A SEO értékesítése: Megvalósítási útmutató ügynökségeknek

Tartalom Tábla

Miért érdemes SEO szolgáltatásokat eladni?

A digitális ügynökségek több mint kétharmada SEO szolgáltatásokat értékesít. Clutch.co felsorolja a digitális ügynökségek számát szerte a világon, és számos attribútum szerint lebontja őket, beleértve a kínált szolgáltatásokat és az országot.

A Clutch szerint a világ digitális ügynökségeinek 66%-a kínál SEO szolgáltatásokat.

2022 márciusában a Clutch.co szerint 26 000 digitális ügynökség kínál SEO szolgáltatásokat, a globálisan összesen 39 000 ügynökség közül. Ha csak azt az 5 piacot nézzük, ahol a legtöbb digitális ügynökség működik, akkor láthatjuk, hogy az átlaguk valamivel magasabb (68%):

   1. 67% az amerikai digitális ügynökségek közül SEO szolgáltatásokat kínál (10 650 ügynökség)
   2. 73% az Egyesült Királyság digitális ügynökségei kínálnak SEO szolgáltatásokat (3266 ügynökség)
   3. 64% az indiai digitális ügynökségek közül SEO szolgáltatásokat kínál (2086 ügynökség)
   4. 64% a kanadai digitális ügynökségek SEO szolgáltatásokat kínálnak (942 ügynökség)
   5. 72% az ausztrál digitális ügynökségek közül 690 ügynökség kínál SEO szolgáltatásokat

Ezek a számok azt mutatják, hogy a SEO-szolgáltatások a digitális ügynökségek alapvető szolgáltatási kínálatát képezik szerte a világon. Ha jelenleg nem kínál SEO szolgáltatásokat, most itt az ideje, hogy részt vegyen ebben a gyorsan növekvő iparágban, amely most már több is lehet 80 milliárd dollár.

Ha már kínál SEO szolgáltatásokat, érdemes lehet újragondolni hogyan eladja ezeket a szolgáltatásokat, és hogyan bővítheti ügynökségének ezt a részét. Eltekintve attól a ténytől, hogy az organikus keresés alapvető követelmény a legtöbb ügyfél számára, a SEO iparág több mint 17%-os CAGR-rel növekszik, és a becslések szerint többet ér. 103 milliárd dollár 2025-ig!

A SEO szolgáltatások gazdaságossága és üzleti értéke

Tehát tudjuk, hogy a SEO iparág nagy és növekvő. De nézzünk meg néhány okot, amelyek miatt a SEO-szolgáltatások digitális ügynökségéhez való hozzáadásával vagy fejlesztésével jót tesz a jövőre nézve.

1. A SEO teljesítménye korrelál az üzleti eredményekkel

A SEO nagyszerűsége az, hogy a legtöbb tevékenység közvetlenül befolyásolja a webhely azon képességét, hogy a Google keresési eredményei között szerepeljen. A magasabb keresési pozíciók több kattintást jelentenek. A nagyobb forgalom több konverziós lehetőséget jelent. Ez a nagyszerű dolog a SEO-ban.

A legtöbb ügyfél a ROI-t (befektetés megtérülését) szeretné látni marketingköltéseiből, ami ideálissá teszi a SEO-szolgáltatásokat az ügyfelek ROI-jának bizonyításához. Az üzleti érték megteremtése ügyfelei számára abban is segít, hogy Ön egyszerű „szolgáltatóból” a megbízható tanácsadó.

2. Kiváló minőségű SEO szolgáltatások kisebb kapacitással nyújthatók, mint más digitális szolgáltatások

A kapacitástervezés (hagyományosan a forgalmi menedzser munkaköre egy hirdetési ügynökségnél) az a folyamat, amely során megbecsülik az egyes tagok által az ügynökségi csapatok között szükséges munkaórák számát, hogy az ügyfélprojektet a legmagasabb minőségi színvonalon teljesítsék. Minden projektnek vannak munkaegységei/mérföldkövek, amelyek potenciálisan feladatokra vannak lebontva. Ha a digitális ügynökségi szolgáltatásokat nézzük, a különböző szakterületek eltérő órákat (azaz kapacitást) igényelnek.

Példa részlegekre bontott projektfeladatokra, amelyek mindegyike időbecslést igényel

A SEO munkák munkaigényesek, mint minden digitális marketing tudományág, azonban az előzetes auditálás, adatelemzés és kutatás megfelelő hányada automatizálható, például ingyenes SEO eszközökkel. Ez jelentősen csökkenti az ügynökségi kapacitásigényt a SEO feladatoknál, így kevesebb munkaórát emészt fel. Ez vagy megfizethetőbbé teszi a projekteket az ügyfelek számára, vagy jövedelmezőbbé az ügynökségek számára, vagy mindkettőt!

3. A SEO szolgáltatásoknak több értelme van, mint megtartó munka

Az ügynökségek boldogulnak a megtartó munkával (azaz: havi fix díjas szolgáltatásokkal). Sok vita folyik az iparágban arról, hogy a visszatartó munka csökken, és az ügyfelek inkább a projektmunkát részesítik előnyben. Ennek ellenére Andy Brown ügynökségi tanácsadó azt mondta egy véleménycikk hogy “az ügynökségi betartók biztosan nem haltak meg”.

“A visszatartók nem tűntek el, de azok, akik nem a megtartó alapú üzletre összpontosítanak, azt látták, hogy ez a bevételi modell elpárolgott.”

Andy gondolata fontos. Kulcsfontosságú, hogy az ügyfelekre összpontosítsunk, akik támogatni tudják a megtartott munkát, vagy megőrzött munkává fejlődnek. A SEO nagyon jól megfelel a megtartott munkának. Az 1. pontban említett kézzelfogható üzleti értékhez kapcsolódik, de nem csak, a SEO folyamatos erőfeszítést igényel.

Olvasni:  uTorrent útmutató – Teljes áttekintés

A SEO soha nem „kész”. Folyamatosan új tartalmakat kell közzétenni, kulcsszavakat keresni, versenytársakat auditálni, backlinkeket építeni, optimalizálni kell – a munka folyamatban van. Ha olyan ügyfeleket vonz, akik megértik ezt, és értékelik a szolgáltatások által nyújtott eredményeket, akkor ügynöksége gyors növekedésre késztet.

4. A SEO-szolgáltatások általában megkönnyítik a keresztértékesítést más digitális marketingszolgáltatásokkal

A SEO valójában számos különböző alszolgáltatást foglal magában, mint például a webhelyek auditálása/feltérképezése, az oldalak optimalizálása, a kulcsszókutatás, a tartalomgyártás, a linképítés és a kiadói tájékoztatás. Nemcsak az ügyfelek számára jó lehetőségek rejlenek SEO-fiókjuk bővítésére, hanem ezek a többi terület más, nem SEO szolgáltatásokat is kiválthat. Leggyakrabban ezek a következők:

 • Weboldal újratervezés/újraépítés
 • Keresőmarketing (SEM) / Pay Per Click (PPC)
 • Közösségi média marketing
 • Tartalom stratégia
 • Átfogó digitális marketing stratégia

5. A SEO szolgáltatások méretezhetők

Ügynökség és skála oximoronnak tűnhet, de a SEO-szolgáltatások méretezhetőek. Mint Roger Parent, alapítója Digitális pozíció fontosságát hangsúlyozza folyamat meghatározása:

“Ha újra alapítanék egy ügynökséget (és lenne rá pénzem és időm), 3 hónapot töltenék minden egyes folyamat kialakításával, mielőtt ügyfeleket szereznék.”

És Roger tudná. A Digital Position-t alig több mint 2 év alatt havi 100 000 dolláros ügynökséggé alakította:

Rogert Parent 25 hónap alatt havi 100 000 dolláros bevételre növelte ügynökségét!

De hogyan skálázódnak a SEO szolgáltatások? Folyamat, emberek és technológia.

   1. Minden egyes folyamat dokumentálása és a munkafolyamat meghatározása Roger első számú ajánlása
   2. Keressen fel SEO tehetségeket a lehető leghamarabb, ne akkor, amikor belefullad a munkába – ez egyirányú utazás Churnville-be
   3. A lehető legtöbb SEO-folyamat automatizálása, mint például a SEO audit és a feltérképezés.

SEO szolgáltatásainak elhelyezése

Mit értünk alatta pozicionálás így különbözik meg az Ön ügynöksége a piacon az összes többi ügynökségtől, amelyek ugyanazért az ügyfélkörért versengenek. A pozicionálás segít a potenciális ügyfeleknek megérteni ajánlatát, és eldönteni, hogy érdemes-e tovább beszélni Önnel. Az ügynökségi ügyfeleinkkel folytatott kommunikációnk során tapasztaltunk néhány tipikus módszert, amellyel az ügynökségek pozícionálják magukat a piacon.

