A tartalomírás 10 aranyszabálya a webhelyén

Tartalomíróként az Ön felelőssége, hogy eligazítsa az olvasókat, hogy több információt fedezzenek fel azáltal, hogy bizonyos szavakat vagy kifejezéseket hiperhivatkozva más weboldalakra, különösen az Ön webhelyén található oldalakra helyezi. A Ninja Outreach esettanulmánya megmutatja, hogyan használták a belső linkeket webhelyük forgalmának 40%-os növelésére.

Tartalomjegyzék

 • A tartalomírás aranyszabályai
 1. Ismerje meg közönségét
 2. Fordított piramis modell
 3. Rövid és egyszerű mondatok
 4. Aktív hang, kérem!
 5. Vizuális tartalom beépítése
 6. Tartsa távol a zsargont
 7. Használj szinonimákat
 8. Tedd olvashatóvá a szövegedet
 9. A webhely tartalmát rétegezze
 10. Mindent a CTA-ról
 • BÓNUSZ: 5 további tartalom, amely bevált gyakorlatokat hoz létre, amelyek segítségével profiként írhat tartalmat
 1. Töltse fel tartalmát szemantikailag kapcsolódó kulcsszavakkal
 2. Optimalizálja tartalmát az oldalon található SEO segítségével
 3. Értse meg közönsége fájdalmas pontjait
 4. Tervezze meg konverziós útvonalát
 5. Használjon tartalomkészítő szoftvert

Mindig nagy kihívást jelent egy tartalomíró számára, hogy következetesen lekösse közönsége figyelmét. Lehet, hogy van néhány cikk, amely maximális forgalmat generál, de más darabok nem teljesítenek jól. Lehet, hogy a tartalom egyes részei azért nem nyernek teret, mert nem követed az írás aranyszabályait.

Ha webhelyet üzemeltet, tudnia kell hogyan írjunk tartalmat (és javítsa azt SEO-val), hogy forgalmat irányítson portáljára.

Íme tíz alapvető és (5 további előny) tartalomírás bevált gyakorlatai hogy segítsek neked ebben! Mindössze annyit kell tennie, hogy végrehajtja ezeket a tippeket a tartalom létrehozásához webhelyén, és saját maga is meglátja a mutatók javulását. Később is megköszönheti!

A tartalomírás aranyszabályai

1. Ismerje meg közönségét

Egyszerűen hangzik, mégis sok hivatásos író tollat ​​papírra tesz – vagy ujját a billentyűzetre – mielőtt megértené célközönségét és azt, hogy milyen tartalmat kell kiadnia számukra.

A tartalom elkészítése előtt ne felejtse el feltenni magának ezeket a kérdéseket. Ki a célközönségem? Hogyan osztályozhatja őket elsődleges és másodlagos közönségként? Hogyan készítsek nagyszerű tartalmat a konkrét közönségem számára? Ha megválaszolja ezeket az egyszerű kérdéseket, akkor képes lesz vonzó tartalmakat kidolgozni.

Olvasni:  Kreatív írás vs. tartalomírás: mi a különbség?

Tegyük fel, hogy egy ügyvédi irodának ír egy cikket. Az Ön elsődleges tömege a potenciális ügyfelek és a meglévő ügyfelek lehetnek. De a másodlagos tömeg sokkal kiterjedtebb, és jogi újságírókat, ügyvédeket vagy bármely olyan magánszemélyt vagy vállalkozást foglalhat magában, akiknek később szüksége lehet az Ön szolgáltatásaira. A közönség ismerete lesz az első lépés a sztártartalom-íróvá váláshoz.

2. Fordított piramis modell

Mindannyian tudjuk, hogy az olvasók figyelme korlátozott, és néhány másodperc alatt eldöntik, hogy az Ön weboldala tartalmazza-e a keresett információkat. Ezért fontos, hogy a tartalmat fordított piramisként tervezze meg. A fő üzeneteket már az elején át kell adni. A bevezetőnek erősnek kell lennie, és képesnek kell lennie felkelteni az olvasók figyelmét. Miután felkeltette az olvasók figyelmét, tartsa őket lekötve sok ténnyel és adattal.

