A szárnyalás elakadása: SureFire tippek az online értékesítés növeléséhez

Az online eladások rekordot döntöttek 2022-ben, mivel 8,5%-kal nőttek. Tehát itt az ideje, hogy növelje online értékesítését 2024-ban és azt követően. Minden eddiginél többen vásárolnak online, de hogyan lehet kihasználni ezt a piaci növekedést?

Ha vállalkozást vezet, és szívesen bekapcsolódna az akcióba, íme néhány tipp, amelyek segítségével a megtorpanó eladásokat ugró profitra fordíthatja. Mielőtt észrevenné, az év utolsó negyedévébe lépünk a legfontosabb ünnepi akciókkal.

Az ideális vevő meghatározása

A termékek és szolgáltatások online marketingje során betartandó egyik legfontosabb parancsolat az ideális vásárló meghatározása. Gondolja át, ki fogja megvásárolni a termékeit, és hogyan fogja elérni őket. Gyűjtsön információkat a célpiacról kutatás és elemzés segítségével. Szánjon időt arra, hogy megismerje ügyfelét.

Találja meg a választ azokra a kérdésekre, amelyek arról szólnak, hogyan töltik az idejüket az interneten, és mely webhelyeket és alkalmazásokat használják. Ezután megtudhatja, mennyit szeretnének költeni, és hogy milyen funkciókat keresnek egy webhelyen vagy piacon.

Végül értse meg, milyen ajánlatok vagy ösztönzők vonzóak számukra.

Ha birtokában van ezeknek az információknak, kitalálhatja az érdekelt felek megcélzásának legjobb módjait, és elkezdheti a leadek generálását. A piackutatás és a versenytársak elemzésének eredményeit is felhasználhatja USP-jének létrehozására és népszerűsítésére, valamint árpontok meghatározására.

Gyűjtsön információkat az online értékesítés fokozása érdekében

Hagyományos technikákat használhat a célügyfeleiről és azokról a piacokról, amelyeken szeretne működni, információkat gyűjteni. Ezek lehetnek felmérések, közvélemény-kutatások és fókuszcsoportok, de innovatív erőforrásokat, szoftvereket és programokat is használhat.

Olvasni:  WooCommerce e-mail SMTP tippek növekvő üzletekhez

Ha például olyan webhelyeken értékesít, mint az Amazon, használhatja a következő tömböt Amazon eszközök felmérni a kereslet szintjét, és megnézni, hogy a megcélzott vásárlók mit vásárolnak az interneten. Az adatokhoz való hozzáférés lehetővé teszi a stratégia módosítását vagy módosítását, hogy versenyelőnyt szerezzen.

Így termékeit, üzletét vagy márkáját vonzóbbá teszi a vásárlók számára, mint mások.

Az eszközök használatával időt és erőfeszítést is megtakaríthat. Ez hihetetlenül előnyös lehet, ha egy forgalmas online áruházat működtet, vagy megpróbálja kezelni a márkája e-mail-, közösségi médiás vagy SEO-kampányait.

Ragyogó webhely tervezése az online értékesítés növelése érdekében

A képernyő előtt eltöltött idő évről évre növekszik, és egyre több fogyasztó használja az internetet vásárlásra, valamint információk gyűjtésére a vállalkozásokról és márkákról. Egy zseniális webhely különbséget tehet aközött, hogy az ügyfél megrendelést ad le vagy egy másik webhelyet keres fel, és ott költi el a pénzét.

Ha webhelye egyszerű, lassú vagy unalmas, akkor itt az ideje frissítse fel webhelyét. Ezután elkezdheti learatni a mesés virtuális kirakat előnyeit.

Webhelyének be kell mutatnia vállalkozását, és információkat kell adnia márkájáról. Legyen egyszerű és stresszmentes az ügyfelek számára a termékek vásárlása. Ne feledje, hogy lehet, hogy választ kell találniuk a termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekre, és fel kell venniük a kapcsolatot.

Béreljen fel egy webdesign ügynökséget, ha nincs jártassága ezen a területen. Győződjön meg arról, hogy a webhely esztétikája és hangulata kiegészíti márkáját és megcélzott vásárlóját. Egy luxus kézitáskák webhelyének például nagyon másképp kell kinéznie, mint a kisállatjátékokkal vagy gyermekbuli termékekkel foglalkozó webhelyeknek.

Olvasni:  A nemi alapú marketingstratégiák megértése a digitális korszakban

Webhelye fejlesztése során a funkcionalitást és a megjelenést egyaránt előnyben részesítse. Webhelye legyen könnyen navigálható, és az oldalak gyorsan betöltődjenek. Győződjön meg arról, hogy tartalma mobilbarát, és használjon képeket, videoklipeket és infografikákat a szövegrészek felosztásához.

Adjon hozzá funkciókat a Vásárlói élmény, mint például az élő csevegés, a személyre szabott ajánlások és a termékismertetők, és gondoskodjon arról, hogy az ügyfélszolgálat elérhető legyen. Adjon meg részletes, tömör leírásokat és GYIK-et, valamint tartalmazzon információkat a szállításról és a visszaküldésről.

A forgalom növelése növeli az online értékesítést is

Nem sok értelme van egy fantasztikus webhelynek, ha nem kap látogatókat. Az eladások növelése érdekében kulcsfontosságú, hogy forgalmat irányítson webhelyére, hogy növelje a potenciális ügyfelek konvertálásának esélyét.

Ezt hirdetési és keresőoptimalizálás (SEO) segítségével teheti meg.

A SEO egy rendkívül népszerű digitális marketing technika, amely kihasználja a keresőmotorok erejét és elérhetőségét az online figyelem felkeltésére.

A Google jelenleg több mint 99 000 keresést dolgoz fel másodpercenként. Ha linkjei az 1. oldal tetején jelennek meg, sokkal nagyobb eséllyel csábíthatja el az ügyfeleket, mint a 2. vagy 3. oldalon található linkekkel rendelkező vállalkozás.

Ha nincs tapasztalata a SEO terén, előnyös, ha egy jó hírű, kiváló múlttal rendelkező digitális marketing ügynökség szolgáltatásait veszi igénybe. A SEO összetett, de hihetetlen változást hozhat az online értékesítésben és a márkaismertségben.

Optimalizálja a webes tartalmat kulcsszavakat tartalmazzon és népszerű keresőkifejezések. Ezenkívül használjon különféle tartalomtípusokat, és győződjön meg arról, hogy a tartalom megbízható, pontos és hasznos.

Végül adjon meg külső és belső hivatkozásokat. Természetesen adjon hozzá helyi fókuszt, ha egy helyi üzletet vagy vállalkozást, valamint webhelyét próbálja népszerűsíteni.

Olvasni:  Tippek a fordítás kiaknázásához a nemzetközi marketinghez

Barátok és követők, hogy növeljék online értékesítését

A közösségi média egyedülálló platformmá vált a vállalkozások számára az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésre és kommunikációra, valamint kapcsolatok kialakítására. Míg a közösségi alkalmazások hasznos eszközök lehetnek a termékek és szolgáltatások reklámozásában és népszerűsítésében.

Kritikus szerepet játszhatnak a márkák és az ügyfelek közötti erős kapcsolatok kialakításában is.

A kutatások azt mutatják, hogy a fogyasztók 90%-a nagyobb valószínűséggel vásárol az általa követett márkáktól közösségi média. Az emberek szeretnék megismerni a vállalkozást és azt, hogy mit képvisel, és jobban bíznak az általuk követett márkákban, mint azokban, amelyek nem jelennek meg a közösségi médiában.

Vállalkozástulajdonosként használhatja a közösségi médiát, hogy megmutassa márkája emberi oldalát. Ezután lépjen kapcsolatba azokkal a követőkkel, akik valószínűleg érdeklődnek a márkája iránt. Végül bátorítsd őket, hogy osszák meg bejegyzéseidet, és ajánljanak téged követőiknek.

A közösségi média marketingstratégiájának elkészítésekor használja a piackutatás és az elemzés eredményeit, hogy pontosan meghatározza a legjobb alkalmazások és platformok és a leghatásosabb tartalomtípusok.

Ha például a divat iránt érdeklődő fiatalokat célozza meg, az Instagram nagyszerű lehetőség.

Itt oszthat meg élő szerelvényeket vagy divatbemutatókat, ruhák képeit, videoklippeket, valamint a termékek és promóciók részleteit.

A versenyek rendezése és az influencerek használata hatékony trükk a követők számának gyors növelésére. Az is kiváló ötlet, hogy valós ügyfeleket jelenítsen meg hírcsatornájában, és megosszon véleményeket.

Te jössz

Megakadt az online értékesítés? Vagy az a küldetése, hogy hasznot húzzon az online vásárlás növekvő népszerűségéből, és határozottan felvegye márkáját a térképre?

Ha növelni szeretné az eladásokat, használjon olyan célzott marketing technikákat, amelyek rezonálnak az ideális vásárlóval. Ezután lépjen kapcsolatba a potenciális vásárlókkal.

Olvasni:  A Byju's új finanszírozást keres, miután az értékelés 2 milliárd dollár alá esett

Természetesen ügyeljen arra, hogy webhelye kinézzen, és megfeleljen ügyfelei igényeinek és preferenciáinak. Végül használja a SEO-t több potenciális ügyfél létrehozására és az internetes forgalom növelésére.

Szeretném tudni, hogyan zajlik ma az online értékesítése, vagy milyen egyéb módszereket alkalmaz

Kérjük, írjon megjegyzést alább, és ossza meg kedvenc közösségi hálózatán!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott