A végső napi közösségimédia-feladatok ellenőrző listája vállalkozása számára

Egy márka közösségimédia-fiókjainak kezelése nem séta a parkban. Szándékosabbnak kell lennie azokra a tevékenységekre összpontosítva, amelyek a szükséges eredményeket eredményezik. Sok tennivaló van, ahonnan új tartalom létrehozása a márkaemlítések figyelésére, az influencerekkel való együttműködésre, stb. Ezek olyan elsöprőek lehetnek, hogy megfelelő nélkül közösségi média feladatok ellenőrző listájanehéz lesz lépést tartania.

Akár Facebook-, Twitter- vagy Instagram-fiókodhoz hoz létre tartalmat, itt található egy általános közösségi médiafeladat-ellenőrző lista, amellyel szilárd online jelenlétet építhet ki.

A közösségi média feladatainak ellenőrző listája értékes eszköz azoknak a vállalkozásoknak, amelyek szervezett, következetes és produktívak maradnak. Segít leegyszerűsíteni a tartalomkészítési és -kezelési folyamatot, és csak azokra a tevékenységekre koncentrálhat, amelyek közvetlenül hozzájárulnak üzleti céljainak eléréséhez.

Jelenleg több mint 5,04 milliárd van közösségi média felhasználói világszerte. Ezek a felhasználók tartalmak milliárdjait osztják meg naponta a közösségi médiában Facebook önmagában átlagosan 350 millió fényképfeltöltés és 1 milliárd történet naponta.

Mindez nagy zajt és káoszt okoz, és könnyen megfulladhat minden olyan cégtulajdonost, aki nem rendelkezik ellenőrző listával az online jelenlét hatékony kezelésére.

Ezenkívül, ha csapatban dolgozik, a közösségi médiatartalom ellenőrző listája biztosítja, hogy mindenki ugyanazon az oldalon legyen. Tisztázza a szerepeket, elősegíti az együttműködést, és segít megelőzni a párhuzamos erőfeszítéseket.

Végül egy ellenőrző lista biztosítja a struktúrát, az egyértelműséget és az elszámoltathatóságot, amelyre szüksége van a közösségi média összes céljainak eléréséhez.

Íme a végső közösségi média feladatok ellenőrző listája, amellyel vállalkozása láthatóságát biztosíthatja:

Új tartalom közzététele

A „tartalom a király” kijelentés mindig érvényes lesz, ha az interneten láthatóságról és hírnév kialakításáról van szó. A legtöbb okos vállalkozás tisztában van azzal, hogy az új és releváns tartalom következetes közzététele az, ami megtartja Önt a közönség körében.

Olvasni:  3 közösségi média lehetőség a kisvállalkozások sikeréhez

A közösségi média közönsége a pillanatban él. Könnyen elragadják őket a következő hírek vagy trendek, és ha nem tűnsz folyamatosan az arcukon, elfelejtenek téged.

Ezért gondoskodnia kell arról, hogy rendszeresen és természetesen diszkrécióval tegye közzé. A másodpercenkénti vagy percenkénti közzététel elriaszthatja őket, és kétségbeesettnek látják.

Válaszolj a megjegyzésekre és DM-ekre

Egy dolog új és lebilincselő bejegyzéseket készíteni, és egy másik dolog lépést tartani, amikor az elköteleződések kezdenek bejönni.

Ha nem áll készen arra, hogy válaszoljon a megjegyzésekre és DM-ekre, akkor ne tegyen közzé új tartalmat. Az ok egyszerű. Ha új tartalmat tesz közzé, miközben figyelmen kívül hagyja a korábbi bejegyzéseiből származó kérdéseket, hozzászólásokat és kérdéseket, akkor olyan valakinek tűnik, aki komolytalan vagy nem törődik a közönségével.

A potenciális ügyfelek nem haboznak távozni, ha megtudják, hogy hozzászólásaiban nem foglalkozik aggályaikkal.
Másrészt, ha válaszolni kell ezekre a megjegyzésekre és DM-ekre, talán csak annyit kell tennie, hogy növelje az eladási árrést.

Gyakran azok az emberek, akik átveszik a stresszt, hogy eljöjjenek a DM-re, már azon a ponton vannak, ahol készen állnak a vásárlásra. Egy kis rábeszéléssel vagy ösztönzéssel ráveheti őket, hogy megváljanak a pénzüktől.

Figyelje meg a márka említését

Elgondolkozott már azon, hogy miért és hogyan reagál a legtöbb vezető cég a pozitív és negatív kérdésekre? márkájuk említése bárhol az interneten, majdnem pontosan akkor, amikor a megjegyzés eldobja?

A „miért” azért van, mert annyira törődnek a hírnevükkel és a márkájukról alkotott véleményükkel. A „hogyan” pedig az, hogy hatékonyan beállítják a közösségimédia-figyelő eszközöket a márkájuk minden említésének nyomon követésére.

Növekvő márkaként az egyik legnagyobb gondod az, hogy az emberek hogyan vélekednek rólad. Az emberek, különösen az Ön ügyfelei, versenytársai, sőt az iparági befolyásolói is, egy-egy ponton megemlítik a márkáját. Nem tudod eldönteni, mit fognak mondani; lehet negatív vagy pozitív.

Azonban ezen említések aktív figyelemmel kísérése segít felmérni a nyilvánosság véleményét a márkáról. Ha pozitív említést kap a márkáról, tegye közzé őket újra, vagy kommentálja őket. Ami a negatív említéseket illeti, azonnal foglalkozzon velük, és változtassa meg a narratívát.

A márkaemlítések hatékony nyomon követése elengedhetetlen a pozitív márkaimázs fenntartásához és a közönséggel való értelmes kapcsolatok előmozdításához. Használhatja a Brand24-et, az egyik legjobb közösségi figyelőeszközt, hogy nyomon kövesse, hol és mikor említik márkáját.

Olvasni:  Hogyan készítsünk teljes képernyős webhelyet a WordPress segítségével

Figyelje versenytársait

Míg a márka említésének figyelemmel kísérése elengedhetetlen, a versenytársak szemmel tartásával jó módja annak, hogy lépést tartson a játékával.

Ha versenytársai jobban láthatóak a közösségi médiában, mint Ön, az azt jelenti, hogy valamit jobban csinálnak. Az egyetlen módja annak, hogy megtudja, mit csinálnak, ha figyelemmel kíséri minden tevékenységüket.

A közösségi média platformok, mint például az Instagram, a Twitter és a Facebook, úgy vannak kialakítva, hogy megmutassák a felhasználóknak, akik részt vesznek a bejegyzéseikben.

De figyelemmel kísérheti versenytársait anélkül, hogy sejtenék, hogy ezt csinálja. Az olyan eszközökkel, mint a Glassagram és az Eyezy, megtekintheti a bejegyzéseiket, megnézheti videóikat és történeteit, sőt névtelenül elolvashatja a megjegyzéseket és az azokra adott válaszaikat.

Görgessen végig a Platforms for Inspiration között

Az emberek mindig beszélnek. Vagy panaszkodnak valami miatt, új trendről beszélnek, vagy megosztják a múltbeli eseményeket.

Ezek a megbeszélések, különösen a potenciális ügyfelek, iparági befolyásolók, gondolatvezetők stb. vitái, releváns inspirációs források lehetnek a tartalom létrehozásához.

Például, ha cipőket árul, találkozhat valakivel, aki panaszkodik, hogy egy adott cipőszín nem illik az öltözékéhez. Ez egy csodálatos tartalmi ötlet, amellyel megvitathatja a cipőszíneket és a legjobb ruházati vagy ruhaszíneket, amelyekkel párosítható.

Több tíz és több száz tartalom ihletet meríthet, ha végiglapozza a közösségi média platformjait, és odafigyel az iparágban dolgozókra.

Tartalom kötegelt létrehozása

A tartalomkészítés, különösen a kép- és videótervezés, a közösségi média kezelésének egyik legnehezebb része.

A tartalom kötegelt létrehozása szabadidejében azonban segít maximalizálni a produktív órákat, miközben naponta megosztja a releváns tartalmat a közönséggel. Az iparági befolyásolóktól, gondolatvezetőktől és releváns platformoktól összeállított tartalomötletekkel kötegelt formában hozhat létre tartalmat néhány napra előre.

Akár profi tervező, akár nem, használhatja Fliki Video Generator lenyűgöző videók kötegelt létrehozásához, amelyek növelik az elköteleződést.

Ütemezze be bejegyzéseit a következő napra

Ha több tartalom is van archívumában, úgy ütemezheti bejegyzéseit, hogy a különböző időzónákban lévő közönségekhez jussanak el.

Olvasni:  Kiwi méretezés a WooCommerce számára: Gyors megoldás az ügyfelek vásárlási élményének javítására és a hozamok csökkentésére

A tartalomütemezés emellett nagyszerű módja annak, hogy időt takarítson meg, miközben folyamatosan leköti a közönségét. Lehetővé teszi, hogy márkáját frissen tartsa közönsége előtt, még akkor is, ha távol van.

A MissingLetr egy csodálatos tartalomütemező eszköz, amellyel automatizálhatja közösségi média kampányait.

Az okos vállalkozások megértik, milyen fontosak a trendek a láthatóság növelésében, különösen a közösségi médiában. A legtöbb trend általában rövid élettartamú, de ha jól kihasználják, segíthetnek új ügyfelek megszerzésében és a bevétel növelésében.

