A webhely teljesítményének elemzése a frissítési döntések meghozatalához

Az online platformok segítettek a vállalkozásoknak fenntartani magukat a járvány idején, amikor a vásárlók nem tudtak vásárolni a fizikai üzletekben.

A nagy- és kisvállalkozások pénzt fektettek be a közösségi média marketingjébe, ami segített az embereket az e-kereskedelmi üzleteikbe terelni. Mivel azonban egyre többen vásárolnak online, a vállalatoknak elemezniük kell webhelyük teljesítményét, és tervet kell készíteniük, hogy kitűnjenek a versenyen alapuló e-kereskedelmi piacon.

Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan mérheti webhelye teljesítményét, hogyan értelmezheti az adatokat, és hogyan segíthet a Hostinger.

A webhely állapotát befolyásoló tényezők

Webhelyének teljesítménye több tényezőtől függ. Például, ha webhelye lassú vagy rosszul optimalizált, az ügyfelek nagyobb valószínűséggel távoznak anélkül, hogy vásárolnának. Ezért elengedhetetlen egy robusztus, jól megtervezett és optimalizált weboldal.

Íme néhány tényező, amelyek befolyásolják webhelye teljesítményét és állapotát.

1. Keresőoptimalizálás (SEO)

Az egyik fő tényező, amelytől a webhely teljesítménye függ, a keresőoptimalizálás (SEO).

Tegyük fel például, hogy webhelye halott linkeket vagy irreleváns horgonyszöveget tartalmazó hivatkozásokat tartalmaz. Ez frusztrálhatja a felhasználókat, növelheti a visszafordulási arányt, és elveszítheti a potenciális eladásokat.

Ezenkívül folyamatosan frissítenie kell webhelye metaadatait, és releváns kulcsszavakat kell használnia, hogy növelje annak esélyét, hogy előkelő helyen szerepeljen a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

A SEO egy hosszú távú stratégia, de elkezdheti optimalizálni webhelyét a WordPress SEO teljesítményt nyújtó bővítményeivel.

Olvasni:  Öt lépéses útmutató egy WordPress webhely átvételéhez

2. Az oldal betöltési ideje és a weboldal sebessége

John Mueller, a Google vezető keresési elemzője kevesebb oldalbetöltési időt kíván elérni két-három másodperc.

Van értelme. Senki – még kevésbé egy ügyfél – nem akar sok időt tölteni egy olyan webhelyen, amelynek betöltése túl sokáig tart.

Ráadásul az oldalsebesség befolyásolhatja webhelye SEO-ját.

A jó hír az, hogy vannak gyors és egyszerű módszerek a webhely felgyorsítására. Tekintse meg útmutatóinkat az oldalbetöltési idő felgyorsításáról és a WordPress felgyorsításáról.

3. Karbantartás

Valószínűleg Ön is tudja, hogy fontos a webhely rendszeres karbantartása. Gyakran kell törölnie webhelye gyorsítótárát, naprakészen kell tartania a frissítéseket, és ki kell javítania a hibákat, hogy megőrizze webhelye teljesítményét.

És ha WordPress-t használ, valószínűleg számos bővítmény van telepítve. A legjobb módja annak, hogy megtudja, hogyan befolyásolják webhelye teljesítményét, a Hostinger Plugin Performance Monitor használatával. Segít összehasonlítani a beépülő modulokat, nyomon követi az oldal teljesítményét, és megmondja, hogy mely bővítmények lassítják webhelyét.

4. Tárhely

Az Ön által választott webtárhely közvetlenül befolyásolja webhelye teljesítményét.

A megosztott webtárhely népszerű lehetőség, de teljesítményproblémákkal jár, mivel a webhelytulajdonosoknak meg kell osztaniuk a szerver erőforrásait.

Választhat azonban olyan tárhelycsomagot is, amely képes kezelni a forgalmi kiugrásokat, és szükség esetén bővíteni az erőforrásokat. Például nagymértékben javíthatja webhelye teljesítményét, ha felügyelt WordPress tárhelytervre frissít.

A nap végén győződjön meg arról, hogy webszolgáltatója minden jelölőnégyzetet bejelöl az üzemidő és a sebesség tekintetében, hogy webhelye a lehető legjobban teljesítsen.

