A TikTok frissítése és használata az e-kereskedelmi áruházban

A TikTok elérte 1 milliárd havi aktív felhasználó 2021 szeptemberében. Ez az egyike azon néhány alkalmazásnak, amelyek elérik ezt a célt, és ami még lenyűgözőbb, az az, hogy milyen gyorsan nőtt. Az egy 45%-os növekedés a 2020. júliusi felhasználói bázisukhoz képest.

Ezzel a hihetetlen növekedéssel párosul a TikTok számos frissítése, amely javítja az e-kereskedelmet a platformon.

Az e-kereskedelmi TikTok még mindig új, számos vásárlási funkcióval 2021 szeptemberében került bevezetésre.

Tehát hogyan használhatja a TikTokot e-kereskedelemhez? Számos módja van a TikTok használatának az online áruházban. Megvizsgáljuk, hogyan használhatja az alkalmazást webhelyével, és milyen funkciókra vagyunk kíváncsiak.

A következőket tanulhatja meg:

A TikTok a növekedés érdekében az e-kereskedelemre kíván összpontosítani

Felhasználók milliárdjai szeretnek új márkákat és cikkeket találni a hashtagen A TikTok megvette. A TikTok megállapította, hogy azok a felhasználók, akik az alkalmazásukon keresztül fedeznek fel termékeket 1,7x valószínűbb megvenni őket.

A TikTok kihasználja a közösségi kereskedelem növekedését azáltal, hogy olyan funkciókat vezet be, mint például TikTok vásárlásamely lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazáson belüli vásárlást.

Az üzleti eszközök azt is lehetővé teszik, hogy a márkák közvetlenül egy videóból és élő közvetítésből kapcsolják össze az elemeket, hogy kapcsolatba léphessenek a célközönséggel, és összeállított hirdetésgyűjteményt hozzanak létre.

Ezen funkciók közül sok az alkalmazás kínai verziójából, a Douyinból származik, amely megháromszorozódott az e-kereskedelmi értékesítés 2020-ban több mint 500 milliárd jüan (78 milliárd dollár).

Olvasni:  A technológia jövője: trendek és innovációk, amelyek formálják világunkat

Az e-kereskedelmi vállalkozásoknak szánt TikTok azonban nem egészen ugyanaz, mint az olyan platformokon, mint a Facebook vagy az Instagram. A tartalom nagyobb hangsúlyt fektet a hitelességre, és a felhasználók azt szeretnék, ha a videohirdetési élményük beleolvadna a többi tartalomba.

A TikTok legfontosabb jellemzői, hogy kihasználják

A többi közösségimédia-platformhoz hasonlóan a TikTok is rendelkezik hirdetési és organikus eszközökkel, amelyek segíthetnek a márka fejlesztésében.

TikTok cégeknek

A TikTok Shopping elérhető az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság piacán, de a tervek szerint több felhasználó számára is elérhetővé teszi. Vannak azonban más funkciók is, amelyeket ki kell használni termékei bemutatásához.

A meglévővel TikTok cégeknek csomag segítségével hírfolyamon belüli hirdetéseket hozhat létre, amelyek akkor jelennek meg, amikor az algoritmus olyan felhasználót talál, akiről úgy gondolja, hogy megfelel a célközönségének. Maga is kezelheti TikTok-hirdetéseit, és a mutatók segítségével megtekintheti, hogyan teljesítenek kampányai.

Ne feledkezzen meg a TikTok-ról Népszerűsít eszköz az organikus tartalom növelésére és a videomegtekintések növelésére. Létrehozhat hirdetési kampányt olyan meglévő videókhoz, amelyek már jól teljesítettek egy új közönség számára.

