A távmunka költsége az irodai munkaköltséghez képest

A legtöbb induló vállalkozás a működési költségei alapján határozza meg munkaterület-modelljét. Az üzleti megvalósíthatóság fontos része a költség. Nyilvánvaló, hogy a távmunka költségei csak töredéke a hagyományos irodai munkaköltségeknek. Bizonyos értelemben ezek a költségek az oka annak, hogy sok kisebb vállalkozás a távmunka vagy a hibrid munka mellett dönt.

A távmunka költségei a vállalkozásokat és az alkalmazottakat egyaránt érintik. Egy felmérés kimutatta, hogy a millenniumi és Z generációs alkalmazottak 70%-a jobban szereti a távoli és hibrid munkát, mint az irodai munkát. Biztosan kíváncsi arra, hogy miért válik napról napra népszerűbbé a távmunka. A válasz nagyon egyszerű; munkaterület költsége.

Távmunka

Egy másik felmérésben a munkavállalók 58%-a mondta azt, hogy a távmunka tökéletesen kiegyensúlyozott munkavégzést biztosít számukra. 49% mondta azt, hogy jobban tud összpontosítani otthoni munka közben, míg 51% azt mondta, hogy kreatívabb és jobban betartja a határidőket. Ez a preferencia különböző okok miatt van; távmunka költségei ezek az okok egyike. Az alkalmazottaknak nem kell ingázniuk, be kell tartaniuk a szigorú irodai öltözködési szabályokat, nincs stressz az időzítés miatt, stb.

A termelékenység nő, mert több figyelmet fordítanak a munkájukra, kényelmes környezetben, nem pedig stresszes irodai környezetben. Nem kell naponta ingázniuk az irodába és onnan vissza. Néhány alkalmazottnak távoli helyekről kell utaznia, így az utazás hosszú, fárasztó és költséges. Az otthoni munkavégzés eltávolítja róluk ezt az ingázási költségterhet. Megszünteti az ebédköltségeket, a napközi gondozási költségeket, az állatgondozási költségeket stb. is. Ezek a költségek munkavállalónként változnak, de az irodai munkához képest jelentősen alacsonyak.

Az irodai munka költségei a távmunka költségeihez képest:

Elhelyezkedés:

Iroda működtetéséhez kereskedelmi területen lévő irodahelyiséget kell bérelni. Sok állam nem teszi lehetővé, hogy nem kereskedelmi címről vezessenek vállalkozást. Egy nagy irodaház bérleti díja hatalmas költség, amelyet a vállalkozás fizet. A tekintélyes üzleti helyszínek bérlése és bérbeadása drága.

A távmunka minimálisra csökkenti ezt a költséget. Még ha bérelnie is kell egy központi irodát, ez egy kisebb hely lehet egy olcsóbb területen, mivel az alkalmazottak amúgy is távolról dolgoznak.

Rezsi költség:

Egy iroda, ahol 9-től 5 óráig dolgoznak az alkalmazottak, áramot, internetet és telefont használnak. Ezek összeadják a drága havi közüzemi számlákat. A hibrid és távoli munkakörnyezetekkel ezek a költségek is csökkennek. Csökken az áram- és üzemanyag-fogyasztás, és ezzel együtt a rezsiszámlák is. Még akkor is, ha a munkaterülete hibrid, a használat továbbra is kevesebb lesz, mint egy teljes munkaidőben dolgozó irodában.

Vezető személyzet:

Személyzet

Egy másik havi költség az adminisztrációs vagy vezetői személyzetet terheli. Személyzetre van szükség a helyiségek mindennapos karbantartásához és takarításához. A havi fizetésük a rezsi részét képezi, amely távmunka segítségével csökkenthető. Ezt a költséget teljesen lecsökkentheti egy komplett távoli rendszerrel.

Sok szervezet leépítette takarító személyzetét és más vezetői alkalmazottait. A kisebb cégek a virtuális irodai szolgáltatásokat választják, mert értelmetlen teljesen felszerelt és személyzettel ellátott épületet tartani, amikor a személyzet nagy része otthonról dolgozik.

Infrastruktúra költség:

Egy teljesen működőképes irodához minden szükséges felszerelésre és infrastruktúrára szüksége van. Az irodai bútoroktól a berendezéseken át a kényelmi szolgáltatásokig; mindent biztosítani kell az alkalmazottaknak. Lehet, hogy egyszeri kiadásnak gondolja, de a berendezések és az elektronika szervizelése rendszeres kiadás. A nyomtatókat, számítógépeket, szkennereket, faxokat, fénymásolókat stb. rendszeresen karban kell tartani. Hozzáadhatja a havi irodai munkaköltségekhez. Ez a költség azonban megszűnik vagy minimálisra csökken hibrid és távmunka esetén.

Olvasni:  Hogyan állítsuk be a Magento 2-t több üzlettel & domainek

Étel és ingázás:

Az ingázás költséges és fáradságos lehet. Az autójukat használó munkavállalóknak az üzemanyagköltséget, a tömegközlekedéssel utazóknak pedig napidíjat kell fizetniük. A távmunka megszünteti ezeket a költségeket. Még a hibrid munkakörnyezetben is ez a költség a felére vagy kevesebbre csökken attól függően, hogy hány napot kell az irodába menniük.

Az alkalmazottak is sokat esznek kint. Az irodai alkalmazottak többet fizetnek az ebédért, kávéért, harapnivalókért, italokért stb., amikor az irodában vannak. Fizetniük kell a kisállat-gondozásért, a gyermekgondozásért stb. Ezek a költségek csökkennek a hibrid és az otthoni munkavégzés esetén, de a különbség kicsi és néha észrevétlen.

Megnövekedett munkaterületi költségek:

Munkaterület

Nem minden költség csökken a távmunka miatt. Némileg emelkednek a kiadások is. Mivel az alkalmazottaknak otthonról kell dolgozniuk, megnő az áram- és internethasználatuk. Ez növeli a havi közüzemi számlájukat, de ez nem óriási növekedés. Az alkalmazottak 62%-a azt mondta, hogy havonta 50 dollárral többet fizet az internetszámlákért, míg 49%-a azt mondta, hogy havonta 50 dollárral többet fizet az általa használt áramért. 42% mondta azt, hogy 100 dollárral többet fizet az élelmiszerekért, és 36% mondta azt, hogy 50-100 dollárral többet fizet a közüzemi számlákra havonta.

Végső ítélet:

A könnyű használat, a megnövekedett termelékenység és a kiegyensúlyozott munkavégzés néhány oka annak, hogy a vállalkozások megadják alkalmazottaiknak az otthoni munkavégzés lehetőségét. Sok vállalkozás hibrid munkaterület-beállításokat használ a rezsiköltségek csökkentése érdekében. Kétségtelen, hogy a vállalkozások többet spórolhatnak és termelékenyebbek lehetnek a távoli munkavégzés során. A távmunka bizonyos költségei megnövekednek az alkalmazottaknak, de az irodai munka költségeihez képest ez csak egy földimogyoró.

Olvasni:  A vállalatok által elkövetett gyakori hibák a távmunka során

Bármelyiket is választja az üzleti munkaterületet, a költség lesz az egyik döntő ok. Sok kisvállalkozás és alkalmazott éppen ezért részesíti előnyben a távmunkát.

Új publikációk:

Ajánlott