A tartalomterjesztés ereje: lépték, befolyás és elérés

Tartalomjegyzék

 • Mi az a tartalomközvetítés?
 • Ki profitálhat a tartalomszolgáltatásból?
 • Miért fontos a tartalomterjesztés a lépték, a hatás és az elérés szempontjából?
 • A legnépszerűbb tartalomterjesztési platformok és hálózatok
 • A szindikáció hozzáadott ereje és működése
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A tartalomszindikáció a hatékony marketing jelene és jövője, amely nemcsak a vállalkozásoknak, hanem a fogyasztóknak is előnyös.

Az internetet minden nap elárasztják új tartalmak a világ minden tájáról – egyesek hatékonyak, mások pedig nem annyira menők. Mit jelent ez az egész? Tartalomkészítők ezrei tesznek hatalmas erőfeszítéseket azért, hogy lenyűgöző tartalommal álljanak elő. De csak kevesen veszik észre. Miért? Mert alkalmazkodtak a tartalomszolgáltatáshoz. Ez egy rendkívül hatékony és gazdaságos módja annak, hogy a keresztpromóciók és a digitális marketing erejét kihasználva ismertessék márkáját. A tartalomterjesztés jelentősen növelheti a keresőoptimalizálási pontszámot is, ha helyesen csinálja.

Mi az a tartalomközvetítés?

Forrás

A tartalomszindikáció megértéséhez először meg kell értenie, hogyan illeszkedik a modern kor növekedési marketingjébe. A tartalomközvetítés során minden webalapú tartalmat újrahasznosít azáltal, hogy újra közzéteszi azt egy harmadik fél webhelyén. Amikor átad egy tartalmat, egyszerűen átveszi ugyanazt az információt az egyik webhelyről, és újra közzéteszi másokon, de engedéllyel. Tehát nem plagizált. A szindikált posztban a forrást elvileg a tartalomközlés szabályaival együtt szokták megemlíteni.

Szindikálhat mindenféle digitális tartalmat, például blogbejegyzéseket, cikkeket, videókat, infografikákat stb. Ennek három előnye van:

 1. Az alkotó számára ez ingyenes expozíció.
 2. A harmadik fél webhelye számára ez ingyenes és releváns tartalom.
 3. A vállalkozás számára ez az organikus forgalom fellendítése a releváns backlinkek révén.
Olvasni:  Gyilkos Instagram-videómarketing-stratégia: 8 zseniális tipp

A tartalomszindikációs marketing nem új fogalom. A digitális marketing korszaka előtt is ott volt, de az internet határozottan sokrétűbbé tette az elérést és a befolyást.

Ki profitálhat a tartalomszolgáltatásból?

Forrás

A vállalkozások általában élvezhetik a tartalomszolgáltatás előnyeit. Ez a megfelelő szindikátus elfogadásától és a megfelelő közönség azonosításától függ. Vannak azonban bizonyos típusú vállalkozások, amelyek többet nyerhetnek. Például azok a vállalkozások, amelyek már foglalkoznak érdemi gondolatvezetési tartalommal, azonnal nyerhetnek. Ezzel szemben az olyan vállalkozások, mint a B2B technológiai márkák, kiváló tartalommal állhatnak elő, de a közönség körében kevés érdeklődést mutatnak az elolvasása iránt.

Miért fontos a tartalomterjesztés a lépték, a hatás és az elérés szempontjából?

Forrás

A kiváló és releváns tartalom előállítása nem elég. Ha tartalma nem jut el szélesebb közönséghez, akkor nem érheti el a stratégiája által elérni kívánt kívánt hatásokat. A tartalomközlés azért fontos, mert a következő módokon segít:

 • Áttételi forgalmat kap.
 • Segít a márka ismertségének javításában.
 • Költséghatékony.
 • Széles hatókörrel rendelkezik.
 • Javítja a SEO teljesítményét.
 • Segíti a szerves növekedést.

Szindikált tartalmat videókhoz és infografikákhoz is, és kész profilt biztosíthat fogyasztói számára.

A legnépszerűbb tartalomterjesztési platformok és hálózatok

Forrás

A jó tartalomterjesztési stratégia lehetővé teszi, hogy kreatív és releváns tartalommal szélesebb közönséget érjen el. Legyen szó videotartalomról vagy infografikáról, a tartalomszindikációs hálózatokkal kapcsolatos ismeretek előnyt jelentenek a megfelelő platform kiválasztásában. Vessen egy pillantást a legnépszerűbb tartalomszindikációs platformokra az alábbiakban:

Befolyásolja-e a tartalomterjesztés a SEO pontszámát?

A kérdésre a rövid válasz IGEN. Mivel tartalomterjesztési stratégiája részeként az eredeti tartalmat hasznosítja újra, ez hátrányosan befolyásolhatja a weboldal keresőoptimalizálását. A Google könnyen felismeri ugyanannak a tartalomnak bármely duplikált verzióját, ami ronthatja a keresőoptimalizálási rangot. A Google a tartalomnak csak egy verzióját indexeli, amely jellemzően a nagyobb forgalmú webhelyen jelenik meg. Ezért ügyeljen arra, hogy növelje webhelye forgalmát a tartalomszolgáltatással, hogy biztosítsa a SEO optimális működését.

Olvasni:  Facebook-hirdetések bloggereknek és kiadóknak – 1. rész: Az alapok

A szindikáció hozzáadott ereje és működése

A tartalomszolgáltatási folyamat meglehetősen szabványos. A legtöbb szolgáltató a CPL vagy Cost Per the Lead modellt követi, amely lehetővé teszi az egyes kampányok testreszabását. Minél pontosabb ez a célzás, annál magasabb a felszámított CPL.

Cégtulajdonosként kisebb költségvetéssel és optimális eredménnyel próbálhatja ki a tartalomszindikációt harmadik féllel. Ezen belül a szakértők elvégzik a munkát, így Ön saját értékelést készíthet.

A tartalomközvetítési stratégiának más marketingterületeken is vannak tovagyűrűző hatásai, például a szándékos marketingre, amelyek kihasználják a szindikált tartalom által generált elérést.

Kulcs elvitelek

A tartalomszolgáltatás előnyei tagadhatatlanok. És tekintettel arra, hogy az iparág folyamatosan fejlődik, ennek a megközelítésnek a hatóköre csak elképzelhető. Tehát, ha fontolóra veszi ennek az innovatív megközelítésnek az alkalmazását, íme egy összefoglaló, hogy miért kell ezt tennie.

 • A tartalomszolgáltatás hatékony és gazdaságos alternatívája más marketing megközelítéseknek.
 • A szindikált tartalom növelheti a szélesebb közönség elérését.
 • Bármely vállalkozás használhatja a szindikációt, hogy növelje elérését és méretét.
 • A szindikációt CPL alapon kiszervezheti egy harmadik félnek.
 • Léteznek speciális tartalomszolgáltató hálózatok a különböző típusú tartalmak újrahasznosítására.
 • A szindikált tartalom negatívan befolyásolhatja a SEO-t, de ez ellensúlyozható a webes forgalom növelésével.

Következtetés

A tartalomterjesztés értékes folyamat a tartalom újraközlésére és a webhely forgalmának növelésére. Használja bölcsen, etikusan és megalapozottan a legjobb eredmény elérése érdekében.

GYIK

1. Mi az a tartalomszindikáció?

Ez egy marketing módszer egy tartalom harmadik felek webhelyein történő újraközlésére, hogy szélesebb közönséget érjen el.

2. Mik azok tartalom szindikáció példák?

Szindikálhat minden típusú digitális tartalmat, például blogokat, videókat, infografikákat, cikkeket stb.

3. Is tartalom szindikáció jó a SEO-hoz?

Olvasni:  Inspiráló blog létrehozása és vezetése – 5 nagy tipp

A weben található tartalom megkettőzése csökkentheti a keresőoptimalizálást, ha nem nő a forgalom a saját webhelyén.

4. Mik a különböző típusai tartalom szindikáció?

A tartalomközvetítésnek három nagy típusa létezik –
1. Tegye újra közzé saját tartalmát egy harmadik fél webhelyén.
2. Tegye újra közzé egy másik webhely tartalmát a saját webhelyén.
3. Önkiszolgáló szindikáció.

5. Is tartalom szindikáció jogi?

Igen. Ez legális mindaddig, amíg megfelelő forrásokat ad meg.

6. Milyen előnyei vannak tartalom szindikáció?

A szindikált tartalom segíthet a vállalkozásoknak a márkaismertség növelésében, szélesebb célközönség elérésében, leadek generálásában, termékek implicit népszerűsítésében stb.

Új publikációk:

Ajánlott