A szelénnel végzett automatizálási tesztelés előnyei 4

Szelén eredetileg a Thoughtworks fejlesztette ki 2004-ben, kizárólag belső használatra. Hamarosan az egyik legszélesebb körben használt eszköz lett a webes alkalmazások automatizálási tesztelésére. A kezdeti években a Selenium integrált fejlesztői környezetet különböző webfejlesztő szervezetek és tesztelők használták világszerte.

A Selenium IDE kezdeti verziója azonban segített a fejlesztőknek abban, hogy a böngészők közötti automatizált kompatibilitási tesztelést csak a Mozilla Firefox böngészőn végezzék el. Így a fejlesztőknek a Selenium távirányítót kellett használniuk, hogy más böngészőkön is végezzenek automatizált böngészők közötti tesztelést a Seleniummal.

A technológia fejlődésével a böngészők egyre bonyolultabbá válnak új funkciók hozzáadásával. A böngészőfejlesztő cégek is áthelyezték a hangsúlyt a mobilbarát megtekintési élmény biztosítása érdekében.

A böngészők közötti kompatibilitás tesztelőinek gondoskodniuk kell arról, hogy a webalkalmazás zökkenőmentesen működjön asztali számítógépeken, Android és iOS társaikon.

Itt kezdett késni a Selenium távirányító, mivel nem támogatja a webalkalmazások tesztelését több böngészőn egyszerre. A Selenium azonban érzékelte ezt a problémát, és kiadta a Selenium 4 béta verzióját. Hozzáadták a Selenium WebDrivert, hogy megoldja az összes párhuzamos tesztelési problémát ezzel az új verzióval.

Tesztelőnézet

A Selenium WebDriver számos új funkciót adott hozzá, amelyek hiányoztak a Selenium korábbi verzióiból. A Selenium WebDriver egyik jelentős tulajdonsága, hogy képes tesztelni egy dinamikus webhely működését. A dinamikus webhelyek megjelenését és működését megváltoztathatják a felhasználói bevitellel, például egérkattintással vagy mobil érintéssel. A Selenium WebDriver ezt a tesztelési folyamatot egy valós felhasználó műveleteinek utánzásával fejezi be.

Sőt, a Selenium WebDriver felhasználóbarát jellege lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy gyorsan megértsék a működését és implementálják a tesztelési környezetben. A Selenium WebDriver-t más automatizálási tesztelési keretrendszerekkel, például a JUnit-tel is integrálhatja, hogy maximalizálja a tesztelési folyamat hatékonyságát. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy a Selenium WebDriver és a Selenium 4 egyéb új funkciói hogyan segítenek maximalizálni az Automation Testing környezet teljesítményét.

A különbség a Selenium WebDriver és a Selenium IDE között

Sokan úgy gondolják, hogy a Selenium WebDriver egyedi funkciói csak új nyelvek hozzáadására és néhány kisebb módosításra korlátozódnak. A valóságban a Selenium WebDriverben számos egyéb lényeges változás is történik, amelyek segítenek maximalizálni az automatizálási tesztelési környezet teljesítményét:

  • A Selenium IDE csak a Mozilla Firefoxban működött. A Selenium WebDriver azonban számos népszerű böngészőt támogat, mint például a Google Chrome, az Apple Safari és a Microsoft Edge.
  • Sem a Selenium IDE, sem a Selenium távirányító nem támogatja a felvételt és a lejátszást. Ezt a fantasztikus funkciót a közelmúltban adták hozzá a Selenium WebDriverhez.
  • A fejlesztőknek új szervert kell indítaniuk a Selenium távirányítóval, mielőtt bármilyen tesztszkriptet futtatnának. A Selenium WebDriver segítségével azonban a fejlesztők könnyedén lebonyolíthatják az összes tesztelési folyamatot anélkül, hogy bármilyen új szervert telepítenének.
  • A Selenium integrált fejlesztői környezet csak egy grafikus felhasználói felület alapú bővítmény volt. Másrészt a Selenium WebDriver többnyelvű támogatást használ, hogy több programozási nyelv használatát is lehetővé tegye kötések segítségével.
  • A Selenium IDE és a Selenium RC alapmotorja JavaScripten alapul. A Selenium WebDriver azonban nem rendelkezik alapvető motorral, és natív módon futtathatja, csak a böngésző használatával.
  • A Selenium IDE egyik jelentős hátránya, hogy nem támogatja az egérkurzor mozgását. A Selenium WebDriver támogatja az egérkurzor mozgatását és a felhasználói bevitel minden formáját.
  • Amikor a Selenium IDE-t az első használathoz konfigurálja, meg kell említenie a teljes XPath-ot a kijelölt szintaxis használatával. A Selenium WebDriver segítségével ezt a folyamatot teljesen kihagyhatja.
  • A Selenium WebDriver használatával megvalósíthatja az összes olyan hallgatót, amelyet sem az RC, sem az IDE nem támogat.
  • Végül a Selenium WebDriver támogatja a webes alkalmazások tesztelését Android és iOS rendszeren. Ez a kulcsfontosságú modern funkció teljesen hiányzik a Selenium integrált fejlesztői környezetből és a Selenium távirányítóból.
Olvasni:  Weboldal esztétika: A 11 legnépszerűbb trend 2024-ben

