A vendégküldés 8 fantasztikus előnye

A vendégküldés egy fantasztikus linképítési stratégia, amely segít növelni webhelye hírnevét és organikus helyezéseit.

Bár a nagyszabású vendégblogolás pontos egyezésű horgonyokkal nem ajánlott linképítéshez, mégis nagyszerű stratégia, ha mértékkel és márkás vagy természetes horgonyokkal végzik.

A webhelyére mutató linkek létrehozásán kívül számos egyéb előnye is van a vendégküldésnek, amelyek előnyösek a márka általános perspektívájából.

Ebben a cikkben elmesélem, hogy a vendégküldés miért tekinthető hatékony SEO-stratégiának, és miért használják a cégek még mindig ezt a technikát marketing erőfeszítéseik fokozására.

Még mindig érvényes a vendégküldés?

Igen, a vendégküldés hatékony, ha megfelelően történik. A vendégblogolást azonban nem szabad kizárólag linkszerzés céljából csinálni. Az elmúlt években a Google és más keresőmotorok kifinomultabbá váltak a manipulatív linképítési gyakorlatok észlelésében, amelyek magukban foglalják a vendégküldést is.

A hivatkozási séma irányelveibena Google arra figyelmeztet, hogy az optimalizált horgonyszöveggel ellátott nagyszabású vendégküldés károsíthatja mind a közzétételt, mind a hivatkozott webhelyet.

A vendégblogolás hatékony stratégia a márkaépítéshez, mert hivatkozási forgalmat hoz létre, segít az iparágban releváns emberekkel való kapcsolatteremtésben, és a linképítésben is.

Ezért nem szabad a vendégküldést egyedüli linképítési taktikának tekintenie, mert számos egyéb előnnyel jár, amelyek a vendégblogolást felbecsülhetetlen értékű marketingtechnikává teszik.

A vendégküldés előnyei

A vendégblogolás költséghatékony marketingstratégia. Lehetővé teszi, hogy jelentős pénzügyi befektetések nélkül kihasználja a már meglévő webhelyek közönségét és elérését. Ennek eredményeként maximalizálhatja a tartalom hatását anélkül, hogy túlságosan megfeszítené marketingköltségkeretét.

Íme a vendégküldés legfontosabb előnyei:

Ismerkedjen meg egy másik közönséggel

A vendégküldés lehetővé teszi olyan közönség megszólítását, amely esetleg nem ismeri márkáját vagy webhelyét. Ez az expozíció nagyobb láthatóságot és márkaismertséget eredményezhet a potenciális ügyfelek vagy olvasók új csoportja körében.

Ha kiválasztja a releváns webhelyeket a vendégek közzétételéhez, biztosíthatja, hogy tartalma elérje az Ön iparága vagy piaci rése iránt érdeklődő, célzott közönséget.

Olvasni:  A 11 leggyakoribb SEO hiba és hogyan kerüljük el

Ez a célzott megközelítés elkötelezettebb olvasókat eredményezhet, ami jobb konverziós arányt eredményezhet.

Amikor vendégbejegyzést ír egy másik webhelyhez, az gyakran tartalmaz kontextuális hivatkozásokat a cikk törzsében. Ezek a linkek természetesen releváns tartalomra mutatnak az Ön webhelyén, és értéket adnak az olvasói élményhez.

A jól megírt, informatív vendégposztokon belüli természetes horgonyokkal rendelkező kontextuális linkek rendkívül hatékonyak lehetnek a SEO szempontjából.

A változatos backlink-profil felépítése segít megóvni webhelyét a keresőmotorok esetleges szankcióitól. A vendégküldés lehetővé teszi, hogy hivatkozásokat szerezzen be különböző forrásokból, webhelyekről és iparágakból, változatossá téve backlink profilját, és természetesebbnek tűnik a keresőmotorok számára.

Sőt, a jó minőségű vendégposztok általában természetes visszalinkeket vonzanak. Ha vendégbejegyzése értékes és hiteles információkat tartalmaz, más webhelyek forrásként hivatkozhatnak rá, ami növeli az Ön webhelyének hivatkozási arányát.

Domain Authority javítása

Amikor vendégbejegyzéseket ír a saját résén vagy iparágán belüli webhelyeken, megerősíti webhelye relevanciáját és tekintélyét ezen a területen. A keresőmotorok felismerik ezeket az aktuális összefüggéseket, és idővel webhelyét tekintélyes forrásnak tekintik a résen belül, amely hozzájárul domain jogosultság.

A dofollow backlinkeket tartalmazó vendégbejegyzések a linkek értékét továbbítják a közzétételi domainről a hivatkozott domainre, ami közvetlenül növeli webhelye tekintélyét.

Kép forrása: SEOBuddy.com

Ezenkívül a jó minőségű vendégposztok jó hírű webhelyeken való közzététele növeli webhelye hitelességét és megbízhatóságát. Ahogy tartalma megbízható forrásokhoz kerül, a keresőmotorok hiteles entitásként ismerik fel webhelyét, ami a domain tekintélyének javulásához vezet.

Leadek generálása

Amikor közzéteszi a tartalmat az iparágához kapcsolódó webhelyeken, a potenciális ügyfelek elolvassák azokat, ami azt eredményezheti, hogy követik Önt, vagy többet olvasnak szolgáltatásairól.

Egyes olvasók érdeklődhetnek szolgáltatásai vagy termékei iránt, ami új értékesítésekhez vezethet.

Ennélfogva a vendégblogolás kiváló módja annak, hogy növelje márkája ismertségét a potenciális ügyfelek körében, és ezáltal több minősített leadet szerezhet vállalkozása számára.

A keresőmotorok rangsorának javítása

A vendégküldés jelentősen hozzájárulhat a keresőmotorok helyezéseinek javításához. Amikor vendégbejegyzéseket tesz közzé hiteles webhelyeken, kiváló minőségű visszamutató linkeket kap, amelyek döntő fontosságúak a keresőmotorok rangsorolásában.

Kép forrása: Győztes SEO

Ezek a visszamutató linkek jelzik a keresőmotoroknak, hogy webhelye értékes és megbízható, ami jobb keresési láthatóságot és a célkulcsszavak jobb helyezéseit eredményezi.

Növeli a hivatkozási forgalmat

A vendégblogolás másik jelentős előnye az ajánlói forgalom növekedése.

Olvasni:  A Shopify Colabs elindítása: Mit jelent az üzleti élet és a tartalom számára...

Ha több hónapon keresztül rendszeresen vendégblogol különféle nagy forgalmú webhelyeken, fokozatosan növekedni fog a domainje felé irányuló hivatkozási forgalom.

Ez akkor történik, amikor a minőségi vendégbejegyzések kezdenek szervesen bekerülni a keresőkbe. Mivel ezek a vendégbejegyzések az Ön domainjére mutató linkeket tartalmaznak, az emberek rákattintanak, és felkeresik webhelyét.

A releváns látogatók ezen extra beáramlása nemcsak növeli webhelye forgalmi mutatóit, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy hűséges előfizetőkké, vásárlókká vagy szószólóvá váljanak. A vendégbejegyzés kezdeti elkötelezettsége és benyomása megalapozza a tartós kapcsolatok építését és a márkahűség erősítését.

Érje el az ideális vásárlókat

Azáltal, hogy konkrét webhelyeket céloz meg, amelyek megbízható információforrásokká váltak az Ön résén belül, megszólíthatja azt a meglévő közönséget, amely már érdeklődik az Ön által tárgyalt témák iránt.

Ezeknek a webhelyeknek már most is hűséges olvasói vannak, akik rendszeresen látogatják platformjaikat értékes és releváns tartalmakat keresve. Amikor vendégbejegyzését ilyen jó hírű webhelyeken teszik közzé, az azokhoz a platformokhoz kapcsolódó jogosítványok előnyeit élvezi.

Javítja a hitelességet

Ha vendégként közzéteszik elismert és hiteles webhelyeken, az növeli hitelességét és tekintélyét az Ön iparágában.

Amikor a potenciális ügyfelek azt látják, hogy Ön vendégszerzőként szerepel neves iparág-specifikus kiadványokban, az bizalmat kelt a márkájában, így nagyobb valószínűséggel veszik fontolóra az Ön termékeit vagy szolgáltatásait.

Hogyan írjunk hatékony vendégbejegyzéseket

Hatékony vendégposztok írása gondos tervezést, kutatást és a részletekre való odafigyelést igényel. Íme néhány lépés, amelyek segítségével vendégposztokat írhat, amelyek rezonálnak a közönség számára, és értéket jelentenek a kiadói webhely számára:

Kövesse nyomon az összes adatot

Adjon megfelelő nevet a Google-táblázatának, például „Vendégbejegyzések adatai” vagy „Vendégbejegyzés-követő”.

