A szakértők felvételének előnyei vállalkozása sikeréhez

Ha magányos cégtulajdonos vagy, és egyedül dolgozik vállalkozása fejlesztésén, a dolgok nehézk lehetnek. Néha szüksége van a szakértők alkalmazásának előnyei hogy segítsen növekedni. Ha megfelelő szakértők állnak a vállalkozásához, az valóban változást hozhat.

Nem arról van szó, hogy nehéz elkezdeni; erre a legtöbb ember képes, ha rászánja magát. Ami nehéz, az az üzlet növekedése.

Ez az, amivel sok embernek gondja van, és ami miatt sok kisvállalkozás bedobja magát, mielőtt valóban esélyük lenne bárhová eljutni. Ezért tudnia kell, milyen előnyökkel jár, ha szakértőket vesz fel, hogy segítsék vállalkozását.

Mi a kulcsa egy produktív alkalmazottnak, aki hosszú távon a cégénél marad? Így szállhatsz be rajtuk. Az új alkalmazottak jelentik a szervezet jövőbeli növekedésének és sikerének legjelentősebb lehetőségét.

Friss ötleteket, új perspektívákat és kiaknázatlan lehetőségeket hoznak – ha megfelelően táplálják őket. A Gallup legutóbbi közvélemény-kutatása szerint csak minden negyedik új alkalmazottak az Egyesült Államokban munkájukat a felvételtől számított 18 hónapon belül sikeresen teljesítik. Mit tehet tehát annak érdekében, hogy új munkatársakat hozzon létre a siker érdekében?

Ha a probléma az, hogy egyszerűen nincs meg a szakértelme a vállalkozáson belüli összes munka elvégzéséhez, a megfelelő szakértők alkalmazása megmentheti Önt és vállalkozását.

Íme tippek, amelyekkel felpörgetheti felvételi folyamatát, hogy boldogabb és produktívabb alkalmazottai legyenek az első naptól kezdve:

Tegye prioritássá a bevezetési folyamatot

Először is prioritásként kell kezelnie. Ez kritikus időszak új alkalmazottai számára, de elengedhetetlen a csapat többi tagja számára is. Az új alkalmazottak felvételével a többi alkalmazott extra nyomást fog érezni, hogy felvegye a lazaságot.

Feszültnek és szorongónak érzik magukat, és nagyobb lesz a fluktuációd. Tehát a beépítésnek prioritást kell élveznie, ha növelni szeretné az alkalmazottak boldogságát. A Gallup közvélemény-kutatása szerint, ha a munkaerő-felvételi menedzserek prioritássá teszik a beiskolázást, az megduplázza a sikeres felvételizők számát.

Ugyanez a felmérés megállapította, hogy az újonnan felvett személyek körülbelül 26%-a teljesíti azt, amikor a beiskolázás prioritást élvez. Ez azt mutatja, hogy nem elég egy bevezetői terv. A menedzsereknek be kell tartaniuk ezeket a terveket. Mi a sikeres beiskolázás?

A sikeres belépés azt jelenti, hogy gondoskodik az új alkalmazottak cégen belüli regisztrációjának minden gyakorlati kérdéséről, és biztosítja, hogy mindennel rendelkezzenek a sikerhez. Akár személyesen, akár bevezető szoftveren keresztül teszi ezt, a sikeres bevezetés meghatározhatja, hogy egy alkalmazott milyen jól indul a cégénél.

Olvasni:  Készítse el a legjobb, hosszabb blogbejegyzéseket 8 írási tipp segítségével

Rendeljen ki egy barátot

Amikor új alkalmazottakat vesz fel, és sikerre készteti őket, rendeljen hozzájuk egy barátot. A haver lehet valaki az osztályon belülről vagy kívülről, aki útmutatóként, mentorként vagy referenciaként tevékenykedik.

Egy haver kiemelheti az irodai kultúrában való eligazodás legjobb módjait, miközben elkerüli az esetleges buktatókat.

A haverok bátorítást és inspirációt is jelenthetnek, amikor egy új alkalmazottnak a legnagyobb szüksége lehet rá. Ezenkívül a haverok segíthetnek az újonnan felvetteknek abban, hogy jobban kötődjenek a szervezethez, és készek legyenek a munkájuk elvégzésére.

A haverok segíthetnek az újonnan felvetteknek abban is, hogy évekig tartó kapcsolatokat alakítsanak ki más alkalmazottakkal. Ha támogatási és együttműködési környezetet szeretne biztosítani, minden új alkalmazotthoz jelöljön ki egy barátot.