Az egyik legsikeresebb stratégia, amelyet láttunk, az, hogy egy adott iparághoz vagy szolgáltatáshoz szűkülünk. Ezzel tisztességtelen előnyhöz juttatja ügynökségét az „egyablakos ügyintézéssel” szemben, különösen azon ügyfelek számára, akik hasonlóképpen egy adott ajánlatot keresnek. A szűkítés kiegyenlíti a versenyfeltételeket a nagyobb ügynökségekkel szemben, és lehetővé teszi a kis ügynökségek virágzását és növekedését.

1. Ipari rés

Az ügyfelek megcélzása egy adott iparágban segít abban, hogy azonnal kitűnjön a versenytársak közül, amikor az ügyfelek munkáját ajánlja fel. Helyezze magát az ügyfél helyébe. Ha Ön egy e-kereskedelmi márka, és egy ügynökségalapítóval találkozik, aki kizárólag az e-kereskedelmi ügyfelekkel való együttműködésre összpontosít, akkor nehéz tagadni, mennyire kitűnnének a csomagból közvetlenül azelőtt, hogy beszélnének velük. A specializáció számít, még akkor is, ha a nap végén a mögöttes munka nagy része hasonló.

Az ügyfelek olyan ügynökségekkel dolgoznak, akik ismerik vállalkozásukat és szélesebb iparágukat. A Ügynökség Menedzsment Intézet megkérdezett piacvezetőket, hogy mit szeretnének ügynökségi partnereiktől, és az első számú válasz a következő volt: “ipari tudás”. Az AMI alapítója, Drew McLellan szerint:

“Az ügyfelek elvárják ügynökségeiktől, hogy az ügyfél üzleti/iparágának mélyreható szakértelemmel forduljanak hozzájuk, vagy pedig sietve felgyorsuljanak. Elég nehéz proaktív ötleteket és megoldásokat teríteni, ha nem teszel. ismeri az éppen zajló játékot.”

2. Szolgáltatási rés

Egy másik népszerű réspozícionálási stratégia a szolgáltatásajánlat. A felszínen tisztességes feltételezés, hogy egy SEO ügynökség jobban jártas a SEO terén, mint egy teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökség, amely tíz szolgáltatást kínál, amelyek közül a SEO az egyik. Bár ez tisztességtelen összehasonlítás, az ügyfél szemében általában van valami értelme. Az iparági szűkítéshez hasonlóan az a felfogás, hogy az ügynökség egyetlen szolgáltatási kínálatra specializálódott, a szolgáltatás magasabb minőségét eredményezheti.

Nem veszett el bennünk az irónia, hogy ez a cikk az egy hozzáadásának előnyeit hirdeti további SEO szolgáltatás kínálata. A szolgáltatási rés nem minden ügynökségre vonatkozik, és saját kihívásokat vet fel, különösen a toborzás (azaz egy potenciálisan kisebb tehetségcsoporton belüli munka) kapcsán. Bár sok ügynökségalapítóval is beszéltünk, csökkenti szolgáltatási kínálatát és megduplázza a keresőoptimalizálást, mert ott látják a legnagyobb keresletet az ügyfelek részéről.

3. Helyszín niche

Ez a helyi keresőoptimalizálási vagy helyi marketingügynökségek népszerű résstratégiája, akik egy adott város ügyfeleit célozzák meg. Szinte azt mondhatnánk, hogy a legtöbb ügynökség így indul. A személyes kapcsolatok és a helyi hálózatok sok első kliens forrásai, általában helyiek. Aztán az ügynökség onnantól fejlődik.

4. Üzleti cél niche

Ez a fajta szűkítés kevésbé elterjedt, de olyan ügynökségek, amelyek üzleti célokra összpontosítanak – például Lead Generation Agencies vagy CRO (Conversion Rate Optimization) ügynökségek. Ezek az ügynökségek több iparágban is dolgozhatnak, és többcsatornás stratégiákat alkalmazhatnak, de specializációjuk általában egyetlen mérőszám, például a leadek száma vagy a konverziós arány.

A SEO szolgáltatások értékesítésének folyamatai

Az Ön képessége, hogy hatékonyan keressen új potenciális ügyfeleket és konvertálja ezeket az új potenciális ügyfeleket, végső soron meghatározza ügynökségi sikerét. A meglévő ügyfelekkel való továbbértékesítés vagy a munka bővítése nyilvánvalóan egy másik növekedési taktika, és valójában mindkettőt párhuzamosan kell futtatni.

Olvasni:  Beágyazási útmutató a Wixhez

A SEO-szolgáltatások értékesítési folyamatának létrehozása és dokumentálása olyan dolog, amelybe érdemes időt és átgondolást fektetni, mert ez a kulcsfontosságú összetevője a tevékenységének méretezésének. Az áttekinthető folyamatok segítenek az újonnan felvett személyeknek vagy más embereknek, akikkel együtt dolgozik, hogy gyorsan felgyorsuljanak, és megismételjék azokat a dolgokat, amelyek a legjobban működnek.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a folyamatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ügynöksége sikeres legyen:

SEO értékesítési folyamat dokumentációja

Ez egy kicsit meta, de az első feladat az, hogy eldöntse, hol/hogyan dokumentálja a folyamatot. Ez lehet olyan egyszerű, mint a Google Doc de érdemes megfontolni egy speciális eszközt, mint pl SweetProcess amely kifejezetten erre a célra készült:

Nem hangsúlyozhatjuk túl a világosan meghatározott folyamatok fontosságát egy ügynökségnél. Enélkül annyi időt pazarol az új alkalmazottak felvételére, hogy felkészítse őket a SEO szolgáltatások értékesítésére. Fektessen rá időt, és a növekedés során élvezze a hatékonyságot.

Bejövő érdeklődők generálása

Bármelyik ügynökség, amely már kínál SEO szolgáltatásokat, ismeri az organikus keresés erejét ügyfelei számára. A digitális ügynökségek természetes kiterjesztése a bejövő marketingtevékenységük teljesítményének növelése. A kiváló minőségű, kulcsszóra optimalizált, értékes tartalmak közzététele az ügynökség honlapján és a közösségi médiában továbbra is rendkívül hatékony bejövő marketing taktika.

Ha jó minőségű linkekkel irányítja a forgalmat ügynöksége webhelyére, ez segít a domain tekintélyének kialakításában. A forgalom potenciális ügyfelekké alakításának legjobb módja magán a webhelyén. A beágyazható auditáló eszköz segítségével rögzítheti a potenciális ügyfelek adatait (pl.: név, e-mail cím, telefonszám, webhely), miközben az ingyenes webhely-ellenőrzéssel azonnali értéket biztosít a potenciális ügyfelek számára.

(lásd az Embedded Forms további nagyszerű példáit az ügynökségek webhelyein)

Kimenő hirdetések

Egy másik kézenfekvő taktika az ügynökség webhelyére való forgalom növelésére a fizetett hirdetés – például Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn Ads stb.

A legtöbb hirdető nagy értéket lát abban, ha taktikai fizetett hirdetést használ a remarketingre a webhely olyan látogatói számára, akik nem konvertálnak. Az iOS 14.5 óta – ez egyre nehezebbé vált az iOS-készülékek újracélzásakor, de még mindig van nagyszerű lehetőség a releváns közönség elérésére. Itt a SEOptimernél remarketingkampányokat futtatunk a Facebookon és az Instagramon. Az alábbi példában láthatja, hogy a “siess vissza és igényeld…” hirdetésszöveg nagyszerű módja annak, hogy közvetlenül szólítsd meg a webhely legutóbbi látogatóit:

Értékesítési csővezeték menedzsment

Lehetetlen nyomon követni a potenciális ügyfeleket és azt, hogy hol tartanak az értékesítési folyamatban, mivel a skálázást valamilyen rendszer / CRM nélkül kell kezelni a folyamat kezeléséhez. Ez ismét egyszerű lehet a korai időkben, például a Trello tábla de gyorsan kinövi ezt, ahogy felgyorsulnak a SEO értékesítési potenciáljai. Ne feledje, ez egy jó probléma!

Ha eljött az idő, a szokásos megközelítés a dedikált CRM-eszközre való átállás, amely segít a SEO-szolgáltatások hatékonyabb értékesítésében. A CRM fő előnyei:

 • SEO értékesítési folyamatának és folyamatának nagyobb hatékonysága
 • Ápolja a vezetőket, és növelje a megtérési hajlandóságot
 • Képes együttműködni csapatával a kilátások és a cselekvések terén
 • Képes megjeleníteni az értékesítési folyamatot és előrejelzéseket készíteni
 • Központosítsa az összes értékesítési adatot
 • Az értékesítéssel kapcsolatos feladatok és tevékenységek egyszerűsítése

Digitális Ügynökségi Hálózat soroljon fel néhányat az ügynökségek által használt legnépszerűbb CRM lehetőségek közül.