Okok, amelyek indokolják a szelén webillesztő használatát automatizálási teszteléshez

1. Nyílt forráskód

A Selenium WebDriver nyílt forráskódú természete az egyik legnagyobb előnye annak, ha webalkalmazások automatizálási tesztelésére használják. Ezzel a fantasztikus technológiával a QTP szolgáltatásainál sokkal többet érhet el ingyenesen. Letöltheti a Selenium 4 legújabb béta verzióját a hivatalos webhelyről. Bármely nyílt forráskódú alkalmazás másik előnye a technológiai rajongók csodálatos közösségének elérhetősége. Bármikor konzultálhat ezzel a közösséggel, amikor elakad, vagy jobb megoldást szeretne találni. A Selenium közössége is nagyon lelkes a tesztelési folyamat egyszerűsítésére szolgáló új eszközök fejlesztése iránt.

Fejlesztő

2. Több nyelv támogatása

A többnyelvű támogatás a Selenium WebDriver egyik fő előnye. Ennek a technológiának a segítségével a Selenium WebDriver támogatni tudja az összes programozási nyelvet, amit a fejlesztőknek tudniuk kell. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők használhatják a JavaScriptet, a Ruby-t és a Python PHP-t, valamint a C #-t a Selenium WebDriver tesztfolyamatokhoz. A fejlesztők használhatják a személyre szabott szkriptnyelvet, amely natívan elérhető a Selenium 4-ben. Bármilyen más nagyobb programozási nyelvhez is köthetik. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy olyan speciális programozási nyelvekkel dolgozzanak, amelyekkel a legjobban érzik magukat. Ez is az egyik fő ok, amely befolyásolja a webalkalmazások minőségét.

3. Több operációs rendszert támogat

A Selenium korábbi verziói csak egyetlen operációs rendszeren tették lehetővé a fejlesztők számára, hogy teszteljék a webalkalmazás működését. A Selenium WebDriver segítségével azonban a fejlesztők tesztelhetik a webalkalmazás működését Windows, Mac és Linux rendszereken. Különféle eszközöket és platformokat is használhatnak, hogy egyidejűleg kompatibilitástesztet hajtsanak végre ezeken a böngészőkön. A fejlesztők testreszabott tesztelési csomagot is létrehozhatnak, amely bármely platformon működőképes marad. Létrehozhat például egy tesztcsomagot Windows rendszeren, és ezzel tesztelheti a webalkalmazások kompatibilitását Mac rendszeren.

Olvasni:  Twitter-fiókok feltörése 2024-ben (Hacker alkalmazások)

4. Lehetővé teszi a böngészők közötti kompatibilitási tesztelést

A böngészők közötti kompatibilitás tesztelése az egyik alapvető eleme annak biztosításának, hogy a webalkalmazás szélesebb közönség számára elérhető maradjon. A fejlesztők ezzel a funkcióval biztosíthatják, hogy a webalkalmazás optimális teljesítményt tartson fenn bármely böngésző és operációs rendszer kombinációján. A Selenium WebDriver támogatja a webes alkalmazások tesztelését olyan főbb böngészőkön, mint a Google Chrome, Safari, Firefox, Samsung böngésző, Microsoft Edge és még sok más. Azt is lehetővé teszi, hogy tesztelje a webes alkalmazások kompatibilitását a böngésző régebbi verzióival.

Ez a folyamat elengedhetetlen, mivel egy friss felmérés szerint az internethasználók több mint 60%-a ritkán frissíti böngészőjét.

