A végső útmutató az egyes WordPress-verziókhoz

A WordPress a legnépszerűbb weboldalkészítési eszköz a világon. Az interneten található webhelyek több mint 40 százalékát a WordPress működteti. Több mint 100 WordPress verzió jelent meg az elmúlt 19 évben, mióta piacra került.

Ha többet szeretne megtudni róluk, csak olvassa tovább.

Ebben a blogban a következőkről lesz szó:

Tehát kezdjük.

Mi a WordPress jelenlegi verziója?

A WordPress jelenlegi verziója a 6.4. 2024. november 7-én jelent meg. A WordPress 6.4-es verziója egy új, sokoldalú témát és számos „kicsi, de hatalmas” fejlesztést tartalmaz.

Ez a WordPress-frissítés a webhelyfejlesztőkre és a tartalomkészítőkre egyaránt összpontosít, olyan funkciókkal, mint:

 • Frissített webhelyszerkesztő
 • Jobb mintarendszer
 • Munkafolyamat-javítások
 • Új tervezési eszközök
 • Blokk kampók
 • Teljesítménynövekedés a webhely sebességéhez és a felhasználói élményhez
 • Twenty Twenty Four téma

Szerezzen fel felügyelt WordPress-t a Hostingertől

Erősítse meg webhelyét az iparág legjobban optimalizált WordPress-tárhelyével

Milyen újdonságok vannak a WordPress jelenlegi verziójában?

A WordPress legújabb verziója a 6.4. Ez a jelenlegi WordPress-verzió kiterjedt fejlesztéseket kínál a tervezési eszközökhöz, teljesítménynövelést, valamint jobb írási/szerkesztési élményt.

Az új blokkok és az egyszerűsített webhelyszerkesztő megkönnyíti a WordPress-téma szerkesztését egyéni kód írása nélkül.

VICCES TÉNY: A WordPress fő fejlesztői a jazz zene nagy rajongói. Az 1.0-s verzió óta minden jelentősebb kiadást olyan zenészekről neveztek el, akiket a fejlesztők csodálnak. Például a WordPress 6.4-es verzióját Shirley Hornról nevezték el.

Nézze meg közelebbről a WordPress jelenlegi verzióját

Az alábbiakban röviden leírjuk a WordPress 6.4-es verzióját, a jelenlegi WordPress-verziót.

 • Egy frissített webhelyszerkesztő, amely lehetővé teszi a navigáció testreszabását az igényeinek megfelelően, beleértve a gombok hozzáadását.
 • Továbbfejlesztett írási élmény a listanézettel, az intelligensebb listaegyesítéssel, a hivatkozások jobb szabályozásával és egy továbbfejlesztett eszköztárral.
 • Egyéni kategóriák és globális megosztás a mintákhoz.
 • Frissített parancspaletta, amely bővített funkciókat és gyorsabb munkafolyamatokat tesz lehetővé.
 • Új és továbbfejlesztett funkciók, mint például a stílusmódosítások, az átvilágítódoboz, a kép előnézete és a csoportok átnevezésének lehetősége.
 • A bejegyzésekhez és oldalakhoz megjegyzéseket lehet hozzáadni a lábjegyzetblokkhoz.
 • Blokkkampók, amelyek segítségével kiválaszthatja, hogy szeretne-e hozzáadni, eltávolítani vagy személyre szabni az automatikusan beszúrt blokkokat.
 • Gyorsabb teljesítmény és gördülékenyebb felhasználói élmény.
 • Rugalmas Twenty Twenty Four téma, 35 sablonnal és mintával.
Olvasni:  Hogyan írjunk olyan blogbejegyzést, amelyet az emberek szívesen olvasnak

Összefoglalva, a WordPress 6.4-es verziója jelentősen megkönnyítette a webhelyek létrehozását.

A WordPress legújabb verziójának használatának fontossága

Miután elkezdte a webhelykészítést, észre fogja venni, hogy számtalan típusú WordPress-webhelyet hozhat létre. Nem számít, milyen típusú webhelyet futtat, rendkívül fontos, hogy mindig a legújabb WordPress verziót használja.

