A SEO és a PR kombinálása a webhely forgalmának növelése érdekében

A cégtulajdonosok és marketingszakemberek mindig olyan innovatív stratégiákat keresnek, amelyekkel nagyobb forgalmat irányíthatnak webhelyeikre. Szóval, gondoltál már arra, hogy a PR és a SEO együttes erejével ezt elérheted? A digitális táj fejlődésével a hagyományos PR és a modern SEO közötti határvonalak elmosódnak.

Harmonikusan integrálva ez a két tudományág jelentősen fokozhatja online jelenlétét, láthatóbbá és hitelesebbé téve márkáját a zsúfolt digitális térben.

De mi a titka együttes erejük mögött? Hogyan egészítik ki egymást, hogy nagyobb eredményeket hozzanak, mint a részeik összege? Olvass tovább, miközben mélyen elmélyülünk a PR és a SEO-ban, és hogyan használhatod ezeket kombinálva a páratlan webhelyforgalom érdekében.

seo

Mi az a PR?

A PR vagy a Public Relations olyan tevékenységek, amelyeket a márka hírnevének és imázsának kezelésére tesz. A lényeg a tartalom létrehozása, a médiával való kapcsolatok kiépítése, és annak biztosítása, hogy márkája a legjobb fényben jelenjen meg. Gondoljon a sajtóközleményekre, az eseményekre és a médiavisszhangra.

Tehát PR-kampányához lenyűgöző sajtóközleményeket tehet közzé, amelyek kiemelik márkája eredményeit vagy innovációit. Indíthat egy olyan eseményt is, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen ügyfeleivel, és javítsa cége imázsát.

A PR proaktív. Az ezen a területen dolgozó szakemberek folyamatosan kapcsolatokat építenek ki újságírókkal, influencerekkel és más média munkatársaival. Miért? Annak biztosítása érdekében, hogy amikor a márkatörténetüket el kell mesélni, figyeljenek rájuk. Ez a kapcsolatépítés kulcsfontosságú, mivel gyakran ez határozza meg, hogy egy márka narratívája elterjedjen-e.

Megfelelő PR-stratégiával a márka narratívája nem csak a hagyományos csatornákon terjeszthető. PR szolgáltatások immár digitális platformokat fed le, a fórumoktól a podcastokon át a közösségi média csatornákig. A kiváló PR segítségével maximalizálhatja az elérést, és biztosíthatja, hogy márkaüzenetét a lehető legtöbb ember meghallja.

Mi az a SEO?

A keresőoptimalizálás (SEO) célja, hogy webhelyét láthatóbbá tegye az olyan keresőmotorokban, mint a Google vagy a Bing. Ez az, ami összeköti a felhasználókat az általuk keresett tartalommal vagy termékekkel.

A SEO lényege két fő entitás megértése: a keresőmotorok és a felhasználók.

Biztosítania kell, hogy a keresőmotorok könnyen megtalálják, feltérképezzék és indexeljék a tartalmat. Ez magában foglalja a webhely tartalmának, szerkezetének és linkjeinek optimalizálását, hogy magasabb rangot kapjon a keresési eredmények között. Mérlegelnie kellene a felhasználói élmény hatása a SEO-ra is. Az értékes tartalmat tartalmazó oldalak gyorsan betöltődnek. Ezenkívül mobilbarátnak és könnyen navigálhatónak kell lenniük, hogy rangsorolhasson a keresési eredmények között.

Tartalmának ezenkívül relevánsnak és értékesnek kell lennie a felhasználók számára, hogy először fogyaszthassák azt. Ha megérti, hogy a közönsége mit keres, testreszabhatja a tartalmat, hogy válaszoljon a kérdéseikre, így nagyobb valószínűséggel jelenik meg a keresési eredmények között.

Olvasni:  12 legjobb webhely SoundCloud Plays & Streamek 2024-ben (igazi és olcsó)

A SEO nem csak egy egyszeri feladat, amelyet bejelöl egy listán. Ez egy folyamatos folyamat. A keresőmotorok folyamatosan frissítik algoritmusaikat, és a felhasználók viselkedése idővel változik. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy egy márka releváns és látható maradjon, összhangban kell lennie ezekkel a változásokkal, és ennek megfelelően kell alkalmazkodnia.

