A Twitter volt vezetői 128 millió dollárra perlik Elon Muskot

Az X négy korábbi ügyvezetője korábban a Twitter beperelte Elon Muskot és az X Corp.-t végkielégítés elmulasztása miatt. Ezek a vezetők a kiemelkedő 128 millió dollár egészséges részét követelik.

Korábbi A Twitter Parag Agrawal vezérigazgatója, Ned Segal pénzügyi igazgató a jogi csapat két tagját pedig vád alá helyezték Elon ellen, és előzetes bejelentés nélkül kirúgták. Elon ezt akkor tette, amikor készen állt a Twitter megvásárlására a vásárlással. Ezeket a dolgozókat azzal vádolták, hogy végkielégítést ígértek nekik – amikor előzetes értesítés nélkül elbocsátják őket. Emiatt ebben az esetben nem kaptak végkielégítést.

Az ügyet hétfőn tárgyalták egy San Francisco-i bíróság. Úgy hívták”Cavalier hozzáállás” minden indoklás és bevezetés nélkül lőtt. Emellett a 39 oldalas perben több kérdésre is rámutattak.

Említették, hogy Musk felügyelete alatt törvénytelenné vált a Twitter. Extrém gyűlöletbeszédet mond a Twitteren.

A Twitter menesztett vezetőiből álló négyes bepereli Elon Muskot, hogy fizesse ki azt a 128 millió dolláros végkielégítést, amellyel tartozott, miután 2022 végén kiszorította őket a cégből. https://t.co/IAcVLIvCC8

– The Daily Beast (@thedailybeast) 2024. március 5

Ezek a vezetők azt állítják, hogy tartoznak egy év fizetésével és részvényopciókkal. A perben megjegyezték, hogy nem fizet számlákat a Twitter-leányvállalatoknak, mert úgy gondolja, hogy a szabályok nem vonatkoznak rá. Gazdagságát és hatalmát bárki ellen felhasználhatja, aki nem ért egyet vele.

A per azt állítja, hogy Musk hivatkozott „súlyos gondatlanság és szándékos kötelességszegés” ami az egyedüli oka a kirúgásoknak. Ami azért van, mert a Twitter kompenzálta a külső ügyvédeket az ügylet lezárásában nyújtott segítségükért. A vezetők azt állítják, hogy bizalmi kötelezettséggel tartoznak a cég felé, és kénytelenek voltak fizetni a díjakat.

Olvasni:  Az Epic Games kiadja a Game Store-t és a Fortnite-ot iOS rendszeren

A kereset azt állítja, hogy ha Musk úgy véli, hogy az ügyvédi díjak vagy egyéb kifizetések nem megfelelőek, akkor inkább az ügylet felmondásához kellett volna folyamodnia, ahelyett, hogy visszatartja a vezetők végkielégítését az ügylet lezárása után.

Azonban sem Elon, sem X nem adott ki hivatalos nyilatkozatot egyik perre sem válaszolva.

Új publikációk:

Ajánlott