A jó dolog az, hogy mindig van egy trend, amelyet kihasználhatsz, mivel az új trendek gyakran megszüntetik a meglévőket. Felkapott videókat, dalokat vagy témákat felhasználhat tartalom létrehozásához, és azt a közönség számára elérhetővé teheti.

Fontos azonban, hogy körültekintően válassza ki a felhasznált trendeket, mivel néhány negatív hatással lehet a márka imázsára.

Hozzon létre képeket a tartalmaihoz

A képalkotás az egyik alapvető feladat, amelyet hozzá kell adni a napi közösségi média teendők listájához.

Hatékony, leíró képekre lehet csak szüksége ahhoz, hogy célközönsége ügyfelekké váljon. A képek sokat beszélnek. További kontextust adnak a tartalomhoz, és vizuálisan vonzóvá teszik a közönség számára.

A tartalom képeinek beszerzése elsöprő feladat lehet. Ezért érdemes felvennie az ellenőrzőlistájára, hogy minden nap szánjon időt olyan képek létrehozására vagy forrásszerzésére, amelyek segítenek releváns tartalmat létrehozni a közönség számára.

Kövesse vissza új követőit

Szánjon időt a közösségi média napi teendőinek listájára, hogy követhesse új követőit az összes platformon. Ez megteremti a kapcsolat érzetét a márka és a közönség között.

Az igazság az, hogy közönsége követni fogja Önt a közösségi médiában, ha értékes tartalmat oszt meg, amely rezonál rájuk. De visszakövetni a világot jelenti számukra.

Ez azt jelentené, hogy látja őket, megközelíthető, és nyitott arra, hogy meghallgatja igényeiket és panaszaikat.

Lépjen kapcsolatba a kulcsfontosságú iparági szereplőkkel

Ha jól megfigyeled, észre fogod venni, hogy vannak olyan emberek, akikhez a közönséged mindig sereglik. Ők a befolyásolók és a kulcsfontosságú iparági szereplők.

Ezek az MVP-k főként olyan témákban posztolnak, amelyek az Ön rése körül forognak, és csak olyan embereket vonzanak, akiket ez a rés érdekel.

Olvasni:  14 kötelező készség minden szabadúszó közösségi médiamenedzser számára

Ezekkel való kapcsolat iparági szereplők jó módja annak, hogy megjelenjen a célközönség arcán. Például ráveheti ezeket az influencereket, hogy reklámozzák termékeit vagy szolgáltatásait, vagy említsék meg márkáját.

Képzeld el, mi történne, ha Ronaldo vagy Messi megemlítene egy futballkezdőt egy bejegyzésben vagy interjúban. Pontosan ez történne, ha felkiáltást kapna az iparág legjobb befolyásolóitól.

Ezenkívül megkérheti ezeket az influencereket, hogy fogadjanak egy interjúra. Ez lehet a Facebook Live-on, a Twitter Space-en vagy az Instagram Live-on. A foglalkozás alkalmat ad arra, hogy megvitassák ügyfeleit, aggályaikat, és azt, hogy a márkája hogyan oldja meg ezeket a problémákat.

Tartalom megosztása nem versenytársaktól

Gyakran találkozhatsz olyan bejegyzésekkel, amelyeket a közönséged találékonynak talál, és az ösztöne az lesz, hogy megossza az idővonalon. Ez egy egészséges gyakorlat.

Mivel nem tud naponta új tartalmat létrehozni, a másoktól származó tartalmak megosztása is nagyszerű módja lehet a közönség tájékoztatásának és oktatásának. Ez egy jó módja annak, hogy fiókja aktív maradjon, mivel a közösségi média algoritmusai gyakran csak az aktív fiókokat díjazzák.

Gondoskodnia kell azonban arról, hogy a közönségével megosztott tartalom csak a nem versenytársaktól származzon. A versenytársak tartalmainak megosztása a közönség ugrálásához vezethet.

Nem számít, milyen jók a termékei, soha ne hagyja, hogy ügyfelei megtapasztalják azt, amit a versenytársak kínálnak.

A hatékony napi közösségimédia-tevékenység növeli a márka online láthatóságát, és megnövekedett potenciális ügyfelekhez és természetesen ügyfelekhez vezet.

Hatékony ellenőrzőlista nélkül azonban szinte lehetetlen minden olyan feladatot figyelembe venni, amelyre szüksége van a márka közösségi médiában való fellendítéséhez. Az ellenőrzőlista segít a szervezettség megőrzésében, és lehetővé teszi vállalkozása egyszerű bővítését.

Mit teszel azért, hogy 2024-ben növeld márkádat a közösségi médiában? Szeretnék hallani róla az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott