A tartalommarketing statisztikák és adatok alapvető listája

Ismerje meg az adatvezérelt tartalom- és tartalommarketing-statisztikák fontosságát éves tartalommarketing-stratégiájának megalapozásához.

A mennyiségi és minőségi adatokon alapuló tartalommarketing terv, amely meghatározza a célközönség céljait, motivációit és tevékenységeit, adatvezérelt tartalmat állít elő. Más szóval, az adatok segítenek a vásárlói személyiségek létrehozásában és finomhangolásában, amelyeket aztán a stratégia létrehozásához és a tartalom végrehajtásához használnak fel. A potenciális fogyasztó vagy vásárló minden találkozását a márkával nyomon követik és megvizsgálják, így Ön folyamatosan finomítja a velük kapcsolatos ismereteit.

Vessünk egy pillantást a legfontosabb tartalommarketing-adatokra, amelyekkel befolyásolni tudjuk 2024 legnagyobb trendjeit.

Tartalommarketing-statisztika a stratégiához

tartalomstratégia

Forrás

Az alábbiak a stratégia legfontosabb tartalommarketing-statisztikái:

 1. Az eladások növelése, az ügyfélkapcsolatok erősítése és a márka ismertségének növelése a tartalomkészítés (eMarketer) három legfontosabb célja.
 2. A Demand Metric szerint a tartalommarketing közel háromszor annyi leadet generál, és 62%-kal kevesebbe kerül, mint a kimenő marketing.
 3. Az eMarketer szerint a leghatékonyabb észak-amerikai marketingesek 72%-a követi nyomon tartalommarketingje eredményeit.
 4. Még ha ez azt is jelenti, hogy ritkábban tesznek közzé, a marketingesek (Hubspot) 83%-a úgy gondolja, hogy jobb a tartalom minőségére koncentrálni, nem pedig a mennyiségre.

B2B tartalommarketing statisztika

A B2B marketingtér legjelentősebb tartalommarketing-statisztikái az alábbiak:

 1. A B2B marketingesek mindössze 7%-a (a CMI szerint 3%-os növekedés tavalyhoz képest) nem szándékozik tartalommarketing-stratégiát létrehozni.
 2. A CMI szerint a B2B marketingesek többsége (83%) és azok, akik alulkiszolgált témákkal/történetekkel foglalkoznak (72%), arra törekednek, hogy kitűnjenek a versenytársak közül.
 3. A rövid cikkek (kevesebb mint 3 ezer szó), a filmek és a virtuális események/webinárok/online tanfolyamok (CMI) voltak a legjobban teljesítő B2B tartalomforrások 2021-ben és 2022-ben.
 4. A B2B marketingesek 87%-a nagyobb prioritást tulajdonít a közönség információs igényeinek, mint a vállalat értékesítési/promóciós üzeneteinek (CMI).
 5. A B2B tartalommarketingesek 96%-a használja a LinkedIn-t (CMI).
 6. A B2B marketingesek többsége (67%) fizetős tartalomterjesztési (CMI) csatornákat alkalmaz.
 7. A tartalomfejlesztés során a B2B marketingesek 78%-a kulcsszókutatást használ a SEO-hoz (CMI).
Olvasni:  Átfogó útmutató egy startup finanszírozásához

Helyezzen be bannert a borsos tartalommarketing platformon

B2C tartalommarketing adatok

A következő tartalommarketing-statisztikakészlet segít a B2B és a B2C marketing összehasonlításában:

 1. A B2C marketingesek 5%-a nyilatkozott úgy, hogy nem kíván tartalommarketing stratégiát.
 2. A közönség információs igényeit a B2C marketingesek 65%-a előnyben részesíti a vállalat értékesítési és promóciós kommunikációjával (CMI) szemben.
 3. 2021-ben és 2022-ben a rövid cikkek, filmek és adatvizualizációs/3D-modellek teljesítették a legjobban a B2C tartalomelemek közül. (CMI)
 4. A Facebook (63%), a LinkedIn (53%) és az Instagram (39%) az a három webhely, amely az ingyenes közösségi média platformokat használó B2C marketingesek szerint a legjobb általános tartalommarketing-eredményt (CMI) érte el.
 5. A fizetős tartalomterjesztési csatornákat nem használó B2C marketingesek aránya mindössze 22%.
 6. A tartalomfejlesztés során a B2C marketingesek 73%-a kulcsszókutatást használ a SEO-hoz (CMI).

Organikus keresési statisztikák

tartalommarketing statisztikák

Forrás

A tartalommarketingesek többsége kulcsszókutatást végez, és pénzt költ SEO-ra. Más szavakkal, pénzt költenek organikus keresésre, és így néznek ki az adatok:

 1. Az oldalak 90,63%-ára nem érkezik organikus Google keresési forgalom.
 2. A Brightedge szerint az online tevékenységek 68%-a keresőmotorral kezdődik.
 3. Ahelyett, hogy márkás kereséssel kezdenének, a B2B kutatók 71%-a általános keresést végez (Google).
 4. A lehető legjobb döntés meghozatala érdekében a fogyasztók 53%-a azt állítja, hogy a vásárlás előtt mindig kutatást végez (Google).
 5. A megjelenést követő egy éven belül az oldalak mindössze 5,7%-a jelenik meg a legjobb 10 keresési eredmény között (Ahrefs).
 6. A mobileszközök az összes online keresés több mint kétharmadát teszik ki világszerte (Perficient).
 7. A HubSpot szerint a marketingesek 69%-a aktívan fektet be a SEO-ba.

Blog statisztika

Forrás

Számos tartalomstratégia fő összetevőjéhez kiválasztott adatok így néznek ki:

 1. Online olvasás ritkán történik. Az emberek lényegesen gyakrabban szkennelnek, mint ahány mondatot szóról szóra olvasnának. Csupán azokat az adatokat akarják kiválasztani, amelyek a legrelevánsabbak jelenlegi követelményeikhez (Nielsen).
 2. A Demand Metric szerint az egyének 70%-a szívesebben olvas blogokat, mint a hagyományos reklámokat.
 3. A világ 1,9 milliárd webhelyéből jelenleg több mint 600 millió blog található. Évente több mint 2,5 milliárd blogbejegyzést írnak a szerzőik, vagy több mint 6 milliót naponta (hosting tribunal).
 4. A legnépszerűbb tartalomtípusok az útmutató cikkek (77%), ezt követik a hírek és trendek (49%), majd a kézikönyvek és az e-könyvek (47%) a Statista szerint.
 5. A Statista szerint a bloggerek csupán egyharmada tekinti át rendszeresen a blog forgalmi elemzését.
Olvasni:  Használhatunk Pythont sikeres MVP létrehozására?

Videótartalom statisztika

 kulcsszó statisztika

Forrás

A Hubspot szerint 2023-ban immár harmadik egymást követő évben a videotartalom fogja uralni a piacot. Úgy tűnik, hogy a videómarketing inkább igény, semmint jó, ha megvan.

 1. A YouTube-on terméket látott nézők 70%-a vásárolt. (Google)
 2. Az egyének 78%-a (Wyzowl) szerint egy videó megtekintése rávette őket, hogy vásároljanak vagy töltsenek le egy szoftvert vagy alkalmazást.
 3. Egy átlagos héten a YouTube több 18 és 49 év közötti felnőttet ér el, mint az összes kábeltévé-hálózat együttvéve (Google).
 4. A Hubspot szerint az élő közvetítés és a rövid formátumú videók (TikTok, IG Reels) voltak a közösségi média legsikeresebb formái 2022-ben.
 5. A videófogyasztók szerint a szenvedélyeiket megszólító tartalom 1,6-szor többet számít, mint a nagy produkciós értékű tartalom (Google).
 6. Wyzowl szerint a cégek 86%-a használja a videót marketingstratégiaként.
 7. Wyzowl szerint az emberek 96%-a megnézett magyarázó videókat, hogy többet megtudjon egy áruról vagy szolgáltatásról.
 8. A Wyzowl szerint a fogyasztók 88%-a várhatóan több márkavideót fog nézni 2022-ben.

Podcast-statisztika

Az olyan cégek, mint a Basecamp, a Slack és a Shopify, már befektetéseket eszközöltek márkás podcastok gyártásába. Ezek a számok azt mutatják, hogy a vállalkozásoknak legalább a podcast-hirdetéseken kell gondolkodniuk.

