A történetmesélés erősítése a marketingben: Epikus narratíva megalkotása

A modern kor megköveteli a kiemelkedő tartalmat az autentikus és hatásos márkaérték létrehozásához. A marketing jelenleg nem csak az Ön által írt tartalom. Ehelyett minden a potenciális közönség elérése és a jelentős hatás elérése. Az egyik leghatékonyabb eszköz, amely lehetővé teszi, az át meggyőző terméktörténet a marketingben.

A történetmesélés azért vált annyira népszerűvé, mert képes érzelmileg kapcsolatba lépni az emberekkel, és különféle érzelmeket vált ki belőlük. Ahogy változott az idő, úgy változott a marketing koncepciója is. Nem csak termékeket vagy szolgáltatásokat kell eladni, hanem egy olyan szövevényes narratívát kell létrehozni, amely a közönség körében rezonálja a márka hitelességét.

Ahogy sokan a legjobb esszéírók magyarázza el, hogy a történetmesélés szilárd érzelmi kapcsolatot teremthet egy márka és közönsége között, egyetlen vásárláson túl is erősítheti a lojalitást és az érdekképviseletet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat az ötleteket, amelyek segítségével lenyűgöző történetmesélést hozhat létre.

A történetmesélés nagyszerű marketingeszköz, amelyet blogja vagy vállalkozása számára fejleszthet.

A terméktörténetek ereje a marketingben

Részletes áttekintésben a címen Harvard Business Reviewa lenyűgöző történetmesélés hatását a marketingben játékmódváltóként írták le, ahol a márkák soha nem látott versenyelőnyre tehettek szert.

A történetmesélés jelentősége a marketingben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ahogy a közönség egyre inkább belemerült a gyökérszempontba, és megértette a kapcsolatot a márka értékével. Vannak olyan történetmesélési technikák, amelyek segítenek pozitív értéket adni az üzletnek.

Olvasni:  Mit jelent az adatintegráció a marketingben?

A történetmesélés mindig is alapvető kommunikációs eszköz volt, de ez volt az első alkalom, hogy valaki marketingeszköznek tekintette. Segít olyan történeteket létrehozni, amelyek oly módon foglalkoztatják az emberi agyat, ahogyan a nyers adatok és tények aligha képesek. Erőt és képességet birtokolnak az érzelmek összekapcsolására és a képzelet kiterjesztésére.

Leköti a vásárlókat, felkelti érzelmeit, és értéket hordozó márkát hoz létre. A történetmesélés mögött egy pszichológia rejlik, amely meghatározza azt, ahogyan a fogyasztó gondolkodik a márkáról.

Vannak kiváló példák olyan márkákra, mint az Apple, az Airbnb és az Adidas.

3 kulcsfontosságú elem a lenyűgöző narratívák elkészítéséhez

A történetmesélés kulcsfontosságú a marketingben, de hogyan készíthetsz olyan lenyűgöző történetet, amely leköti a közönséget? A lenyűgöző terméktörténet-mesélési stratégia több kulcselem kényes egyensúlyát tartalmazza.

Itt megvitatjuk a lenyűgöző márka narratíva kialakításának három fő összetevőjét.

A hitelesség a történetmesélésben

A hitelesség olyan szükséglet, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy tájékozottabbak és szkeptikusabbak legyenek. Amikor a történetei hitelesek, tükrözik a szükséges értéket, és bemutatják a márka üzenetét. A hiteles történetek nem csak az eladásokról szólnak, hanem a változásról is.

A fogyasztó hozzáértő, és megérzi, ha egy márka kizárólag manipuláció céljából hoz létre történetet. Tehát ebben a korban, amikor a piacra dobott történetek kevésbé értékesek, az autentikus történetek egy módja annak, hogy elnyerje ügyfelei bizalmát és hűségét.

Ettől azonban úgy érzik, hogy megbecsülik és tisztelik őket, ami alapvető szükséglet, ha azt szeretné, hogy márkája hosszú távon is az legyen.

Érzelmi kapcsolat

Sok történet létezik, de hogyan lehet valódi változást elérni? A történetmesélésnek képesnek kell lennie arra, hogy érzelmileg kapcsolódjon közönségéhez, és érzelmeket váltson ki. A közönség valószínűleg emlékezni fog azokra a történetekre, amelyekben érzelmileg meghatódtak, megosztják azokat, és cselekedni fognak.

Olvasni:  Technikai írás: mi ez és miért fontos a marketingben?

Vigyázhat a felmerülő problémákra, és olyan kampányok segítségével alakíthatja ki történetét, mint az önbecsülés és a testpozitivitás. Így tud a története érzelmileg hatni a közönségére, és jelentős márkaértéket teremthet.

Ez az elv nem csak a marketingben érvényes, hanem a kutatás-írási szolgáltatások területén is Timesofisraelahol a meggyőző történetmesélés művészete a hatékony kommunikáció és elkötelezettség hatékony eszközének bizonyul.

A történetmesélés következetessége

A márkaépítés nem egynapos dolog, hanem következetességet igénylő folyamat.