Marketing automatizálás

A marketingautomatizálási eszközök segíthetnek a potenciális ügyfelek gondozásában, és közelebb juttathatják a potenciális ügyfeleket a konverzióhoz. A többi példához hasonlóan az egyszerű kezdés jó módja annak, hogy bizonyítsa ennek értékét, mielőtt dedikált eszközökbe fektetne be. Zapier segít számos folyamat összekapcsolásában automatizált munkafolyamatokkal.

Például, ha beágyazott egy ellenőrzési űrlapot ügynöksége webhelyére – a potenciális ügyfelek adatait automatikusan beküldheti egy CRM-be, például a HubSpotba, az e-mail hírlevéllistájába vagy egy egyszerű Google-táblázatba – vagy bárhová!

Ezzel a fajta egyszerű automatizálással időt takaríthat meg az ismétlődő feladatokon, és ügynökségét a potenciális ügyfelek szemében tarthatja.

Hogyan adjunk el SEO szolgáltatásokat helyi vállalkozásoknak

A legtöbb ügynökség, amely a város helyi vállalkozásainak értékesít, szinte mindig a személyes értékesítésre támaszkodik. A régi közmondás, hogy “az emberek vásárolnak az emberektől”, nagyon fontosak a helyi vállalkozások megcélzásakor. A következő javaslataink vannak a helyi vállalkozások felkutatására és értékesítésére vonatkozóan:

   1. Vegyen részt helyi rendezvényeken / konferenciákon / találkozókon
   2. Kínáljon ingyenes képzéseket vagy workshopokat a helyi co-working terekben/intézményekben
   3. Keressen olyan helyi üzleti webhelyeket, amelyek egyértelműen segítségre szorulnak a SEO-val kapcsolatban (azaz: rosszul helyezik el a célkifejezéseket)
   4. Keressen ingyenes ügynökségeket vagy szervezeteket, amelyekkel együttműködhet
   5. Hozzon létre kiváló minőségű tartalmat a helyi potenciális ügyfelek számára
   6. Ingyenes webhely-auditálást kínáljon a potenciális ügyfeleknek

Korábban már írtunk is erről a témáról, és bemutattuk a 10 legjobb ötletet a digitális ügynökségek vezetői számára – nézd meg!

A helyi vállalkozások, különösen a kisvállalkozások, mindig túlzottan a bevételre vagy a lead generálására összpontosítanak (vállalkozásuktól függően). Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatásai által érzékelt értéknek ezen az üzleti érték objektíven keresztül kell érteniük a számukra. Ha látják (vagy ha be tudja mutatni), hogy a szolgáltatásai hogyan növelik a bevételeiket vagy növelik a saját potenciális ügyfelek számát, akkor nagyobb valószínűséggel fognak Önnel együttműködni.

A helyi vállalkozások is jellemzően ártudatosak, ezért ajánlatát megfizethető, kisebb lehetőségekkel strukturálja, hogy idővel együtt növekedhessenek. Érdemes lenne titokban vásárolni a versenytársaknál, és megtudni, hogyan strukturálják áraikat és opcióikat is.

Olvasni:  A hideg, kemény igazság a kölcsönös kapcsolatokról és a SEO-ról

Hogyan adjunk el SEO szolgáltatásokat franchise vállalkozásoknak

A franchise-tulajdonosok ugyanolyanok, mint a fenti helyi vállalkozások tulajdonosai, de egyes franchise-vállalkozók több franchise-hellyel rendelkeznek, így különösen érdeklődhetnek a csoportos/összesített szolgáltatások iránt. A több telephelyet kezelő cégtulajdonosok még időszegényebbek, így bármit, amit felkínál a szolgáltatásaival, az eladások/potenciálok növelése és az időmegtakarítás mellett jó fogadtatásra talál.

Egyes több telephellyel rendelkező vállalkozások számára is előnyös a központosított adminisztráció vagy a „megosztott szolgáltatások”, mint például a marketing, a bérszámfejtés, a HR, a könyvelés stb. A SEO-szolgáltatások értékesítése ezeknek a cégtulajdonosoknak a költség- és hatékonyságelőnyökben is csak az összes helyet (pl. : méretgazdaságosság).