3. Rövid és egyszerű mondatok

A következő lépés a tartalom felépítésének és megírásának ismerete. Írj rövid és egyszerű mondatokat! A könnyen érthető cikkek egyre több olvasót vonzanak majd.

Ügyeljen arra, hogy a nyelvtanra összpontosítson – ebben a tekintetben nem szabad megengedni a hibákat. Rengeteg online olvashatósági eszköz áll rendelkezésre ingyenesen az olvashatósági pontszám ellenőrzéséhez. Vegyük például a Hemingway alkalmazást. Az ilyen eszközök segíthetnek jól olvasható tartalom létrehozásában.

4. Aktív hangot kérek!

Mindig használj aktív hangot a mondataidhoz. Ügyeljen arra, hogy a tárgyat a mondat elején tartsa. Az aktív hang nagyszerű módja az olvasóbarát tartalom létrehozásának.

5. Vizuális tartalom beépítése

Nagyszerű tartalom létrehozásakor elengedhetetlen annak megértése, hogy egy cikk nem csupán szavakról és mondatokról szól. Sok más dolog is életet ad cikkének. Az első dolog, amit hozzá kell adnia, az a valós életből származó példák, amelyek segíthetnek az olvasónak kapcsolódni cikkének központi témájához. Ezekkel együtt képeket, adatokat, táblázatokat, diagramokat és infografikákat is használhat. A képek és diagramok segítenek az olvasónak jobban megérteni egy témát vagy fogalmat. Ennek eredményeként abban is segítenek, hogy cikke kitűnjön a tömegből, és javítsa webhelye keresőoptimalizálását. Így a marketingszakemberek 88%-a részesíti előnyben a vizuális elemeket a tartalomban, mivel a vásárlók 64%-a nagyobb valószínűséggel vásárol, miután megnézett egy videót vagy vizuális grafikát az Ön termékéről/szolgáltatásáról.

Olvasni:  A Content Aware használata oldalsávok hozzáadásához a WordPress témákhoz

6. Tartsa távol a zsargont

Az online világ mindenkié, nem csak a bonyolult szavakat megértő szakembereké. Ezért ügyeljen arra, hogy az Ön által megfogalmazott ötletek és gondolatok egyszerű kifejezésekkel legyenek magyarázva, hogy még egy hétköznapi ember is megértse őket. Kérjük, tartsa távol a szakkifejezéseket és a zsargont, mert az olvasók többsége nem fogja megérteni őket. Ezenkívül adjon meg hivatkozásokat a különböző cikkekhez, ahol az olvasók pontosabb információkat kaphatnak egy adott témáról.

7. Használjon szinonimákat

A szójáték élvezetes, és segíthet lekötni a közönséget. Ha nehézségei vannak a szavak kiválasztásával, bármikor megnézheti az online eszközöket és szótárakat.

8. Tegye olvashatóvá a szövegét

A fordított piramis szerint a fontos információkat mindig a tetejére kell tenni, de ez nem jelenti azt, hogy mindent magába a bevezetésbe kell beletenni. Ezért létfontosságú, hogy a cikk megfelelő szerkezetét alakítsa ki, hogy az olvasó egy felületes pillantással is megértse a cikk fő gondolatát. Ennek legjobb módja a megfelelő fejlécek elhelyezése a stratégiai pontokon.

Íme egy példa arra, hogyan helyezhet el fejléceket és alcímeket az oldal megszakításához és az egyszerűbb áttekintéshez. Ezek az alfejlécek a tartalom rangsorolását is magasabbra emelhetik.

9. Rétegesítse a weboldal tartalmát

Egy weboldalban az a rendkívüli, hogy az olvasók egyik oldalról a másikra kalauzolása nem lehetetlen. Tartalomíróként Ön felelős azért, hogy az olvasókat további információk felfedezéséhez irányítsa bizonyos szavak vagy kifejezések más weboldalakra való hiperhivatkozásával, különösen az Ön webhelyén található oldalakra. Ez esettanulmány A Ninja Outreach bemutatja, hogyan használtak belső linkeket webhelyük forgalmának 40%-os növelésére.

A webhely tartalmának rétegzése arra ösztönzi az egyéneket, hogy felfedezzék webhelyét. Ha kapcsolt marketingtartalmakat futtat, ügyeljen arra, hogy a cikkek elolvasása után a termékoldalakra irányítsa olvasóit a termékek megvásárlásához. Ez egy lényeges tényező, amelyet figyelembe kell venni egy cikk online közzétételekor.

10. Mindent a CTA-ról

A nagyszerű webhelyek és minden weboldal hatékony lehet, ha van egy szilárd CTA (Call To Action) gomb. A CTA egy szó vagy kifejezés, amely megmondja az olvasóknak, mit kell tenniük egy cikk elolvasása után. Lehetne rövid és egyértelmű, például „Letöltés most”. Vagy lehet egy hosszú mondat is, például: „Ha tetszik ez a cikk, iratkozzon fel minden nap relevánsabb tartalomért”.

A Hubspot felmérése szerint a rögzített szöveges CTA-k 121%-kal növelték a konverziós arányt.

BÓNUSZ: 5 további tartalom Bevált gyakorlatok létrehozása, amelyek segítségével profiként írhat tartalmat

Az írás csak egy (és természetesen a fő) része a tartalmi stratégiádnak. Az írásban több is segít nagyszerű tartalmak létrehozásában.

Olvasni:  A rossz botok visszaszorítása WordPress webhelyén

Íme néhány tipp, amelyek segítségével profiként írhat, és lenyűgöző tartalmat hozhat létre:

1. Töltse fel tartalmát szemantikailag kapcsolódó kulcsszavakkal

Nem számít, milyen nagyszerűen néz ki a tartalom, csak akkor lesz teljes, ha a megfelelő közönséget éri el. Ahhoz, hogy tartalma a célközönség szélesebb körét érje el, specifikus kulcsszavakra van szüksége, amelyekkel előrébb kerülhet a tartalom a keresőmotorok eredményei között, és nagyobb forgalmat generálhat.

Ha minőségi kulcsszavakat szeretne beágyazni a tartalomba, néhány dolgot szem előtt kell tartania.

 • : A hosszú farkú kulcsszavak nem mások, mint a közönség keresései, amelyek általában több mint 4 vagy 5 szóból állnak. Például, ha a tartalomírás bevált gyakorlatairól ír egy cikket, akkor a címe lehet „Hogyan írjunk lenyűgöző tartalmat vagy X bevált gyakorlat nagyszerű tartalom írásához” stb.
 • Ne csak az elsődleges kulcsszó köré írjon (tartalomírás); használjon más kulcsszavakat, amelyek kapcsolódhatnak a fő kulcsszóhoz, például tartalomkészítés, tartalomírási tippekstb.

2. Optimalizálja a tartalmat az oldalon belüli SEO segítségével

Használja ki jobban kulcsszavait, ha beépíti őket SEO stratégiájába. Adjon hozzá kulcsszavakat a H1 és H2 címkékhez (cím és altémák) és a meta-leíráshoz.

Altémái lehetnek például:

 • Hogyan írjunk tartalmat
 • A tartalomírás aranyszabályai
 • A nagyszerű írott tartalom előnyei stb

Bármennyire is várja a tartalom releváns kulcsszavakkal történő optimalizálását, ügyeljen arra, hogy ne vigye túlzásba. Ha helyesen tartja, javíthatja webhelye SEO-ját, és javíthatja a tartalmat a SERP-eredmények között.

3. Ismerje meg a közönség fájdalmait

Azon kívül, hogy előre látja, hogy a közönsége mit kereshet, rákereshet arra, amit ők keresnek.

Tegyük fel például, hogy egy hajápoló termékeket árusító webhelynek ír. A kezdeti tartalom már megvolt volna tartalomkészítési tippek hogy tartalmad informatív és tájékozott legyen. Ha azonban időt tölt olyan webhelyeken, mint a Google, a Quora, a Reddit stb., akkor elkezdi megismerni azokat a hajproblémákkal küzdő embereket, mint a korpás vagy hulló haj.

