A tartalommarketing-naptár ütemezése a siker érdekében

Sok időt töltesz azzal, hogy mesés tartalmat generálj blogodnak vagy vállalkozásodnak. Ugye ütemezze be a tartalommarketinget így van időd sikeresen megcsinálni?

Ezt a tartalmat szeretné megosztani a közönséggel. Mire jó a tartalom, ha nem olvassák vagy osztják meg? Ha nem olvassák el vagy nem osztják meg, mesés tartalom írásával vesztegeti az idejét.

Képzeld el, hogy nyolc-húsz órát tölt a tökéletes poszt megjavításával. Nagyszerű képeket keres, esetleg vásárol valamit a Canván majd megtervezi a blogodhoz?

Ütemezze be előre a tartalommarketinget, hogy józan észben tartsa magát.

Ennyi idő után nem lenne jobb, ha többen látnák és olvasnák?

Tartalommarketing ütemezése

Tudom, hogy elkeseredettnek érzi magát, miután mindent megtett a posztért. De ez csak a munka 20%-a. 80%-a az a tartalom és egyéb releváns tartalom.

A tartalommarketing ökölszabálya: az idő 20%-a tartalom generálására, a tartalom megosztására fordított idő 80%-a. Ez azt jelenti, hogy sokkal több időre van szüksége a tartalommarketing megtervezéséhez, hogy mások is megtalálják.

Mi is az a tartalommarketing pontosan? Definíció szerint ez: „A marketing olyan fajtája, amely olyan online anyagok (például videók, blogok és közösségi média bejegyzések) létrehozását és megosztását foglalja magában, amely nem kifejezetten népszerűsít egy márkát, hanem a termékei vagy szolgáltatásai iránti érdeklődést kívánja felkelteni. A közösségi média a tartalommarketing szerves része.”

Kezdje havonta a tartalom megjelenésének ütemezését

A tartalommarketing ütemezése naptárral kezdődik. Minden hónapban Excel-táblázattal kezdem az enyémet, majd hétről hétre lebontom.

A legjobb egy kis tartalommarketing-tervvel kezdeni, amelyet növelhet vagy csökkenthet. Ha sokkal távolabbra tervez, túlterhelheti magát, mielőtt még elkezdené. Döntse el, milyen gyakran készíti először a tartalmat.

Olvasni:  Magento TTFB: Hogyan javítható a gyorsabb oldal érdekében...

Hetente legalább egyszer hozzon létre tartalmat a blogján, és 2 vagy 3 közreműködői bejegyzést, hacsak nem egy Ryan Biddulph aki valószínűleg álmában ír.

Maradjunk rugalmasak, ahogy a múlt eseményei megmutatták nekünk, hogy rugalmasnak kell lennünk, és szükség esetén gyorsan kell fordulni. Egyes hónapokban több blogbejegyzése lesz, mint másokban, mindaddig, amíg betartja a megfelelő minimális mennyiséget.

Ezután töltse ki a közösségi média ütemezését a naptárban. Számold ki, hány bejegyzést szeretnél hetente az egyes közösségi hálózatokon.

Például a férjem nemrég motoros szán balesetet szenvedett, és nekem kellett ellátnom az orvosi szükségleteit. Szerencsére néhány héttel előre ütemeztem ügyfelem közösségi médiás bejegyzéseit az Agorapulse-on, amikor nyaralni készültünk.

Kezdje a tartalom címével

Szeretem a blog címével kezdeni. Tudom, hogy sokan mások is mondták, hogy címmel fejeződnek be. Válassza ki, melyik módszer működik az Ön számára, de vázolja fel, hogy miért szeretne írni. (Utána bármikor megváltoztathatja a címét, ahogy javaslom a címek varázslatosak lehetnek.)

Ezután gondoljon a képekre és másokra, amelyeket érdemes megemlíteni a bejegyzésében. Döntse el, mennyi időre lesz szüksége a kutatásra. Hagyjon időt a kutatásra, és készítsen néhány képet a Canva segítségével.

Ezt a részt azonban mindig kiszervezheti egy nagyszerű tervezőnek.

Kezdje most, különben soha nem kezdi el

Ha nem kezdi el most, lehet, hogy soha nem kezdi el. Valamit elkezdeni mindig a legnehezebb. A halogatók szeretik holnapra halasztani, és a holnap soha nem jön el.

