A webhely 20+ alapvető része [Updated]

Napjaink üzleti környezete a személyes és a digitális élmények hibridje. A navigálható webhely felépítése nagymértékben növeli vállalkozása hitelességét, mert megbízható, állandóan elérhető információforrást biztosít az ügyfeleknek, könnyen elérhető formátumban.

Bár a modern webhely-készítő eszközök minden eddiginél egyszerűbbé teszik ezt, mégis fontos ismerni a webhely alapvető anatómiáját. Mindegyik összetevő fontos célt szolgál a webhelyen, és együttvéve a látogatóknak és az ügyfeleknek egyaránt zökkenőmentes élményt kell nyújtania a vállalkozással kapcsolatban.

Itt vannak a legfontosabb weboldal-összetevők, amelyeket tudnia kell.

A webhely alapvető részei

Ezek a weboldal legfontosabb összetevői. A legtöbben nem gondolunk rájuk, amikor az interneten navigálunk, de észrevennénk őket, ha hiányoznának, vagy valamilyen módon hiányoznának, mert alapvető elemek.

A fejléc a webhely legfelső része, amely tartalmazza a logómenük, általában keresősáv, és gyakran egyszerű cselekvésre ösztönző gombok, például e-mail-bejelentkezés vagy “hívj most” gombot.

A jelenlegi trend az egyszerű fejlécek, amelyek gyorsan betöltődnek, nem pedig a nehéz, képekkel teli, amelyek az oldal felét foglalják el.

Fontos, hogy a fejléc egységes legyen a webhely minden oldalán, hogy a látogatók könnyen navigálhassanak.

A lábléc a webhely alsó része, és másodlagos menüként működik. Olyan információkra mutató hivatkozásokat tartalmaz, mint:

 • Jogi információk
 • Karrierek
 • Adatvédelem/Feltételek
 • Lépjen kapcsolatba velünk
 • Rólunk

A láblécben legalább szerepelnie kell a szerzői jogi információknak, valamint az adatvédelmi irányelveknek és feltételeknek.

Ezek fontos jogi részletek. Sok weboldal láblécében oldaltérkép is található. Ez hasznos a több szakaszt tartalmazó nagy webhelyeknél, mivel segít a felhasználóknak gyorsabban navigálni a webhelyen.

Az oldalsávok a webhelyek egyik leginkább testreszabható részei.

Lehetnek az oldal bal vagy jobb oldalán, vagy mindkettő. A következők bármelyik kombinációját tartalmazzák:

 • CTA-k
 • Közösségi hírcsatornák
 • Legutóbbi blogbejegyzések
 • E-mail feliratkozás
 • Rólunk
 • A szerzők életrajza
 • Vásárlási kütyü
 • Vásárlói beszámolók
 • Elérhetőségei
 • Videók

Válassza ki a legfontosabb néhányat az oldalsávhoz, hogy elkerülje a zsúfolt érzést.

A látogatóknak módot kell adni arra, hogy meglátogassák a webhely különböző részeit. A menü a webhely térképe, és elérhetőnek kell lennie a fejlécből.

A menülinkeket úgy kell felosztani kategóriák szerint, hogy az az Ön vállalkozása számára ésszerű legyen – például egy vízvezeték-szerelő cég lakossági és üzleti szolgáltatásai.

A hivatkozásra kattintva a látogatók a webhely különböző oldalaira irányítják.

Mobilon a menü általában három egymásra helyezett sorként jelenik meg – azaz egy „hamburger menü”. A böngészők a menüre koppintva megtekinthetik a kibontott opciókat. Győződjön meg arról, hogy minden weboldal hivatkozik a menüjére, különben a látogatók nem találják meg. A kibontható menük segíthetnek csökkenteni a zűrzavart a webhely fejlécében.

Testtartalom

Az összes tervezési jellemző végül kiegészíti az egyes oldalak törzstartalmát.

Ez általában egy oldal írott tartalmára vonatkozik, bár ha van egy nagy képtartalmú oldal (például egy fotógaléria), akkor a fotók jelentik a fő tartalmat.

A „törzs” kifejezés az ehhez a szakaszhoz tartozó HTML-kódra utal, amely arra utasítja a tartalmi platformot, hogy ezt helyezze el az oldal közepén lévő nagy, nyitott területen.