Tekintse meg ezt a praktikus útmutatót, ha többet szeretne megtudni a WordPress és a megosztott webtárhely közötti különbségről.

5. Helyszín

Tegyük fel, hogy webhelyének látogatói a világ minden táján megtalálhatók. Az idő, ami alatt egy felhasználó egy helyről tölt be egy oldalt, gyorsabb lehet, mint egy másik területről érkező felhasználóé.

Olvasni:  Mi a teendő, ha a WordPress túllépi a webhely maximális feltöltési méretét

Hogy hogy? Ez attól függ, hogy a szerverek hol találhatók. A szervereihez legközelebb lévő felhasználók jobb oldalsebességet tapasztalnak. Ennek eredményeként megnövekedett konverziók szemtanúja lehet.

A tartalomszolgáltató hálózat (CDN) használata biztosítja a webhely optimális teljesítményét, függetlenül attól, hogy a felhasználók hol tartózkodnak.

A hatás ellenőrzése

Most, hogy ismer néhány olyan tényezőt, amelyek befolyásolják a webhely teljesítményét, különféle eszközök állnak rendelkezésre, amelyek segítségével mérheti webhelye gyorsaságát, és megtalálhatja a fejlesztendő területeket.

1. PageSpeed ​​Insights

PageSpeed ​​Insights (PSI) a Google által kifejlesztett ingyenes eszköz, ami azt jelenti, hogy betekintést nyerhet abba, hogy a keresőmotor hogyan ítéli meg webhelyét.

A PSI méri webhelye teljesítményét, és 100-ból általános pontszámot ad, valamint javaslatokat tesz a javításra. Ezt a pontszámot a Világítótoronyamely szintén a Google nyílt forráskódú eszköze.

Érdemes megjegyezni, hogy a PSI mobil és asztali számítógépes elemzéseket is tartalmaz. Ráadásul a 100/100 pontozás nem garantálja a magasabb helyezést a Google-on.

2. Pingdom

Pingdom egy másik nagyszerű eszköz az oldal betöltési sebességének ellenőrzésére. Lehetővé teszi webhelyének tesztelését különböző helyekről – például az Egyesült Államokból, Londonból és Tokióból.

Teszt futtatásakor a teljesítmény-összefoglaló az első a Pingdom által biztosított hét rész közül. Ez az összefoglaló a következőkből áll:

  • 100-ból egy osztályzat.
  • Oldalméret.
  • Betöltési idő.
  • HTTP kérések száma.

Az ezt követő szakasz több javaslatot tartalmaz a betöltési idő csökkentésére vonatkozóan.

A Pingdom részletes elemzést nyújt webhelye teljesítményéről, ezért érdemes utánanézni.

3. GTmetrix

GTmetrix egy másik népszerű sebességmérő eszköz. Akárcsak a PageSpeed ​​Insights és a Pingdom esetében, meg kell adnia webhelye URL-címét a teljesítmény ellenőrzéséhez.

Értékelése során az eszköz a GTmetrix és a Google Core Web Vitals osztályzatokat biztosítja.

Olvasni:  6 módszer a webhely kialakításának javítására

Ezenkívül különféle lapokat találhat, például a Videó, a Struktúra és a Vízesés lapokat, amelyek mindegyike értékes javaslatokat tartalmaz a javításra vonatkozóan.

A Struktúra lapra érdemes odafigyelni, mivel információkat nyújt a webhely optimalizálásával kapcsolatban. Például a javaslatok közé tartozik a „CSS kicsinyítése” és a „gzip tömörítés engedélyezése”.

A Videó lapon a GTmetrix videót rögzít az oldal betöltődéséről, így bármilyen problémát megduplázhat.

4. Hostinger Plugin Performance Monitor és Sales Performance Monitor

Ahogy korábban említettük, a Hostinger Plugin Performance Monitor nyomon követi a WordPress webhely beépülő moduljának teljesítményét, és közli, ha ezek valamelyike ​​lelassítja webhelyét.