A fenti ajánlások nagy része a franchise-vállalkozásokra is vonatkozik, de vegye figyelembe az alábbi további taktikákat is:

   1. Vegyen részt bizonyos franchise üzleti eseményeken vagy konferenciákon
   2. Versenytárs-elemzési auditok futtatása más franchise-üzletágakon (akár az ugyanazon márkacsoporton belüli szomszédos vállalkozásokon, akár a csoporton kívüli más márkákkal szemben versenyképes)
   3. A szolgáltatás költségeit központi megtakarításként pozícionálja, amelyből más telephelyeik is profitálhatnak

Ultimate SEO Sales Pitch Script

Daniel Bisettel, a tulajdonossal beszélgettünk Bámulatos dizájn a texasi Wimberleyben található SEO értékesítési folyamatáról és arról, hogyan pozícionálja ügynökségét:

“Általában nagyon… forgatókönyv nélküli vagyok, amikor érdeklődőkkel beszélek a konkrét igényeikről.”

A hatékony értékesítési pitching kulcsa az, hogy először hallgass. Létfontosságú, hogy megértsük, honnan jön az ügyfél, és mit akar elérni.

“Bár egyértelműen sok olyan SEO szolgáltatás van, amely az összes vállalkozás 85%-ára vonatkozik, továbbra is mindent megteszek azért, hogy a beszélgetést (és ezen a ponton ingyenes útmutatást) a rájuk jellemző, valóban előnyös módszerek felé közelítsem. Ez az én cégem. meggyőződésem, hogy azt a minden fontos BIZALOMOT építem, amely minden szilárd kapcsolat (üzleti vagy egyéb) sarokköve.”

Daniel megközelítése a bizalomépítésben és az előzetes értékteremtésben rendkívül hatékony módja annak, hogy új üzletembereket tápláljon. Ami igazán nagyszerű az eljárásában, az az, ahogyan összekapcsolja a potenciális ügyfelek tapasztalatait a kívánt eredménnyel:

Általában megkérdezem a vezetőt, hogy miért választották az ME-t egy kezdeti konzultációra. Szinte kivétel nélkül ERŐS kapcsolat lesz az imént NEKIK adott tanácsok és az között, hogy hogyan találtak RÁM.

Tudom, hogy ez közhely, de bár őszintén UTÁLOM ezeket az óriásplakátokat, ez majdnem olyan, mint az óriásplakátok, amelyeken ez áll: “Működnek a óriásplakátok? Ez az egyik volt”.

Rámutatom a közvetlen összefüggésre azzal, hogy az ÉN SEO hozta ezeket hozzám, és azt mondom, nem volt-e ez a stratégia egy az egyben azzal, amit az imént tanácsoltam NEKED?

Ha például ebben a cikkben egy linken keresztül jutottak el hozzám, és egy erős tartalommarketing-stratégiát javasoltam nekik, mint elsődleges SEO-t, akkor ha egyszer rámutattunk erre, akkor könnyű látni a bizonyítékot a közmondásos SEO pudingban!

Tehát ezt szem előtt tartva nézzünk meg egy SEO Sales Pitch Scriptet, amely figyelembe veszi az ügyfél megértésének és az előzetes értéknyújtás szempontjait.

Értékesítési kontextus: Hideg ólom, első kapcsolatfelvétel

Ez az értékesítési forgatókönyv egy hideg telefonhívás kontextusában szerepel egy helyi vállalkozáshoz, aki nem ismeri Önt. Meglátogatta a webhelyüket, és miután egy gyors webhely-ellenőrzést végzett, láthatja, hogy számos gyorsjavítást alkalmazhat webhelyük fejlesztésére. Azt is láthatja, hogy nem jelennek meg a Google első oldalán, amikor termékeiket/szolgáltatásaikat keresik.

Szia !

A nevem , az <ügynökségtől> hívok. Éppen a “ ” kifejezésre kerestem a Google-on, és észrevettem, hogy vállalkozása nem jelenik meg a Google első oldalán. Jelenleg más módokon támaszkodik a értékesítésére / a leadek generálására a számára?

Ó igaz?! Valójában helyi vállalkozásokkal dolgozunk azon, hogy a Google 1. oldalán helyezkedjenek el, így nagyobb forgalmat érnek el webhelyükön, és több értékesítést/potenciált érjenek el.

Jelenleg csak az Ön webhelyén vagyok, és látom, hogy van néhány stratégia, amelyek segítségével optimalizálhatja webhelye tartalmát és szerkezetét, hogy a célzott keresési kulcsszavak alapján magasabb rangot kapjon. Érdekelne, ha küldök egy ingyenes webhely-ellenőrzést, amely bemutatja ezeket a betekintést?

Nagy! Mi az e-mail címed?

Még ma elküldöm, és a következő napokban jelentkezni fogok, mert nagyon kíváncsi lennék a gondolataira!

Legyen szép napod!

Értékesítési kontextus: Meleg lead, helyszíni audit elküldése után

Ez az értékesítési szkript tökéletes a kezdetben hideg potenciális ügyfelek újbóli bevonására. Miután megtörtént velük az első hívás, és e-mailben elküldte az ingyenes webhely-ellenőrzést, ennek a hívásnak az a célja, hogy felvegye velük a kapcsolatot, és cselekvésre ösztönözze a potenciális ügyfeleket.

Szia !

itt van az <ügynökségtől>, hogy vagy ma?

Nagyszerű!

Amikor lefuttattuk a webhely-ellenőrzést, nagyon izgatott lettem az összes lehetőség miatt, amellyel javítani lehetett a Google-on elfoglalt pozícióján. Mit gondoltál?

Nos, van néhány rövid távú javítás, amelyet azonnali fejlesztések érdekében tehetünk, majd van néhány középtávú tétel, amit látok, valamint néhány hosszabb távú kezdeményezés, amelyek mindegyike óriási változást jelentene az Ön helyezésén.

Mindig úgy gondolom, hogy nagyszerű dolog kicsiben kezdeni, és látni néhány pozitív változást, majd innen átvinni.

Szívesen felvázolok minden részletet arról, hogyan kezdhetnénk el – van olyan nap vagy időpont, amely megfelelne Önnek?

Tipikus értékesítési kifogások

1. ellenvetés: Nem engedhetjük meg magunknak

A költség gyilkos üzlet. De ásson egy kicsit tovább, mert bár egyes leendő ügyfelek valóban pénzszűkében vannak, a valódi ok az lehet, hogy egyszerűen nincsenek meggyőződve arról, hogy az Ön szolgáltatása segíteni fogja vállalkozásukat. Ha valóban a költség az oka, akkor ki kell emelnie szolgáltatása értékét, és azt a potenciális új forgalmat/eladásokat/leadeket, amelyekre ügyfele valószínűleg számíthat.

Egy másik stratégia az, hogy összehasonlítja a költségeit más dolgokkal, amelyeket esetleg csinálnak. Például, ha több ezer dollárt költenek helyi nyomtatott hirdetésekre vagy rendezvények szponzorálására – a költségek távlatba helyezése néha valóban segít nekik meglátni, milyen költséghatékony is lehet a SEO.

2. ellenvetés: Nem kész ehhez a szolgáltatáshoz

Ez az 1. kifogás variációja. Valójában a kapott kifogás nem biztos, hogy az igazi ellenvetés. Számos, az emberi pszichológiával kapcsolatos ok miatt, amelyekre ebben a cikkben nem térünk ki, ne feledje, hogy a mögöttes kifogás költséggel kapcsolatos, de a leendő ügyfél másképpen fogalmazhatja meg.

Ezt a legalacsonyabb költségű csomag/szolgáltatás ajánlásával tesztelheti. Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy egyszerűen nem bíznak benned (még). Ha ez a helyzet, akkor egyértelműen kommunikálnia kell, hogy a SEO hogyan segíti a versenytársakat a keresésben. Beszéljenek helyetted az adatok.

3. kifogás: Amit jelenleg csinálunk, az jól működik

Emlékeztesd a leendő ügyfelet arra, hogy versenytársai mit nyernek azzal, hogy magas helyezést érnek el a keresésben. Vagy ha nincs jó versenytárs összehasonlítás, nézzen más városokat vagy hasonló vállalkozásokat. Arról van szó, hogy bemutassa, hogyan működik a SEO más vállalkozások számára – végezzen webhely-auditálást, és találjon néhány jó példát.

4. kifogás: Várjuk, hogy hamarosan felveszünk egy marketinges embert

A kisvállalkozások mindig előre tervezik a következő bérbeadásukat, általában a bevételre vagy a növekedési mérföldkövekre várnak. De ugyanezek a vállalkozások hónapokat, sőt éveket is várhatnak a lépésre. Emlékeztesd ezeket a leendő ügyfeleket, hogy azonnali eredményeket érhet el az alkalmazottak felvételi költségeinek töredékéért. Ez egy nagyszerű folytatás a következő értékesítési kifogáshoz…

5. kifogás: A SEO túl sokáig tart az eredmények eléréséhez

Ez egy mítosz és rajtad múlik, hogy feloldod!

Természetesen sok tényező játszik szerepet, mint például a kulcsszavak, a verseny szintje és a keresési mennyiség, de nagyon is lehetséges, hogy néhány héten belül kézzelfogható növekedést tapasztalhat az organikus forgalom.

SEO értékesítési leadek generálása

Korábban közzétettünk egy dedikált cikket az érdeklődők generálásáról, amelyet érdemes megnézni. A több mint 2000 digitális ügynökség esetében, amelyek a SEOptimerre támaszkodnak a fehér címkés jelentésekhez, nagy részük a beágyazható auditáló eszközünket használja, amely közvetlenül az ügynökség webhelyén generál SEO leadeket.

Új SEO-ügyfelek bevezetése – az első 30 nap

Fantasztikus dolog új ügyfelet megnyerni, és szánjon időt arra, hogy csapatával együtt ünnepelje a győzelmet!

Ezt követően az első néhány nap, az első hét és az első 30 nap három igazán kulcsfontosságú időszak ahhoz, hogy pozitív első munkabenyomást keltsen új ügyfelével, és korai értéket teremtsen, hogy megerősítse és megerősítse az elméjükben, hogy sikerült helyes döntés veled dolgozni.

Az első néhány nap – kis méretű / gyors nyeremény:

Futtassa le a bevezető megbeszélést a lehető leghamarabb, és valóban törekedjen arra, hogy ez a találkozó minél hamarabb megtörténjen, miután aláírták a szerződést – ideális esetben még aznap! Ezen a megbeszélésen megkapja az összes szükséges bejelentkezést és hozzáférést a webhelyükhöz, a Google Analytics-hez, a Google Search Console-hoz stb., hogy az első néhány napon belül gyorsan nyerhessen.

Valami igazán hatékony megoldás az oldalon lévő összes probléma megoldása. Ha ezt még nem tette meg előzetesen a bemutató folyamat részeként, futtassa le az ügyfél webhelyének teljes feltérképezését, és azonosítsa és javítsa ki a könnyen javítható problémákat. Tehát az olyan problémák, mint a hiányzó címek, leírások, hibás hivatkozások, nem optimalizált kulcsszavak, helyesírási hibák, hiányzó OG-címkék – alapvetően javítsa ki az összes egyszerű dolgot, és számoljon be nekik az első néhány napban végrehajtott fejlesztésekről.

Első hét – közepes méretű nyeremény:

Tartsa a lendületet, és számoljon be az ügyfélnek 1 héttel a bevezető értekezlet után egy újabb győzelemmel. Mindez a mindössze 7 nap alatt lezajlott pozitív lendület tovább erősíti, hogy helyesen döntöttek az Ön szolgáltatásaival kapcsolatban. Néhány ötlet lehet egy magas tartományú webhelyről származó visszamutató hivatkozás, vagy olyan különösen bonyolult konfigurációk javítása, mint a GA-célok, az eseménykövetés vagy a Search Console.

Az első 30 nap – nagy nyeremény:

Szerezzen nagy nyereményt, és ügyeljen arra, hogy kiemelje ennek jelentőségét az ügyfél számára. 30 nap elteltével Ön azt szeretné elérni, hogy ez a nyeremény olyan legyen, mint egy nagy értékű tartalom közzététele, vagy egy kulcsfontosságú céloldal rangsorolási pozíciójának növelése, vagy esetleg a domain jogosultsági pontszámának növelése.

Következtetésképpen

Amint láthatja, a SEO szolgáltatások hozzáadása digitális ügynökségéhez rendkívül jövedelmező szolgáltatás lehet az iparág növekedése, valamint az e-kereskedelem és az online szolgáltatások felé történő felgyorsult elmozdulása alapján.

Mit gondolsz? Tudassa velünk a Twitteren @seoptimer – szeretnénk hallani felőled.

Új publikációk:

Ajánlott