Zsemlemorzsa

A navigációs útvonalak hasonlítanak a webhely menüjéhez, mivel segítik a felhasználót annak megértésében, hogy éppen hol tartózkodnak a webhelyen. Ha a webhely hierarchikusan van elrendezve, a kenyérmorzsa segítségével egyik oldalról a másikra navigálhat.

A kenyérmorzsa nemcsak az emberek számára hasznos, hanem a Google is használja a navigációs morzsát az oldal jobb megértéséhez.

Olvasni:  Minden idők 10 legjobb vírusos PPC-kampányvideója

Ez hatással van webhelye keresőoptimalizálására, mivel a Google rangsorolhatja weboldalait a megfelelő keresési lekérdezések alapján.

Íme egy példa a kenyérmorzsára egy e-kereskedelmi webhelyen:

Amint az a navigációs útvonalból látható, a felhasználó a „Point & Shoot digitális fényképezőgépek” kategóriában, de könnyen navigálhat a “Kamera és fénykép” kategóriában csak a linkre kattintva.

A kenyérmorzsa azonban nem csak az e-kereskedelmi webhelyekre korlátozódik. Sok SaaS-cég használ kenyérmorzsát blogbejegyzéseiben.

Képek/Feature Image

A weboldalaknak vizuális elemekre van szükségük ahhoz, hogy megragadják a néző figyelmét, és gyorsan közöljék, milyen típusú tartalmat találnak az adott webhelyen.

A legtöbb oldal jellemzőképet vagy hősképet tartalmaz. Ez az egyes oldalak reprezentatív képe. Más képeket is bele kell foglalni, de a jellemző kép legyen az első.

A WordPress-en a kiemelt képeket bejegyzés bélyegképének is nevezik. Ez a kép indexelve van a weblappal, és a keresések során bármely adott oldal vizuális kapcsolataként jelenik meg.

Csúszka

A webhelycsúszka képek vagy videók gyűjteménye, amelyek automatikusan forognak, szinte diavetítésként, innen ered a „csúszka” elnevezés.

A csúszkák a webhely bármely részén elhelyezhetők, de különösen gyakoriak a főoldalon lévő hőskép helyettesítésére.

A csúszkák gyakori elemek az e-kereskedelmi webhelyeken. Általában egy címsort, egy szöveget, egy képet és egy cselekvésre ösztönző gombot tartalmaznak.

Közösségi megosztási gombok

Amikor valaki megérkezik a webhelyére, szeretné a lehető legegyszerűbbé tenni számára, hogy megossza tartalmait vagy termékeit barátaival.

Itt lépnek életbe a közösségi megosztás gombjai. A közösségi megosztás gombjai lehetővé teszik a látogatók számára, hogy megosszák oldalaikat különböző közösségi hálózatokon, például a Facebookon, a LinkedInen és a Twitteren. Hozzáadhat egy gombot is, amellyel a látogatók megoszthatják tartalmait e-mailben.

Ezeket az elemeket hozzá lehet adni különféle egyéb webhelyrészekhez, például a lábléchez, az oldalsávhoz, a blogbejegyzésekhez stb.

Alapvető weboldalak

Minden webhely rendelkezik olyan alapvető oldalak gyűjteményével, amelyek kulcsfontosságúak a webhely anatómiája szempontjából. Ezek:

 • itthon
 • Leszállás
 • Rólunk
 • Kapcsolatba lépni
 • Blog

Leírjuk, hogy az egyes oldalak mire valók.

Kezdőlap

Ez a honlap alapja és az egyik alapvető összetevője. Hivatkozik az összes többi oldalára, és üdvözlőként és bemutatkozásként szolgál a látogatók számára. Általában tartalmaz egy funkcióképet, a webhely kulcsfontosságú tartalmára mutató hivatkozásokat, valamint egy kulcsfontosságú bevezetőt a vállalkozáshoz vagy annak előnyeihez.

A fejlécben szereplő logónak (amelynek minden oldalon szerepelnie kell, ne feledje) vissza kell mutatnia a kezdőlapjára, arra az esetre, ha a látogatók eltévednének a webhely különböző részein.

A kezdőlapnak egységesnek, de mindig naprakésznek kell lennie. Az elavult weboldalak rontják az ügyfelek bizalmát.

Nyitóoldal

A céloldal különbözik a kezdőlaptól. A céloldalak általában egy promóciós kampányhoz kapcsolódnak, és helyet adnak a potenciális ügyfeleknek föld amikor egy hirdetésre vagy közösségi bejegyzésre kattintanak.

A céloldalak egyszerűek, és egyetlen közvetlen cselekvésre ösztönzést hirdetnek, mint pl.Vásárolj most“, “ingyenes árajánlatért hívjon“, vagy “töltse le az útmutatót“.

Létrehozhat több céloldalt is bizonyos promóciókhoz vagy kampányokhoz, és az elavult oldalakat törölje le, hogy elkerülje, hogy a leadeket haszontalan tartalomhoz irányítsák.

Rólunk oldal

A te “Rólunk” Az oldal az egyik legfontosabb a webhelyén.

Gyakran ez az első állomás a webhelye új látogatói számára, és tartalmaznia kell egy kicsit az Ön történelméről, küldetéséről és jellegzetességeiről.

Kapcsolatfelvételi oldal

Kapcsolatfelvételi oldala elengedhetetlen, és a webhely bármely részéből elérhetőnek kell lennie az oldalsávon vagy a fejléc menün keresztül.

Legyen ez az oldal egyszerű és navigálható. Az e-mail űrlap, a cím és a telefonszám elengedhetetlen összetevői.

Olvasni:  Hogyan végezzünk Link-méregtelenítést 45 perc alatt

Weboldal Blog

A blogok nagyszerű eszközt jelentenek arra, hogy hiteles tartalommal forgalmat irányítsanak webhelyére. Blogjait elérhetővé kell tenni egy olyan blogoldalról, amely minden bejegyzést sorban felsorol, a legfrissebbet pedig felül.

Ezenkívül létrehozhat egy szakaszt a kiemelt blogbejegyzések számára, amelyeket kiemelni szeretne, vagy egy helyet, ahol bemutathatja legnépszerűbb bejegyzéseit.

Előfordulhat, hogy a blogbejegyzéseket több oldalra kell osztania a betöltési idő felgyorsítása érdekében. Ügyeljen arra, hogy a bejegyzések időrendi sorrendben legyenek, bár engedélyezheti a nézőknek, hogy téma vagy kategória szerint rendezzék a cikkeket, különösen, ha sok bejegyzése van.

404-es hibaoldal

Ha az egyik webhely URL-jét törölték vagy áthelyezték, a látogatók egy 404-es hibaoldalra kerülnek, ha a törölt URL-címet nem irányították át.

Annak ellenére, hogy ez nem igazán tesz jót a keresőoptimalizálásnak vagy a webhely felhasználói élményének, a végén 404 oldal lesz, ahogy a webhelye egyre több oldalt kap. Szinte elkerülhetetlen.

Azonban ne hagyja, hogy a felhasználók csak egy szokásos 404-es oldalra érkezzenek, amely semmit sem tesz azért, hogy a webhelyén maradjanak.

Ehelyett hozzon létre egy egyéni 404-es hibaoldalt webhelyéhez, amely más fontos oldalakra vagy „pénzes oldalakra” mutató hivatkozásokat tartalmaz.

Keresősávot vagy linket is hozzáadhat a kezdőlapjához.

Ha megnézi az Asana 404-es oldalát, láthatja, hogy kihasználták a lehetőséget, hogy a holt oldalakra érkező látogatókat a kezdőlapjukra, a blogjukra és a hasznos útmutatókra irányítsák.

Fontos webhely-koncepciók

Rengeteg zsargont szórnak körbe, amikor a weboldal tervezéséről van szó. Íme néhány a legfontosabb tudnivalók közül.

Hajtás felett

Az újságok össze vannak hajtva, és a legfontosabb sztori általában a címlapra kerül felfelé, így az összehajtott újság esetén is gyorsan beolvasható.

A weboldalszakaszokat illetően a „hajtás felett” olyan tartalmat jelent, amelyet a látogatók anélkül tekinthetnek meg, hogy lefelé görgetnének az oldalon.

A kutatások azt mutatják, hogy az emberek a szkennelési idejük akár 80%-át is a hajtás feletti webtartalommal töltik, és többnyire eldöntik, nem akarnak-e lefelé görgetni az olvasás folytatásához.

Ennek figyelemfelkeltő tartalomnak kell lennie, például erős címsornak, érdekes jellemző képnek vagy egysoros összefoglalónak, amely leírja, miről szól az oldal, és miért értékes.

Cselekvésre ösztönzés (CTA)

A webhelyeknek egynél több CTA-ja lehet, és ezek a webhely több különböző részében is elhelyezkedhetnek: az oldalsáv és a fejléc a leggyakoribb.

A cselekvésre ösztönző felhívások arra ösztönzik a nézőket, hogy tegyenek valamit annak érdekében, hogy tovább lépjenek kapcsolatba a márkával, és megjelenjenek a weboldalán előugró ablakként vagy űrlapként. A gyakori kifejezések a következők:

 • Iratkozz fel
 • Tudj meg többet
 • Probald ki ingyen
 • Rendelje meg most
 • Lásd: Hogyan
 • cselekedj most
 • Foglalja le következő kalandját
 • Hívjon minket
 • Időpont egyeztetés
 • Találkozz
 • Kényeztesse magát
 • 10% kedvezmény

A CTA-knak sürgősnek kell lenniük, de nem tolakodónak, és meg kell felelniük a márka hangvételének. Ezek általában megkövetelik a nézőtől egy e-mail cím megadását.

Az összes legfontosabb weboldalon – a kezdőlapon, a kapcsolatfelvételi oldalon, a rólunk szóló oldalon és a blogoldalon – cselekvésre ösztönzést kell tartalmaznia, még akkor is, ha ez olyan egyszerű, mint egy e-mailes feliratkozási űrlap.

Űrlapok

A webes űrlap egy olyan oldal, ahol a felhasználók önként adnak meg személyes adatokat. A felmérések, az e-mailes feliratkozások, a szállítási frissítések és a hűségprogramok feldolgozása webes űrlapokon keresztül történik.

Az űrlapok legyenek rövidek és világosak, és mindig tartalmazzon nyilatkozatot az információk felhasználásáról. A HubSpot szerint a webes űrlapok felhasználói élményének javítása akár 75%-kal is növelte a vállalkozások lead-konverziós arányát.

Mobilra reagáló weboldalak

Világszerte az összes internetes böngészés fele mobileszközön történik. Ráadásul egyre több felhasználó vásárol mobileszközön. Ez azt jelenti, hogy webhelyét optimalizálni kell az okostelefonon és táblagépen keresztül történő egyszerű megtekintéshez és interakcióhoz.

Olvasni:  7 alapvető LinkedIn marketingstatisztika: mikor tegyen közzé, mit tegyen közzé és hogyan javítson

Ez nem történik meg automatikusan. Egyes webhely-készítők arra irányulnak mobilbarát weboldalak – A folyamatos kapcsolattartás erre példa.

A jó mobilweblapok egyszerűek, egyértelmű CTA-val rendelkeznek, és kiváló minőségű képeket tartalmaznak.

Weboldal-készítők és tartalomkezelő rendszerek

Az olyan webépítő szolgáltatások, mint a WordPress és a Shopify, drasztikusan egyszerűbbé tették a webhelyek fejlesztését fejlett műszaki ismeretek nélkül.

A legtöbb ember itt kezdi meg a weboldal tervezését és elkészítését. Minden oldal lényegében egy kódsorozat, és a webhelykészítő lehetővé teszi a webhely megtervezését anélkül, hogy közvetlenül hozzáférne ehhez a kódhoz.

A felhasználók egy sor előre megtervezett sablon közül választhatnak, amelyek különböző fokú testreszabást kínálnak.

A webhelykészítők lehetővé teszik a webhelykezelők számára, hogy új tartalmat töltsenek fel, módosítsák a webhely elrendezését, integrálják az űrlapokat és a közösségi hírcsatornákat, és speciális eszközöket, úgynevezett bővítményeket adjanak hozzá.

A legtöbb webkészítőt tartalomkezelő rendszernek is nevezik, ami csak azt jelenti, hogy tartalmait a felületén írhatja, szerkesztheti és közzéteheti.

Áttekintettük a legnépszerűbb webhelykészítőket:

WordPress

Az egyik legnépszerűbb elérhető webhelykészítő a WordPress.

A végtelen testreszabási lehetőségekkel és ésszerű éves költséggel a WordPress számos mobiloptimalizálási lehetőséget is kínál. Bár előfordulhat, hogy itt-ott módosítania kell néhány HTML-t, az többnyire felhasználóbarát.

Shopify

Vitathatatlanul a leginkább testreszabható e-kereskedelmi webhely-készítő, a Shopify több mint másfél millió felhasználóval rendelkezik világszerte. Integrált fizetési rendszerrel rendelkezik, így webáruházak számára is remek választás.

Wix

A Wix jó választás, ha gyorsan szeretne kezdeni, és nincs olyan finnyás a testreszabási lehetőségekkel kapcsolatban. Bár nem rendelkezik annyi blogszervezési lehetőséggel, mint a WordPress, jó választás lehet azoknak a kisvállalkozásoknak, akik kirakatra, valamint néhány tartalomlehetőségre vágynak.

Squarespace

A Squarespace összes sablonja automatikusan mobilbarát, és az egyszerű, világos dizájnt olyan közéleti személyiségek kedvelik, mint Amanda Gorman. Ezenkívül olcsóbb, mint néhány versenytárs.

Weebly

Jó választás az e-kereskedelmi webhelyekhez, a Weebly intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, és korlátozott élményt kínál ingyenesen, a szerény árú szintek pedig további funkciókat kínálnak. A WordPress-felhasználók számára ismerősebb lehet egy Alkalmazások szakasz, nem pedig bővítmények.

A weboldal technikai részei

A színfalak mögötti információk, például a tárhely, a domainek és a CMS továbbra is fontosak a webhely anatómiájának teljes megértéséhez. Az alábbiakban bemutattuk a legfontosabb összetevőket.

Beépülő modulok

A beépülő modulok olyan alkalmazások, amelyek funkcionalitást adnak webhelyéhez. A webhely-készítő a felületével kompatibilis beépülő modulok menüjét kínálja. Egyesek ingyenesek, mások pedig előfizetést vagy fiókot igényelnek egy harmadik féltől származó szolgáltatáshoz.

A beépülő modulok a webhely számos részén megtalálhatók, és a következőket tartalmazhatják:

 • Közösségi megosztás gombok
 • Beágyazott videók
 • Jelentkezési űrlapok e-mailben
 • SEO eszközök
 • Részvényszámlálók
 • Popup generátorok

Tárhely

A webtárhely alapvetően az internetes ingatlanok kis része, amelyre webhelyét építi. Minden webhelynek tárhelyet kell vásárolnia, amely helyet bérel egy szerveren a tartalom tárolására és közzétételére.

A bérleti díjhoz hasonlóan a tárhelyet is évente meg kell újítani. A legtöbb webhely-készítő kompatibilis tárhelyszolgáltatások listáját is kínálja.

Domain név

Minden webhelynek egyedi helye van az interneten, amelyhez IP-címe alapján lehet hozzáférni. Ez a cím egy hosszú számsor, ezért létezik egy „emberbarát” szöveges változat, amelyet domain névnek neveznek.

A domain nevet webcímnek is nevezik. A szabványos képletet követi:

www
domain név
.org, .com, .edu stb.

Ennek a lehető legvilágosabban kell közölnie a webhely jellegét, valamint könnyen megjegyezhetőnek és helyesírásnak kell lennie.

Például a hírességek gyakran választják saját nevüket domain névként. Előfordulhat, hogy egy közönséges név már foglalt, vagy egy nehezen leírható név megnehezítheti a webhely megtalálását.

Olvasni:  Hogyan őrizheti meg SEO helyezéseit a webhely újratervezésekor

URL

Az URL az Uniform Resource Locator rövidítése, és az adott weboldal pontos helyére utal. Tartalmazza a domain nevét és az oldal konkrét adatait.

A domain nevek a webhely kezdőlapjára irányítják a felhasználókat. Az URL-ek a webhely adott oldalára irányítanak.

Például, https://www.taylorswift.com/ a hivatalos Taylor Swift weboldal kezdőlapjára irányít, míg https://store.taylorswift.com/collections/new-merchandise-beach-collection/products/just-a-summer-thing-scrunchies egy adott terméket bemutató oldalra irányít a webhely boltjában.

A legtöbb webhelykészítő bizonyos mértékben szabályozza az URL-t. Ha úgy dönt, hogy nem testreszabja, akkor a rendszer automatikusan generálja a weboldal neve alapján.

SSL

Az SSL a biztonságos sockets réteg rövidítése, és egy olyan kódtípus, amely biztonságos titkosítást biztosít a szerver és a böngésző között.

Ez védi a két hely között áthaladó adatokat. Ez megakadályozza, hogy a külső támadók elfogják a böngészőbe bevitt adatokat, miközben azok eljutnak a szerverre. Ezért javasoljuk, hogy minden személyes adatokat kérő webhely szerezzen be SSL-tanúsítványt.

Az SSL-tanúsítványok széles választékban kaphatók, különböző szintű védelemmel. A törvény általában magasabb biztonsági tanúsítványokat ír elő például a pénzügyi vagy biztosítási webhelyeknél, míg egy szabványos e-kereskedelmi webhely alacsonyabb biztonsági követelményeket támaszt.

A tanúsítvány ára az általa nyújtott biztonsági szinttől is függ, és a legtöbbet évente meg kell újítani.

SEO

A SEO a Search Engine Optimization rövidítése, és ez az elsődleges módja annak, hogy webhelyét megtalálják a keresőmotorok (leginkább a Google).

A legtöbb kereső csak a keresési eredmények első oldalára kattint, ezért kulcsfontosságú, hogy webhelye hasznosnak tűnjön a Google számára.

Ez optimalizálással, vagy a webhely különböző részein kulcsszavak beépítésével érhető el.

A kulcsszókutatás során megállapítható, hogy a célközönség mely kulcsszavakra keres. Számos eszköz létezik a kulcsszókutatásra, vagy a Google prediktív keresési funkciója jó módja a hosszú keresési kifejezések, úgynevezett long-tail kulcsszavak megtalálásának.

Az optimalizálandó weboldalszakaszok a következők:

Meta leírás: Minden weboldalnak van egy metaleírása, amely elmagyarázza, miről szól az oldal. Az Ön webkészítője lehetővé teszi, hogy közvetlenül szerkesztse a fontos kulcsszavakat.

Címcímke: Adjon meg célkulcsszavakat a címekben, hogy azonnal megmutassa a keresőmotoroknak és az olvasóknak, hogy ez az a téma, amit keresnek.

Fejléc címkék: A fejléccímkék megfelelő kombinációjának használata a témakörök hierarchiájának felépítéséhez a webhelyen történő tartalom közzétételének legjobb gyakorlata.

Törzsszöveg: Kerülje el a kulcsszavak szétszórását mindenhol, ami rontja a Google rangsorolását. Az oldalak optimalizálásának legstratégiaibb módja, ha megfontoltan belefoglalja őket az első bekezdésbe.

CDN

A CDN a Content Delivery Network rövidítése, és a meghatározása szerint a világ különböző pontjain elhelyezett szerverek hálózata.

A CDN-ek célja az Ön webhelye vagy alkalmazása betöltési sebességének növelése azáltal, hogy tartalmait/webhely fájljait a felhasználóhoz legközelebb eső szerveren tárolja.

Ennek eredményeként a CDN csökkentheti a visszafordulási arányt és növelheti a webhelyen eltöltött időt. Mindkettő kulcsfontosságú a webhely általános teljesítményének javításában.

Példák a CDN-ekre:

 • Cloudflare
 • StackPath
 • KeyCDN

Webhelytérkép

A webhelytérkép egy olyan fájl, amely felsorolja a webhely összes URL-jét, valamint hasznos metaadatokat az egyes URL-ekről.

Ahogy a neve is sugallja, ez alapvetően az Ön webhelyének „térképe”. Ez a térkép segít a keresőrobotoknak megtalálni és indexelni webhelye összes oldalát.

Ha webhelye olyan oldalakat tartalmaz, amelyeket a Google nem indexelt, akkor ezek az oldalak nem jelenhetnek meg a keresési eredmények között.

Ennek eredményeként a webhelytérképek létfontosságú szerepet játszanak webhelye indexelhetőségében.

Szerencsére a legtöbb tartalomkezelő rendszer automatikusan létrehoz egy webhelytérképet a webhelyéről, így ezt nem kell manuálisan megtennie.

Használhatja a Ahrefs ingyenes XML-webhelytérkép-generátorát is webhelye teljes webhelytérképének elkészítéséhez.

Hogyan optimalizálja ügyfelei webhelyeit? Szeretnénk hallani felőled. Tweeteljen nekünk @seoptimer.

Kattintson az alábbi képre a webhely alapvető részeiről szóló infografikánk letöltéséhez.

Új publikációk:

Ajánlott