A végső útmutató az árva oldalak kezeléséhez

Az árva oldalak negatívan befolyásolhatják SEO rangsorolását. Ez a blog kiemeli, hogyan találhatja meg és javíthatja ki árva weboldalait, hogy jobb helyezést érjen el a SERP-ken.

A digitális marketingesnek két célja van: 1. Eljuttatni a felhasználót a weboldalra, lehetőleg organikusan, és 2. Biztosítani kell, hogy a lehető leghosszabb ideig a weboldalon maradjon. A második cél elérése érdekében a legjobb, amit tehet, ha több oldal meglátogatására ösztönzi a felhasználót. Ez azonban csak akkor történhet meg, ha megfelelően összekapcsolta az oldalakat. Mi történik, ha elfelejt egy oldalt linkelni a webhelyén? Kapsz egy árva oldalt.

Mik azok az árva oldalak?

Árva oldalak

Forrás

Az árva weboldalak olyan weboldalak, amelyek nem kapcsolódnak a webhely egyetlen szakaszához, oldalához vagy navigációs menüjéhez sem. A felhasználó csak úgy találhatja meg ezt az árva oldalt, ha pontosan ismeri a webhely URL-címét.

Mivel ezeken az oldalakon nincs összekapcsolás vagy backlink, a keresőrobotok nem találják meg őket. A feltérképező robotok általában belső és külső hivatkozásokat követnek, hogy a háló egyik részéből a másikba érjenek – akárcsak egy pók a hálóján. Ha azonban a pók egy egyedi szálat vet ki, és nem köti össze a hálójával, akkor valószínűleg elfelejti, és nem megy oda. Hasonlóképpen, a Google vagy bármely más keresőmotor ritkán jelenít meg árva oldalakat a keresőmotor eredményoldalán (SERP).

Olvasni:  Home Security Servleader - Átfogó útmutató

Árva oldalak jellemzői

Az árva weboldalak három közös jellemzővel rendelkeznek.

1. Nincsenek belső hivatkozásaik.

Az árva oldalak nem tartalmaznak hivatkozásokat webhelye bármely más részéhez vagy más részéhez. Ez a legnagyobb probléma, mert nem tudod szervesen átirányítani az olvasót ezekre az oldalakra. Alternatív megoldásként nem irányíthatja át őket más oldalakra, ha megtalálták ezt az oldalt.

2. Ezek élő oldalak, nem publikálatlan oldalak.

Ha árva oldalakra gondol, ne feledje, hogy azokat mindig közzéteszik. A piszkozat oldalt soha nem tekintjük árva oldalnak, mert általában senki sem férhet hozzá. Ezért ez nem befolyásolja a helyezését.

3. A keresőmotorok (néha) megtalálhatják őket.

Forrás

Az árva oldalak megjelenhetnek a SERP-ben, ha megfelelően optimalizálta az oldalt. A helyezésük azonban nagyon alacsony lesz, így nem generálnak nagy forgalmat, ha egyáltalán nem. Ennek eredményeként szinte vakok.

Ez jelentős probléma? A válasz igen. Az árva weboldalak befolyásolhatják SEO rangsorolását.

Hogyan befolyásolják az árva weboldalak a rangsorolását?

Bontsuk ezt le.

Kiváló SEO-barát cikket készít, amely kiemeli és megoldja a közönség minden problémáját. Elküldted, de elfelejtetted linkeket beletenni. Ez azt jelenti, hogy csak azok találhatják meg, akik TUDJÁK, hogy közzétetted a cikket. Mivel új tartalomról van szó, a bejáró egy kis időt tölt el az áttekintéssel, de mivel nem kapcsolódik semmihez, nincs hitelessége. Ez azt jelenti, hogy a tartalom relevanciájától függetlenül a keresőmotor nem fogja ajánlani.

Tehát ebben a gyakorlatban már

 • Elpazarolta a feltérképezési költségkeretet
 • Elűzték az organikus forgalmat
 • Nem generált további SEO-pontokat

Röviden: az árva oldal negatívan befolyásolja a keresőoptimalizálást. Az árva oldalak keresőoptimalizálása nem javítja webhelye általános helyezését. Ezért az árva oldalak megtalálásának és javításának prioritást kell élveznie.

Olvasni:  Instagram-fiók törlése (lépésről lépésre)

Hogyan lehet megtalálni és kijavítani az árva oldalakat?

Bármilyen árva oldal-ellenőrző eszközzel megkeresheti az árva oldalakat. A folyamat meglehetősen egyszerű.

1. Szerezze be a weboldalak listáját.

Ezt úgy teheti meg, hogy megadja webhelye webhelytérképfájlját – ez a fájl a domain közepén található, és a keresőmotorok arra használják, hogy megértsék a tartalmat. Amikor új tartalmat hoz létre, az automatikusan frissül a webhelytérképen. Ezért tartalmazza az összes weboldalt, amelyet valaha készített – akár árva, akár nem.

Forrás

2. Adja meg az oldalakat az árva oldal-ellenőrző eszköznek.

Adja meg árva oldal-ellenőrző eszközét aktuális weboldalainak teljes listájával. Ha nem fér hozzá az oldaltérképhez, a tartalomkezelő rendszeréből is letölthet egy listát. Ez a lehetőség azonban nem minden webhelyen érhető el.

3. Futtasson webhely-feltérképezést az árva oldalhoz.

Egy árva oldal nulla bejövő hivatkozást tartalmaz. Tehát úgy kell beállítania az auditot, hogy az eszköz csak azokat az oldalakat emelje ki, amelyeken nincsenek belső hivatkozások. Lehetséges, hogy ezt a lépést többször is le kell futtatnia, teljes mértékben az árva oldal-ellenőrző eszköz hatékonyságától és a webhely méretétől függően. Egyes eszközök általánosabb listát is tartalmazhatnak. Például kap egy listát az oldalakról a belső vagy külső hivatkozások számának megfelelően.

4. Elemezze az eredményeket.

Az ellenőrzés befejezése után tekintse át az eredményeket, és azonosítsa az árva oldalakat. Ebben a szakaszban, ha negatív jelentést kapott (vagyis több árva oldal is van), meg kell oldania ezeket az oldalakat. Az első dolog, hogy elemezze ezeket az oldalakat. Az oldalak böngészésekor a következő kérdéseket kell figyelembe vennie:

 • Miért jöttek létre ezek az oldalak?
 • Milyen problémát, felhasználói lekérdezést vagy szempontot azonosítanak?
 • Ezek az oldalak egy fizetett kampány vagy egy ajánló kampány részét képezik?
 • Ezeken az oldalakon van visszamutató link?
 • Milyen forgalmat generálnak?
 • Van lehetőségük jó forgalmat, visszamutató linkeket és elköteleződést generálni?
Olvasni:  WordPress bejegyzések vs. oldalak: mi a különbség?

5. Oldja meg az árva oldal(oka)t.

Miután megválaszolta ezeket a kérdéseket, a következő lépés az árva oldal(ok) kijavítása. Három dolgot tehet:

 • Hozzáadhat belső és külső hivatkozásokat, így az oldal már nem árva. Ez biztosítja, hogy tartalmai láthatóbbá váljanak. Ez egy kiváló lehetőség, ha az oldal jó forgalmat generál.
 • Archiválhatja. Ha úgy gondolja, hogy az oldal nem tartalmaz releváns információt, de nem hajlandó törölni, ha a jövőben releváns lesz, archiválhatja.
 • Törölheti vagy vázlatosan. Az oldal közzétételét visszavonhatja, vagy teljesen törölheti, ha nem szolgálja üzleti igényt.

Következtetésképpen

Árva oldalak bármelyik webhelyen jelen lehetnek. Marketingszakemberként meg kell értenie a fontosságukat és a javításuk módját. A legjobb webhelyoptimalizálási tippeket csak akkor tudja megvalósítani, ha a tartalom megfelelően kapcsolódik egymáshoz. Az összekapcsolás kulcsfontosságú, amikor megpróbálja javítani webhelye SEO-ját.

A SEO-barát blogok és tartalmak létrehozása csak az első lépés. A legjobb eredmény elérése érdekében a tartalmat is optimalizálnia kell. Csatlakozzon a Pepper Content-hez, mi pedig SEO-barát tartalommal segítjük az organikus forgalom generálását.

GYIK

1. Sok árva oldalt találtam; mi okozta őket?

Az árva oldalak általában a webhelyek migrációja során jönnek létre. Azonban árva oldalakat is kaphat, ha több oldalt linkelt egy főoldalra (például a pókháló közepére), és ez az oldal meghibásodott.

2. Árva oldalakat készítettem weboldal teszteléshez; most mi legyen velük?

Összekapcsolhatja őket webhelye más oldalaival, vagy törölheti is őket. Az árva oldalak megőrzése nem válik előnyére, mivel nem generálnak forgalmat. Belső hivatkozások hozzáadásával biztosíthatja, hogy az oldal többé ne legyen árva.

Olvasni:  10 módszer a reszponzív e-mail sablon létrehozására

3. Használhatok eszközöket árva oldalak keresésére?

Igen, számos árva oldal-ellenőrző eszköz, például a Semrush, a Screaming Frog és az Ahrefs lehetővé teszi árva oldalak keresését. Ezért nem kell többé manuálisan keresnie őket a webhelytérkép segítségével. Ezekhez azonban előfizetésre lehet szükség.

Új publikációk:

Ajánlott