Ennek a sokrétűnek a megértése és eligazodása alapvető fontosságú ahhoz, hogy megközelítését a digitális jelenlét speciális igényeihez igazítsa. Átfogó útmutatók felfedezése, mint például ez SaaS SEO útmutatóértékes betekintést nyújthat a SEO fortélyaiba, biztosítva ezzel, hogy jól felkészülten tudjon navigálni ezen a folyamatosan fejlődő területen.

Mi az a SEO PR?

A SEO PR a PR és a keresőoptimalizálás stratégiai fúziója, amelynek célja, hogy felerősítse márkája online jelenlétét és láthatóságát. A PR történetmesélési és kapcsolatépítési képességeinek integrálásával a SEO technikai és elemzési erősségeivel a SEO PR lehetővé teszi a digitális marketing holisztikus megközelítését. Ez a szinergia biztosítja, hogy a márka narratívája ne csak rezonáljon a közönségével, hanem a keresőmotorok számára is könnyen felfedezhető legyen, ezáltal organikus forgalmat generáljon.

Például, ha egy meggyőző sajtóközleményt vagy egy márkatörténetet, amelyet egy márka webhelyén tesznek közzé, releváns kulcsszavakra optimalizálnak, akkor az jó helyezést ér el. Vagy a PR-tevékenységek révén a márkák jó minőségű linkeket szerezhetnek jó hírű forrásokból, ezzel is javítva a keresési helyezésüket. A jobb láthatóságnak köszönhetően mindkét esetben ezek a márkák nagyobb organikus forgalmat élvezhetnek. .

Lényegében itt van a három kulcsfontosságú módja annak, hogy a PR előnyökkel járjon a SEO-ja számára:

  • Növeli a márka tekintélyét és a bizalmat: Ha jó hírű médiák beszélnek Önről, az növeli márkája hitelességét, ami jobb keresési helyezéseket eredményez. Ráadásul a PR-tartalmak, például a sajtóközlemények, önmagukban is segíthetnek javítani a márka hírnevét.
  • Lehetőséget teremt a minőségi backlinkek létrehozására: A PR segíthet a hiteles forrásokból származó kiváló minőségű hivatkozások biztosításában, amelyek a SEO egyik alapvető összetevője.
  • Növeli az online láthatóságot: A PR bekerül a hírekbe, így többen keresik Önt, és megnő az organikus forgalom.

A PR és a SEO közötti szinergiák megértésével és kiaknázásával olyan lehetőségek világát tárhatja fel, amelyekkel növelheti márkája online jelenlétét, és nagyobb forgalmat irányíthat vállalkozása webhelyére.

A SEO és a PR kombinálása a forgalom növelése érdekében

Most, hogy feltártuk a PR és a SEO egyéni erősségeit, nézzük meg azokat a gyakorlati lépéseket, amelyekkel egyesíthetjük őket. Íme a gyakorlatban használható módszerek a PR és a SEO zökkenőmentes integrálására a webhely forgalmának növelése érdekében.

SEMrush forgalomelemzés

1. Végezzen kulcsszókutatást és optimalizálja PR-tartalmát

Mielőtt sajtóközleményt írna, ismerje meg, milyen kulcsszavakra keres a közönsége az Ön témájához kapcsolódóan. Meg kell értenie azokat a kifejezéseket és kifejezéseket, amelyeket a közönsége gyakran használ a kereséshez. Ez lehetővé teszi, hogy a későbbiekben ennek megfelelően alakítsa PR-tartalmát. Végső soron, amikor a tartalma egybeesik a népszerű keresési lekérdezésekkel, sajtóközleménye láthatóvá válhat a keresőmotorokban. Ennek eredményeként megnő annak esélye, hogy az emberek felkeresik webhelyét.

Olvasni:  10 tipp epikus e-kereskedelmi SEO tartalom írásához 2024-ben

Az olyan eszközök, mint a Google Trends, a SEMrush vagy az Ahrefs, betekintést nyújthatnak a kulcsszótrendekbe. Alacsony versenyhelyzetű kulcsszavakat szeretne megcélozni nagy keresési mennyiség mellett.

Ezenkívül ne felejtse el elemezni versenytársait. Milyen kulcsszavakra céloznak? Ez betekintést nyújthat abba, hogy mi működik az Ön résén, és segít azonosítani a vállalkozása megkülönböztetésének lehetőségeit.

Miután végzett a kutatással, készítse el sajtóközleményét. A választott kulcsszavakat építse be PR-tartalmába. De ügyeljen arra, hogy elkerülje a kulcsszavak tömését. Az ajánlott kulcsszósűrűség 1-2%. Tehát, ha van egy célkulcsszó, akkor azt minden 100 szóhoz egyszer-kétszer adja meg a sajtóközleményben.

2. Végezzen technikai, oldali és oldalon kívüli SEO-t a PR-tartalom láthatósága érdekében

A jól optimalizált webhely biztosítja, hogy bármilyen PR-tartalom könnyen elérhető legyen. A felhasználók egy lekérdezés után láthatják PR-tartalmát a keresőmotorok találatai között, így növelve annak esélyét, hogy átkattintnak, és felkeresik az Ön webhelyét.

Ezen előnyök kiaknázásához technikai, oldali és oldalon kívüli SEO-t kell végrehajtania.

Technikai SEO esetén vegye figyelembe a webhely sebességét. A mai felhasználóknak kevés türelmük van a lassan betöltődő oldalakhoz. Akár néhány másodperces késés látogatók elvesztéséhez vezethet, és a keresőmotorok felismerik ezt. A képek optimalizálása, a böngésző gyorsítótárának kihasználása és a szerver válaszidejének csökkentése csak néhány módja a betöltési sebesség növelésének.

Ezután következik a mobiloptimalizálás, a technikai SEO egy másik kulcsfontosságú aspektusa. Mivel a felhasználók jelentős része mobileszközökön keresztül éri el a tartalmat, elengedhetetlen egy mobilra reagáló webhely. Ezért használjon reszponzív sablont a webhelyéhez, hogy zökkenőmentesen működjön különböző eszközökön, az asztali számítógépektől az okostelefonokig.

Az áttekinthető, logikus webhelyszerkezet segít a keresőmotoroknak a PR-tartalmak hatékony indexelésében. Egy jól átgondolt hierarchia megvalósításával, az oldaltérkép létrehozásával és a belső linkelési stratégiák használatával navigálhatóbbá teheti webhelyét mind a felhasználók, mind a keresőmotorok számára.

Webhelyének biztonsága a technikai SEO kulcsfontosságú szempontja is. A felhasználók bizalma és a keresőmotorok rangsorolása szempontjából fontos, hogy webhelye biztonságos legyen a HTTPS-sel. A Google megerősítette hogy a HTTPS végül is rangsorolási tényező.

Ne feledkezzünk meg a sémajelölésről sem. Ez egy kód, amelyet elhelyez a webhelyén, hogy segítse a keresőmotorokat, hogy informatívabb eredményeket adjanak a felhasználók számára. Ha sémajelölést ad hozzá oldalaihoz, bővített kivonatokkal javíthatja oldala megjelenését a SERP-ben, ami javíthatja az átkattintási arányt.

Most beszéljünk az oldalon és az oldalon kívüli SEO-ról.

Az on-page SEO egy olyan zökkenőmentes felhasználói élmény kialakításáról szól, amely mind a közönségnek, mind a keresőmotoroknak megfelel. Már beszéltünk arról, hogyan kell releváns kulcsszavakat integrálnia PR-tartalmába. De az oldalon végzett SEO több ennél. Létre kell hoznia egy világos PR tartalomszerkezetet is címsorokkal és alcímekkel, valamint lenyűgöző metaleírásokkal és alt címkékkel.

