváns tartalmat és egyebeket találna. Ezenkívül fontos, hogy rendszeresen végezzen ellenőrzéseket webhelye optimális működésének biztosítása érdekében.

Ha nem biztos abban, hogy hol kezdje a SEO-t, kipróbálhatja a Pepper webhelytartalomíró szolgáltatásait. Biztosítjuk, hogy az általunk szállított tartalom minden olyan SEO elemet tartalmazzon, amely szükséges ahhoz, hogy forgalmat tereljen webhelyére.

GYIK

1. Melyek a leggyakoribb SEO hibák?

A kulcsszavak kitömése, a visszamutató linkek vásárlása, a tartalom pörgetése és a rossz tartalomminőség néhány olyan gyakori SEO hiba, amelyet az emberek elkövetnek.

2. Mi a leghatékonyabb SEO technika 2022-ben?

A keresőmotorok folyamatosan frissítik algoritmusukat, hogy biztosítsák a felhasználók számára a legrelevánsabb keresési eredményeket. Ezért nincs olyan SEO technika, amely mindig garantálná az eredményeket.
2022-re a legjobb SEO-technika, ha a hosszú távú és hatékony SEO stratégiára összpontosít. Ez többek között mélyreható kulcsszókutatással, szilárd webhely-architektúrával és minőségi tartalom előállításával valósítható meg.

3. Milyen fejlécstruktúrát kell követnem a webhelyem tartalmánál?

Szinte minden jól besorolt ​​webhely használ fejléccímkéket. Ezzel a gyakorlattal a keresőmotorok jobban indexelhetik webhelyét. A webhely oldalának tartalmától és szerkezetétől függően használhatja a H6 címcímkéket.

4. Hogyan kezdhetik el a kezdők a SEO-t?

Íme néhány lépés a webhely optimalizálásához:
1. Kulcsszókutatás
2. Kulcsszavak beillesztése a tartalomba
3. Hiperhivatkozás tartalom
4. Kerülje a kulcsszótömeget.
5. Képoptimalizálás.
6. Javítsa az oldal sebességét.
7. Gondoskodjon a mobilbarátságról.

Új publikációk:

Ajánlott