A szabadúszó 10 realitása, amelyet tudnod kell, mielőtt váltasz

A „szabadúszó” egy nagyon divatos szó, és különösen csábítóan hangozhat azok számára, akik vagy elakadtak egy unalmas, monoton munkával, vagy egy zsarnoki főnök hüvelykujja alatt törnek össze. A szabadúszó azt jelenti, hogy a saját főnöködnek kell lenni, ami szabadsággal és rengeteg lehetőséggel jár; szabadúszó valóságokról azonban senki sem beszél.

Forrás

Pizsamában dolgozni, bárhol működni, és gyorsan rengeteg pénzt keresni – minden álomnak tűnik, nem igaz? Nos, ezek nem mások, mint szabadúszó mítoszok. A valóság távol áll attól a rózsás képtől, amellyel általában találkozni fog.

Időnként a szabadúszó irreális elvárások táplálják; ezért néhány embert megingatnak a szabadúszó mítoszok. De ki kell választanod a hamis feltételezéseket a valóságból, hogy felismerd valódi potenciálodat.

10 szabadúszó valóság, amellyel megismerkedhet

Mindig is arra gondolt, hogy önálló vállalkozó lesz, és feladja a kilenctől ötig tartó állást, igaz? Sokan megfontoltuk ezt a lehetőséget; azonban ahhoz, hogy reálisan értékelje az esélyeit, ismernie kell a következő valóságot.

1. A pénz eleve nem ömlik

Ez az egyik gyakori mítosz, amelyben a naiv szabadúszók hisznek. A szabadúszó munka olyan, mint egy startup. Kezdetben csekély bevételre tehet szert. Tehát, mielőtt elgondolkodna a változtatáson, vessen egy pillantást a pénzügyeire. Legalább háromtól hat hónapig képesnek kell lennie arra, hogy nulla és csordogáló bevételből maradjon szabadúszó karrierje során.

Olvasni:  101 SEO statisztika, amit tudnod kell 2024-ra

2. A munka és a magánélet egyensúlyának elérése nehéz lehet

A vállalkozói tevékenység kihívást jelent, és a szabadúszó – más néven egyéni vállalkozói tevékenység – sem más. Valójában elképzelhető, hogy el kell felejtenie a munka és a magánélet egyensúlyát (főleg, ha még csak most kezdi), mert több erőfeszítést kell tennie, hogy vállalkozása beinduljon.

A szabadúszó szolgáltatások bemutatása és az ügyfelek megszerzése időigényes lehet, különösen az elején. Ezért kezdetben teljes hangsúlyt kell fektetnie arra, hogy a lehető legtöbb ügyfélnek szóljon. Ha több feladattal zsonglőrködik, a munka és a magánélet egyensúlya veszélybe kerülhet.

3. Nem álom az egész

Egy másik szabadúszó mítosz, hogy pizsamában vagy kényelmes otthonról dolgozni szórakoztató. Bár igaz, fárasztó is lehet, és lustának érezheti magát. Előfordulhat, hogy demotiváltnak érzi magát, hogy felöltözzen és elkezdjen dolgozni. Ez hatással lehet a termelékenységi szintre.

4. A hálózatépítés nem kötelező

Forrás

A valódi kapcsolatok kiépítése utat nyithat a szabadúszó sikerhez. Az iparág megfelelő embereivel való hálózatépítés segíthet álmai projektjének vagy ügyfelének megvalósításában. Ha újonc vagy, kérj tanácsot szakmai hálózatodtól, mert az kitágítja a látókörödet.

5. Stresszes lehet

Igent mondani az önálló vállalkozói tevékenységre = igent mondani a hullámvasútra. Tele van számos akadály, például késedelmes fizetések és nehéz ügyfelek. Ha valaki azt mondja, hogy a szabadúszó kevésbé stresszes, mint a teljes munkaidős állás, akkor hazugságokat árul. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy még mindig nem gondoltak a szabadúszó valóságra.

6. Az önfegyelem fenntartása kihívást jelenthet

Forrás

A szabadúszó szolgáltatásokat könnyű kínálni; minőségi eredmények biztosítása nehéz feladat. A szabadúszó szigorú fegyelmet és kemény munkát igényel. Erős munkamorál nélkül nem léphet előre.

Olvasni:  Megosztás a legközelebbi barátaival Csak Instagram vs. Nyilvános hírfolyam

7. Az elutasítások bőven előfordulnak

Az elutasítás a szabadúszó életének része. Minden vállalkozásnak más-más követelményei és költségvetései vannak, és nem lehet minden ügyfélnek a legjobban megfelelni, és fordítva. Akár kezdő, akár bejáratott játékos vagy, az elutasítások rendszeres részei lesznek a munkádnak. Azonban előfordulhat, hogy ezeket ritkábban tapasztalja, ha kezdetben alapos szakember volt.

8. A személyes márkaépítés elengedhetetlen

Forrás

Ne essen bele a szabadúszó mítoszok csapdájába, például a személyes márkaépítés figyelmen kívül hagyásába. Ha nem hirdeti magát, az emberek nem fognak tudni a szabadúszó szolgáltatásairól. Ne riadjon vissza a márkaépítéstől. Tájékoztassa az embereket magáról és szakértelméről. Tanuld meg ezt a trükköt: adj el anélkül, hogy eladónak tűnne.

9. Az ügyfelek leszállása bonyolult lehet

Az egyik szabadúszó valóság, amelyről az emberek soha nem beszélnek, az egyszerűsített folyamat; Az ügyfelek leszállása egy kicsit könnyebbé válik vele. A vállalkozások gyakran úgy döntenek, hogy olyan emberekkel dolgoznak, akiknek zökkenőmentes munkafolyamata van. Az ügyfelek megszerzése kihívást jelent, de az ehhez szükséges eljárás követése kissé megkönnyítheti a folyamatot.

10. A virtuális portfóliók minden

A virtuális portfólió nagyszerű módja annak, hogy szabadúszó szolgáltatásaival dicsekedhessen. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy munkaminták és kiváló értékelések vonzó gyűjteményével megnyerje potenciális ügyfeleit. Egy szabadúszó portfólió sokat elárul a munkájáról. Könnyebbé teszi a leendő ügyfelek feladatait, hogy felmérje a munka minőségét és meghozza a megfelelő munkaerő-felvételi döntést.

A verseny fokozódik a szabadúszó iparágban, ezért jobb, ha megismerkedünk néhány szabadúszó valósággal. A saját főnökének lenni nem könnyű. És különösen óvatosnak kell lennie, ha néhány gyakori szabadúszó mítosszal találkozik. Ha sikerül megértenie és alkalmazkodnia ehhez a munkamodellhez, akkor végre diadalmaskodhat minden esély felett.

Olvasni:  Erősített csend – útmutató a zajszűrős fejhallgatókhoz

GYIK

1. Átválthat bárki szabadúszóvá?

Akár tartalomíró, akár grafikus, a szabadúszó mindenki számára megfelelő. Nincs hüvelykujjszabály bizonyos személyekre, akik átlépnek. Ha úgy érzi, hogy az összes lehetséges kihívás mérlegelése után ez a legjobb választás az Ön számára, tegye meg.

2. Szüksége van bizonyos készségekre a szabadúszó munkában?

Teljesen! Ha nem rendelkezik a szükséges készségekkel vagy szakértelemmel, az emberek nem fognak felvenni. A vállalkozások együttműködnek a szabadúszókkal, hogy hasznot húzzanak készségeikből. Ha például grafikus vagy, alapos Photoshop- és Illustrator-ismerettel kell rendelkezned. Sőt, a tervezéshez is figyelni kell.

3. Fontos-e a kommunikáció ebben a szerepkörben?

A kommunikációra szükség van, függetlenül az Ön szerepétől vagy iparágától. Továbbá, ha el akarja adni szabadúszó szolgáltatásait, hatékonyan kell kommunikálnia. Ne feledje, hogy a kommunikáció az összes problémája megoldásának kulcsa.

4. Hogyan lehet portfóliót készíteni?

Portfóliót hozhat létre olyan webhelyeken, mint a Canva. Ha nem, gyűjtse össze a közzétett munkáira mutató hivatkozásokat. Ha például webes tartalmat ír, közzéteheti munkáját a Médiumon, és bemutathatja portfóliójaként.

5. Kevesebbet kell fizetnie, hogy több ügyfelet nyerjen?

A szolgáltatási díjak az Ön szakértelmétől függenek. Ha már egy ideje szabadúszó, mindig ragaszkodjon azokhoz a díjakhoz, amelyeket úgy gondol, hogy megérdemel, és a megfelelő ügyfelek jönnek Önhöz.

Új publikációk:

Ajánlott