Adjon egyértelmű iránymutatásokat

Adjon egyértelmű iránymutatásokat az új alkalmazottak számára. Ez magában foglalja az egyes csapattagok bemutatását, a vállalat küldetését, a vállalati és osztálykultúrát és a vállalati értékeket. Ha van céges kézikönyve vagy hasonló forrása, olvassa el azokat.

Ha azonban nem állít össze egy írásos bevezetői útmutatót, amely felvázolja az összes fontos információt, amelyet az új alkalmazottaknak tudniuk kell. Ez segít nekik érezni, hogy kapcsolódjanak a szervezethez, és gyorsabban felgyorsuljanak.

Segít abban is, hogy megértsék, mit várnak el tőlük a munkájuk során, biztonságérzetet és magabiztosságot ad bennük. Ez arra is kiváló alkalom, hogy megvitassák, mi az, amit nem várnak el tőlük

Megoldhatja az esetleges tévhiteiket, vagy kezelheti az esetleges aggályaikat.

Mutasd meg nekik, ne csak mondd – a szakértők felvételének előnyei

Mutasd meg nekik, ne csak mondd el, nem csak az új alkalmazottakat, hanem a csapattagokat is. Mutass példát, és mutasd be, hogyan szeretnéd, hogy a dolgok történjenek. Tudassa alkalmazottaival, hogy nem várja el tőlük olyan szabályok betartását, amelyeket Ön nem tart be.

Mutasd meg nekik, hogyan reagálsz a különböző helyzetekre, hogy tudják, hogyan kell reagálni, ha hasonló problémával szembesülnek.

Amikor felveszi új munkatársait, mutassa meg nekik, hogyan csinálja a dolgokat úgy, hogy elviszi őket megbeszélésekre, végigvezeti őket a munkafolyamatokon, vagy munkája élvonalába állítja őket. Ez segít nekik gyorsabban tájékozódni, és a legtöbbet kihozni a cégnél eltöltött idejükből.

Azt is érezteti velük, hogy ők a csapat kiterjesztése, így mindenki könnyebben kijön egymással.

Legyen készséges – és érezze magát biztonságban új alkalmazottai kérdések feltevésében

Legyen elérhető új alkalmazottai számára, és érezze magát biztonságban, ha kérdéseket tehet fel. Az új alkalmazottak gyakran szoronganak a munkahelyükön, és nem biztosak abban, hogyan kell eligazodniuk az irodai kultúrájukban vagy elvárásaikban.

Olvasni:  Webtervező és webfejlesztő: mi a különbség?

Lehet, hogy félnek beszélni aggodalmairól, mert félnek, hogy alkalmatlannak tűnnek. Segíts nekik kényelmesebben érezni magukat azáltal, hogy készen állnak a kérdések megválaszolására, és világossá teszik, hogy kérdezhetnek.

Sőt, várható is. Mutassa be új alkalmazottait a szervezet különböző szintjein dolgozó alkalmazottaknak. Ez segít nekik jobban megérteni a vállalat általános kultúráját, és enyhíti a beilleszkedés miatti szorongásaikat.

Hagyja, hogy az alkalmazottak kérdése nyílt párbeszéd legyen, és bátorítsa őket is, hogy tegyenek fel kérdéseket. Ez megakadályozza a félreértések és félreértések későbbi előfordulását.

Beszélje meg a munkavállalói és munkahelyi kultúrát

Beszélje meg az alkalmazottak és a munkahelyi kultúrát a bevezetési folyamat korai szakaszában. Minél hamarabb megbeszéli ezt, annál jobb. Ez tudatja új munkatársaival, hogy a munkájuk eltérhet attól, amit elképzeltek.

Az is segít nekik, hogy nyugodtabban érezzék magukat, ha azt tapasztalják, hogy elvárásaik nem egyeznek a munkával.

Bármikor megbeszélheti a munkahelyi kultúrát, de ha ezt korán felhozza, az új munkatársak kényelmesebben kérdezhetnek és eligazodhatnak a cégben. Beszéljétek meg a kultúrát sokféleképpen. Vegye fel ezt a különféle alkalmazottakkal folytatott kötetlen beszélgetések során.

Felveheti ezt az új alkalmazottaival folytatott személyes megbeszélések során is, amikor egy alkalmazotti kézikönyvet állít össze, vagy amikor kiadja a személyi igazolványok nyomtatása azonosítás és biztonság érdekében.

Említse meg azt is, amikor bevezető tréninget tart, hogy az új alkalmazottak 360 fokos képet kapjanak a munkahelyi kultúráról.