Ha pedig e-kereskedelmi webhelyet üzemeltet, a Hostinger Sales Performance Monitor segít előre jelezni és mérni a bevételt, kideríteni, miért csökkentek az eladások, és figyelemmel kísérheti a trendeket.

Mindkét eszköz ingyenesen megtalálható a Hostinger által felügyelt WordPress tárhelyen és a felügyelt WooCommerce tárhelyen.

Az adatok értelmesítése

A különböző teljesítménymutatók mérésével a fent említett eszközök pontos információkat szolgáltathatnak webhelye teljesítményéről. Azonban előfordulhat, hogy ismeretlen kifejezésekkel találkozhat, különösen, ha Ön kezdő.

Nézzünk meg néhány kifejezést, hogy jobban megértse az optimalizálás módját.

1. Idő az első bájtig (TTFB)

Az első bájtig eltelt idő (TTFB) arra az időre utal, amely alatt az első információ eléri a felhasználó böngészőjét egy kérés után. A lassú TTFB-idő negatívan befolyásolhatja a SEO-t, és arra késztetheti a felhasználókat, hogy elrugaszkodjanak a webhelyről.

A lassú TTFB lelassulhat a front-end kérések elülső folyamataira. Egy statikus HTML-fájl tesztelése jól tükrözi a szerverszintű TTFB-t. WordPress-webhelyek esetén tesztelje az alapértelmezett readme.html fájlt, majd hasonlítsa össze a webhely kezelőfelületének TTFB-jével.

2. Interaktív idő (TTI)

Az interaktívvá válás ideje (TTI) azt jelenti, hogy mennyi időbe telik, amíg a felhasználó elkezdi az interakciót a webhelyével, például a linkekre kattintani és görgetni. Másképpen fogalmazva, a TTI rövid, ha a felhasználók interakcióba léphetnek a hajtás feletti tartalommal, mielőtt az oldal teljesen betöltődik.

Olvasni:  Miért fontosabb a webhely teljesítménye, mint valaha?

Minél gyorsabban tud a webhely látogatója kapcsolatba lépni egy oldallal, annál jobb. Ellenkező esetben elveszítheti a potenciális eladásokat.

3. DNS keresési idő

A DNS-keresési idő az az idő, amely alatt a tartománynévrendszer (DNS) a tartománynevet IP-címmé alakítja.

Ez a következőképpen működik: amikor beír egy domain nevet (pl. nexcess.com), a készülék megköveteli az adott oldalhoz tartozó szerver IP-címét, hogy adatokat küldhessen és fogadhasson.

Ha a DNS-keresési idő nem éri el a megfelelőt, valószínűleg a DNS-szolgáltató a felelős. Javasoljuk, hogy keressen gyorsabb szolgáltatót a DNS-keresési idő felgyorsítása érdekében.

Készen áll a webhely teljesítményének javítására?

A webhely jó teljesítménye túlmutat a gyorsabb oldalsebességen, mivel mindenre hatással van a felhasználói élménytől a SEO-n át a vezetők beszerzésén át az értékesítésig. Érdemes tehát időt és energiát fektetni annak biztosítására, hogy a felhasználók az elejétől a végéig zökkenőmentes böngészési élményben részesüljenek.

Ennek ellenére webhelye teljesítményének optimalizálása nem egyszeri feladat – folyamatosan mérnie kell és figyelemmel kell kísérnie webhelyét, hogy minden zökkenőmentesen működjön.

És ha frissíteni szeretné tárhelyét, miért ne fontolja meg a Hostinger által felügyelt WordPress tárhelyet?

Felügyelt WordPress tárhelytervünkkel olyan funkciókat biztosítunk, amelyek a sebességre optimalizálhatók, beleértve az automatikus skálázást, az Object Cache Pro-t és a Cloudflare által üzemeltetett beépített CDN-t, valamint háttér-felügyeletet is biztosítunk.

Ezenkívül a Plugin Performance Monitorunk naponta figyelemmel kíséri webhelye kulcsfontosságú oldalait, így Ön tudja, ha van probléma, és kijavíthatja azt.

És ha elakad? 24 órás WordPress ügyfélszolgálatunk szívesen segít.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan segíthet a Hostinger.

Új publikációk:

Ajánlott