Miért?

A válasz nagyon egyszerű. A WordPress használata ingyenes, és az a tény, hogy olyan népszerű, a hackerek célpontjává teszi. Tanulmányozhatják a forráskódot, és olyan kihasználásokat találhatnak benne, amelyek lehetővé teszik, hogy folytathassák rosszindulatú szándékaikat.

A telepítés gyakori frissítése a jelenlegi WordPress-verzióra biztosíthatja, hogy webhelye általános biztonsága naprakész legyen, minden hiba kijavítva legyen, és ne maradjon le egyetlen új funkcióról sem, amelyet a fejlesztők fejlesztenek ki.

Miért jelenik meg rendszeresen a WordPress?

Ahogy fentebb említettük, a hackerek lyukakat keresnek a WordPress kódban. Éppen ezért a fejlesztőknek mindig a dolgok tetején kell maradniuk. Összefoglalva: egy kisebb WordPress-verzió kiadása azt jelenti, hogy egy kihasználható hibát vagy hibát javítottak ki.

Ezenkívül a WordPress erős közösséggel rendelkezik, és a fejlesztők hallgatnak rá. Az új verziók kiadásai gyakran tartalmaznak olyan funkciót, amelyet a WordPress felhasználók kértek.

Ha megbizonyosodik arról, hogy a WordPress aktuális verzióját használja, akkor biztos lehet benne, hogy naprakészen tartja webhelye biztonságát, és hozzáférhet az összes jelenlegi funkcióhoz.

Melyik WordPress verzióm van? Hogyan ellenőrizheti a WordPress verzióját

Talán azon tűnődsz,

Ez egyszerű, és többféleképpen is megteheti, amelyeket az alábbiakban vázolunk.

Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan ellenőrizze a WordPress verzióját.

Hogyan ellenőrizheti a WordPress verzióját a WordPress irányítópulton keresztül

A WordPress-verzió ellenőrzésének legegyszerűbb és leggyakrabban használt módja a WordPress irányítópultján keresztül. Összességében ehhez a módszerhez mindössze néhány kattintásra van szüksége.

Olvasni:  A legjobb ünnepi ajándékok vállalkozóknak

Egyszerűen jelentkezzen be az irányítópultra a WordPress rendszergazdai hitelesítő adataival, navigáljon a fő irányítópultra, és kattintson a frissítéseket.

Ha ott van, egy képernyőt fog látni, amely az alábbihoz hasonlóan fog kinézni.

Mint látható, a WordPress verzió ennek megfelelően vastag betűkkel lesz írva. Ha a telepítés nem naprakész, akkor lehetősége van a frissítésre.

Hogyan ellenőrizheti a WordPress verzióját a webhely előfelületén keresztül

A második módja annak, hogy megtudja, melyik verziót használja, hogy nyissa meg webhelyét a böngészőben, majd kattintson a jobb gombbal, és válassza ki a lehetőséget Oldal forrásának megtekintése. Miután ezt megtette, egy másik lap jelenik meg, és megjelenik webhelye kódja, hasonlóan az alábbi képhez.

Amíg a képernyőn van, nyomja meg a gombot Ctrl+f a billentyűzeten a keresősáv megnyitásához. Írja be a “szót”generátor” a keresősávban, és ezt látni fogja.

A WordPress-verzió kiemelve lesz, és könnyen észreveheti.

Hogyan ellenőrizheti a WordPress verzióját a terminálon keresztül

Ez egy kicsit fejlett, de ha webhelye felügyelt WordPress-en, felügyelt WooCommerce-en, felhőn vagy dedikált szerveren fut, akkor hozzáférhet a termináljához. A szerver eléréséhez az SSH cred-eket kell használnia. Ha ezt a környezetet használja, és be tud jelentkezni a kiszolgálóra, használja ezt a parancsot. Megmutatja, hogy melyik WordPress alapverziót használják a webhelyen.