Biztosítsa a teljes és alapos képzést

Gondoskodjon arról, hogy új alkalmazottai alapos képzésben részesüljenek mielőtt kiküldik a vadonba. Ez magában foglalja az általuk használt eszközökről, a munkájukkal kapcsolatos elvárásaikról és a vezető elvárásairól szóló képzést.

Ha van formális beiskolázási folyamata, használja azt iránymutatásként a szükséges képzéshez.

Ezután, ha nincs bevezető folyamata, fontolja meg annak bevezetését, hogy biztosítsa a képzés alaposságát. Például, ha van értékesítési csapata, fontolja meg a következő képzés biztosítását:

  • A cég bemutatása és az Ön által értékesített termék vagy szolgáltatás – beleértve a vállalat küldetését és értékeit
  • Értékesítési folyamat – beleértve az iparági terminológiát és a legjobb gyakorlatokat
  • Termékképzés – beleértve a termékei vagy szolgáltatásai előnyeit és felhasználását
  • Értékesítési eszközök és erőforrások – beleértve a CRM-et és minden más eszközt, amelyre szükségük lesz a munkájuk elvégzéséhez.

Ezenkívül gondoskodnia kell arról, hogy alkalmazottai számára előrelépési és karrierfejlesztési lehetőségeket biztosítson, amelyek gyakran üzleti utazásokat is tartalmazhatnak.

Partnerség a vállalati utazási társasága vállalkozások egyedi utazási igényeit kielégítő speciális szolgáltató, ezt érdemes ezen a ponton figyelembe venni.

Elsődleges céljuk az utazási folyamat egyszerűsítése, a kiadások minimalizálása, valamint a dolgozók kényelmének biztosítása az üzleti utak során.

Hagyjon időt nekik, hogy megtalálják a lábukat

Ne várja el új alkalmazottaitól, hogy az első naptól kezdve teljesen jól érezzék magukat a szerepükben. Ehelyett hagyjon nekik időt, hogy megtalálják a lábukat, és hozzászokjanak a pozíciójuk ritmusához.

Olvasni:  A fejlett háttérfejlesztési szolgáltatások előnyei

Ne feledje, hogy az Ön cége különbözik korábbi vállalatától és iparágától.

Alkalmazottainak időbe telik, amíg megszokják vállalata kultúráját és tevékenységi módját, miközben megszokják a vállalat termékeit és szolgáltatásait. Még ha az új alkalmazottak megfelelő tapasztalattal és végzettséggel rendelkeznek is, időre lesz szükségük az alkalmazkodáshoz.

Hagyjon nekik időt, hogy kényelmesen érezzék magukat a munkájukban és a cégében.

Minél hamarabb várod el, hogy teljesen elégedettek legyenek, annál nagyobb nyomást gyakorolsz rájuk. Tisztázd őket szerepükkel és elvárásaikkal kapcsolatban, és adj nekik időt az alkalmazkodásra.

Legyen világos az elvárásait illetően

Végül világosan fogalmazza meg elvárásait. Ez magában foglalja az Ön elvárásait az új alkalmazottakkal szemben, de magával, mint a vezetőjükkel szembeni elvárásait is.

Könnyű nyomást gyakorolni magadra, hogy légy a legjobb erőforrásuk, legyél a legnagyobb pompomlányuk, és te légy az, aki megoldja minden problémájukat.

Engedd el a megmentés szükségességét, és légy mindenki számára minden. Ehelyett fogalmazza meg egyértelműen az elvárásait, és győződjön meg arról, hogy új alkalmazottai tudják, mit vár el tőlük. Győződjön meg arról, hogy új alkalmazottai tudják, mit várnak el tőlük a szerepkörükben, és mit várhatnak Öntől, mint vezetőjüktől.

Tájékoztassa őket arról, hogy mikor kapnak visszajelzést, vagy ha a következő lépéseket teszik meg karrierjük során.

A szakértők alkalmazásának előnyei – egyedül nem lehet mindent megtenni

Senki sem lehet sziget az üzleti életben. Senki sem önellátó; mindenki másokra támaszkodik valamiben. Ez elmondható üzleti és magánéleti szempontból is. Az emberek célja, hogy harmóniában legyenek másokkal és kölcsönhatásban legyenek egymással.

Ez a régi mondás a tizenhetedik századi angol szerző, John Donne prédikációjából származik.

Lesz azonban néhány dolog, amit jól és magas színvonalon tud végezni a vállalkozásában. Lesz néhány dolog, amit szívesen csinálsz.

A vállalkozás vezetésének azonban ugyanolyan sok olyan eleme lesz, amelyet nem élvez, vagy amiben nem vagy jó.

Ezek rendkívül fontosak lehetnek az Ön vállalkozása számára (például könyvelés vagy marketing, vagy a PDN analizátorpéldául), így ezek nem olyan dolgok, amelyeket egyszerűen figyelmen kívül lehet hagyni.

A tökéletes válasz az, ha szakértőt alkalmazunk, akár teljes munkaidőben, részmunkaidőben, eseti vagy szabadúszó. Keress valakit, aki meg tudja csinálni, amit te nem, vagy jobban csinálja, mint te, és fel fogod szabadítani a saját idődet, hogy többet csinálj abból, amiben jó vagy.

A megfelelő emberek a megfelelő állásokban

Ugyanakkor tudni fogja, hogy vállalkozása a lehető legjobban működik, mivel a megfelelő emberek végzik a megfelelő munkát. Lehet, hogy nem képes mindent megtenni, de felügyelheti azokat, akik megtehetik, és a vállalkozása növekedhet.

Olvasni:  9 tipp, amit meg kell jegyezni a mobilalkalmazások lokalizálásához

A szakértők alkalmazásának előnyei a vállalkozásában arra késztetik az embereket, hogy átvegyék az ötleteit, és elemezzék azokat másokkal.

Például itt, az Inspire to Thrive-nál több szakértő író van, akikre támaszkodhatok, hogy blogbejegyzéseket írjanak nekem. Van még pár emberem, aki ötletet adhat a közösségi médiás bejegyzésekhez.

Ezenkívül van egy személyem, aki fedezni tudja, ha néhány napig nem vagyok, és az Agorapulse segítségével kezeli az összes közösségi profilt.

Szerezzen jó hírnevet – a szakértők felvételének előnyei

Jó hírnévvel rendelkezik az üzleti életben kulcsfontosságú; enélkül az ügyfelek óvakodni fognak attól, hogy Önt használják (főleg, ha még új vagy.) A legjobb potenciális alkalmazottak nem fognak neked dolgozni.

Szinte lehetetlen megpróbálni egy vállalkozást növelni a megfelelő személyzet vagy a szükséges ügyfélszám nélkül.

Ha szakértőket fogad fel, hogy segítsenek Önnek az Ön és számukra legmegfelelőbb minőségben, hírneve pozitív irányban fog növekedni.

Az ügyfelek látni fogják, hogy az Ön vállalkozása a maga területén a csúcson van, és azok, akiket fel szeretne venni, tudni fogják, hogy egy professzionális, nagy tapasztalattal rendelkező, jó hírnévvel rendelkező vállalkozásban dolgozhatnak. Ez sokak számára csábító, és Ön a legjobbakat vonzza magához.

Sokkal könnyebb ügyfeleket szerezni, ha ismerik az Ön munkamorálját és széleskörű tudását. Így szereztem meg a legtöbb ügyfélkört az Inspire To Thrive-nál.

Hálózatépítés az Ön vállalkozása számára

Ha vállalkozást vezet, fontos a hálózatépítés. Ezért a hálózatépítés során másokkal találkozik a szakterületén, vagy érintőleges területeken, akik potenciálisan segíthetnek Önnek a jövőben (és fordítva).

Ha szakértők dolgoznak Önnél, általában ők tudnak segíteni a hálózatépítési erőfeszítéseiben. Ismerni fogják a megfelelő embereket, akikkel beszélni kell, és be tudnak mutatni nekik. Ez elősegíti vállalkozása növekedését is.

Sokkal könnyebb a hálózatépítés, ha egynél többen vagytok a helyi rendezvényeken. Ez az a terület, ahol szívesen fejlődnék az elkövetkező években. Valaki a közelben, aki érti az üzletet, és valaki, akivel együtt tudok dolgozni.

Következtetések a szakértők felvételének előnyeiről

Hogy felgyorsítsa azt az időt, amely ahhoz szükséges, hogy elképzelése valósággá váljon. Igen, ha elképzelései vannak a vállalkozásáról, és rájön, hogy nem tudja mindezt megtenni, ideje felvenni néhány szakértőt, hogy segítsenek.

Felfogadott néhány szakértőt, hogy segítsenek ma vállalkozásában? Melyik volt az a pillanat, amikor rájöttél, hogy segítségre van szükséged? Milyen egyéb előnyökkel jár a szakértők alkalmazása?

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott