A SEO sikerének 6 alapelve

Szeretné, hogy webhelye rangsoroljon a keresési eredmények között? Nem lépheti túl ezt a 6 alapvető SEO-elvet. Nemcsak alapvetőek, hanem SEO szakértők is ajánlják őket világszerte, még a Google is!

Ha kezdi, összpontosítson erre a 6 dologra, mielőtt bármi mást tenne, ami javítani fog az organikus keresési rangsoron. A TL;DR verzióhoz kattintson a lejátszás gombra az alábbi videónkon, vagy görgessen lejjebb a részletekért.

SEO tipp # 1: Ne felejts el enni

Az EAT a Google rövidítése Eszakértelem, Ahatóság és Trozsda. Egyszerűen fogalmazva, az EAT egy rangsorolási módszer. A Google arra összpontosít, hogy kiváló minőségű eredményeket biztosítson a keresési eredményoldalon. Úgy vélik, hogy ezt úgy érhetik el, ha előnyben részesítik az EAT-értékű oldalak eredményeit.

Ha nagy mennyiségű, versenyképes kifejezésekre keres, akkor több mint valószínű, hogy az első oldalon olyan eredményeket fog látni, amelyek nagyon jól ismert kiadóktól, márkáktól vagy szervezetektől származnak. Olyan webhelyek, amelyek vezető szerepet töltenek be a területen, olyan webhelyek, amelyek mérvadóak és olyan webhelyek, amelyekben az emberek megbíznak. A Google keresési minőségre való összpontosítása a nagyobb szereplők javát szolgálja, így ha Ön kezdi, már az első naptól kezdve szakértelmet, tekintélyt és bizalmat kell kialakítania a célkulcsszavaival kapcsolatban. Ha egy versenytéren magas keresési mennyiséggel rendelkezik, ez egy hosszú játék, valamint az elhivatottságod és következetességed határozza meg a sikeredet.

Olvasni:  Teljesítmény SEO keresési szándék

SEO tipp #2: Építsen nagyszerű tartalmat

Közvetlenül az előző tippet követve, az EAT felépítésének legjobb módja a Google szavaival élve: “nagyszerű tartalom közzététele”. A gyakori, jó minőségű, a témával kapcsolatos tartalmak EAT-értékű túlórává teszik webhelyét. A felhasználói élményre való összpontosítás és a felhasználó számára hasznos, informatív és megosztható tartalom biztosítása az EAT felépítésének útja.

Az, hogy ez hetekig vagy hónapokig tart, a végrehajtás minőségétől és az iparág versenyképességétől függ. Ha ezt a lépést magas színvonalon hajtja végre anélkül, hogy figyelembe venné a következő 4 lépést, az kedvezőbb lenne, mint alacsonyabb színvonalon végrehajtani és minden mást megtenni. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a nagyszerű tartalom közzétételének fontosságát.

3. SEO tipp: Kutasson kulcsszavait

Ha egy Venn-diagramot rajzolna úgy, hogy az egyik körben „mit keresnek az emberek”, a másik körben pedig „közzétételre váró tartalom”, akkor törekednie kell arra, hogy e körök minél nagyobb metszéspontjai legyenek. A kulcsszókutatás kéz a kézben jár a tartalom közzétételével. Végül is nincs sok értelme olyan nagyszerű tartalmat készíteni, amelyet az emberek természetesen nem keresnek.

Használja Kulcsszókövető eszközünket az egyes keresési kifejezések “teljes keresési mennyiségének” meghatározásához. Ez a Google-on végzett keresések havi mennyisége. A „becsült forgalom” a rangsorolt ​​oldal havi becsült forgalmát mutatja a keresési eredményoldalon (SERP) elfoglalt „pozíciója” alapján. Például az 1. pozíció azt jelzi, hogy a rangsorolt ​​oldal első találatként szerepel az 1. oldalon – ez nagyszerű eredmény! A 96. pozíció azt jelzi, hogy a rangsorolt ​​oldal valahol a 9. oldalon vagy azon túl szerepel – nem ideális.

Olvasni:  A B2B marketing sötét tölcsérének megvilágításával

Keressen olyan kulcsszókifejezéseket, amelyekben nagy a keresési mennyiség, és összpontosítson tartalom létrehozására ezekhez a témákhoz. Ez sok keresést és kifejezések értékelését foglalja magában. Kövesse nyomon ezeket a kifejezéseket, hogy gyorsan rangsorolhassa és összehasonlíthassa a keresési mennyiségeiket, valamint azt, hogy hogyan változnak az idők során.

SEO tipp #4: Nail Search Intent

Amikor a felhasználók a Google-on keresnek, mindig van egy szándék (vagy ok) a keresés mögött. 4 általános keresési szándék létezik:

  1. Információs szándék
  2. Navigációs szándék
  3. Tranzakciós szándék
  4. Kereskedelmi szándék

A Backlinko az alábbiakban mutat néhány jó példát az egyes szándékokhoz:

Amikor a célzott keresési kifejezésekre keres a Google-ban, alaposan elemezze a megjelenő találatokat. Tekintse meg az egyes eredményeket, és foglalja össze, miről szól. Ez egy lista? Egy hogyan kell? Egy esettanulmány? Egy esszét? Ha úgy találja, hogy az első oldalon szereplő összes eredmény pontosan megegyezik kedves tartalom, akkor ez jó jel, hogy meg kell felelnie ehhez a tartalomstílushoz mindaddig, amíg úgy érzi, hogy ez a legjobban reprezentálja a felhasználó által elképzelt tartalmat. Ha úgy érzi, hogy az összes eredmény nem felel meg a keresési szándéknak, akkor most itt a lehetőség, hogy kipróbáljon valami mást, és megnézze, hogyan teljesít.

SEO tipp #5: Optimalizálja webhelyét

A lassú webhelyek negatívan befolyásolják a keresési helyezéseket. Ezt újra és újra látjuk. Mindezen tippek közül valószínűleg ez a legkönnyebb és a leggyorsabban megvalósítható. Először is meg kell találnia, hogy mennyi ideig tart a webhely oldalainak betöltése.

Futtasson le egy ingyenes webhely-ellenőrzést, és görgessen le a „Teljesítmény” részhez. Automatikusan megadunk egy „pontszámot”, amely összegzi webhelye sebességének teljesítményét. Számos tényező lassíthatja webhelyét:

Olvasni:  A 8 legjobb WordPress animációs beépülő modul: A szakértő választása 2024-re

 • Szerver válasz: a webszerver (ahol a webhelyet tárolja) lelassíthatja a dolgokat, ha rossz minőségű vagy elavult infrastruktúrát futtató virtuális gépet használ
 • Az oldal tartalma: ha sok nagy felbontású kép, beágyazott média és összetett tartalom van, ez mind lelassítja az oldalsebességet
 • Oldalszkriptek: ez azokra a Javascript-bővítményekre vagy alkalmazásokra vonatkozik, amelyeket a színfalak mögött használ webhelye működésének biztosítására. A követési pixelektől az elemzésen át a harmadik féltől származó funkciókig minden. Ezen alkalmazások némelyike ​​ártatlannak tűnik, de előfordulhat, hogy duzzadt és lassú

Ellenőrizze az alábbi példát. A D+ általános pontszám rossz. Mind a 3 mérőeszköznek a zöld zónában kell lennie. A nagy felbontású tartalom minimalizálásával és az összes redundáns oldalszkript eltávolításával azonnal javíthatja betöltési sebességét, és ezáltal javíthatja keresési helyezéseit.

SEO tipp # 6: Építsen vissza linkeket

Az utolsó tipp egy nagy. A visszamutató linkek létrehozása magában foglalja más webhelyek elérését, és arra ösztönzi őket, hogy hivatkozzanak az Ön webhelyére és cikkeire. Ez egy hosszú játék, és sok időt és erőfeszítést igényel ezeknek a kapcsolatoknak a kialakítása. De ez valóban kifizetődő lehet, különösen akkor, ha magas tartományi jogosultsággal (DA) rendelkező webhelyeket céloz meg, azaz olyan webhelyeket, amelyek EAT-értékűek. Ezek általában hírwebhelyek, iparági hatóságok, nagy horderejű bloggerek stb. Minél több ilyen webhely hivatkozik Önre, annál jobban segíti az Ön keresési helyezéseit. Semmi sem olyan, mint az EAT hitelességének növelése más EAT-értékű webhelyeken.

Bármely webhely domain jogosultságát ellenőrizheti ingyenes SEO audit futtatásával. Görgessen le a Linkek fejlécig a SEO szakaszban, és látni fogja a webhely domain jogosultságát – ami 1 és 100 közötti szám. Minden 60 feletti DA-pontszámmal rendelkező webhely nagyszerű potenciális partner. A 80 feletti DA-pontszámú webhelyek kiválóak. Ha létre tud hozni néhány partnerséget olyan magas szintű DA webhelyekkel, amelyek beleegyeznek, hogy az Ön webhelyére és cikkeire mutató hivatkozásokat helyezzenek el, akkor egy nyerő képlet felé járhat! Tekintse meg teljes útmutatónkat a visszamutató linkek erejéről és arról, hogyan szerezhet még többet belőlük.

Olvasni:  Növelje online jelenlétét ezekkel a fantasztikus SEO stratégiákkal

Törje össze SEO céljait 2020-ra

Most rajtad áll. Kezdje a tetején az 1. és a 2. tippel, alakítsa ki az EAT-t nagyszerű tartalom létrehozásával, és haladjon lefelé a listán. A Ahrefs a kulcsszókutatástól a webhelyen vagy a versenytársakon végzett SEO auditokig, az oldalsebesség-tesztek futtatásáig és még sok másig segíthet. Valójában több mint 50 SEO eszköz található a SEO eszköztárunkban. Hozzon létre fiókot, és 14 napos ingyenes próbaidőszakot kap.

Új publikációk:

Ajánlott