Kezdje el a tartalom előzetes előkészítését most.

Szeretek azzal kezdeni, hogy leírom az ötleteket. Aztán elkezdtem a blogbejegyzéseimet Jasperben, hogy segítsek megírni őket. Ha nincsenek ötleteim, Jasper is segített ebben. Segítenek hihetetlen képek létrehozásában is. Végül importálom a Jasper igét a WordPress-embe, és megkeresem vagy létrehozom a képeket.

Ma azonban jobban szeretem A megfelelő Blogger eszközkészlet mivel a mesterséges intelligencia több, hosszabb formátumú, SEO-nak megfelelő tartalmat tud létrehozni.

Szeretem látni, hogyan fog kinézni egy bejegyzés képekkel, linkekkel és így tovább. Ez biztosít engem, hogy postázom.

Lisa, Inspire to Thrive

Így, kezdje az elején. Ez biztosítja, hogy a blogbejegyzést a végéig befejezze. És mindig szerkesztheti az út során. A szerkesztés gomb az egyik kedvenc gombom a WordPressben.

Olvasni:  10 elterjedt fordítási mítosz tönkrement

Valószínűleg még magad is felizgathatod tőle!

A blogbejegyzések megtervezése az első lépés a tartalommarketing ütemezéséhez

Szüksége van tartalomra a megosztáshoz? Tehát kezdje a tartalommal, állítsa be az időt, és akkor tudni fogja, mit kell tennie.

Ideje 20%-át tartalom generálásával kell töltenie. Amelynek nagyon jó blogbeosztás nagyon fontos a hatékonyság megőrzéséhez. Az Ön ideje nagy értékű.

Az alábbiak szerint egyszerűvé teheted:

Ütemezze be a következő tartalommarketinget

Tekintse meg a fenti példát a tartalommarketing ütemezésének megkezdéséhez. Kezdje azzal, hogy kitalálja, mit szeretne elérni a hónapig. Ezután oszd le egy hétre, és ismételd meg.

Ha egyszer le tudod bontani egy nappal, könnyebb lesz. Mindig könnyebb, ha egy nagy feladat van a kezedben, és utána BONTSZ. Nem tűnik olyan ijesztőnek, és nem fogod magad elkeseredettnek érezni.

Hol osztod meg a tartalmaidat? Pénzt költesz hirdetésekre, vagy csak a közösségi médiát használod? Lehet, hogy többet kell írnia a LinkedIn Pulse vagy Medium számára. Ezért döntse el, mely helyeken szeretne dolgozni, és ennek megfelelően állítsa be az ütemtervet.

Csodálatos tartalommarketing eszközök

Fontos, hogy legyen egy nagyszerű közösségimédia-naptár, de kétségtelenül manapság az eszközök elengedhetetlenek a tartalommarketingesek számára. Szeretem az Agorapulse-t használni. Ez a közösségimédia-kezelő eszköz óriási időmegtakarítást jelentett számomra.

Ha azonban egyéni vállalkozó vagy egy bloggal, akkor előnyben részesítheted a MissingLttr-t.

Sok más tartalommarketinges és blogger a Hootsuite, a Co-Schedule vagy a Buffer mellett esküszik, amelyeket korábban szerettem. Keresse meg azt, amelyikben a legkényelmesebb, és ragaszkodjon hozzá.

A Jobboldali Blogger Headline eszköz életmentő volt számomra a főcímek megírásában. Valójában ingyenesen kipróbálhatja.

Más eszközöket is használhat, ahol más tartalommarketingesek megosztják az Ön tartalmát, ha Ön megosztja a tartalmukat. Mindaddig, amíg tartalmuk releváns az olvasói számára, nyugodtan használja ezeket az extra szolgáltatásokat.

Olvasni:  Figyelje gyermekei személyes Facebook-üzeneteit a biztonság érdekében

Természetesen ezek közül az eszközök közül sok ingyenes, és némelyikükért több csengő és síp megosztásért díjat kell fizetni.

Például néhány jó eszköz a Triberr, a Flipboard és a ViralContentBee, hogy csak néhányat említsünk. Rengeteg ilyen típusú tartalommarketing eszköz létezik. Találja meg azokat, amelyeket kényelmesen használ.