A használathoz a WordPress telepítési könyvtárában kell lennie WP-CLI;

cd public_html

Miután bejelentkezett, futtassa a következő WP-CLI parancsot:

wp mag verzió

Ennek eredményeként a kimenet így fog kinézni:

6.4

Abban a reményben, hogy most könnyebben megtudhatja a WordPress verzióját, nézzük meg a legújabb kiadások verzióelőzményeit.

Visszatekintés a WordPress verzióelőzményeire

A WordPress népszerű, mert a magjával meglehetősen könnyű dolgozni. Ezenkívül témák és beépülő modulok széles választékát kínálja webhelye képességeinek bővítéséhez.

Az alábbiakban a WordPress verzióelőzményeinek és a WordPress-verziók legfontosabb funkcióinak rövid lebontását találja.

WordPress verziók összehasonlítása

WordPress verzió Kiadási dátum Főbb jellemzők
WordPress 6.4.2 2024. december 6 Karbantartási és biztonsági kiadás
WordPress 6.4.1 2024. november 9 Karbantartási kiadás
WordPress 6.4 2024. november 7 Továbbfejlesztett webhelyszerkesztő, blokkolók, minták kategorizálása, továbbfejlesztett tervezési és írási élmény, továbbfejlesztett parancspaletta, átvilágítódoboz, Twenty Twenty Four téma
WordPress 6.3 2024. augusztus 8 Egyszerűsített webhelyszerkesztő, blokktéma előnézetek, egyszerűbb minták létrehozása és szinkronizálása, új parancspaletta, továbbfejlesztett tervezőeszközök, stílusmódosítások, új lábjegyzetblokk, új részletblokk és fokozott teljesítmény
WordPress 6.2 2024. március 29 Új, stabil webhelyszerkesztő, skálázott blokkbeállítások, színkódolt címkék a sablonokhoz és újrafelhasználható blokkokhoz, jobb navigációs élmény, új stíluskönyv, egyedi CSS-támogatás adott blokkhoz vagy teljes webhelyhez, Openverse integráció, a widgetek mostantól sablon részeivé válnak, amikor a klasszikusról átváltunk blokk témát
WordPress 6.1.1 2022. november 15 Karbantartási kiadás
WordPress 6.1 (WordPress legújabb verzió) 2022. november 1 Teljes webhelyszerkesztés, kibővített sablonok és minden bejegyzéstípusra kiterjesztett minták, tartalomjegyzék-blokk, továbbfejlesztett meglévő blokkok, Twenty Twenty Three téma, teljesítménybeli fejlesztések, jobb hozzáférhetőség, új funkciók és akasztók a fejlesztési élmény javítása érdekében
WordPress 6.0.3 2022. október 17 Biztonsági kiadás
WordPress 6.0.2 2022. augusztus 30 Biztonsági és karbantartási kiadás, 12 javítás a maghoz, 5 hibajavítás a blokkszerkesztőhöz
WordPress 6.0.1 2022. július 12 Karbantartási kiadás, továbbfejlesztett szerkesztői élmény, 11 javítás a maghoz, 18 hibajavítás a blokkszerkesztőhöz
WordPress 6.0 (nagy kiadás) 2022. május 24 Új Webfonts API, jobb szerkesztői teljesítmény, kiterjedt hibajavítások, új tervezőeszközök, kibővített blokkszerkesztő funkciók
WordPress 5.9.5 2022. október 17 Biztonsági kiadás
WordPress 5.9 2022. január 25 Teljes webhelyszerkesztés, webhelyszintű blokkok, navigációs blokkok, továbbfejlesztett lusta betöltés, Twenty Twenty-Two téma, teljesítménybeli fejlesztések
WordPress 5.8.6 2022. október 17 Biztonsági kiadás
WordPress 5.8 (nagy kiadás) 2021. július 20 Továbbfejlesztett funkcionalitás, teljesítmény és blokkok támogatása, új blokkok és minták, továbbfejlesztett sablonszerkesztés, jobb listanézet, továbbfejlesztett tervezési funkciók, például javasolt minták és duótónusú szűrők, globális stílusok és globális beállítások API-k, az IE11 támogatás megszűnt
WordPress 5.7.8 2022. október 17 Biztonsági kiadás
WordPress 5.7.2 2021. május 12 Biztonsági frissítés, amely kijavította a PHP levelező biztonsági rését
WordPress 5.7.1 2021. április 14 Biztonsági frissítés, amely összesen 26 hibát javított, a REST API-n belüli adatexpozíciós sebezhetőséget javították, a PHP 8 biztonsági rést a médiakönyvtáron belül javították
WordPress 5.7 (a WordPress fő kiadása) 2021. március 9 Betűméret-beállítás, újrafelhasználható blokkok, gombblokk, fogd és vidd beszúró, egykattintásos váltás HTTP és HTTPS között, lusta betöltés iFrames-ekhez, egyszerűbb színpaletta, közösségi ikonok blokkolása, New Robots API
WordPress 5.6.4 2021. május 12 Ugyanaz a dátum és ugyanazok a funkciók, mint az 5.7.2 kiadás
WordPress 5.6.3 2021. április 14 Ugyanaz a dátum és ugyanazok a funkciók, mint az 5.7.1-es kiadás
WordPress 5.6.2 2021. február 22 Kis karbantartási frissítés, amely javította a felhasználó által az 5.6.1-es verzióban felfedezett problémákat
WordPress 5.6.1 2021. február 3 Karbantartási kiadás
WordPress 5.6 (a WordPress fő kiadása) 2020. december 8 Továbbfejlesztett videofeliratok, jobb elrendezési rugalmasság, jobb ellenőrzés az automatikus frissítések felett, beépített minták a blokk létrehozásához, további támogatás a PHP 8-hoz, a jQuery frissítései, amelyek az 5.5-ös telepítéseket is érintették
Olvasni:  Afrika megduplázza a villamosenergia-termelést, de nem megújuló energiaforrásokkal

