A TrueDepth kamera nem működik: Gyors javítás

Az Apple arról ismert, hogy megalkotta a valaha készült legprémiumabb okostelefonokat. A vállalat folyamatosan jó minőségű telefonokat gyárt jól integrált szoftverélményekkel és új funkciókkal. Azonban, mint minden technológia, ezek a funkciók időről időre problémákba ütközhetnek.

Ebben a cikkben a Truedepth kamera nem működőképességéről, a mögöttes okokról és arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Miért nem működik a TrueDepth kamerája?

Számos oka lehet annak, hogy az iPhone Truedepth kamerája nem működik a várt módon. A gyakori okok a következők:

 • Elavult iOS verzió.
 • Sérült FaceID beállítások.
 • A Face ID hibái.

Hogyan lehet megoldani a Truedepth kamerával kapcsolatos problémákat?

Íme hat javítás, amelyet kipróbálhat.

Indítsa újra az iPhone készüléket

Az egyik első dolog, amit meg kell tennie, hogy megpróbálja újraindítani az iPhone-t, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát. Az eszköz újraindítása számos véletlenszerűnek tűnő problémát megoldhat, amelyek hibakeresése bonyolult lenne.

Alternatív megoldásként azt is javasoljuk, hogy próbálja meg erőltetni az iPhone újraindítását. Ehhez nyomja meg és gyorsan engedje fel a hangerőnövelő gombot, majd tegye meg ugyanezt a hangerőcsökkentő gombbal. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az oldalsó gombot, amíg az Apple logó meg nem jelenik a képernyőn. Ne feledje, hogy nem kell elengednie az oldalsó gombot, amikor a kikapcsolás csúszka megjelenik a képernyőn.

Ellenőrizze, hogy nincs-e akadály a kamerában

Egy másik nagyon fontos dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a kamera akadályozza-e vagy sem. Ahogy az várható volt, a Truedepth kamera nem fog megfelelően működni, ha valami akadályozza vagy lefedi. Ezenkívül néha az ujjairól származó por, szennyeződés és szennyeződések is akadályt jelenthetnek, ezért az újbóli próbálkozás előtt győződjön meg arról, hogy az iPhone bevágása tiszta és akadálymentes.

Olvasni:  Miért nem csatlakozik a Samsung tévém a WiFi-hez?

Állítsa vissza az arcazonosítót

A FaceID alaphelyzetbe állításával megszabadulhat minden olyan sérült adattól, amely akadályozhatja Truedepth kamerája működését. Itt van, hogyan.

 • Menjen a beállításokhoz, és érintse meg Arcazonosító és jelszó.
 • Koppintson a Állítsa vissza az arcazonosítót.

Miután az alaphelyzetbe állítás befejeződött, újra be kell állítania a Face ID-t, de működnie kell a kamerának.

Frissítse iPhone-ját

Ha problémákat tapasztal, valószínűleg az Apple már kiadott egy javítást a probléma megoldására.

Miért nem működik az iMessage? | Őszinte.Technológia
 • Menjen a beállításokhoz, és koppintson a gombra Tábornok.
 • Érintse meg Szoftver frissítés.
 • Győződjön meg arról, hogy a legújabb elérhető frissítésen van. Ha nem, azonnal frissítse eszközét.

A frissítés után tesztelje újra a Truedepth kamerát, és a hibát ki kell javítani.

Állítsa vissza iPhone-ját

Végül, ha semmi más nem működik, megpróbálhatja alaphelyzetbe állítani iPhone-ját, hogy ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémát.

Az első iPhone 2008-as megjelenése óta az Apple minden évben kiadja az eszköz új iterációját, a legújabbak az iPhone 11, 11 Pro és 11 Pro Max. Ha az iPhone újabb verziójára szeretne váltani, és régi iPhone-ja eladását vagy cseréjét tervezi, érdemes minden adatot törölni, és visszaállítani a készülék gyári beállításait. Ez nemcsak azt biztosítja, hogy adatai ne kerüljenek más kezébe, hanem frissebb megjelenést ad az eszköznek, ha eladást tervez. Mielőtt elkezdené az iPhone gyári beállításainak visszaállítását, készítsen biztonsági másolatot az adatokról az iTunes vagy az iCloud segítségével, hogy vissza tudja állítani őket az új eszközre. Ebben a cikkben egy egyszerű útmutatót állítottunk össze, amely három egyszerű lépésben segít az iPhone gyári alaphelyzetbe állításában. Olvassa el még: Hogyan használhatja iPadjét osztott képernyős módban? Hogyan lehet visszaállítani az iPhone gyári beállításait? Nyissa meg az iPhone beállításait. Görgessen le, és érintse meg az Általános elemet. A következő oldalon görgessen le az aljára, és érintse meg a Visszaállítás gombot. A következő oldalon érintse meg a második lehetőséget az összes tartalom és beállítás törlése felülről. Miután az iPhone gyári alaphelyzetbe állítása befejeződött, újraindul a Hello képernyőről. Vegye figyelembe, hogy ha nem szeretné törölni adatait, és csak vissza szeretné állítani az eszköz gyári beállításait, akkor ezt megteheti az Összes beállítás visszaállítása elemre koppintva, amely közvetlenül az Összes tartalom és beállítás törlése opció felett található. A fent említetteken kívül a felhasználók egyénileg visszaállíthatják a hálózati beállításokat, a billentyűzet szótárát, a kezdőképernyő elrendezését, valamint a hely- és adatvédelmi beállításokat, ha megérintik a többi lehetőséget ugyanazon a képernyőn. Olvassa el még: Hogyan lehet kikapcsolni a WiFi-t és a Bluetooth-t az iPhone-on?
 • Menjen a beállításokhoz, és koppintson a gombra Tábornok.
 • A következő oldalon görgessen le az aljára, és érintse meg a gombot Visszaállítás.
 • A következő oldalon érintse meg felülről a második lehetőséget Minden beállítás visszaállítása.

Új publikációk:

Ajánlott