A Toshiba Fire TV távirányítója nem működik: Gyors javítás

A TV-k hosszú utat tettek meg a múltban használt CRT-dobozoktól. A modern tévék gyakran intelligens funkciókkal vagy akár Androiddal is rendelkeznek, és sokkal több médiafunkcióval rendelkeznek, beleértve a streaming- és játékfunkciókat, amelyek valóban javíthatják az ügyfélélményt.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a Toshiba Fire TV távirányítója nem működik, a mögöttes okokat, és azt, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Számos oka lehet annak, hogy a távirányító hirtelen nem működik. Néhány gyakori ok:

  • Alacsony vagy lemerült akkumulátorok.
  • Helytelen párosítás.
  • A távirányító túl messze van a TV-től.
  • Csatlakozási zavar vagy akadály.
  • Fizikai sérülés.
  • Kompatibilitási problémák.

Íme nyolc javítás, amelyet kipróbálhat.

Próbáljon akkumulátort cserélni

Talán a legnépszerűbb ok, amiért a távirányítók hibásan működnek, az, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje túl alacsony. Ez igaz az újratölthető és elemes távirányítókra is.

Tehát ha úgy találja, hogy a távirányító nem reagál vagy nagyon késik, először próbálja meg feltölteni a távirányítót, vagy cserélje ki az elemeket, attól függően, hogy milyen távirányítója van.

Ellenőrizze, hogy nincs-e blokkolt jel

A TV-távirányítók infravörös jeleket használnak, amelyekhez tiszta rálátás szükséges a távirányító és az általa működtetett eszköz között. Ha valami fal vagy bútor van a TV és a távirányító között, akkor a távirányító nem fog működni.

Ellenőrizze, hogy nincs-e akadály közöttük, és hogy a távirányító által javasolt tartományon belül van-e. Ha túl messze van, a távirányító sem működik.

Olvasni:  Intel Celeron vs Core i3: Gyors összehasonlítás

Párosítsa újra a távirányítót

A távirányító és a TV párosítása is problémákat okozhat. Míg a pontos módszer vagy az újrapárosítás a TV-készülék és a távirányító típusától függ, általában a távirányító hátulján található egy párosítási gomb az elemtartóban.

Nyomja meg és tartsa lenyomva ezt a gombot 15 másodpercig, hogy újra párosítsa a távirányítót a TV-vel. Ha nem látja a párosítási gombot a távirányítón, próbálja meg inkább 30 másodpercig lenyomva tartani a Kezdőlap gombot.

Törött távirányító

Arra is jó esély van, hogy a problémát a távirányító törött vagy elakadt gombja okozza. A távvezérlő bármilyen más fizikai sérülése (például folyadék által) szintén okozhatja ezt a problémát. Ilyen helyzetekben a legjobb, ha másik távirányítót rendel. Azonban rendszeresen tisztítsa meg a távirányítót, és gondoskodjon a rendszeres tisztításról.

Kapcsolja be a TV-t

A TV bekapcsolása a távirányító és a TV közötti csatlakozási problémákat is megoldhatja. Csak annyit kell tennie, hogy kikapcsolja a TV-t, 50 másodpercre húzza ki a fali aljzatból, majd csatlakoztassa újra. Miután csatlakoztatta, nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot a TV-n 30 másodpercig.

Ez levezeti a maradék töltést a TV-ről, és közben alaphelyzetbe állítja. Indítsa újra a TV-t most, és ellenőrizze, hogy működik-e a távirányító.

Frissítse a TV firmware-jét

A számítógépen lévő elavult firmware problémákat okozhat az Ön által használt egyéb perifériákkal is. Próbálja meg frissíteni a TV firmware-jét a legújabb elérhető verzióra, ha van ilyen frissítés, hogy megtudja, ez megoldja-e a problémát.

Használja a Toshiba Fire TV alkalmazást

Android vagy iOS okostelefonját a Fire TV Stick távirányítójává is alakíthatja a Fire TV alkalmazás segítségével Android itt és iOS itt. Bár ez nem végleges megoldás, segít elkerülni azt a frusztrációt, hogy egyelőre nincs távirányítója.

Olvasni:  Az elakadt iCloud szinkronizálási hiba javítása?

A távirányító gyári visszaállítása

Végül, de nem utolsósorban, megpróbálhatja a távirányító gyári alaphelyzetbe állítását is, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát. Ehhez nyomja meg és tartsa lenyomva a D-Pad bal, vissza és a Menü gombját legalább 10 másodpercig, és már mehet is.

Új publikációk:

Ajánlott