A Nexces jobbá teszi a WordPress-t

A WordPress nagyszerű, de szüksége van egy nagyszerű gazdára is.

A Hostinger teljes körűen felügyelt WordPress-tárhelye a legjobbat hozza ki webhelyéből. Számos prémium eszköz áll rendelkezésére, mint például a Qubely Pro vagy a TinyPNG, webhelye vizuálisan lenyűgöző lesz.

Ugyanakkor a Solid Security Pro gondoskodik webhelye biztonságáról.

Az automatikus képtömörítés, a beépített tartalomszolgáltató hálózat (CDN) és a fejlett WordPress gyorsítótárazási funkciók nagy sebességgel töltik be a webhelyet.

És arra az esetre, ha valami elromolna, a Hostinger WordPress szakértői a hét minden napján, 24 órában készséggel állnak rendelkezésére.

WordPress verzió GYIK

Mi a WordPress jelenlegi verziója?

A A WordPress jelenlegi verziója a 6.4 és 2024. november 7-én jelent meg.

Honnan tudhatom meg a WordPress verziómat?

A WordPress irányítópultján megkeresheti a WordPress verzióját. Megtalálhatja a WordPress webhelyének elején is. A WordPress verziók folyamatosan frissülnek. Rendszeresen ellenőriznie kell, hogy a WordPress legújabb verzióját használja-e.

Mi a WordPress legújabb, 2024-as verziója?

A 6.4-es verzió a WordPress legújabb kiadása. 2024. november 7-én jelent meg. Ez a frissítés frissített webhelyszerkesztőt, munkafolyamat-javításokat és új tervezési eszközöket vezetett be.

Milyen verziói vannak a WordPressnek?

A WordPressnek több száz verziója létezik ha minden karbantartási vagy biztonsági verziót számol. A főbb kiadások azonban az 1.0-s, 1.2-es, 1.5-ös, 2.0-s verzióktól kezdve egészen a WordPress legújabb, 6.4-es verziójáig terjednek.

Új publikációk:

Ajánlott