Böngészőt használó ember

5. Több keretrendszer és nyelv használatát teszi lehetővé

A fejlesztők integrálhatják a Selenium WebDrivert különféle keretrendszerekkel, mint például az ANT vagy a Maven. Ezzel a funkcióval könnyen lefordíthatják a tesztelési folyamat forráskódját. A tesztelők integrálhatják a Selenium WebDrivert más tesztelési keretrendszerekkel, például a TestNG-vel, hogy alkalmazásteszteket és jelentéseket készítsenek. Ez az egyik leggyakoribb gyakorlat az automatizálási tesztelés Selenium WebDriver segítségével történő végrehajtásának megkönnyítésére.

A Selenium WebDriver-t a Jenkins-szel is integrálhatja a webalkalmazások folyamatos szállítása vagy folyamatos tesztelése érdekében. Ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat az automatizált felépítés és telepítés megvalósításában. Egyszerűen fogalmazva, a Selenium WebDriver létfontosságú szerepet játszik a tesztelési szakasz és a fejlesztési szakasz integrálásában.

Az eszközök és platformok szerepe az automatizálási tesztelési folyamatban

Sokan úgy gondolják, hogy az automatizálási tesztelés megvalósítása összetett folyamat. Ennek az az oka, hogy az összes tesztesetet manuálisan kell létrehoznia. Ez fárasztó és összetett folyamat lehet, különösen a kezdők számára. A cégek azonban különféle eszközöket és platformokat használhatnak, amelyek segítségével leegyszerűsíthetik a teszteset létrehozásának folyamatát.

Fejlesztőként emlékeznie kell arra, hogy nem választhat véletlenszerűen egyetlen eszközt sem, és nem implementálhatja azokat a tesztelési környezetben. Ennek az az oka, hogy minden eszköz egyedi, és más célt szolgál. Mielőtt következtetést vonna le, alaposan meg kell vizsgálnia az összes tényezőt. A lista szűkítéséhez mérlegelheti preferenciáit és projektkövetelményeit is. Tekintsük a Lamdatest példáját egy eszköz szerepének elemzésére az automatizált böngészők közötti tesztelési folyamatban:

Olvasni:  A probléma az ingyenes WordPress tárhelyszolgáltatással

Lamdatest automatizálási tesztelés

A Lamdatest egy platform a teljesítéshez automatikus böngészők közötti tesztelés webalkalmazásai közül. Biztonságos és biztonságos szelén rácsot használ. A Lambdatest segítségével egyszerre több ezer eszközön, böngészőn és operációs rendszeren tesztelheti webalkalmazása kompatibilitását. A párhuzamos tesztelés funkció segít különböző tesztesetek egyidejű futtatásában. A Lambdatest tevékenységi naplót vezet az összes végső tesztjelentés tárolására későbbi hivatkozás céljából. Ez a platform lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy ellenőrizzék a helyileg üzemeltetett webalkalmazások böngészők közötti kompatibilitását is.

A Lambdatest segítségével a fejlesztők az alkalmazás grafikus elemeit is tesztelhetik. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizni tudják, hogy a webalkalmazás összes vizuális eleme a megfelelő helyen van-e.

Ezek az elemek mezőket, menüket és képeket tartalmaznak. Végül a felhőplatform segít a fejlesztőknek a webalkalmazások kompatibilitásának tesztelésében a világ bármely pontjáról.

A vállalatok többféleképpen is tájékozódhatnak egy szerszám megbízhatóságáról. Például ellenőrizhetik az eszközökkel kapcsolatos visszajelzéseket különböző felhasználói fórumokon. Ezeken a fórumokon megtalálhatja az ezen eszközöket használó összes vásárló őszinte visszajelzését és értékelését.

A végső ítélet

Könnyen megállapítható tehát, hogy a Selenium 4 az egyik legjelentősebb fejlesztés az automatizálási tesztelésben. Számos új funkcióval bővült, amelyek rendkívül fontosak a modern webfejlesztési iparág szabványai szempontjából. Bár még béta állapotban van, letöltheti a hivatalos webhelyről.

Fejlesztőként emlékeznie kell arra, hogy a kézi tesztelés és az automatizálási tesztelés tökéletes kombinációja a sikeres webfejlesztő cég kulcsa. A Selenium 4 automatizálási tesztelése során a modern webes tesztelési trendekre is figyelnünk kell. Ez megőrzi pozícióját ebben a versenyképes iparágban. Végül szeretnénk hangsúlyozni az eszközök és platformok szerepét az automatizálási tesztelési szabványok emelésében. Az lenne a legjobb, ha mindezeket a tényezőket a következő években egy sikeres webfejlesztő cég lépcsőfokának tekintené.

Új publikációk:

Ajánlott