Olvasni:  11 honlappéldák inspirációhoz 2024-ben

Az oldalakon kívüli SEO ezzel szemben a webhely külső tekintélyének kiépítésére összpontosít. Ez magában foglalja a jó hírű és releváns webhelyekről származó backlinkek stratégiai megszerzését. A következő részben arról fogunk beszélni, hogyan szerezheti be ezeket a visszamutató linkeket a PR-elérésen keresztül.

3. Használja ki a PR Outreach-et a linképítéshez

A linképítés az a hely, ahol a PR és a SEO világa a legnyilvánvalóbban ütközik. Az oldalakon kívüli SEO részeként kapcsolatba léphet az újságírókkal és influencerekkel, akik linképítési lehetőségeket keresnek. Az erős backlink profil javíthatja láthatóságát a keresőmotorok eredményei között.

Ezt sokféleképpen megteheti. Például elküldheti nekik a legújabb PR-tartalmait a médiában. A tartalomnak tartalmaznia kell az Ön linkjét. Egy másik lehetőség, hogy bátorítsd őket, hogy adják hozzá a visszamutató linket, ha megemlítették Önt a cikkükben, de soha nem hivatkoztak rád.

Ezek a visszamutató linkek az ajánlási forgalmat irányítják, és megerősítik webhelye tekintélyét a keresőmotorok szemében, ami jobb helyezéseket eredményez.

4. Tegyen közzé más, kiváló minőségű webhelytartalmat a márka tekintélyének javítása érdekében

Ne csak sajtóközleményeket tegyen közzé webhelyén. Többek között kiváló minőségű blogbejegyzések, jelentések és esettanulmányok is lekötik a felhasználók figyelmét. Ennek eredményeként a keresőmotorok felfigyelnek értékükre, és jól helyezik őket a keresőmotorok eredményoldalain.

De ez még nem minden. Ennek a másik jó minőségű tartalomnak a közzététele is jó PR-t eredményez. Ha következetesen tesz közzé ilyen típusú tartalmakat, akkor növeli márkája hírnevét és tekintélyét. Az újságírók akár megemlíthetik Önt a kivételes tartalom miatt.

Alsó vonal? Az ilyen típusú kiváló minőségű tartalommal az emberek úgy tekintenek rád, mint a résen lévő forrásra. Felkeresik webhelyét, hogy felhasználják a tartalmat, vagy akár linket is hoznak rá a legjobb SEO és PR eredmények érdekében.

Tehát ügyeljen arra, hogy értéket biztosítson az olvasóknak. Ne felejtsen el multimédiás elemeket, például képeket, hangot és videókat beépíteni az ilyen típusú tartalmakba. Ezek az elemek javíthatják a felhasználói élményt, megoszthatóbbá tehetik a tartalmat, és javíthatják az elköteleződést.

Ezenkívül mindig tartsa naprakészen és relevánsan ezt a tartalmat, ami a tartalommarketing egyik kulcsfontosságú elve. A digitális környezet folyamatosan fejlődik, és ami ma visszhangzik a közönségeddel, nem biztos, hogy holnap visszhangzik majd vele. Ráadásul a statisztikák és egyéb adatok könnyen elavulhatnak. A blogbejegyzések és jelentések rendszeres frissítése és frissítése biztosítja, hogy azok relevánsak maradjanak a közönség számára, ami tovább fokozza SEO és PR erőfeszítéseit.

Méretezni szeretné az ilyen típusú tartalom létrehozását is. Ha nincs időd írni, ne aggódj. AI sablonok segítségével könnyedén kiadhatja ezeket a tartalmakat. Gondoskodhat arról, hogy a végső kimenet megfeleljen a bevált gyakorlatoknak is, így az üzenetek lenyűgözőek és SEO-barátok.

5. Használja a közösségi médiát a PR-győzelmek népszerűsítésére

A közösségi média a PR és a SEO erőműve. A PR-győzelmek, a médiában való megemlítések vagy a márkatörténetek megosztása olyan közösségi platformokon, mint a Twitter, a Facebook, a LinkedIn és az Instagram, segíthet sok emberhez eljutni. Megoszthatják ezeket, és más módon kapcsolatba léphetnek a közösségi tartalommal.

Olvasni:  A SEO három pillére a WordPress kezdőknek

Bár a közösségi jelzések, például a megosztások és a kedvelések nem közvetlen rangsorolási tényezők, a közösségi média hozzájárul a márka láthatóságának növeléséhez. Ez növeli annak esélyét, hogy több ember keresse fel webhelyét, ami előnyös lehet a SEO számára.

Csak győződjön meg arról, hogy közösségi tartalma összhangban van márkája hangjával és üzenetével. Ezenkívül vegye figyelembe a közönség preferenciáit az egyes platformokon. Például az Instagram egy vizuális platform. Tehát érdemes lehet vizuális elemeket is mellékelni a másolathoz.

Utolsó tippként vegye fel a kapcsolatot a közönséggel a közösségi platformokon. Ez több organikus márka említéshez és visszalinkekhez vezethet.

SEO PR tevékenység mérése

Mint minden stratégia esetében, az eredmények mérése és elemzése kulcsfontosságú. Néhány kulcsfontosságú mérőszám nyomon követésével felmérheti kombinált SEO PR-erőfeszítései hatását.

Íme néhány mérőszám, amelyeket érdemes nyomon követni:

  • Organikus forgalom
  • Kulcsszavak rangsorolása
  • Átkattintási arányok (CTR)
  • Domain jogosultság
  • Backlink minőség
  • Hivatkozó domainek száma

Az olyan eszközök, mint a Google Analytics és a Search Console, felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújtanak abba, hogy a közönség hogyan lép interakcióba a tartalommal. Bizonyos PR-kampányok nagyobb organikus forgalmat generálnak? A média említései értékes linkekhez vezetnek?

Ha rendszeresen értékeli ezeket a mutatókat, finomíthatja a teljes digitális marketingstratégiáját, biztosítva a legjobb eredményeket PR és SEO erőfeszítéseiből. Az olyan erősen versengő iparágban, mint az online szoftverek, lépjen kapcsolatba a professzionális B2B SaaS SEO ügynökség így meg tudják tenni a szükséges stratégia-módosításokat. Ezen a területen nagyon nehéz egyedül megbirkózni.

Következtetés

Most már megérti, mi az a PR és a SEO, és ezek együttes ereje hogyan tudja növelni webhelye láthatóságát és tekintélyét. Az olyan stratégiák megvalósítása, amelyek mindkettőt kiaknázzák, felállítja márkáját az online sikerre.

Megtanulta, hogyan kombinálhatja a SEO-t és a PR-t a webhely forgalmának növelése érdekében.

Végezzen alapos kulcsszókutatást, és optimalizálja sajtóközleményeit. Végezzen technikai, oldali és oldalon kívüli SEO-t, hogy biztosítsa PR-tartalmának láthatóságát. Használhatja a PR-kapcsolatot, hogy értékes linkeket generáljon.

Ne felejtsen el olyan jó minőségű tartalmat közzétenni, amely növeli márka tekintélyét. Használja ki a közösségi média erejét PR-győzelmei népszerűsítésére és az elérhetőség növelésére.

Utolsó tippként, következetesen mérje meg SEO és PR erőfeszítéseit a finomítás és az alkalmazkodás érdekében.

Készen állsz arra, hogy weboldalad forgalmát az egekbe emelje? Használja ezt a bejegyzést útmutatóként, és hagyja, hogy a PR és a SEO csodákat tegyen Önnel!

Chris Norton, az Egyesült Királyság 7. legnagyobb marketing podcastjának házigazdája Társadalmilag elfogadhatatlanés a díjnyertes B2C PR-ügynökség alapítója Tilalom. Övé közösségi média képzési blog szerepel az Egyesült Királyság 10 legjobb PR-blogjában. Rengeteg digitális PR-tippért itt követheti Chris-t @chris_norton.

Új publikációk:

Ajánlott