Segítene, ha következetes lennél az általad kitalált történetekkel. Ha konzisztens a közönségével, és ők naponta néznek rád, akkor hatást keltesz a márkára az elméjükben.

De az, hogy következetesnek kell lenned, nem jelenti azt, hogy meg kell ismételned ugyanazt a történetet. Ehelyett különféle ötleteket dolgozhat ki az alapján, hogy milyen platformokra kényszeríti fiókját.

Legyen következetes történetmesélése során, hogy idővel jobb eredményeket érjen el.

Lépésről lépésre szóló útmutató a lenyűgöző márka narratívájának létrehozásához

Most, hogy ismerjük a lenyűgöző történetek létrehozásának kritikus szempontjait, haladjunk tovább a lépésről lépésre bemutatott útmutatóval, amely a közönségednek tetsző marketinges történetmesélés létrehozásáról szól!

1. Határozza meg közönségét

Az első lépés az, hogy tudja, ki fogja értékelni a tanulmányi űrlapját. Kik ők? Mit keresnek? Mik lehetnek a törekvéseik? Mik a napi kihívások? Hogyan készíthetsz olyan történetet, amely összekapcsolódik velük?

Ha tisztában vagy azzal, hogy ki a közönséged, ez segít olyan történetet kialakítani, amely rezonál rájuk. Ez azt is lehetővé teszi, hogy megismerkedjen a narratív hangokkal, stílussal és tartalommal, amelyet a fiókjában használ, hogy közönségét meghallgassa és értékelje.

Különféle források és eszközök állnak rendelkezésre a kereséshez. Használhatja a piackutatást, a közösségi meghallgatási eszközöket és az ügyfelek visszajelzéseit, hogy betekintést nyerjen. Ha ezek a feladatok meggyőzőnek tűnnek, és biztos akar lenni abban, hogy ki a közönsége, akkor szakértőkhöz fordulhat, akik segítenek meghatározni.

Olvasni:  Gravity Forms bejegyzések exportálása Excelbe a WordPressben

A közönség meghatározásakor számos tényezőt figyelembe vehet, például életkort, nemet, szerepeket és minden elemet, hogy jobb összefoglalót készítsen.

2. Építsd fel a márkád történetét

Saját történettel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a történetmesélés rezonáljon a márka hangjával.

Fontos megérteni, hogy a marketing csak néha szól az értékesítési pályáról. Ez lehet egy narratíva, amely tükrözi a márka értékét és küldetését.

A márkatörténet létrehozásához szükség van a karaktereidre, a napi problémáikra, és arra, hogy a márka hogyan segít nekik megoldani mindennapi problémáikat.

Tehát, ha tisztában vagy ezekkel a szempontokkal, akkor ennek megfelelően készíthetsz történetet. Fontos megjegyezni, hogy a terméknek konkrét indítéka van arra, hogy hogyan segíti az embereket. A történetmesélés révén képesnek kell lennie olyan karaktereket építeni, akik naponta szembesülnek a problémákkal, és hogyan lehet megmenteni a terméket. De ez csak egy alapfogalom!

Továbbá alaposan elmélyedhet az egyes szempontokban, hogy értelmes történetet építsen fel!

3. Nyújtsa be a történetmesélést

Miután kifejlesztetted a történetmesélést, elő kell hoznod azt a közönséged előtt.

Most, a közönségtől függően, ki kell választania a megfelelő platformot. Néhány jelentős hely a történetek továbbítására lehet a hivatalos webhely, a közösségi média platformok, a blogok, a podcastok, az e-mailek vagy a televízióban megjelenő hirdetések.

A szállítási szempont is elengedhetetlen! Biztosítania kell, hogy a megfelelő közönséget érje el, értéket teremtve közöttük. Vannak olyan ügynökségek, amelyek segítenek, ha még nem ismeri a szempontok teljesítését.

A látványelemeket, videókat és infografikákat használó történet jobban leköti a közönséget, ezért tudnod kell, hogyan állsz a tartalommal.

Életre tudják kelteni a narratívát, és olyan hatást keltenek, amelyet elérni szeretnél? Ne feledje továbbá, hogy a következetesség kritikus! Bár a történetek platformonként változhatnak, az alapvető üzenetnek ugyanannak kell lennie, mindig tükrözve a márka értékét és küldetését.

Olvasni:  5 zseniális módszer a mozgógrafika marketingben való használatára

Becsomagolás

Egy vállalkozás sikere márkaként többről szól, mint a termék minőségéről, hanem egy narratív márkáról is, amelyet saját magának épít fel. Ha ismered a közönségedet, könnyebben megalkothatod a hozzájuk kapcsolódó történetet, és azt hatékonyan átadhatod.

Fontos megérteni, hogy a lenyűgöző történetek érzelmileg kapcsolatba léphetnek a közönséggel, és hatással lehetnek a márkára.

Ebben a cikkben megismerkedtünk az üzleti történetmeséléssel, a marketingben betöltött erejével, a történetmesélés kritikus aspektusaival, valamint egy lépésről lépésre bemutatott útmutatóval egy olyan lenyűgöző történet létrehozásához, amely megszólaltatja a közönséget.

Használsz történetmesélést a marketingedben? Szeretnék hallani róla az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott