A TikTok SEO végső útmutatója

A TikTok, amelyet Kínában Duoyin néven ismernek, felhasználói bázisa van több mint 1,5 milliárd. Ha szeretné kihasználni ezt a hatalmas felhasználói bázist a robbanásszerű növekedés eléréséhez, tudnod kell, hogyan kell csinálni a TikTok SEO-t.

Ebben a cikkben elmagyarázom, hogyan működik a TikTok algoritmus, és bennfentes hozzáférést kap az összes legjobban őrzött optimalizálási titokhoz.

Tudni fogja, hogy pontosan milyen lépéseket kell tennie a TikTok-fiók követőinek és megtekintéseinek gyors növeléséhez.

Mi az a TikTok SEO?

A TikTok SEO magában foglalja a tartalom optimalizálását a „Neked” feed, amely segít elérni és megragadni a célközönség figyelmét. Ezek az optimalizálások olyan tényezők kombinációján alapulnak, mint a felhasználói interakciók, hangok, hashtagek és nyelvi beállítások.

Csakúgy, mint webhelyét a Google SEO-hoz optimalizálja, a TikTok-videóit is optimalizálhatja azon tényezők alapján, amelyeket a TikTok ajánlómotor használ, hogy videókat ajánljon a felhasználóknak.

TikTok kontra Google

A Google már megtette tette a nyilatkozatot hogy “A Tiktok eszi a keresési piaci részesedését.” A Google-lal összehasonlítva, Z generációs emberek (18-29 év közöttiek) használja inkább a TikTokot keresőmotorként. Ez az időmegtakarítás miatt van így.

Például sok női felhasználó felkeresheti a TikTok oldalt, hogy véleményt találjon a legjobb szemkörnyékápoló krémekről vagy más szépségápolási termékekről. Ez tökéletes lehetőséget ad a márkáknak arra, hogy releváns tartalmat hozzanak létre, amelyek megcélozzák ezeket a keresési lekérdezéseket.

@drsomjiskinLegjobb szemkörnyékápolóim 💦✨ feltétlenül nézd meg + mentsd el!♬ Peace – Hivatalos Hangstúdió

Statisztika azt is mutatják, hogy a fiatalok körülbelül 40%-a a TikTokot vagy az Instagramot használja a Google helyett, amikor ebédelni vágyó helyet keres.

@highspeeddining Water Grill: Los Angeles belvárosa – Ebédeljünk #losangeles #vízi grill #dokumentumfilm #highspeeddining ♬ eredeti hangzás – Joel Haas – High Speed ​​Dining

A fiatalabb generációnak nincs türelme blogot olvasni vagy egy 10 perces videót megnézni, hogy választ találjon kérdésére.

Azonnali válaszokat keresnek. Itt nyer a TikTok.

Mivel egy TikTok-videó hossza 60 másodperc, az emberek könnyebben és gyorsabban fogyasztanak információt, és megoldást találnak problémáikra.

Olvasni:  A mesterséges intelligencia szerepe a SEO világának alakításában

Ezen túlmenően, a TikTok-ot használó vállalkozások számára a legjelentősebb előny az, hogy sokkal gyorsabban végigvezetheti az ügyfelet a vevő útján – a tudatosság a konverzióig –.

Ha tökéletesen végrehajtja a Tik Tok SEO-t, akkor gyorsan javíthatja márkaismertségét, forgalmát és konverzióját. Mivel a platform hasonló gondolkodású egyének és alkotók közössége, a megbízhatóság és a hitelesség magas.

Az emberek szívesebben használják a TikTokot keresőmotorként és térképként, hogy megtalálják a legjobb éttermeket, divattanácsokat, utazási tanácsokat, szolgáltatásokat, termékeket és még sok mást.

Csak nézd meg ezt a példát,

Ha valaki a “hogyan lehet ingyenes domain nevet szerezni” a TikTokon ezzel a videóval 60 másodpercen belül betekintést nyerhet.

Ráadásul 85,1 ezren nézték meg ezt a videót, tehát az alkotó hitelessége és megbízhatósága magas.

Működik a SEO a TikTokon?

Igen! A TikTok SEO akkor működik, ha szorosan követi a TikTok videók rangsoroló algoritmusát.

A TikTok már megkezdte a különböző keresőfunkciók hozzáadását a felületéhez. Ahogy a Google használja az automatikus kitöltést, a TikTok most is automatikus kitöltést használ a keresősávban és a megjegyzés részben a felhasználói keresési élmény javítása érdekében.

Íme egy példa a TikTok automatikus kitöltésére, amely hasonló a Google keresősáv működéséhez.

Ezért, ha kozmetikumokat árul, elkezdhet videókat készíteni a TikTok automatikus kitöltési algoritmusa által javasolt különböző szemhéjfesték-oktatóanyagokról.

Hasonlóképpen kereshet az iparágához kapcsolódó, automatikusan kitöltött kulcsszavakra és kifejezésekre, hogy releváns videókat készítsen a célközönség számára.Neked” feed.

Ezenkívül 2022 szeptemberében a TikTok bejelentette, hogy kibővítette a bejegyzés leírását 300-2200 karakter.

A karakterkorlát megnyitása azt jelenti, hogy további kulcsszavakat adhat hozzá a leírásokhoz. Több kulcsszó nagyobb láthatóságot eredményez a keresésben a TikTok SEO-n keresztül.

A TikTok egy mesterséges intelligencia által vezérelt algoritmussal rendelkezik, amely feltérképezi a tartalmat, és azonosítja a videóban, hangban és kontextusban szereplő kulcsszavakat. Ez alapján javítja a videó rangsorolását.

A TikTok algoritmus olyan tartalommal szolgálja ki a felhasználókat, amely érdekli őket. Több tényezőt is elemez, például az általuk használt bejegyzéseket és a követett fiókokat.

Ezért, ha optimalizálja a tartalmat a TikTok rangsorolási algoritmusa szerint, megnöveli a videóid elérését, ami jobb márkaépítést eredményez.

Hogyan optimalizálhatja videóit a TikTok SEO segítségével

Mivel a TikTok egy növekvő keresőmotor, itt az ideje, hogy kihasználja. a felhasználók 49%-a azt mondta, a TikTok segített nekik meghozni a vásárlási döntést.

Íme a legjobb négy módszer a videók optimalizálására a Tik Tok SEO segítségével:

Olvasni:  Túl lassú a WordPress webhelye? Megvan az Ön megoldása

Keresse meg a felkapott dolgokat a TikTokon

A stratégia megvalósítása előtt meg kell értenie, mi működik a legjobban a TikTok platformján. Ehhez ki kell használnia a TikTokon felkapott tartalmat.

Íme néhány módja annak, hogy megtalálja a legtrendibb videókat a TikTokon:

Hashtagek

A hashtag a legszembetűnőbb optimalizálási terület, amelyre összpontosítania kell.

Az aktuálisan felkapott hashtagek megtalálása és azok kihasználása lehetővé teszi, hogy szélesebb közönséget érjen el. Az eredmények maximalizálása érdekében hashtagként használhatja a felkapott hashtageket, valamint a long tail és a nagy volumenű kulcsszavakat.

A nagy mennyiségű kulcsszavak használatával a tartalmat nagyobb közönség számára teszi elérhetővé, akik termékét vagy szolgáltatását keresik.

Próbáljon meg 3-4 kulcsszót hashtagként használni, amelyek relevánsak a vállalkozása szempontjából. Ha vannak olyan hashtagok, amelyek nem relevánsak a rést illetően, az tönkreteheti a hitelességét és a felhasználói élményt.

Használhatja a TikTok Kreatív Központ felfedezni a különböző iparágak alapján felkapott kulcsszavakat.

Itt láthatja a felkapott hashtageket egy jelentéssel, amely teljes elemzést mutat, beleértve a hashtaget használó legnépszerűbb alkotókat is.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy azonosítsa a potenciális befolyásolókat vagy alkotókat az együttműködéshez, hogy tovább javítsa videóid láthatóságát.

TikTok hangok

Használjon felkapott hangokat a jobb eléréshez. Egy újonnan elindított dal vagy hang felkapott lesz a TikTokon. Használhatja ezeket a dalokat, hogy javítsa láthatóságát a TikTok keresőmotorjában.

Hangok hozzáadása a TikTok-videóhoz azért fontos, mert A TikTokerek 88%-a azt mondja a hang elengedhetetlen az általános élmény fokozásához. Rengeteg módon kereshet felkapott dalt a TikTokon. Íme az 5 legegyszerűbb módszer:

 • Látogass el olyan oldalakat, mint pl TokBoard amelyek heti frissítést osztanak meg a TikTokon felkapott hangokról és dalokról.

 • Lépjen a TikTok Kreatív Központba, kattintson a Hangokra, és tekintse meg a legnépszerűbb dalokat. Válassza a Breakout részt, hogy megtekinthesse a legfelkapottabb dalt, és további betekintést kapjon az azt hallgató közönségről.
 • Kutasson versenytársait TikTok-fiókjaiból, és kövesse őket, vagy kedvelje őket. Ha ezt megteszed, a “Neked” szakasz a TikTokon az általuk közzétett tartalommal és más hasonló tartalommal lesz megtöltve. A tetszésnyilvánítások és megjegyzések értékelésével megtudhatja, melyik hangzik népszerű az Ön fülkéjében.
 • Menjen a keresősávba, és írja be, hogy “felkapott hangok“vagy”Vírusos hangok” és kattints a hangokra, és a legnépszerűbbek lesznek.
 • Használja a Billboard Hot 100 diagramot, hogy megtalálja a TikTokon használt legnépszerűbb dalokat. 2021-ben több mint 175 felkapott TikTok dal szerepelt ezen a listán.
Olvasni:  A legjobb 6 tartalomoptimalizáló eszköz a SEO javításához 2024-ben

Kihívások

Keresse a TikTokon felkapott kihívásokat. De ne felejtse el ellenőrizni, hogy relevánsak-e az Ön iparágában.

Ha nem talál megfelelő kihívásokat, részt vehet általános kihívásokban, amelyek nem iparágspecifikusak.

Íme néhány tipp a TikTokon felkapott kihívások megtalálásához:

 • A TikTok keresőmotor segítségével megtalálhatja a felkapott kihívásokat a #TikTokchallenge vagy #challenge kereséssel.
 • Követheti a felkapott hangokat és hashtageket, hogy megtalálja az iparágában folyamatban lévő felkapott kihívásokat.

Egy folyamatban lévő trend követése maximalizálhatja a kreativitást, több embert érhet el, növelheti hitelességét, és segíthet versenytársai előtt maradni.

Felkapott kulcsszavak hozzáadása a videókhoz

A kulcsszavak felvétele a videóba az egyik legjobb módja annak, hogy optimalizálja a tartalmat a TikTok SEO számára. Mint minden keresőmotor, a TikTok is releváns és hasznos eredményeket jelenít meg a felhasználók számára a kulcsszavak alapján.

Adjon meg releváns kulcsszavakat a videó címében. A kulcsszavak a címben az egyik legjobb módja a TikTok-videók rangsorolásának növelésének. A célkulcsszót szerkesztés közben is beillesztheti a videóba.

Például az alábbi képen láthatja a videóban szereplő releváns kulcskifejezést.

A videó a különféle hasznos króm-bővítményekről szól. Az alkotó tehát a videó szerkesztése közben a célkulcsszót – a Chrome-bővítményeket – belevette a szövegbe.

Ez lehetővé teszi, hogy a TikTok algoritmusa végigjárja a videót és megértse a szöveget.

Amikor valaki a “erőteljes króm bővítmények” a TikTokon ennek a videónak nagyobb esélye van a keresési eredmények élére kerülni.

A feliratok bekapcsolásával is segíthetsz az algoritmusnak a videó megértésében. Ezzel lehetővé teszi a TikTok számára, hogy beolvassa a hangot, hogy feliratokat készítsen az Ön nevében, és megértse a tartalmat.

A videoátiratok és feliratok kiváló funkciók, amelyek arra utasítják a keresőmotorokat, hogy térképezzék fel a tartalmat a jobb rangsorolás és érthetőség érdekében.

Felkapott hashtagek beszúrása

Használnia kell a felkapott hashtageket, hogy javítsa láthatóságát, elérését és követőit. Mivel már végzett felkapott hashtag-kutatást, az eredményeket felhasználhatja a tartalomban.

Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt hashtagek relevánsak a bejegyzéseihez. Ne használja arra, hogy szélesebb közönséget érjen el. A TikTokon a relevancia számít.

Ha irreleváns felkapott hashtageket ad hozzá, az algoritmus szélesebb közönség számára jelenítheti meg videóját, de előfordulhat, hogy nem érdekli őket az Ön vállalkozása.

Növelje a videoelköteleződést

Az egyik legfontosabb TikTok rangsorolási tényező a videoelköteleződés. Népszerűsítsd videóidat, hogy minél több kedvelést és megjegyzést kapjanak, mert ez azt mutatja, hogy az emberek érdeklődnek a videóid iránt.

A lehető legtöbb visszajátszást, könyvjelzőt és követést is be kell szereznie.

Olvasni:  7 SEO szövegírási tipp és gyors győzelem a forgalom megduplázásához

Ezenkívül az elköteleződést a rendszer a videó szintjén méri, nem pedig a fiók szintjén.

Ezért nem számít, ha profilodnak korlátozott számú követője van; videóid előkelő helyen szerepelhetnek, ha a videó elköteleződése magasabb.

Leverage Language

A nyelv az egyik leginkább alábecsült TikTok SEO rangsoroló tényező. Amikor az emberek videókat készítenek, gyakran a saját nyelvükön (anyanyelvükön) készítenek.

Ha azonban egy olyan vállalkozás, amely nemzetközi piaci közönséget szeretne megragadni, próbáljon meg videókat készíteni különböző nyelveken a célország hivatalos nyelve alapján.

Ily módon növeli annak esélyét, hogy videóját a célországban élő emberek látják.

Győződjön meg róla, hogy videói ne kapjanak „Nem érdekel” visszajelzést

A TikTok ajánlórendszere mindig minden felhasználónak igyekszik nagy érdeklődésre számot tartó videókat ajánlani. Az egyik tényező a „Nem érdekel” visszajelzés.

Ha videóid „Nem érdekel” jelzéssel vannak ellátva, akkor azt az ajánlási rendszer negatívan számolja el, ami azt jelenti, hogy a tartalom elveszítheti a rangsorát, és nem jelenik meg a felhasználók számára.

Annak érdekében, hogy növelje annak esélyét, hogy videóit rangsorolja a felhasználói hírfolyamban, videóinak nem reklámozónak és hasznosnak kell lenniük.

Ha megérti a felhasználó igényeit, és rendkívül lebilincselő videókat készít, amelyeket közönsége szívesen néz, csökken az esélye, hogy „Nem érdekel” visszajelzést kapjon.

Olyan tartalomtípusok, amelyeket a TikTok nem ajánl

Vannak bizonyos típusú tartalmak, amelyeket a TikTok ajánlórendszerei nem ajánlanak a felhasználóknak.

A TikTok algoritmusok megjelölhetik a tartalmat, ha az ezekbe a kategóriákba tartozik. Ezért kell kövesse a TikTok közösségi irányelveit a videók létrehozásakor.

A TikTok által megjelölt tartalomtípusok a következők:

 • Ismétlődő tartalom
 • Spamnek minősülő tartalom
 • Kisebb biztonság
 • Veszélyes sportok és mutatványok
 • Nyíltan szexualizált tartalom
 • Dohány- és alkoholtermékek

Ezért ne hozzon létre olyan tartalmat, amely a fenti kategóriák egyikébe esik. A tartalom népszerűsítésének legjobb módja az, ha eredeti tartalmat állít elő, amelyet az emberek kedvelni fognak, és megosztanak barátaikkal a TikTokon.

Következtetés

Vállalkozásként ki kell használnia a potenciális potenciális ügyfelekkel elárasztott videoplatformot. A TikTok a legjobb célzási platform, a YouTube mellett.

Könnyedén növelheti márkájának értékét, ha folyamatosan kivételes videoböngészési élményt nyújt a célközönségnek.

A TikTok segítségével kiváló minőségű videók készítésével gyorsan átvezetheti potenciális ügyfeleit az értékesítési csatornán.

Kezdjen el TikTok SEO-optimalizált videókat készíteni, amelyek megcélozzák a célközönség fájdalmas pontjait, hogy javítsák márkáját és minél több ügyfelet szerezzenek.

Új publikációk:

Ajánlott