Elemezze általános marketing erőfeszítéseit

Ezután kezdje el elemezni, hogy mi működik a különböző hálózatokon. Kétségtelenül fel kell rúgnia itt, vagy ki kell zárnia egyet ott. A Google Analytics segítségével megtudhatja, honnan érkezik a forgalom.

Ez az alábbi képernyőkép néhány évvel ezelőttről készült, amikor először írtam a bejegyzést. Most először látom, hogy a Facebook megelőzi a Twittert az Inspire To Thrive forgalom szempontjából. Ezt csodálatosnak találtam, mivel nem töltök sok időt ott, de történeteket készítettem a Facebookon.

Például megtekintheti, hogyan jelent meg az enyém 2020 májusában. A sorrend idővel változik. 2022-ben először került fel a Quora a top 5-be. Mára visszaesett.

Aztán 2022-ben alulról láthatja, hogy honnan jött az ajánlási forgalom. Figyelje meg azonban, hogy továbbra is a Quora volt a hivatkozási forgalom első számú forrása. De vegye figyelembe, hogy 2024-ban és 2024-ben a forgalom 85%-a organikus. (Tavaly 75% volt az organikus forgalom).

Észreveszi, hogy más keresőmotorok is növekedtek és forgalmat generáltak?

A legutóbbi hivatkozási forgalom és mennyit változott 2 év alatt.
Ma is az organikus uralmak uralkodnak, de figyeld meg, hogy a Facebook miként áll a Twitter előtt, és a Quora lejjebb lépett a ranglétrán.

Folyamatosan dolgoztam azon Quora hálózat az elmúlt 5+ évben. Amikor ezt a blogbejegyzést először írták 2017 júliusában, a Quora a 15. helyen állt az ajánlások között.

Gyakran észreveszi, hogy hol tölti az idejét, honnan jön a forgalom. Tavaly azonban abbahagytam a Quora hálózaton végbement változásokat.

Olvasni:  A tervezés története az Apple-nél

Ironikus megjegyzés, hogy nem veszek részt a Facebookon, de a MissingLettr ütemező eszköz onnan vonzza a forgalmat a webhelyemre. Amint láthatja, nőtt a 2 év alatt. Ez egy nagyszerű eszköz az egyéni vállalkozók számára, akik onnan is megoszthatják tartalmait.

Nemrég váltottam a Facebookról a LinkedInre a MissingLetrrel, és hozzáadtam az Instagramot a tartalom ütemezéséhez. (Maradjon velünk!)

Ma be kell állítania ezt a Google Analytics szolgáltatásban a forgalom nyomon követéséhez.

Ezt be kell állítania a GA4-ben a legutóbbi módosításokkal.

Közreműködői bejegyzések a tartalommarketinghez

Amellett, hogy tartalmat generál saját blogján vagy webhelyén, máshol kell ütemeznie. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy új közönség elé kerüljön. Néhányuk követni is fog téged.

Amikor olyan hálózatokon tartózkodik, mint a Triberr, a BizSugar, a Growth Hackers vagy a Viral Content Bee, találkozhat más hasonló gondolkodású bloggerekkel, akiktől érdeklődhet, hogy hozzájáruljanak a blogjukhoz.

Imádtam ezt az idézetet: Gordon B. Hinckley. Ez az idézet igaz a tartalommarketingre. A ciklus folyamatos működtetése kemény munkát igényel.

Ezért remélem, hogy a tartalommarketing ütemezésének ezen módjai segítenek abban, hogy anélkül tudjon dolgozni, hogy elveszítené a józan eszét.

Összegzés: Maradjon észnél a tartalommarketing ütemezése közben

Végül szánjon időt a szórakozásra és a pihenésre. A pihenésre kreativitásod regenerálódásához van szükség, és több tartalmat kell generálnod, és másokat kell kurálnod.

Energiára lesz szüksége, hogy feltöltse blogbejegyzéseit, és megosszon kreativitással és energiával. E pihenés nélkül kiéghetsz.

Következésképpen sok bloggert láttam kiégni az évek során. Végül spóroljon meg egy kis időt saját magának. Ütemezze be ezt az időt magának, ahogyan a tartalom ütemezésénél tenné.

Használja a MissingLetr-t az Instagram-bejegyzések fellendítéséhez.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott