A Sony TV távirányítója nem működik: Gyors javítás

Ha a Sony TV távirányítója nem működik, az frusztráló élmény lehet. A hibásan működő távirányító megakadályozhatja kedvenc tévéműsorainak megtekintését, a hangerőszabályzó gombok beállítását vagy a csatornaváltást. Mielőtt azonban pánikba esne és új távirányítót vásárolna, számos javítást kipróbálhat.

Ebben a cikkben felvázoljuk azokat az okokat, amelyek miatt a Sony TV távirányítója nem működik, valamint a probléma lehetséges javításait. Végül néhány gyakran megválaszolt kérdés megválaszolásával fejezzük be.

A Sony TV távirányítója nem működik: Lehetséges okok

Íme néhány lehetséges ok, amiért a Sony TV távirányítója nem működik:

  • Lemerült akkumulátorok: Ez az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a távirányító leáll. Ha a távirányító elemei lemerültek vagy lemerültek, az nem tud jeleket továbbítani a TV-készülék felé.
  • Blokkolt jelek: A távirányítók infravörös jeleket használnak a TV-vel való kommunikációhoz. Ha bármilyen akadály van a távirányító és a TV-készülék között, például bútor, függöny, fal vagy egyéb tárgy, a jel blokkolható.
  • Hibás beviteli beállítások: Ha a TV-készülék nem a megfelelő bemenet vételére van beállítva, előfordulhat, hogy a távirányító nem működik megfelelően. Ha például a távirányítóval szeretné vezérelni a kábeldobozt, a TV-készüléket a kábeldoboz bemenetére kell állítani.
  • Távirányító érzékelővel kapcsolatos problémák: Ha az érzékelő sérült vagy szennyezett, nem küld vagy fogad jeleket.
  • Más eszközök által okozott interferencia: Ha más elektronikus eszközök is vannak a helyiségben, azok zavarhatják a távirányító jelét.
Olvasni:  SEO előrejelzés: mi ez és hogyan működik?

A Sony TV távirányítója nem működik: Lehetséges javítások

Ebben a részben adunk néhány hibaelhárítási tippet a Sony TV távirányítójának nem működő problémáira:

Ellenőrizze az akkumulátorokat

Az első dolog, amit ellenőrizni kell, az akkumulátorok. Vegye ki az elemeket, majd nyomja meg néhány másodpercig a bekapcsológombot, hogy eltávolítsa a távirányítóban maradt áramot. Most helyezze be az elemeket, és próbálja meg újra használni a távirányítót.

Ha ez nem működik, akkor a távirányító elemei lemerültek vagy sérültek, és az egyetlen lehetőség új elemek vásárlása.

Tisztítsa meg a távirányítót

Néha szennyeződés és szennyeződés rakódik le a távirányítón, és a gomb beragad. A gombok tisztításához használjon dörzsölő alkoholba mártott puha vattát. Finoman törölje le a gombokat, és távolítson el minden szennyeződést vagy törmeléket. Ezután néhányszor nyomja meg a gombokat, hogy egyik gomb se ragadjon be.

Távolítsa el a jelet akadályozó akadályokat

Mint korábban említettük, az infravörös jelek blokkolva vannak az akadályok jelenléte miatt. Győződjön meg arról, hogy a jel útja szabad. Távolítsa el a tárgyakat a TV-állványról, és rendezze át a bútorokat, hogy a jövőben ne blokkolja a jeleket.

Ellenőrizze az infravörös érzékelőt

A Sony TV-jén lévő infravörös érzékelő is lehet a bűnös a nem működő távirányító mögött. Az érzékelő általában a TV-készülék alján, közepén található, és ha akadályozzák, előfordulhat, hogy a távirányító jelei nem érik el a TV-t. A probléma megoldásához tisztítsa meg az érzékelőt egy nedves ruhával, hogy távolítsa el a port és a törmeléket. Győződjön meg arról is, hogy az infravörös érzékelőt ne érje közvetlen napfény vagy erős fény.

A következőképpen tesztelheti, hogy a távirányító küldi-e az infravörös jeleket:

  • Fordítsa az okostelefon kameráját a távirányító felé.
  • Most nyomja meg bármelyik gombot a távirányítón, majd nézze meg telefonunk kamerájának keresőjét. Ha a távirányító infravörös jeleket küld, akkor villogó fényt fog látni.
Olvasni:  Hogyan válthat webhelytárhely-társaságot, és nem árt a SEO

Ne feledje, hogy egyes iPhone-modellek és más okostelefonok nem jelenítik meg az infravörös fényt. Tehát ez nem egy megbízható teszt. Egy próbát azonban megér.

Állítsa vissza a Sony TV-t

A Sony TV újraindításához egyszerűen húzza ki a tápkábelt, és várjon néhány percet, mielőtt újra csatlakoztatja.

Sony Android TV esetén tartsa lenyomva a bekapcsológombot a távirányítón tíz másodpercig a tévé alaphelyzetbe állításához.

Frissítse Sony TV-jét

Szokássá kell tennie a Sony TV rendszeres frissítését, amint a vállalat kiadja a frissítéseket. Íme a lépések a Sony TV frissítéséhez:

  • A 2019-ben vagy később kiadott modelleknél nyomja meg a gombot Gyorsbeállítások gombot, majd válassza ki Beállítások. Más modelleknél nyomja meg a gombot itthon gombot, majd válassza ki Beállítások.
  • Ezt követően kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Általában ez a Sony TV márkájától és modelljétől függ, de az általános minta a következő: Távirányító és tartozékok > Távirányító > Szoftverfrissítés.

Távolítson el minden csatlakoztatott eszközt

Ha külső eszközöket, például soundbarokat, kábeldobozokat vagy játékkonzolokat csatlakoztat a Sony TV-hez, azok néha zavarhatják a távirányító jelét. Válassza le az összes külső eszközt, kivéve azt, amelyet jelenleg használ, és próbálja újra a távirányítót, hogy ellenőrizze, megoldódott-e a probléma. Most csatlakoztassa az eszközöket egyenként, és ellenőrizze a távirányítót.

Távolítson el minden Bluetooth-interferenciát

Ha Sony TV-je Bluetooth technológiát használ, más közeli Bluetooth-eszközök zavarhatják a jelet. A probléma megoldásához helyezze át a többi Bluetooth-eszközt egy másik szobába, vagy a TV-től a lehető legtávolabbra. Vagy kikapcsolhatja az eszközöket a Sony TV használata közben.

Állítsa vissza a Sony TV gyári beállításait

Ha a fenti megoldások egyike sem működik, akkor szükséges lehet a Sony TV gyári alaphelyzetbe állítása. A gyári beállítások visszaállítása törli az összes adatot és preferált beállítást. Nyomja meg a gyári alaphelyzetbe állítás gombot a TV-készülék hátulján, amíg a Visszaállítás/törlés üzenet meg nem jelenik a képernyőn. Ha látja az üzenetet, engedje fel a gombot, és a TV megkezdi a gyári beállítások visszaállítását.

Olvasni:  Fogadok, hogy nem gondolja, hogy egy üzleti podcast javíthatja a keresőoptimalizálást

Gyakran megválaszolt kérdések (GYIK)

Most vessünk egy pillantást néhány gyakran megválaszolt kérdésre, amelyeket az emberek feltesznek a Sony TV távirányítójának nem működő problémájával kapcsolatban.

Miért nem reagál a Sony TV-m a távirányítóra?

Számos oka lehet annak, hogy a Sony TV nem reagál a távirányítóra, például a távirányító akkumulátorának károsodása, blokkolt infravörös jelek, elavult szoftver, hibás bemeneti beállítások és más eszközök által okozott interferencia.

A Sony TV távirányítója nem működik, kivéve a bekapcsoló gombot

Ha a többi gomb működik, próbálja meg eltávolítani az elemeket, és legalább tíz másodpercig tartsa lenyomva a bekapcsológombot a maradék energia eltávolításához. Helyezze be újra az elemeket, és ellenőrizze, hogy minden gomb működik-e.

A távirányítót meg is tisztíthatja, mivel rendszeres használat után szennyeződés és törmelék rakódik le a távirányítón. A távirányító tisztításához használjon nedves ruhát.

Új publikációk:

Ajánlott