 1. A Statista adatai szerint az Egyesült Államokban a podcast-hirdetésekre fordított kiadások 2022-ról 27%-kal, 2023-ban 2,2 milliárd dollárra emelkednek.
 2. 2022-re az amerikaiak 62%-a (Edison Research) hallgatta a podcastokat.
 3. Az Edison Research szerint a 35 és 54 év közöttiek aránya, akik rendszeresen hallgatnak podcastokat, a 2021-es 39%-ról 2019-re 43%-ra nőtt.
 4. A Podcast Insights szerint a podcast-hallgatók 80%-a befejezi az epizódok egészét vagy nagy részét.
 5. Az Edison Research szerint a heti podcast-hallgatók átlagosan nyolc epizódot fogyasztanak el.
Olvasni:  Boldog kiegészítők hozzáadása és beállítása az Elementorhoz a WordPressben

Hogyan növelheti az adatvezérelt tartalom marketing erőfeszítéseit?

Adatvezérelt döntések

Forrás

A napi tevékenységei alapján feltehetően jelentős mennyiségű adatot állít elő. Többek között az ügyfelek böngésznek a webhelyén, kapcsolatba lépnek Önnel a közösségi médiában, és vásárolnak. Milyen relevanciája van ennek az Ön tartalmi stratégiájának?

Nos, a tartalomelemzés sok ilyen adatra vonatkozik. A közönség számára vonzó tartalom megértése segít a jövőbeni témák és formák kiválasztásában. Egyetlen forrásra lesz szüksége az összes adatfolyam egyesítéséhez, és valós idejű betekintést nyújt az optimalizáláshoz.

Mi kell még egy adatvezérelt tartalomstratégia megvalósításához? Az adatok a tartalom hatékonyságának nyomon követése mellett nagyszerű eszközt jelenthetnek a kreatív folyamathoz.

Minden tartalommarketingesnek el kell fogadnia és fel kell használnia az adatokat. Az adatok felhasználása során nem kell feltételezéseket megfogalmaznia. Ehelyett világosan megérti azokat a kérdéseket, amelyek fontosak a közönség számára, és így vonzhatja és megtarthatja az ügyfeleket.

Kulcs elvitelek

 1. Az adatvezérelt tartalommarketing növekvő tendenciát mutatott az elmúlt három évben.
 2. Az adatvezérelt tartalmat kvantitatív és minőségi adatokra épülő tartalommarketing-stratégia állítja elő, amely pontosan meghatározza a célközönség céljait, mozgatórugóit és viselkedését.
 3. A tartalommarketing statisztikák szerint a legjelentősebb tartalomterjesztési csatornák közé tartozik a B2B, B2C, blogírás, videók, podcastok és organikus keresés.
 4. Az adatok nagyon hasznos eszközök lehetnek a kreatív folyamathoz, valamint annak meghatározásához, hogy mennyire hatékony az anyag.

GYIK

1. Mi az adatvezérelt tartalom?

A mennyiségi és minőségi adatok alapján kidolgozott tartalommarketing terv, amely meghatározza a célközönség céljait, motivációit és tevékenységeit, adatvezérelt tartalmat állít elő.

2. Milyen előnyökkel jár a tartalommarketing statisztikák elemzése?

Az adatvezérelt betekintések segítségével kulcsfontosságú üzleti intelligenciákat szerezhet arról, hogy milyen tartalom működik a legjobban ahhoz, hogy a potenciális ügyfeleket lejjebb vigye az értékesítési csatornán.

Olvasni:  B2B vs B2C tartalommarketing: különbségek és hasonlóságok

3. A globális vállalkozások hány része lovagol adatvezérelt kultúrán?

A vállalkozások mindössze 26%-a állítja, hogy kialakított egy adatvezérelt kultúrát, a többi 73%-ot pedig lemaradva.

4. Hogyan befolyásolja a big data a médiát?

Napjainkban minden iparág nagy adatforgalmat használ, de a média- és szórakoztatóipar nyeri a prediktív elemzést.

5. Fontos a vizuális tartalom?

A vizuális tartalom a megkérdezett marketingszakemberek többsége szerint marketingszemléletük fontos részét képezi.

Új publikációk:

Ajánlott