A webes biztonság jelentősége az e-kereskedelemben…

Reméljük, hogy részt vett a BFCM Prepathon 2021 online eseményünkön, amelyen élő panelbeszélgetések zajlottak a Facebookon, Twitter-csevegések, beszélgetések influencerekkel és vendégelőadókkal, webhelyek felhasználói élményéről szóló vélemények stb. De ha nem tudtál részt venni rajta, akkor ez a blog neked szól. Ha előre tekint, készüljön fel a Dominate Online 2024-as BFCM Prepathon versenyre, ahol exkluzív betekintést nyerhet, stratégiákat és eszközöket kaphat, amelyek segítségével a kanyar előtt maradhat, és a legtöbbet hozhatja ki a közelgő BFCM-szezonból.

Az egyik legnézettebb és legnépszerűbb előadásunkon vendégeink Igor Hrcek, Dario Jazbec Hvratin, Robert Jacobi és Aleksandar Savkovic voltak, és mindegyikük nagyszerű meglátásokkal és tippekkel szolgált weboldal biztonsága az e-kereskedelmi üzletek tulajdonosai számára a következő 2024-as évre.

Az utolsó dolog, amit egy cégtulajdonos kívánhat 2024-ban, az egy feltört vagy feltört webhely. Tehát először beszéljünk azokról a webbiztonsági kihívásokról, amelyekről vendégelőadóink beszéltek a Facebook élő ülésén, valamint néhány tippet és trükköt, amelyek segítenek nekik megoldani ezeket a biztonsági problémákat.

A leggyakoribb biztonsági kihívások Igor Hrcekkel és Dario Jazbec Hvratinnal

Megkérdeztük vendégünket, Igor Hrceket, hogy fejlesztőként mit tesz a biztonsági problémák megoldása érdekében. Megosztotta velünk, milyen kihívást jelent az ügyfelek felvilágosítása arról, hogyan kezeljék webhelyük biztonsági problémáit és rosszindulatú programjait. Fejlesztőként mindig gondoskodik arról, hogy minden nap átvizsgálja a webhelyeket, és e-maileket küldjön az ügyfeleknek arról, hogy tapasztaltak-e gyanús tevékenységet a webhelyükön.

Olvasni:  Hogyan legyél befolyásoló a YouTube-on?

Néhány módszer, amellyel felvilágosítja ügyfeleit a lehetséges biztonsági kockázatokról, az, hogy elmagyarázza, mit látnak, hogyan reagáljanak, kit hívjanak stb. Igor Hrcek olyan forrásokat is biztosít, mint például a webbiztonsággal kapcsolatos blogok, amelyek segítenek az ügyfeleknek abban, hogy jobbak legyenek. webes biztonsággal.

Dario Jazbec Hvratinnal beszélgetve megtudtuk, hogyan biztosítja, hogy a fejlesztőcsapathoz csatlakozó új alkalmazottak először alaposan kiképzésben részesüljenek. Hozzátette továbbá, hogy többdimenziós lépéseket tesz annak biztosítására, hogy a beépülő modulok kódjait teszteljék és felülvizsgálják mind a társak, mind a külső cégek.

A beépülő modulokat valójában ellenőrzésre küldik, hogy megtalálják a biztonsági problémákat és a kódokban lévő kiskapukat. Mindez a gyártási fázis előtt történik, amikor mindent tesztelnek. Ez valóban segít Dariónak az összes probléma kijavításában és kiigazításában, valamint a megfelelő intézkedések megtételében.

A biztonsági tesztelés kiszervezése lehetővé teszi Dario Jazbec Hvratin számára, hogy friss szemmel nézzen, és mindenkinek ajánlja, különösen azért, hogy 2024-ban vaskalapos biztonság legyen a webhelyeken. Vendégünk, Igor Hrcek is egyetértett azzal, hogy új nézőpontot kell látni magát a kód implementációját javítani.

Jelentős biztonsági megsértések Igor Hrcek és Dario Jazbec Hvratin ellen

Megkérdeztük vendégeinket, hogy szembesülniük kellett-e valaha jelentős biztonsági megsértésekkel, és Dario Jazbec Hvratin volt az első, aki elmesélte történetét.

Meglepő volt hallani, hogyan törték fel a webhelyét. Még megdöbbentőbb volt, hogy ez egy elégedetlen volt alkalmazott „belső munkája”.

Diaro megosztotta, hogyan maradt az alkalmazott hozzáférése a szerverhez. Ez egy szerver szintű támadás volt. Az alkalmazott e-maileket küldött néhány ügyfélnek, hogy rágalmazzák a vállalatot és a beépülő modulok magját.

Olvasni:  Az Instagram tekercsek jelentősége [+Tips to Create One]

Ez ébresztő volt Dariónak, és az egész hétvégét azzal töltötte, hogy mindent bezárt.

Igor Hrcek azt is megosztotta, hogyan került súlyos biztonsági szituációba, amikor tárhelyszolgáltatást kezdett el árulni. Szerverszintű incidens volt, és minden ügyfelét migrálnia kellett, hogy megtisztítsa a szervert az összes behatolástól. Ez 5 munkanapba került, és kritikus helyzet volt.

Ideje cselekedni!

Annak elkerülése érdekében, hogy mi történt vendégeinkkel, Dario Jazbec Hvratinnal és Igor Hrcekkel, feltétlenül hallgassa meg a teljes panelbeszélgetést, ahol tippeket és trükköket találhat az ilyen problémák megoldására, mielőtt az esetleges kár bekövetkezne. Hosszan beszéltek arról, hogyan lehet biztosítani a webhely biztonságosságát. Ezért fontos, hogy nézze meg a teljes munkamenetet, hogy megtegye az összes lehetséges biztonsági intézkedést webhelye biztonsága érdekében 2024-ban.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott