A szabadúszó élet: mit jelent valójában a saját főnökének lenni

A kilenctől ötig tartó munka túl hétköznapinak és fárasztónak tűnik? A The Great Resignation kapcsán több szakember a szabadúszó út mellett dönt. Sokat beszéltek arról, hogyan lehet szabadúszóként megélni. A közösségi média rózsás képet fest arról, hogy ott dolgozol, ahol csak akarsz, délig alszol, és rengeteg szabadidőd van. Úgy tűnik, mintha a fantáziáid életét élnéd. De vajon igaz-e mindez?

Forrás

Nos, szabadúszó lehet minden, de térjünk vissza a valósághoz. A szabadúszónak megvannak az előnyei és hátrányai. A trükk az, hogy ezen a kötélen járunk, és egyensúlyozunk a több felelősség között. A szabadúszó munkának annyi köze van a prioritások meghatározásához és az önfegyelemhez. Ebben a blogban felvázoljuk a szabadúszó karrier előnyeit és hátrányait.

A szabadúszóvá válás előnyei

Íme néhány pont, amely egyre több embert késztet a váltásra.

1. A választás szabadsága

Kiválaszthat olyan projekteket, amelyek felkeltik érdeklődését. Az is lehetséges, hogy rést húzzon ki magának, és területi szakértővé vagy gondolatvezetővé váljon, de végül minden a fenntarthatóságon múlik.

2. A bioritmusod követése

A szabadúszó A karrier az Ön számára való, ha éjfélkor vagy a hagyományos munkaidőn kívül bármikor a legjobb kreatív. Szabadon állíthatja be ütemezését, és a kívánt órákat dolgozhatja, amíg betartja a projekt határidejét. Lehetősége van arra, hogy beilleszkedjen abba a napközi jógaórába, iskolába vigye gyermekét, intézze a feladatokat, vagy egyszerűen csak leüljön és feltöltődjön egy csésze kávé mellett. A munka és a magánélet egészséges egyensúlyának megőrzése a szabadúszó lét egyik előnye.

Olvasni:  Mit jelent az adatintegráció a marketingben?

Forrás

3. Válasszon olyan projekteket, amelyek izgatják Önt

A szabadúszó életmód egyik legjobb része az, hogy teljes autonómiával rendelkezel afelől, hogy milyen projekteken szeretnél dolgozni. Ne feledje azonban, hogy a számláit továbbra is ki kell fizetni, és időnként el kell fogadnia egy olyan projektet, amelyet nem nagyon szeret, mert meg kell őriznie a moolah-t.

Pontok, amelyek átgondolásra késztetnek

1. A projektek epizodikus áramlása

Ha megszokta az állandó fizetést, készüljön fel a bizonytalan banki egyenlegre. Néha elárasztja a munka, máskor pedig lassú napjai lesznek. Tanuljon meg lovagolni a hullámon, és ennek megfelelően egyensúlyozza ki pénzügyeit.

2. Mindig vadászni

A szabadúszók életének nagy része az új potenciális ügyfelek aktív hálózatba építése, így a kommunikáció döntő jelentőségű készséggé válik. Szükséged lesz önmotivációra, hogy átvészeld a nehéz időszakokat. Lesznek olyan napok, amikor lassan beszivároghat a munka: ilyenkor fokoznia kell a játékot. Frissítse közösségi média profiljait, legyen aktív tagja a szabadúszó közösségeknek, és folyamatosan bővítse hálózatát.

3. Birtoklás

Ne feledd, ez egy egyszemélyes műsor: te leszel a vezérigazgató, az eladó, a könyvelő, a projektmenedzser és a márkád arca. Csak a tiéd lesz a dicsőség, de a kudarcok is. Bármilyen szabadúszó karrier nagy részét képezi, hogy ismerje a hibáit – és tanuljon belőlük.

Dióhéjban a szabadúszó izgalmas és izgalmas, mi az új projektek és ügyfelek lehetőségével. Legyen azonban tisztában néhány durva valósággal is.

Ha úgy döntött, hogy belevág, használjon olyan eszközöket, amelyek segítségével nyomon követheti projektjét, ütemtervét és pénzét. Ezek közé tartozik a Google Calendar, a Calendly, a QuickBooks és még sok más.

Olvasni:  Több Twitter-követő – Hasznosnak bizonyul-e több követő?

Legyen ez a mottója, és mindig sikerülni fog: „Nem számít, mennyi tapasztalattal rendelkezik, hány diplomát szerzett, vagy mennyire ismert, mindig van mit tanulni. Ne nyugodj bele a múltbeli tapasztalataidba. Ha nem teszel semmit a képességeid fejlesztéséért, nem maradsz ott, ahol vagy.”

Új publikációk:

Ajánlott