A tartalommarketing bevált gyakorlatai plasztikai sebészek számára

Tekintse meg ezeket a bevált tartalommarketing gyakorlatokat a plasztikai sebészek számára, hogy segítse praxisát az iparágban az élen maradni.

Alapján Műanyag Surgery.org2020-ban a plasztikai sebészeti eljárások száma az Egyesült Államokban elérte a 2 314 720-at. A plasztikai sebészet, csakúgy, mint sok más iparág, valószínűleg felugrik a világjárvány utáni időkben. És pontosan ez történt – a kozmetikai sebészeti beavatkozások száma eggyel nőtt 19% Ezért a világjárvány utáni plasztikai sebészet iránti kereslet megugrása kiváló lehetőséget kínál a klinikák számára a tartalommarketing stratégiák kiaknázására.

Alapvető fontosságú annak felismerése, hogy a tartalommarketing nagyon fontos, de gyakran alábecsült megközelítés a plasztikai sebészeti ipar marketingeszköztárában. A plasztikai sebészek tartalommarketingje növelheti a célközönséget a webhely forgalmának növelésével, az e-mail lista bővítésével és az online jelenlét növelésével. Anélkül, hogy a tartalommarketinget beépítené a stratégiájába, a betegektől függ:

  • Keressen releváns információkat az interneten a műtéttel kapcsolatos aggodalmak enyhítése érdekében.

  • Különböztesse meg gyakorlatát a versenytársaktól.

  • Ismerje meg márkáját és szolgáltatásait.

A betegek általában a szakterület legmeghatározóbb hangjához fordulnak, és ha ez a hang egy versengő praxishoz tartozik, az Ön klinikája jelentős hátrányba kerülhet.

A plasztikai sebészek számára a tartalommarketing fontossága mögött meghúzódó bevált gyakorlatok segíthetnek abban, hogy az Ön praxisa élen járjon az iparágban.

1. A közönség megértése

A közönség megértése a hatékony plasztikai sebészeti tartalommarketing sarokköve. Lehetővé teszi, hogy olyan informatív tartalmat hozzon létre, amely személyes visszhangot kelt, végső soron elköteleződést, bizalmat épít, és a praxisát a kozmetikai sebészeti ipar versenykörnyezetének fő forrásává teszi. A megcélzott demográfiai kihívások lebontásával a tartalmat úgy szabhatja személyre, hogy az hatékonyan rezonáljon, és megfeleljen a potenciális betegek speciális igényeinek.

Kezdje a közönség szegmentálásával olyan kulcsfontosságú tényezők alapján, mint az életkor, a nem és az érdeklődési körök. Ez a demográfiai bontás képezi az alapot az egyes csoportok egyedi jellemzőihez közvetlenül kapcsolódó tartalom létrehozásához. A személyre szabott tartalom nemcsak az Ön szakértelmét mutatja be a területen, hanem megbízható forrásként is pozícionálja gyakorlatát, amely megérti a közönség speciális igényeit.

2. Bizalom kiépítése szakértelmen keresztül

A szakértelmet, az átláthatóságot és a valódi narratívákat ötvöző tartalmak következetes szolgáltatásával bizalmat építhet a plasztikai sebészeti gyakorlatába. Megoszthat éleslátó tartalmat is, amely kiemeli szakértelmét a területen. Részletes eljárási magyarázatokat kínáljon, az összetett fogalmakat hozzáférhető információkra bontva. Ez oktatja közönségét, és hozzáértő szaktekintélyként pozicionálja a gyakorlatát.

Olvasni:  AI és SEO: A tökéletes párosítás a mennyországban

Olyan lenyűgöző esettanulmányokat is integrálhat, amelyek sikeres eljárásokat mutatnak be. Valós forgatókönyvek elmesélésével kézzelfogható bizonyítékot nyújt a jártasságáról. Az esettanulmányok átlátható képet adnak az Ön képességeiről, bizalmat ébresztve a potenciális betegekben, akik hasonló eljárásokat fontolgatnak.

Használja ki a betegek beszámolóit, hogy emberi hatást adjon a tartalomhoz. A valódi ajánlások társadalmi bizonyítékot szolgáltatnak, biztosítva a leendő pácienseket azokról a pozitív tapasztalatokról, amelyeket mások az Ön praxisával kapcsolatban szereztek. Hasonlóképpen, a vizuális történetmesélés is hatásos, és az előtte-utána galériák kiváló módot jelentenek az átalakuló eredmények bemutatására. A különböző eljárások eredményeinek átlátható bemutatása megerősíti praxisának hitelességét, lehetővé téve a potenciális betegek számára, hogy elképzeljék a lehetőségeket.