Adja el termékeit online, gond nélkül

A WooCommerce által hivatalosan ajánlott tárhelyünk az Önéhez hasonló online vállalkozások számára készült

Organikus TikTok funkciók

A TikTok azóta engedélyezi a legfeljebb három percig tartó videókat 2021. július. A hosszabb videóformátumok több időt jelentenek a termék vagy szolgáltatás megosztására, a márkaismertség növelésére, vagy akár egy teljes bemutató létrehozására vagy a közzétételre.

Egyes országok most lehetőséget kapnak erre feltölteni HD-ben. Ossza meg jobb minőségű videókat, hogy kitűnjön versenytársai közül. A TikTok legutóbbi szerkesztési frissítése olyan funkciókat is tartalmaz, mint a GIPHY zöld képernyőn, és az alkalmazáson belüli fejlesztések a videókhoz.

Olvasni:  Átfogó útmutató a WordPress rövid kódokhoz

A TikTok használata e-kereskedelmi üzletekhez

A TikTok a következő nagy közösségi médiahálózat, amelyet a vállalkozásoknak meg kell vizsgálniuk. Már kínál közösségi kereskedelmet, és további csatornává válhat az üzlete számára.

Lehetséges, hogy már közvetlenül értékesíthetsz az alkalmazásban, de ha a funkció még nem érhető el az Ön régiójában, továbbra is használhatja a TikTokot marketingre és a saját webhelyére mutató linkelésre.

A TikTok jó lehet vállalkozása számára. Dolgozzon az ügyfélprofilokkal annak megállapítására, hogy növelheti-e a forgalmat vagy az eladásokat a csatornával.

Ne feledje, hogy ha elsősorban idősebb ügyfeleknek értékesít, vagy B2B vállalkozásokkal foglalkozik, előfordulhat, hogy a TikTok-specifikus hirdetésekhez szükséges munka nem hozza meg a kívánt megtérülést. Az alkalmazás továbbra is erősen hajlik a fiatalabb demográfiaiés a legtöbb felhasználó Z generációs vagy fiatal milleniális.

Ha úgy dönt, hogy beugrik a TikTokba, kövesse nyomon, mennyi időt és pénzt igényel, és nézze meg, hogyan befolyásolja értékesítési számait. Az értékesítési adatok nyomon követése és a különböző kampányok hatásának megfigyelése fontos a teljes kép megértéséhez.

Vessen egy pillantást a versenytársak videóira, és nézze meg, milyen típusú tartalmat hoznak létre. Egyes márkák már meglévő TikTok influencerekkel dolgoznak, míg mások saját anyagokat készítenek.

Milyen funkciókat használnak? Tartsa szemmel a platformon belüli trendeket, de ne próbáljon mindenkit lemásolni, különösen akkor, ha ennek semmi köze a termékéhez.

Utolsó gondolatok: TikTok e-kereskedelemhez – A legújabb platform megértése

Félelmetesnek tűnhet egy új közösségi média platformra ugrani üzleti célokra, de a TikTok az aktív és elkötelezett felhasználók hatalmas közönségét képviseli.

Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy nem ez a megfelelő elérhetőség az Ön e-kereskedelmi üzlete számára, fontos nyomon követni a TikTok által vezetett trendeket, és kihasználni azokat. A rövidebb, videó alapú hirdetésekre való összpontosítás megváltoztatta a Facebook és az Instagram hirdetéseit.

Olvasni:  Egészségügyi tartalommarketing: bevált gyakorlatok és sikertörténetek

Ha már szereti használni a TikTok alkalmazást, könnyebben találhat megfelelő tartalmat az új termékeihez, vagy kitalálhatja, hogyan ugorjon neki a hashtag kihívásnak.

Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy Ön egy TikTok szupersztár, aki először gondolkodik azon, hogy saját e-kereskedelmi üzletet hozzon létre. Ha igen, a Hostinger menedzselt WooCommerce nagyszerű módja lehet a saját üzlet létrehozásában anélkül, hogy kódsorra lenne szüksége.

Tekintse meg menedzselt WooCommerce terveinket, hogy még ma elkezdhesse.

Új publikációk:

Ajánlott