A végső útmutató a mobilalkalmazás-marketinghez

Érdekel a mobilalkalmazások marketingje és hogyan használható? Ez az átfogó útmutató segít jobban megérteni.

Tartalomjegyzék

 • Mobilalkalmazás-marketing és mobilmarketing: a különbség
 • A mobilalkalmazás-marketing tölcsére
 • A mobilalkalmazás-marketing felhasználási területei

Világszerte több száz millió okostelefon-felhasználóval a mobilok életünk szerves részévé váltak. Napjainkban a mobilalkalmazásokat egyre gyakrabban használják különféle napi célok teljesítésére. Ennek eredményeként a mobilalkalmazások marketingje kulcsfontosságú tényezővé vált a különböző technikák alkalmazásában az alkalmazás felhasználóinak vonzására, bevonására és megtartására. Tanuljunk meg többet.

A mobilalkalmazások marketingje egy olyan stratégia felépítését jelenti, amelynek fő célja a célfelhasználók vonzása és megtartása a mobilalkalmazással. Ennek a marketingtechnikának a célja a mobilalkalmazás teljes élettartamra vetített értékének növelése.

A mobilalkalmazások marketingje öt jelentős szakaszból áll:

 • Tudatosság
 • Megfontolás
 • Átalakítás
 • Vásárlói kapcsolat
 • Visszatartás

A marketingnek ez a formája egy folyamatos folyamat, ahol a fent említett öt szakasz segítségével új ügyfeleket szerez, és biztosítja a hosszú távú elköteleződést. A mobilalkalmazások marketingje napjainkban azért vált aktuálissá, mert a kisvállalkozások több mint 65%-ának van dedikált mobilalkalmazása, és komoly a verseny.

Forrás

A mobilalkalmazások marketingjének varázsa abban rejlik, hogy a legtöbb ember nem tud távol maradni az okostelefonjától. A Gyűrűk Ura trilógiában szereplő Gollumhoz hasonlóan az emberek utálják távol maradni „becses dolguktól”, amelyet a mobilnak hívnak, amely segít kapcsolatot teremteni a világ többi részével, és naprakész információkat kínál.

Ez a részletes útmutató részletesebben foglalkozik a mobilalkalmazások marketingjével, és segít megérteni annak fontosságát és előnyeit. Ezenkívül minden információt megkap az alkalmazás sikeres marketingjéhez. Tehát minden további nélkül kezdjük.

Forrás

Mobilalkalmazás-marketing és mobilmarketing: a különbség

Milyen gyakran hisszük tévesen, hogy a mobilalkalmazás-marketing és a mobilmarketing ugyanaz? Mindkét marketingstratégia hasonló célokat szolgál, mint például a termékpromóció és a szolgáltatások, de a kettő között szembetűnő különbségek vannak.

Míg a mobilwebhely és a mobilalkalmazás-marketing alapváza megegyezik, alapos elemzésük során jelentős különbségek vannak. Valójában teljesen más marketingterv létezik mindkettőre, ha a durvaságról van szó. Tehát részletezzük tovább, hogy megértsük a mobilalkalmazás-marketing és a mobilmarketing közötti különbségeket.

1. A KPI-k eltérőek

A webhely teljesítményének elemzése során számos dolgot figyelembe kell venni, például az oldal betöltési idejét, a konverziós arányt, az oldalon töltött átlagos időt, a visszafordulási arányt és az oldalmegtekintéseket.

A webhely KPI-jei sokfélék, és attól függenek, hogy mit szeretne elérni egy adott mobilwebhelyen. A mobilalkalmazás-marketing KPI-k magukban foglalják a telepítés előrehaladását, a lemorzsolódást és a megőrzési arányt, amelyek azt mérik, hogy egy adott idő után hányan hagyták abba az alkalmazás használatát.

Olvasni:  Clevo NH70 laptop áttekintés - Részletes útmutató

2. Különféle stratégiákra van szüksége

Jó SEO (keresőoptimalizálási) technikára van szüksége ahhoz, hogy a webhelyet előrébb helyezze a Google rangsorában, és organikus forgalmat generáljon egy mobilwebhely népszerűsítéséhez.

A SEO mobilalkalmazásának megfelelője az App Store Optimization vagy az ASO. Sokat segítene, ha megfelelő stratégiái vannak arra, hogy alkalmazását milliók körében észrevegye, és az ASO ebben is segíthet.

Forrás

Ezenkívül a mobilwebhelyekkel való bevételszerzéshez a hirdetésérzékre, a tartalomfelfedezésre és a termékvásárlásra kell hagyatkoznia. A mobilalkalmazások bevételszerzéséhez ösztönzőket kell alkalmaznia a vásárláshoz és a valós árucikk-stratégiákhoz.

3. Folyamatos eljegyzés

A mobilwebhelyek marketingjének fő célja a Google keresési helyezéseinek növelése és a felhasználók ügyfelekké alakítása. A mobilalkalmazások marketingje arra törekszik, hogy meggyőzze a felhasználókat, hogy töltsék le az alkalmazást okostelefonjukra, és hosszabb ideig hasznosítsák azokat.

Az érintettet mindig ösztönzik az alkalmazás használatára, a mobilalkalmazás-marketing pedig visszahúzza, ha egy bizonyos idő elteltével abbahagyja az alkalmazás használatát.

4. A felhasználók különböző módon viselkednek.

Érdekes módon a mobiltevékenység több mint 80%-a alkalmazásokban, a többi pedig mobilwebhelyeken történik.

Például az emberek hajlamosak a mobilalkalmazásban tájékozódni a repülőjáratokról és az árakról, mielőtt asztali számítógépükön vagy táblagépükön végrehajtanák a végső vásárlást. A felhasználói viselkedés különbsége nagymértékben befolyásolja az alkalmazás vagy a mobilwebhely eltérő ügyfélútjait.

5. Különböző formátumúak.

A mobilwebhely külső szervert használ, amely bárhonnan bárki számára elérhető, miközben személyes használatra le kell töltenie okostelefonjára a mobilalkalmazást.

A mobilwebes marketing célja, hogy meggyőzze az embereket egy adott művelet végrehajtásáról, például termékvásárlásról vagy időpontfoglalásról. Ezért a mobilalkalmazás-marketing első célja az alkalmazás letöltése és a folyamatos elkötelezettség.

A mobilwebhely marketingje során csak azért kell aggódnia, hogy növelje a láthatóságát, és gondoskodjon az ügyfelekről a webhelyen való teljes utazás során. Másrészt a mobilalkalmazások marketingje meggyőzi a felhasználókat, hogy töltsék le az alkalmazást, és minimálisra csökkenti a lemorzsolódási arányt azáltal, hogy fenntartja a felhasználók elkötelezettségét.

6. A marketing tölcsér

Amint azt korábban tárgyaltuk, a mobilalkalmazás-marketing magában foglalja az alkalmazás telepítését a felhasználó okostelefonjára, és az alkalmazást. Ezért az alkalmazásszerzés a marketingcsatorna korai szakaszában történik. A mobilwebhely esetében azonban a konverzió (legyen szó vásárlásról, bemutatóról vagy kérésről, vagy bármilyen hasonló műveletről) általában az utolsó szakasz.

A mobilalkalmazás-marketing tölcsére

A mobilalkalmazás-marketing tölcsér, más néven értékesítési vagy vásárlási tölcsér, egy olyan modell, amely lebontja a felhasználói út különböző szakaszait. A termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos tudatosság felkeltésével kezdődik, és azzal ér véget, hogy a leendő felhasználókat hosszú távú ügyfelekké alakítja. A szakaszok iparágonként változhatnak, de a teljes marketingcsatorna ugyanazt a tudatosítási, mérlegelési, konverziós és megtartási folyamatot képviseli.

