A végső ellenőrző lista, amely emlékezetessé teszi blogját

A digitális korszak a tartalom és a tartalomkészítők robbanásszerű tömegét hozta létre, amely tartós és fejlődik.

A blogírás, a rövid és hosszú formátumú írások témákról a digitális tartalom egyik első formája volt. Manapság a blogok fontos és szükséges összetevői a márkaépítésnek, akár magánszemélyként, akár cégtulajdonosként.

Nagy a versengés az olvasókért, ami azt jelenti, hogy heves küzdelem folyik a lenyűgöző, informatív, hangzatos és hatékony blogok létrehozásáért.

A blogok szintén fontos célt szolgálnak. A vállalkozások számára ez egy módja annak, hogy bizonyítsák szakértelmüket, ösztönözzék a kulcsszavak elhelyezését, és ösztönözzék az olvasókat, hogy többet tanuljanak, vásároljanak egy terméket vagy keressenek további információkat.

A blogok fontos szerepe a marketingben és a tartalomgenerálásban még kritikusabbá tette a blogok kitűnését. A tervezési elemektől a gyakoriságon át a lenyűgöző tartalomig a blogok megfelelő kialakítása gondolkodást, tervezést és stratégiát jelent.

Általánosságban elmondható, hogy a blogfejlesztést három fő összetevőre oszthatja fel – tartalomra, dizájnra és márkaépítésre. Mindegyiknek megvannak a saját jellegzetességei és funkciói, és mindháromnak kapcsolódnia kell egymáshoz és szinkronizálnia kell.

A tartalom az az információ, amelyet a blogja nyújt, valamint a hozzá kapcsolódó egyéb információk vagy linkek. A tartalom az írásról, a látványelemekről, a grafikonokról, a diagramokról és az olvasóinak nyújtott egyéb részletekről szól.

A design a blog megjelenítési módja a weboldalon és adott esetben az e-mailekben egyaránt. Hogyan néz ki a blogod, vonzza-e és leköti-e az olvasókat? A dizájn nagyban alakítja az olvasó első benyomását, és segít meghatározni a blog hangját és hangulatát.

A márka olyan elemek – név, dizájn, logó és tartalom – kombinációja, amelyek be vannak ágyazva a blogodba. A blog márkájának igazodnia kell az Ön üzleti márkájához, és ki kell egészítenie az Ön egyéb tartalmait. Könnyen létrehozhat logót egy online logó készítőami jó ütést és gyors eredményt biztosít.

Blogger

Tippek blogjának emlékezetessé tételéhez

Íme 9 tipp, amellyel emlékezetessé teheti blogjait.

Olvasni:  Mit jelent az SMT az Instagramon 2024-ben?

Szerinted kit érdekel majd a legjobban a blogod? Meglévő ügyfeleknek, új potenciális ügyfeleknek vagy mindkettőnek? Milyen demográfiai adatok vannak közönséged körében – földrajzi, életkor, nem, érdeklődési körök és háttér? Ha ismeri a közönségét, akkor a tartalmat az ő igényeiknek megfelelően szabhatja személyre.

Biztos akar lenni abban, hogy a tartalom összekapcsolódik és rezonál ahhoz, amit a kívánt közönség szeretne és amire szüksége van. Tedd fel magadnak a kérdést: „Mit jelent ez nekik?”

Sokszor az emberek a weben keresnek választ kérdésekre. Hogyan szerezhetek magamhoz egy új hubcap-et? Ki árul felújított lassú tűzhelyet? Ki távolíthatja el a darázsfészket?

Az olvasóknak vannak igényei. Győződjön meg arról, hogy az Ön által létrehozott tartalom megfelel ezeknek az igényeknek.

Az Ön által írt blogok többféle igényt is kiszolgálhatnak. Egyes esetekben azt szeretné, hogy a blogja összetett kérdésekről tájékoztassa olvasóit. Más blogok célja a szórakozás és az olvasók szórakoztatása. Megint mások világos, rövid, tényszerű, csak gyors olvasmányokat követelnek.

A blogodnak hangra van szüksége. Lesz-e humoros, informatív, szórakoztató, tényszerű vagy magyarázó. Rövid (300-500 szó), közepes hosszúságú (500-1000 szó) vagy hosszú (több mint 1000 szó) lesz? Ha már az elején megválaszolja ezeket a kérdéseket, az segíthet az indulásban. Az is rendben van, hogy kísérletezhet, kipróbálhat különböző hangokat, stílusokat és hangokat, mielőtt rátalálna egy működőre. Az olvasókra vonatkozó adatelemzések, átkattintások és oldalmegtekintések segítségével tájékozódhat arról, hogy melyik hang a legmegfelelőbb a blogjához.

A megfelelő blogrés megtalálása a siker kulcsa.

Szeretne olvasót rajzolni? A címsorral kezdődik. Az olvasók csak néhány másodpercet töltenek az e-mailek fejléceinek vagy oldalcímeinek nézegetésével. Az Ön által írt címsoroknak lenyűgözőnek kell lenniük, kellő részletességgel ahhoz, hogy magukhoz vonzzák az olvasókat, és el akarják hagyni őket, hogy elolvassák, amit írt.

Olvasni:  Az igazság a pénzkeresésről Blogírás

Használjon számokat, cselekvési szavakat és azt, hogy a blog hogyan válaszol a fő kérdésekre a címsorban.

A címsoroknak relevánsnak kell lenniük, és olyan kulcsszavakat kell tartalmazniuk, amelyek az Ön által írt témához kapcsolódnak. A kulcsszavak két fontos célt szolgálnak. Először is segítik a Google-t és más keresőmotorokat abban, hogy a tartalmat magasabbra helyezzék.

Az olvasók számára ez is valódi előnyt jelent. Azok az olvasók, akik kulcsszavas kereséssel találják meg blogját, nagyobb valószínűséggel olvassák a blogját, ha ezeket a kulcsszavakat látják elöl és középen.

Az Ön által írt címszavakon kívül kiváló kapcsolatot alakíthat ki az olvasókkal olyan alcímekkel, amelyek szintén kulcsszavakat használnak, bevonják az olvasót, elmagyarázzák, miről lesz szó, és további felülvizsgálatot kérhet.

A frappáns, tömör fejléc készítése saját művészet, ihletet meríthet ebből a cikkből hogyan írjunk jobb címeket itt.

A szövegfalak fárasztóak, nehezítik a szemet, és eltántoríthatják az olvasót a blogbejegyzések folytatásától. A design elemeket nem lehet alábecsülni. A szöveget és egyéb elemeket tartalmazó design létrehozása lehetővé teszi, hogy blogja vonzó, olvasható és vonzó legyen.

A tervezésnek biztosítania kell, hogy a másolat könnyen átjusson egyik szakaszból a másikba. Erőteljes vizuális elemeket kell tartalmaznia, például fényképeket, infografikát, beágyazott videókat, illusztrációkat, idézőjeleket és alcímeket.

A tervezésnek figyelembe kell vennie a használni kívánt betűtípusokat, az alkalmazott színsémát, a feliratok megjelenítési módját, a beépített szójeleket vagy logókat, valamint a fejlécek és alcímek méretét.

A tervezés egyik módja az, hogy beolvashatóvá tedd. Az olvasók figyelme gyakran rövid, különösen az okostelefonokon.

Készítsen olyan tervet, amely lehetővé teszi az olvasó számára, hogy beolvassa a másolatot, hogy gyorsan kiszűrje a legfontosabb részleteket. Használjon félkövér és dőlt formázást, hogy felfigyeljen, miközben a blog könnyen olvasható marad. A mondatok legyenek rövidek és egyszerűek. A szakaszok, a felsorolásjelek és a számozott listák szintén segíthetnek a tartalom emészthetővé tételében.

Olvasni:  Hogyan reklámozza blogját 10 tartalompromóciós taktika segítségével

A blogjában található hivatkozások jó módja annak, hogy az olvasókat a webhelyén és másokon található egyéb információkhoz irányítsa.

A belső linkek jó módja annak, hogy a felhasználókat arra ösztönözzék, hogy több olyan információt szerezzenek meg webhelyéről, amely megerősíti, tovább magyarázza vagy előremozdítja őket a vásárlói úton. Az összes hivatkozás esetében meg kell adnia a beállításokat arra vonatkozóan, hogy a hivatkozott webhely előugró ablak-e, új lapon nyílik-e meg, vagy lecseréli-e azt az oldalt, amelyen éppen tartózkodik.

A külső hivatkozások is értékesek. Ha adatokra, statisztikákra vagy információkra hivatkozik, mindig érdemes hivatkozni ezekre a forrásokra. Gondosan fontolja meg a külső hivatkozásokat. Nem szeretne például egyetlen versenytársára sem hivatkozni. Ehelyett hivatkozzon hiteles híroldalakra, tudományos tartalmakra és kormányzati forrásokra. Jó külső hivatkozások hozzáadásával a keresési rangsor is javítható.

Egy nagyszerű kezdősor magával ragadhatja az olvasót. Bár senki sem várja el tőled, hogy Melville, Orwell vagy Dickens legyél, egy nagyszerű első sor hatalmas lehetőség.

Nem akarja elveszíteni az olvasót néhány szóban. Ehelyett egy csodálatos első mondatot szeretne, amely izgat, intrikus vagy informatív.

Egy 500 vagy 1000 szavas blog tele lesz gazdag információval. Ezeket a részleteket többféleképpen is felhasználhatja újra és újra.

A teljes blogról vagy annak elemeiről összefoglalókat tehet közzé más közösségi oldalakon. A tweetek és Facebook-bejegyzések ugrathatják a blogban található információkat, és linkeket tartalmazhatnak a teljes bejegyzésre.

A LinkedIn-bejegyzések hosszabbak lehetnek, mint a tweetek vagy a Facebook-bejegyzések, és arra szolgálnak, hogy olvasókat vonzanak a blog webhelyére.

Fontolja meg, hogy elküldi a blogbejegyzésének előzetesét a vállalati hírlevelekben. Az olvasók engedélyével e-mailt is küldhet ügyfeleinek, és kiemelést és linket adhat a blogra.

A tartalom következetessége létfontosságú. Rendszeresen közzé kell tennie az Ön számára kezelhető ütemezés szerint. A blogtartalom létrehozása időt vesz igénybe, ezért ügyeljen arra, hogy ezt vegye figyelembe a munkafolyamataiban. Az elavult blogbejegyzések oldala azt jelzi az olvasóknak, hogy már nem érdekli a velük való rendszeres kommunikáció.

Olvasni:  6 kézzel kiválasztott WordPress-téma diákfotósoknak

A cselekvésre való felhívás olyan kérés, amelyet gyakran deklaratív kijelentésként fogalmaznak meg (pl. „További információ…” vagy „Az összes előny felfedezése…”), amely többre készteti az olvasót. A cselekvésre való felhívás megmondja az olvasónak, mit kell tennie, miután elolvasta a blogbejegyzését.

A cselekvésre való felhívás lehet egy „Kapcsolatfelvétel” oldal, „Feliratkozás hírlevelünkre” feliratkozás, vagy valami más, ami erősíti a kapcsolatot.

A cselekvésre való felhívás gyakran arra kéri az olvasót, hogy ossza meg kapcsolatfelvételi adatait. A cselekvésre való felhívások gyakran arra kérik az olvasókat, hogy adjanak meg nevet, e-mail címet, telefonszámot, igényt, kérdést vagy érdeklődést egy termék vagy szolgáltatás iránt. Ezek a cselekvésre való felhívások felbecsülhetetlen értékű módja annak, hogy az ügyféladatokat a nyomon követés során felhasználják.

A cselekvésre való felhívás általában a blog legvégén jelenik meg. Beilleszthet olyan belső hivatkozásokat is, amelyek más oldalakra mutatnak, amelyek hasznos információkat tartalmaznak a felhasználók számára.

A legtöbb esetben a cselekvésre való felhívás az egyik alapvető oldalra kerül, például egy olyan oldalra, amely további részleteket tartalmaz egy termék- vagy szolgáltatásajánlatról, egy kapcsolatfelvételi oldal vagy egy letöltés. Az összes ilyen oldalnak rendelkeznie kell űrlapokkal vagy más módszerekkel az olyan értékes kapcsolatfelvételi adatok rögzítésére.

Blogolás

Következtetés

A blogok rendkívül hatékonyak az információk továbbításában, megalapozott szakértővé teszik Önt, és megválaszolják az olvasói sürgős szükségleteit.

Ha jól csinálod, a blog összeköt az olvasóiddal, személyiséged van, és megerősíti a márkádat. Egy vagy több fontos célt szolgálhat, és elmélyítheti az Ön által kínált értékajánlatot.

Ahhoz, hogy a blog hatékony legyen, figyelembe kell vennie a tartalmat, a dizájnt és a márkát. Ha követi a kulcsfontosságú bevált gyakorlatokat, olyan tartalmat fog nyújtani, amely ösztönzi az olvasót és az értékesítést.

Új publikációk:

Ajánlott