A tartalomműveletek alapjai és fejlődése

A digitalizációtól a közösségi médiáig a tartalom átalakulások örvényén ment keresztül, és a tartalommarketing-stratégiákat irányító tartalomműveletek is.

Ha cége bármilyen tartalmat tesz közzé, akkor van valamilyen tartalommal kapcsolatos művelete. Bár szorosan kapcsolódik egymáshoz, a tartalommarketing és a tartalomműveletek nem teljesen ugyanazok. Míg a tartalommarketing a minőségi tartalom létrehozására összpontosít, amely segít a vállalatnak új vezetők elérésében és a meglévő fogyasztókkal való hosszú távú kapcsolat kialakításában, addig a tartalommal kapcsolatos műveletek a feladat elvégzésének folyamata.

Ez az emberek, a folyamatok és a technológia hatékony keveréke egy vállalatnál, amely segít elérni az összes tartalommarketing-célját, beleértve a tartalom életciklusának fenntartását az elejétől a végéig.

Ebben a cikkben megtudunk egy kicsit a tartalomkezelésről, a tartalommarketingről és a ContentOps fejlődéséről.

Mindent a tartalom életciklusáról

Forrás

Minden létrehozott blog vagy közösségi médiabejegyzés az érdekelt felek, közönségek, igények és célkitűzések összetett ökoszisztémájának része, amely különféle módokon előnyös lehet szervezete számára. A tartalom minden szervezet számára értékes. A csata felét megnyeri, ha megtanulja jól kezelni a tartalmat.

Az értékes és vonzó tartalom nagyszerű a közönség számára. Nem csoda, hogy a szakértők azt javasolják, hogy az ember belemerüljön a tartalmi folyamat kavargójába. A tartalomkészítési folyamat a tartalom előállításához vezető lépések kerete. Ez magában foglalja a tartalom kutatását, tervezését, írását és közzétételét. Az utóbbi időben a tartalom került a figyelem középpontjába, és már nem csak termék. A tartalom és létrehozása különböző szakaszokon, úgynevezett „életcikluson” keresztül változik és fejlődik a kezdettől a létrehozásig, a közzétételig és a karbantartásig. A tartalom életciklusának megértése elengedhetetlen, függetlenül attól, hogy Ön egy óriási médiavállalat vagy egy független online bolt.

A tartalom életciklusának legfontosabb szakaszai:

 1. Stratégia és tervezés
 2. Termelés és Teremtés
 3. Közzététel és karbantartás
 4. Megőrzés és újrahasznosítás
Olvasni:  A Dark Social használata a marketingedben (és miért!)

Ha a vállalkozások megfelelő technológiát alkalmaznak, a tartalom életciklusa könnyen kezelhető és optimalizálható, így marketingcsapataik és tartalomkészítőik a kreatív ötletekre összpontosíthatnak. A jól meghatározott tartalom életciklusa azt jelenti, hogy minden egyes tartalomból a legjobbat kell kihozni, majd újrahasznosítani vadonatújként!

Mik azok a tartalomműveletek?

Forrás

A működési stratégiával a vállalkozások előnyt élveznek versenytársaikkal szemben. Úgy gondolták, hogy a webhely néhány évente történő újratervezése megoldja a tartalom fenntartásával és a közönségünkkel való kommunikációval kapcsolatos problémákat. Felismerve e törekvések korlátait, a hangsúly a mindennapi működés jelentőségére helyeződött át. A tartalomműveletek biztosítják, hogy az Ön által generált anyag célja túlmutat az Ön marketingcéljain.

Egyetlen tartalom manapság óriási lehetőségeket rejt magában, mivel számos célt képes teljesíteni a mai összekapcsolt világban. Ezek közé tartozik az online közönség figyelmének felkeltése, a SEO fejlesztése, az ügyfélszolgálat lehetővé tétele, a felhasználói élmény növelése és a belső kommunikáció segítése. Egy jól optimalizált tartalomfolyamat és egy jó minőségű tartalom-műveleti keretrendszer képes azonosítani és kezelni ezeket az összetevőket, lehetővé téve, hogy hatékony tartalmat készítsen nagyobb vonzerővel.

Ami a tartalomkezelést illeti, hasznos lesz működési stratégia felépítése, logisztika kezelése, tartalomstratégia felülvizsgálata, emberek, folyamatok és technológia optimalizálása, tartalomgenerálási struktúra kialakítása, valamint hatékony tartalom generálása, szállítása és elemzése a rendelkezésre álló lehetőségek felhasználásával. erőforrások.

Szervezete profitálni fog a sikeres tartalomműveletekből, amelyeket gyakran „ContentOps” néven is ismernek, mivel hatékonyabb és újrafelhasználhatóbb módszerrel állíthatja elő a kiváló minőségű tartalmat.

Hogyan segítik a tartalomkezelés az Ön vállalkozását?

A stratégiák ezen alapvető funkciók köré szervezésével egy bonyolult művelet rendkívül egyszerűnek tűnhet. A megfelelő emberek és eszközök megfelelő kombinációja átfogó stratégiát hoz létre a teljes tartalomkezeléshez.

A siker kulcsa a tartalom megfelelő kezelése és az érdekelt felekkel való kapcsolattartás annak biztosítása érdekében, hogy minden kampány a lehető legtöbb igényt kielégítse vállalkozása számára. Emiatt előfordulhat, hogy ki kell terjesztenie a tervezési folyamat hatókörét, hogy belefoglalja azokat a témákat is, amelyek korábban a tartalomcsapat kizárólagos joghatósága alá tartoztak.

Olvasni:  9 tipp a divatos tartalomíráshoz 2024-re

Az alábbiakban felsorolunk néhány legfontosabb szempontot, hogy a tartalomműveletek milyen előnyökkel járhatnak bármely vállalkozás számára:

 • A vállalati stratégiai célok meghatározása, a célközönség kiválasztása és az üzenetküldési stratégia kialakítása.
 • Terjesztés; a közönség elérése és az információ hatékony továbbítása felé.
 • Az ellátási lánc karbantartása biztosítja, hogy a megfelelő kommunikációs eszközökkel rendelkezzen, amikor szüksége van rájuk.
 • A tanuláskezelés, az adatkezelés és a kimenet optimalizálás a betekintési folyamat részét képezik.
 • Koncentráljon a nyerő tartalomstratégiára. A nagyszerű tartalom megváltoztathatja vállalkozásának megítélését.

A tartalomműveletek fejlődésének idővonala

Forrás

A tartalommarketing fejlődése megnyitotta az utat egy fényes jövő felé a tartalompiacon. A Google jelentős kutatása 2011-ben az volt Az igazság nulla pillanata.

Felfedte, hogy a vásárlók 88%-a nulla pillanatnyi igazságot alkalmaz – a vásárlási ciklus azon pontja, amikor a fogyasztók tanulmányozzák a termékeket, mielőtt megvásárolnák azokat. A Google tanulmánya azt is kimutatta, hogy a szóbeszéd befolyásolta ezt az időt.

A kutatás egyedülálló perspektívát kínál a tartalommarketing növekedésére. Összefoglalja, hogyan és miért kellett a cégeknek a tartalommarketingre koncentrálniuk a 2010-es évek elején.

Ez annak bizonyítéka volt, hogy a történeteiket a marketingcsapatok ellenőrzésén kívül is megosztották az interneten, és az ő érdekükben áll, hogy befolyásolják ezeket a párbeszédeket.

A ZMOT kutatása a jó SEO-t hangsúlyozta. Manapság a releváns kifejezések keresőmotorokon való rangsorolása kritikus fontosságúvá vált a vállalat online jelenléte és az ügyfelek bizalma szempontjából.

Azonban nem ez volt a Google egyetlen meglepetése a 2010-es évek elején. A Google keresési rangsorolási algoritmusa a kutatás ideje alatt megváltozott, hogy elkerülje a „kulcsszótömeget” – azt a gyakorlatot, hogy ismételten betöltenek egy webhelyet meghatározott kulcsszavakkal a keresőmotorok rangsorának manipulálása érdekében.

A frissítés tükrözte a Google folyamatos elkötelezettségét amellett, hogy kiváló online élményt nyújtson az embereknek. A lépést jól fogadták, és lehetővé tette a cégek számára, hogy értelmesebb tartalom létrehozására összpontosítsanak.

Olvasni:  Hatch kuponok és kedvezményes kódok

A web folyamatos növekedésével a tartalommarketing fejlődését nem csak a SEO vezérelte. A közösségi média hirtelen megjelenése – az emberiség történetének egyik legrombolóbb jelensége – szintén hatással volt a fegyelemre. Ezeknek a csatornáknak a mainstreamingje új problémákat jelentett a tartalommarketingesek számára.

A közösségi média az anyagok elfogyasztásának más módját fejlesztette ki, mint a keresőmotorok. A megkülönböztetés a „hegyes vs. passzív” volt.

A keresőmotor használata közben információkat keres. A közösségi médiával a felhasználók passzívan fogyasztanak anyagokat kedvenc platformjaikon. A Facebook eljön hozzád.