Forrás

 • Hogyan működik a mobilalkalmazás-marketing csatorna

Amint azt korábban említettük, a marketingcsatorna szakaszai eltérően nézhetnek ki a különböző iparágakban, de az általános cél ugyanaz – a felhasználók potenciális ügyfelekké alakítása. Akár ingyenes próbaverzióra regisztrál, akár termékfrissítésekre regisztrál, akár terméket vásárol, a cél az átalakítás.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek több webhely kezeléséhez

Lewis kidolgozta a marketingcsatorna eredeti modelljét, amely négy különböző szakaszból áll:

 • Tudatosság
 • Megfontolás
 • Átalakítás
 • Ügyfélkapcsolatok építése

Az évek során ez a négy szakasz úgy fejlődött, hogy alkalmazkodjon a modern piacokhoz. Például a mobilalkalmazás-marketingszakemberek különböző stratégiákat alkalmaznak, hogy a felhasználók figyelmét az első szakaszban a termékre, márkára vagy vállalkozásra irányítsák.

A stratégiák magukban foglalják az e-mail marketinget, az ajánlási marketinget, a közösségi médiában történő hirdetést és más taktikákat a mobilalkalmazások népszerűsítésére. Ahogy az ügyfél a tölcséren keresztül az utolsó szakaszokba jut, sokan kilépnének, és a leendő felhasználók száma csökkenne. Minél több leadet generálnak, annál nagyobb az ügyfelek megtartása a végén.

A Lewis által kifejlesztett hagyományos marketing tölcsér több mint száz éve elég hatékony az értékesítési és marketingszakemberek számára, és ma is széles körben használják. Érdekes megjegyezni, hogy a marketingtölcsért eredetileg nem mobilmarketingre fejlesztették ki. Az általános elrendezés és szakaszok azonban hasonlóak a hagyományos tölcsér és a jelenlegi mobilalkalmazás-marketing csatorna esetében.

Az utóbbi időben a mobilalkalmazások marketingtölcsére már nem egy lineáris és egyszerű folyamat. A vásárlói út manapság személyre szabott és összetett. Ráadásul a felhasználói fogyasztásra rendelkezésre álló erőforrások tömkelege miatt az ügyfél döntéshozatali útja sokkal gyorsabb, mint a hagyományos tölcsér.

 • A mobilalkalmazások marketingcsatornájának jelentősége

A marketing és a reklám elsődleges célja mindig is az volt, hogy a potenciális leadeket végső akvizícióvá alakítsa. A mobilalkalmazások marketingtölcsére praktikus eszköz ennek a folyamatnak az irányításához.

A mobiltechnológiák megjelenésével és a közösségi média térnyerésével új, hatékony csatornákat biztosítottak a vállalatoknak és márkáknak a potenciális ügyfelek eléréséhez.

A mobilalkalmazások marketingcsatornájában alkalmazott taktikák és stratégiák megértésével a vállalatok most azzal az előnnyel rendelkeznek, hogy versenyképesek maradnak a telített iparágakban. Ezért a mobilalkalmazás-marketingeseknek meg kell ismerkedniük a felhasználói térkép útjával, és össze kell kapcsolniuk azt a marketingcsatornával.

Mivel számos csatorna, például az online értékelések és a közösségi média már elérhető a felhasználók kezében, sokan még a marketingcsatorna első szakaszába sem lépnek be. A jó potenciális ügyfelek a középső szakaszban csatlakoznak, és gyümölcsözően válnak leendő ügyfelekké.

Függetlenül attól, hogy az egyén hol lép be a tölcsérbe, elengedhetetlen egy bevezető folyamat alkalmazása a felhasználók hosszú távú megtartása érdekében.

A mobilalkalmazás-marketing felhasználási területei

Jelenleg világszerte több mint 5 milliárd egyedi okostelefon-felhasználó van. Folyamatosan növekszik azoknak a száma, akiknek van eszközük, és internetezésre használják azt. Tehát mit mondanak nekünk ezek az adatok?

Nagyobb figyelmet kellene fordítanunk a mobilalkalmazások marketingjére. Függetlenül attól, hogy milyen vállalkozása van vagy milyen szolgáltatást nyújt, a mobilalkalmazások marketingje az óra szükségessége. Új kapukat nyithat az ügyfélszerzés és a márkaépítés előtt.

Olvasni:  Pénznem a kibertérben – digitális jüan felemelkedése

Forrás

A marketingnek ez a formája szélesebb ügyfélkör elérését segítheti elő, ugyanakkor költséghatékony. Gondolkozik azon, hogy a mobilalkalmazások marketingje hogyan segítheti elő vállalkozása növekedését? Íme a különböző mobilalkalmazás-marketing felhasználások, amelyek 2022-ben előnyösek lehetnek vállalkozása vagy szolgáltatása számára.

1. Értékes vásárlók

Az üzleti világ az elmúlt évtizedben jelentősen megváltozott. Manapság a cégtulajdonosok a technológiára támaszkodnak az ügyfelekkel folytatott tranzakciók végrehajtása során. A mobilalkalmazások a modern világ vitathatatlan elemei, és nagyban hozzájárulnak a fogyasztói igények kielégítéséhez.

A mobilalkalmazás-marketing megvalósításával szélesebb fogyasztói körnek kínálhatja termékeit vagy szolgáltatásait, és hosszú távon értékes ügyfeleket szerezhet. Ugyanakkor erős márkát építhet, javíthatja az ügyfelek lojalitását, és cserébe jobb szolgáltatást kínálhat.

2. Erős márka

Ha növeli a vásárlói bázist, nagyobb érdeklődést mutatnak majd a márka iránt. De nem lehet mélyreható márkaélményt kínálni az ügyfeleknek anélkül, hogy szándékos erőfeszítéseket tennénk. Itt lép életbe a mobilalkalmazás-marketing.

A marketingnek ez a formája kétségtelenül javíthatja a márkaismertséget, és hozzájárulhat a vállalkozás és a fogyasztó közötti virágzó kapcsolat kialakításához. Ezenkívül jobb márkamarketing eredményekre számíthat, ha jobb márkaelemeket (színkombinációt és logókat) improvizál a mobilalkalmazásában.

3. Lépjen kapcsolatba az ügyfelekkel

Ha egyetlen dolog valóban befolyásolja a fogyasztói elégedettséget, az egy adott vállalkozással kapcsolatos információk hozzáférhetősége. Gyakran az ügyfélszolgálat válaszideje a döntő tényező a lead és a konverzió között.

Megfelelő mobilalkalmazás-marketinggel megfelelő kommunikációt tud nyújtani az ügyfeleknek, és elősegíti az ügyfelek gyorsabb és jobb kiszolgálását.

4. Helyszín

A mobilalkalmazások marketingjének egyik legjelentősebb felhasználási módja az ügyfelek tartózkodási helye alapján történő megcélzása. Ez hatalmas előnyt jelent minden vállalkozás számára. Az emberek mindenhová magukkal viszik okostelefonjukat, ahol utaznak.

A mobileszközök földrajzi célzási funkciója nagy segítséget jelenthet. A mobilalkalmazások marketingjével helyspecifikus, felhasználóreleváns hirdetéseket küldhet. A geokerítés funkciót kuponok, figyelmeztetések, értesítések és egyéb ajánlatok aktiválására is használhatja, amikor a felhasználók belépnek egy adott helyre.

5. Költséghatékony

A mobilalkalmazás-marketing sokkal olcsóbb és megfizethetőbb a hagyományos marketingtechnikákhoz képest. Az okostelefonokról érkező hirdetések 24%-kal olcsóbbak, mint a laptopokról vagy az asztali számítógépekről.

A mobilalkalmazások optimalizálása úgy, hogy üzeneteket vagy értesítéseket küldjön az ügyfeleknek, olcsóbb, és ideális egy olyan kisvállalkozás számára, amely nem rendelkezik hatalmas marketing költségvetéssel.

6. Személyesebb

Az okostelefonok életünk jelentős részévé váltak. A felhasználók olyan kiterjesztését jelentik, akik folyamatosan ellenőrzik eszközeiket, hogy nem kapnak-e értesítéseket, és segítenek folyamatosan tájékoztatni az embereket a körülöttük zajló eseményekről.

Az egyén okostelefonján lévő információk személyesebbek, mint a számítógépen vagy az asztali számítógépen. Ez az, amit a marketingesek a maguk javára fordíthatnak személyes és intim marketingkampányok végrehajtásával, hogy hihetetlen eredményeket érjenek el.

7. Jobb vásárlási döntések

A rendszeresen okostelefont használó emberek mindig kényelemre és közvetlenségre vágynak. Ezek az emberek mindig keresnek egy vállalkozást, hozzáférnek, kedvezményeket találnak, fizetéseket hajtanak végre, és még sok minden mást.

Olvasni:  YouTube-csatorna elrejtése vagy törlése (lépésről lépésre)

Csak azt akarják, hogy a végén még simább és gazdagabb élményben legyen részük. Megfelelő mobilalkalmazás-marketinggel pozitív mobilélményt biztosíthat az embereknek. Például az emberek 60%-a kisebb valószínűséggel vásárol egy terméket, ha negatív véleményeket olvas okostelefonján.

Ugyanakkor a pozitív mobilélmény növelheti az offline vásárlások számát is. A mobilfelhasználók körülbelül 70%-a valószínűleg arra használja okostelefonját, hogy információt szerezzen egy termékről, és megvásárolja azt egy boltban.

Ahogy egyre jobban haladunk a mobilalkalmazás-marketing világában, az egyszerre lehengerlő és izgalmas lehet, ha belegondolunk a benne rejlő lehetőségekbe. Ha fejleszteni szeretné vállalkozását, jobb márkát szeretne felépíteni, és jelentősen növelni szeretné a profitot, akkor a mobilalkalmazások marketingje lehet a hiányzó láncszem. Manapság az okostelefonok biztosítják a legtöbb online forgalmat. Így a megfelelő mobilalkalmazás-marketing használatával kétségtelenül a megfelelő irányba terelheti az üzletet, és elősegítheti a trend kiaknázását.

Forrás

Mindez a márkaépítéstől az ügyfélszerzésen és marketingen át a teljes nyereség lefoglalásáig elérhető megfelelő mobilalkalmazás-marketing megvalósításával. Költséghatékony és rendkívül előnyös a lényegesen alacsonyabb marketingköltségvetésű új induló vállalkozások számára.

A mobilalkalmazások marketingje itt marad, és az elkövetkező időben folyamatosan fejlődni fog. A mobilalkalmazás-marketing segítségével különböző stratégiákkal lehet potenciális ügyfeleket szerezni és a meglévőket megtartani.

Tehát elfogadta már ezt az innovatív marketingstratégiát vállalkozása számára? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megpróbálja, és hamarosan élvezheti az előnyeit.

Kulcs elvitelek

 • Könnyű hozzáférhetőség, egyedi ajánlatok és folyamatos kapcsolat a frissített funkciókkal
 • Költséghatékony, és gyorsan segíthet rövid időn belül a márkaismertség megteremtésében.
 • Képes nagy vevőkört elérni világszerte, és megtartani a jó fogyasztókat
 • Képes megcélozni a potenciális ügyfeleket földrajzi címkével ellátott helyek használatával
 • Használja a mobilalkalmazás-marketing tölcsért a jövedelmezőség növelésére
 • Megnövelt felhasználói kényelem és jobb vásárlási döntések

GYIK

1. Miért használjam mobilalkalmazás marketing a vállalkozásomnak?

Az okostelefonok a legszemélyesebb és legintimebb médiaplatformok, amelyekkel manapság az emberek rendelkeznek. Marketingplatformként való használatával vállalkozása új magasságokat érhet el, jobb márkaismertséget érhet el, és megőrizheti az ügyfeleket.

2. Hogyan változtatja meg a mobilhasználat az emberek marketingre adott reakcióit?

Az okostelefonokkal az emberek nézési és olvasási szokásai jelentősen megváltoztak. Emiatt rengeteg információ kerül ránk, és nem tudjuk lekötni minden figyelmünket. Ezért alapvető fontosságú, hogy az üzenetek és értesítések rövidek legyenek, és lényegre törőek legyenek, hogy megragadják a felhasználó figyelmét.

3. Hogyan működik együtt a SEO mobilalkalmazás marketing?

Az olyan keresőmotorok, mint a Google, információkat nyújtanak az embereknek útközben. A mobilalkalmazások lehetővé teszik a cégek megtalálását a helyi keresésekben.
A YellowPages, a Yelp és a FourSquare néhány a különböző mobilalkalmazások közül, amelyek az okostelefonokon végzett SEO segítségével a helyi térképre helyezik vállalkozását.

Új publikációk:

Ajánlott