Az informatív források, a hiteles ajánlások és a vizuális bizonyítékok kombinációja olyan lenyűgöző tartalomstratégiához járul hozzá, amely nemcsak vonzza, hanem meg is nyugtatja a potenciális betegeket döntéshozatali folyamatuk során.

3. A vizuális tartalom erejének befogadása

A vizuális tartalom a plasztikai sebészeti tartalommarketing lenyűgöző médiuma, amely dinamikus módot kínál az eredmények bemutatására és a közönség bevonására. A kiváló minőségű képek és videók felhasználása közvetíti szakértelmét, és kulcsszerepet játszik a bizalomépítésben.

A videógyártó cég szerint Lemonlighta a videókon keresztüli üzenetek megőrzése akár 95%-ot is megugorhat. Egy másik videós cég, Wyzowlarról számol be A videómarketingesek 94%-a úgy gondolja, hogy a videótartalom segít a közönségnek jobban megérteni szolgáltatásaikat és termékeiket. A videók vizuális és auditív elemei hozzájárulnak az összetett témák, például a plasztikai sebészeti eljárások és kínálat átfogóbb megragadásához.

A rendelkezésre álló tárhely-platformok széles skálájával szabhatja videótartalmát a különböző formátumokhoz és közönségekhez. Ossza meg rövid videókat vagy tekercseket a Twitteren vagy az Instagramon, irányítson élő közvetítést a Facebookon, vagy mutasson be részletes videófelvételeket a YouTube-on. Ez a sokszínűség lehetővé teszi a stratégiai tartalomterjesztést a különböző csatornákon keresztül. Bár a kamera előtti megjelenés gondolata ijesztő lehet, a videónak a plasztikai sebészeti klinika marketingtervébe való integrálása jelentős előnyökkel jár.

4. A közösségi média hatékony kihasználása

A közösségi média hatékony kihasználásával a plasztikai sebészeti tartalommarketing hasznot húzhat az iparág vizuális természetéből, szélesebb közönséget vonhat be, és támogató közösséget építhet a gyakorlat köré.

Ahogy korábban említettük, válasszon olyan platformokat, amelyek illeszkednek a közönségéhez; vizuális tartalomhoz az Instagram ideális. Testreszabhatja megközelítését a maximális hatás érdekében az egyes platformokon.

Tartsa fenn a stratégiai tartalmi egyensúlyt a promóciós, oktatási és vonzó bejegyzések kombinálásával. Ez a megközelítés hiteles és gondoskodó erőforrássá teszi az Ön gyakorlatát. A közösséget erősítheti azáltal, hogy bátorítja az ajánlásokat, válaszol a megjegyzésekre, és teret teremt a közös élményeknek. A közösségépítés növeli a betegek bizalmát és ösztönzi a beutalásokat.

Olvasni:  Hogyan alkalmazkodik a SMART Content Marketing a közönség viselkedéséhez az idő múlásával

Mindannyian tudjuk, hogy a következetesség kritikus a tartalommegosztásban. Rendszeresen tegyen közzé informatív és lebilincselő tartalmat, a legújabb fejlesztésektől a műtét előtti és utáni gondozási tippekig, hogy a gyakorlata mindig a legjobb legyen. Használja ki az interaktív elemeket, például a szavazásokat, a kérdés-feleleteket és az élő videókat az elköteleződés fokozása érdekében. Az interaktivitás ösztönzi a közönség részvételét és elősegíti a személyesebb kapcsolatot.

5. Blogírás és SEO stratégia

A blog tartalmai és cikkei szolgálják az átfogó tartalommarketing-stratégia gerincét. Bár ezt a tartalmat nem személyesen készítheti el, házon belüli író vagy szabadúszó író felvétele biztosíthatja az írott anyagok folyamatos áramlását.

Az üzleti elemző platform szerint Databox, a tartalom optimális hossza 1500 és 2000 szó közé esik. A szavak számán túl azonban a kritikus tényező az Ön által előállított tartalom típusa.

Egy 500 szavas bolyhos darab elkészítése nem elegendő. A kulcs az, hogy értéket adjunk az olvasónak, és biztosítsuk, hogy a tartalom megfeleljen a célnak. Ezenkívül tisztában kell lennie a kulcsszótöméssel – ugyanazt a kulcsszót túlzottan belezsúfolni egy cikkbe.

A kulcsszótömés nemcsak kínosan olvassa el a közönséget, hanem a Google-nak is büntetést vonhat maga után. A szerkesztői naptár felbecsülhetetlen értékűnek bizonyul a következetes tartalomáramlás fenntartásához. Segít a témák megtervezésében, a határidők kitűzésében és a megjelenési dátumok ütemezésében, így biztosítva, hogy még az ünnepek vagy az írói távollét idején sem kell a tartalomért tülekednie.

6. Az e-mail marketing használata

Az e-mail marketing a plasztikai sebészeti tartalommarketing hatékony eszköze, amely lehetővé teszi a gyakorlatok számára, hogy közvetlen kommunikációt alakítsanak ki közönségükkel. A plasztikai sebészeti gyakorlatok tartós kapcsolatokat ápolhatnak közönségükkel az e-mail lista stratégiai felépítésével, a tartalom személyre szabásával és vonzó hírlevelek készítésével.

Informatív és tetszetős e-mailes hírleveleket készíthet az alábbi tippek beépítésével:

  • Vonja fel a figyelmet világos és lenyűgöző tárgysorokkal.

  • Az elköteleződés fokozása érdekében használjon előtte-utána képeket, infografikákat vagy releváns videókat.

  • Ossza meg betekintéseit a plasztikai sebészeti eljárásokról, az iparági trendekről, valamint a műtét előtti és utáni gondozási tippekről.

  • Integráljon exkluzív promóciókat vagy kedvezményeket az elköteleződés és a konverziók fokozása érdekében.

  • Gondoskodjon arról, hogy az e-mailek mobilbarátak legyenek, és megfeleljenek a közönség különféle eszközeinek.

Képforrás

Például a St. Charles Plasztikai Sebészet egy e-mailes hírlevelet használ, hogy bennfentes betekintést nyújtson orvosai életébe, és megosszák a legújabb betekintést az iparági fejleményekről és a legjobb gyakorlatokról.

Olvasni:  6 nagy teljesítményű tartalomtípus a Facebook számára

7. Együttműködés befolyásolókkal és mikrobefolyásolókkal

A plasztikai sebészeti gyakorlatok hitelesen tudnak kapcsolatba lépni a közönséggel azáltal, hogy stratégiailag együttműködnek az influencerekkel és mikro-befolyásolókkal a szépség- és wellness-résben.

Például, Dr. Richard J. Brown, széles körben elismert DoctorRicky vagy „A RealTikTokDoc lényegest parancsol 7,8 milliót követnek a TikTokon. Platformját stratégiailag a következőre bélyegezte:oktat, szórakoztat, inspirál.” A változatos tartalmáról ismert TikTok területén Dr. Brown kiemelkedő személyiségként emelkedik ki, aki értékes betekintést nyújt a plasztikai sebészetbe.

A platform dinamikus jellegének kiaknázásával hozzájárul a plasztikai sebészet körüli diskurzushoz, olyan környezetet hozva létre, ahol az egyének megbízható információkhoz juthatnak, és megalapozott döntéseket hozhatnak. Ezek a partnerségek nemcsak szélesítik az elérhetőséget, hanem olyan kontextusba helyezik a gyakorlatot, amely hangsúlyozza a plasztikai sebészet pozitív hatását az önbizalomra és az általános jólétre.

8. Gondolatvezetővé válás

A plasztikai sebészeti tartalommarketingben a gondolati vezető szerep kialakítása magában foglalja az online értékelések stratégiai felhasználását, az iparági trendekkel való lépést tartását és a betegekkel való aktív kapcsolattartást.

A betegek történetei, ha hitelesen osztják meg őket, hozzájárulnak a bizalom kiépítéséhez. A sikeres eljárások, a műtét utáni tapasztalatok és az átalakuló utazások kiemelése növeli a hitelességet. Ugyanilyen fontos, hogy a betegeket aktívan ösztönözzük tapasztalataik áttekintéseken keresztül történő megosztására.

A közösségi média platformok, például az Instagram kihasználása hatékony módja annak, hogy megosszák a plasztikai sebészet legújabb trendjeit.

Képforrás

Például, Dr. Michael Salzhaueraki a néven megy Dr. Miami (@therealdrmiami), hatékonyan használja az Instagramot, hogy bemutassa szakértelmét a plasztikai sebészet terén. Az oktatási tartalmak, a türelmes beszámolók és a kulisszák mögé való bepillantások keverékén keresztül gondolatvezetőként pozícionálja magát a területen.

9. A siker mérése és a stratégiák kiigazítása

A plasztikai sebészeti gyakorlatok értékes betekintést nyerhetnek tartalommarketing-erőfeszítéseik hatékonyságába az analitikai eszközök felhasználásával. Használhat olyan eszközöket, mint a Google Analytics a webhely forgalmának, a felhasználói viselkedésnek és az elköteleződési mutatók nyomon követésére. Ezenkívül figyelje az oldalmegtekintéseket, a visszafordulási arányokat és a konverziós arányokat, hogy felmérje a tartalom hatását.

Az olyan platformok, mint az Instagram és a Facebook, részletes betekintést nyújtanak a bejegyzések teljesítményébe, a közönség demográfiai adataiba és az elkötelezettség szintjébe. Kövesse nyomon az olyan mutatókat, mint a kedvelések, megosztások, megjegyzések és a követők számának növekedése a közösségi média sikerének értékeléséhez. Végül aktívan gyűjtse és elemezze a betegek visszajelzéseit, hogy megértse, milyen hatással van tartalma a betegek észlelésére és tapasztalataira.

Olvasni:  5 csodálatos közösségi média együttműködési eszköz marketingcsapata számára

Az elemzéseken és visszajelzéseken alapuló stratégiák adaptálásának képessége dinamikus és reagáló megközelítést biztosít, végső soron javítva a tartalommarketing-kezdeményezések általános hatását és sikerét.

10. Etikai megfontolások és megfelelés

Megérteni és betartani az illetékes hatóságok által előírt orvosi reklámozási előírásokat. Ez biztosítja a tartalom átláthatóságát és pontosságát, megelőzve a félrevezető információkat vagy a hamis állításokat. Ezenkívül minden tartalomnál előtérbe kell helyeznie a betegek adatait. Kerülje a betegek személyazonosságának felfedését kifejezett beleegyezés nélkül. Győződjön meg arról, hogy az előtte-utána képek vagy ajánlások megfelelnek az adatvédelmi irányelveknek.

A plasztikai sebészeti tartalommarketing az etikai megfontolások körültekintő eligazodásával és betartásával megőrizheti a bizalmat, megőrizheti a szakmai normákat, és pozitív hírnevet alakíthat ki az orvosi közösségen belül és a betegek körében.

11. Valós esettanulmányok és példák

Danielle SmithMSN, NP-C, Aesthetic Nurse Practitioner, a látnoki mögött Smith & Co., exkluzív, csak injekciós beadásra alkalmas gyakorlat, amely a BOTOX® kozmetikai és dermális töltőanyagokra specializálódott. Danielle kiterjedt orvosi szakértelmére támaszkodva, valamint a biztonságra és a megfelelőségre nagy hangsúlyt fektetve, a Smith & Co. stratégiailag pozícionálja magát a tekintélyes áruházakban, páratlan szintű ügyfélszolgálatot biztosítva.

Felismerve az informatív tartalom iránti növekvő keresletet, Smith oktatási videók sorozatát indította el a különböző közösségi média platformokon. Ezek a videók bemutatják a folyamatot, a lehetséges kockázatokat és a várható eredményeket. Azáltal, hogy értékes betekintést nyújt, arra törekszik, hogy közönségét tudással ruházza fel, hogy megalapozott döntéseket hozhasson.

Az eljárások magyarázata mellett Dr. Smith rendszeresen megjeleníti a páciensek beszámolóit a videóiban. Ezek a valós történetek a páciens útját mutatják be, a döntéshozatali folyamattól a műtét utáni szakaszig. Ez a megközelítés hitelességet és relativitást ad a tartalomhoz.

Az oktatás, a hitelesség és az interaktív elemek kombinálásával Dr. Smith hatékonyan kihasználta a tartalommarketinget, hogy javítsa praxisa online jelenlétét és hírnevét.

Becsomagolás

Az információ iránti kereslet növekedésével a stratégiai és jól kivitelezett tartalommarketing-megközelítés nélkülözhetetlenné válik. Ez nem csak a szolgáltatások népszerűsítéséről szól; a közösség ápolásáról, értékes betekintésről, valamint a plasztikai sebészet világának feltárásáról szól a tájékozott és elkötelezett közönség számára.

Az ismeretterjesztő blogsorozatoktól és az előtte-utána bemutatóktól az interaktív webináriumokig és a páciensek beszámolóiig a tartalommarketing képes értelmes párbeszédet teremteni a sebészek és közönségük között.

Ebben a dinamikus környezetben elengedhetetlen egy olyan tartalommarketing stratégia, amely zökkenőmentesen illeszkedik a plasztikai sebészeti gyakorlat értékeihez és célkitűzéseihez. A megfelelő partner mindent megtehet a visszhangot keltő tartalom elkészítésében, és mivel a szakemberek igyekeznek növelni online jelenlétüket, Bors tartalom készen áll arra, hogy szövetségese legyen.

Új publikációk:

Ajánlott