Ez a tendencia ösztönözte a megoszthatóbb, figyelemfelkeltő anyagok előállítását a közösségi médiában.

2021-re a marketingesek több mint 80%-a használta a közösségi médiát, míg a tartalommarketinget és a SEO-t mindössze 40%-uk.

A videók az évtized során népszerű tartalommarketing csatornává váltak, különösen a fiatalabb ügyfelek körében.

2021-re a marketingesek csaknem 70%-a arra számít, hogy a videó lesz a fő tartalmi médium. Ezenkívül a válaszadók körülbelül 90%-a szeretne több márkavideót nézni.

A videókat egyszerűbb követni, mint a blogbejegyzéseket, e-maileket vagy e-könyveket. A 2010-es években a nézők egyre inkább hozzászoktak. A videókat hatékony tartalomnak tekintik a tartalomkészítők a legkülönbözőbb spektrumokban.

Az évtized végére a YouTube a tartalomkészítés és marketing jelentős szereplőjévé vált. A tartalommarketing jelentősen megváltozott a 2010-es években, de nem statikus, és soha nem is lesz az. Mindig lesznek további kiigazítások.

Kulcs elvitelek

 • A tartalomműveletek olyan eljárások, emberi folyamatok és technológiák kombinációja, amelyek szükségesek mindenféle tartalom tervezéséhez, létrehozásához, kezeléséhez és elemzéséhez az összes csatornán.
 • A tartalommarketing-műveletek növekszik, mivel a cégek a marketing hatékonyságának és eredményességének javítására törekszenek.
 • Az 1920-as évektől kezdve a marketingműveletek számos marketing tudományágon keresztül fejlődtek, feltárva relevanciáját, előnyeit és növekvő népszerűségét.
 • A tartalommarketing műveletek javítják a marketing hatékonyságát és teljesítményét. A stratégiától és a költségvetés-tervezéstől a megvalósításig és az elemzésig mindent magában foglal. Következtetés
Olvasni:  Hatékony kulcsszókutatás a blog bővítéséhez – 8 tipp a kezdéshez

Az elmúlt évek során a marketing tudománya és a működését lehetővé tevő digitális technológiák exponenciálisan bővültek. Emiatt megnőtt a napi feladatok operatív összetettsége.

A marketingműveleteket ugyanúgy vizsgálják, mint a vállalat más szempontjait, vagyis a hatékonyság optimalizálása, a folyamatok ésszerűsítése, a gyorsabb végrehajtás és a szervezet értékének bemutatása. Az a feladat, hogy ezeket az érdekelt feleket és célkitűzéseiket többféle módon szolgálják és segítsék.

GYIK

1. Mik is pontosan a tartalommarketing műveletek?

A szervezeten belüli összes tartalomtípus stratégiai tervezéséhez, fejlesztéséhez, kezeléséhez és értékeléséhez szükséges eljárások, személyek és technológia gyűjteményét tartalomműveleteknek nevezzük. Lényegében ez az alapja annak a tartalomnak a fejlesztéséhez, amely a vásárlói élményeket vezérli.

2. Mi is az a tartalomkezelési platform?

A tartalomkezelési ökoszisztéma magában foglalja a tartalmat előállító, fogyasztó vagy megosztó vállalat minden aspektusát – ami valljuk be, gyakorlatilag az egész üzletág. A tartalomkezelési platform lehetővé teszi a márka számára, hogy az osztályokon, ügynökségeken és csatornákon átívelő működési modelljét egyetlen képességkészletre alapozza.

3. Mikor kezdődött a tartalomkészítés folyamata?

Az 1700-as évekbeli megalakulása óta a tartalomgyártás nagy utat tett meg, de ma is változik.

4. Mik azok a digitális tartalommal kapcsolatos műveletek?

A digitális műveletek az agilitást, intelligenciát és automatizálást jelentik a vállalati folyamatokba, hogy olyan működési modelleket hozzanak létre, amelyek örömet okoznak a fogyasztóknak és növelik a teljesítményt.

5. Hogyan változik a tartalom működése?

A tartalom a vállalatok által a fogyasztók felé terjesztett tartalomról olyan eszközzé válik, amelyet a márkák arra használnak, hogy arra ösztönözzék az ügyfeleket, hogy tartalmat hozzanak létre számukra. Mivel minden eddiginél több lehetőség van a piacon, érdekes lesz látni, hogyan fejlődik a tartalommarketing a jövőben.

Új publikációk:

Ajánlott