Ezután a fájdalmas pontjaik köré szabhatja a tartalmat, hogy érzelmileg kapcsolatba kerüljön velük, és tartalmat jó érzéssel töltsön el.

4. Tervezze meg konverziós útvonalát

Közönsége felkereste webhelyét, és eleget maradt ahhoz, hogy elolvassa a tartalmat. Mi a következő? Hová szeretnéd, hogy menjenek/ Mit szeretnél, hogy ezután tegyenek?

Az ezekre a kérdésekre adott válaszok előzetes megszerzése segíthet abban is, hogy tartalmait a kívánt eredményhez igazítsa. Így tervezhet konverziós útvonalat közönsége számára.

 • Tudja, mi a tartalom célja: tájékoztató jellegű, a potenciális ügyfelek megtérítésére szolgál? Bármi lehet. Javítsa ki az egyiket, és írja köré a többi tartalmat.
 • A tartalom céljának ismerete megmutatja, hogy hová szeretné eljuttatni ügyfelét. Ha tájékoztató jellegű, küldje el őket egy másik részletes cikkhez, vagy ha konverziót céloz, akkor elküldheti egy céloldalra vagy a termékoldalára.
Olvasni:  Hogyan kínálhat ingyenes szállítást a WooCommerce webhelyén

5. Használjon tartalomkészítő szoftvert

Időnként mindenkinek szüksége van egy segítő kézre. A tartalomkészítő szoftver vagy eszköz az egyik ilyen kéz, amely segíthet abban, hogy a semmitől a végéig tökéletesen összeállítsa a tartalmat.

A mai világban többféle tartalomkészítő szoftver segíthet a tartalomtervezésben, tartalomkészítésben, tartalomfejlesztésben stb.

Íme néhány a legnépszerűbb ilyen eszközök közül:

 • SEMrush
 • Tartalmasan
 • Kinőni
 • Gyorsírás

A fent említett bevált tartalomkészítési gyakorlatok követése segíthet abban, hogy profiként írjon tartalmat, és biztosítsa, hogy stratégiája kitűnjön versenytársai közül.

Következtetés

Írni kemény munka, és tartalmat írni egy webhelyhez még nehezebb. Mindazonáltal nem szükséges az első alkalommal rendbe tenni. Miután a tartalom elérhetővé válik, minden hónapban ellenőrizheti és optimalizálhatja, hogy megtudja, mi működik és mi nem. A fenti tartalomkészítési tippek felkészítenek arra, hogy még a legrövidebb figyelmű internetes olvasók számára is készíts tartalmat.

GYIK

1. Megéri tartalomkészítőnek lenni?

Abszolút, a jelenlegi forgatókönyvben tapasztalható forgalom ellenére, ahol sok millenniumi és generációs generáció foglalkozik tartalomkészítéssel, ami megnehezíti a vágást. A tartalomkészítés valóban nagyon jövedelmező karrier.

2. Milyen jó témákkal érdemes kezdeni a tartalomkészítés során?

Mindig van hely a mindennapi témákban, például a technológia, a közösségi média, az egészségügy, a szórakoztatás stb., tartalomnak, amellyel elkezdheti a tartalom létrehozását.

3. Milyen tartalmat készítsek?

A legjobb tartalom az a tartalom, amelyet a közönség keres. És hogy ezt megtudja, egyszerűen megértheti a fájdalmat az online fórumokon és a közösségi médiában.

4. Hogyan írjunk egyedi tartalmat?

Az első és legfontosabb, hogy ragaszkodjon egy rést. Ne hozzon létre tartalmat olyan témában, amelyet valószínűleg mindenki más űz. Ha tágabb témában hoz létre tartalmat, ügyeljen arra, hogy egyedi szerkezetet adjon annak, és adja hozzá a saját nézőpontját, hogy egyedi maradjon másoktól.

5. Mi a tartalomkészítés leghatékonyabb módja?

A HubSpot azt javasolja, hogy a leghatékonyabb módszer a tartalom témacsoportokon keresztül történő rendszerezése, például egy átfogó pilléroldal, amely az altéma más oldalaira hivatkozik.

Új publikációk:

Ajánlott