Állítson be oszlopokat a vendégküldési adatok rendezéséhez. A következő oszlopoknak kell szerepelniük a vendégküldési lapon:

 • Webhely neve: Annak a webhelynek a neve, amelyre a vendégposztot kívánja elküldeni.
 • Weboldal URL: A webhely URL-je.
 • Domain Authority: A webhely domain hatósága (DA), amely biztosítja, hogy Ön jó minőségű webhelyeken küldjön be vendégbejegyzéseket.
 • Organikus forgalom: Az a teljes organikus forgalom, amelyet a webhely ér, mert a nagy forgalmú webhelyek értékesebbek.
 • Kapcsolattartó neve: A kapcsolattartó személy vagy a szerkesztő neve a vendégbejegyzésekhez.
 • kapcsolattartó e-mail: A kapcsolattartó személy e-mail címe.
 • Állapot: Beadványának állapota (pl. Függőben, Elfogadva, Elutasítva).
 • Vendégbejegyzés URL-je: A közzétett vendégbejegyzés URL-je.

Ahogy a fenti képen látható, kezdje el beírni a vendégküldési adatokat a megfelelő oszlopokba. Adja meg az információkat minden olyan webhelyhez, ahol vendégbejegyzéseket szeretne küldeni.

Olvasni:  A közösségi média 15 leginkább figyelmen kívül hagyott előnye

Kutasson releváns vendégküldési lehetőségeket

Használjon olyan keresőmotorokat, mint a Google, a Bing vagy a Yahoo, hogy olyan webhelyeket találjon, amelyek fogadják a vendégbejegyzéseket az Ön résén. Íme néhány hatékony keresési lekérdezés a jó vendégbejegyzési lehetőségek megtalálásához:

 • Az Ön kulcsszava + “írjon nekünk”
 • A kulcsszó + “vendégbejegyzés beküldése”
 • Az Ön kulcsszava + “a vendégbejegyzés irányelvei”
 • Az Ön kulcsszava + “vendégbejegyzési lehetőségek”
 • Az Ön kulcsszava + “hozzájárul egy cikkhez”
 • Az Ön kulcsszava + “legyen közreműködő”
 • A kulcsszó + “tartalom beküldése”
 • Az Ön kulcsszava + “vendég bejegyzés:”

Írjon a közönségüknek

Mielőtt elkezdené írni, alaposan tanulmányozza a vendégblog-webhely tartalmát, stílusát és közönségét. Értsd meg az általuk tárgyalt témákat, az övéket írás hangjaés olvasóik preferenciáit. A vendégbejegyzést alakítsa úgy, hogy igazodjon a meglévő tartalomhoz, hogy növelje az elfogadás esélyét.

Válasszon egy releváns témát

Válasszon ki egy olyan témát, amely mind a szakértelme, mind a vendégblog-webhely közönsége szempontjából releváns. Ügyeljen arra, hogy adjon meg saját egyedi megközelítést a témáról, hogy jobb legyen, mint azok, amelyek a Google-on már rangsoroltak az adott témában.

Megoszthat néhány legfrissebb statisztikát, esettanulmányt vagy személyes tapasztalatot is, hogy növelje a cikk iránti elkötelezettséget.

Adjon értéket

Koncentrálj arra, hogy értéket nyújts az olvasóknak. Kínáljon hasznos tippeket, betekintést vagy megoldást a problémáikra. Minél értékesebb és praktikusabb a tartalom, annál valószínűbb, hogy megosztják és értékelik.

Tartalmazzon adatokat és példákat

Készítsen biztonsági másolatot pontjairól adatokkal, statisztikákkal és valós példákkal, hogy hitelesebbé tegye vendégposztját. Érveit bizonyítékokkal alátámasztva tartalma meggyőzőbbé és hitelesebbé válik.

Kutatás közben vegye figyelembe a legújabb statisztikákat, mivel az elavult számok nem vonzzák a közönséget, és az emberek mindig a friss tanulmányokat keresik.

Használjon releváns belső hivatkozásokat

Illesszen be releváns és hasznos linkeket más forrásokhoz, mind a közzétételi webhelyről, mind a külső forrásokból. A jó hírű forrásokhoz való hivatkozás növeli az Ön hitelességét, és további információkkal szolgál az olvasó számára.

A webmesterek előszeretettel fogadnak olyan vendégbejegyzéseket, amelyekben 2-3 belső link található, amelyek a saját webhelyük különböző oldalaira mutatnak. Ezért a saját webhely hivatkozásának hozzáadása mellett ügyeljen arra, hogy adjon meg belső hivatkozásokat arra a webhelyre, amelyre ír.

Helyezzen el a saját webhelyére mutató, kontextus szempontjából releváns linkeket

A webhelyére mutató, kontextuálisan releváns linkek beillesztése a vendégbejegyzésbe a hatékony vendégbejegyzés alapvető eleme.

Olvasni:  20 fantasztikus szalaghirdetés-tervező eszköz 2024-ben

Győződjön meg arról, hogy a vendégbejegyzésben hozzáadott kontextuális hivatkozások értéket adnak az olvasó számára, és ne tűnjenek erőltetettnek.

Míg a kontextus szempontjából releváns link hozzáadása előnyös, ne terhelje túl vendégbejegyzését túlzott linkekkel, 1-2 link az ideális követendő megközelítés.

Kövesse a Vendégbejegyzésük irányelveit

Ha a vendégblog-webhely konkrét vendégbejegyzési irányelveket tartalmaz, gondosan kövesse azokat. Az irányelvek figyelmen kívül hagyása a vendégbejegyzés elutasításához vezethet.

Minden webhelynek megvan a maga egyedi stílusa, hangszíne és formázási beállításai. Az irányelvek követésével biztosítja, hogy vendégbejegyzése illeszkedjen a fogadó webhely tartalmához, és konzisztens olvasási élményt biztosít a közönség számára.

Adjon hozzá releváns képeket

Adjon hozzá vonzó és releváns képeket a felhasználói élmény javítása érdekében olvashatóság. Az emberek nagyobb valószínűséggel foglalkoznak egy olyan cikkel, amely képeket tartalmaz, mint egy olyan cikkel, amelyikben nincsenek képek.

Adjon hozzá leíró feliratokat a képekhez, hogy kontextust biztosítson és kiegészítse a környező szöveget. A feliratokat gyakran akkor is elolvassák, ha az olvasók átfutják a cikket.

Ha lehetséges, használjon infografikákat, diagramokat vagy grafikonokat az adatok vagy összetett információk vizuális megjelenítéséhez. A vizuális megjelenítések emészthetőbbé és megoszthatóbbá tehetik a tartalmat.

Tartalmazzon szerzői életrajzot

A szerző életrajza a vendégposzt elengedhetetlen eleme. Lehetővé teszi, hogy bemutatkozzon a fogadó webhely közönségének, és lehetőséget ad hitelességének és tekintélyének építésére.

Megoszthat egy rövid áttekintést eredményeiről vagy bármely jelentős publikációjáról. Tegye bele a személyes érintést, hogy kapcsolatot teremtsen az olvasókkal.

Ha a vendégposzt-webhely ezt lehetővé teszi, akkor a szerzői életrajzába professzionális profilképet is be kell illeszteni. A fotó emberi hatást ad, és segít az olvasóknak kapcsolatba lépni a szerzővel. Például itt van egy vendégszerző életrajza a Relevance.com oldalon:

Küldje el cikkét felülvizsgálatra

A vendégblogolás utolsó lépése, hogy elküldi cikkét a szerkesztőségnek, hogy áttekintse. A szerkesztők ellenőrizni fogják a tartalom pontosságát és relevanciáját. Visszaküldhetik a tartalmat, ha javításra vagy módosításra van szükség. Ha nincs szükség változtatásra, megadják a cikk megjelenésének dátumát.

Várjon türelmesen legalább egy hetet, mielőtt választ várna a cikk elküldése után. Ha nem érkezik válasz, udvariasan követheti egy-két hét múlva.

Következtetés

A vendégküldés fantasztikus előnyökkel jár, és érdemes ezeket kihasználnia, hogy javítsa vállalkozása webhelyének elérhetőségét és tekintélyét.

Ne feledje, a jó minőségű vendégküldés időbe telik. Ezért ügyeljen arra, hogy kövesse az ebben a cikkben tárgyalt irányelveket, hogy hatékony vendégblogot írjon, amely segít folyamatosan új ügyfelek megszerzésében.

Új publikációk:

Ajánlott