A WooCommerce az ideális megoldás a B2B értékesítéshez

A WooCommerce hatalmas népszerűségre tett szert a B2C e-kereskedelmi piacon, de kiváló választás azoknak a vállalkozásoknak is, amelyek elsősorban más vállalkozásoknak értékesítenek.
A fogyasztói e-kereskedelemhez képest a B2B e-kereskedelem más úton fejlődött, mert eltérő nyomásnak volt kitéve. A B2B vásárlók több interakciót várnak el az értékesítőkkel, a vásárlók egyre több terméket költenek, és egyszerre több terméket vásárolnak meg, a B2B vásárlóknak pedig – különösen a nagyobb vállalatoknál – olyan követelmények vannak, amelyeket a fogyasztóknak nem. Következésképpen a B2B e-kereskedelem lassan indult el, és gyakran „vállalati” e-kereskedelmi megoldásokra épült, amelyeknek borsos ára volt.

Az elmúlt években azonban a B2B eladók sok tanulságot átvettek a kollégáiktól a B2C téren. A millenniumi vásárlók, amikor kinevezik az üzletükön belüli vásárlási szerepkört, ugyanolyan kényelmet és ügyfélközpontú megközelítést várnak el a B2B-től, mint a B2C-től. A B2B e-kereskedelem térnyerése minden eddiginél könnyebbé teszi a beszállítók összehasonlítását és értékelését. A rugalmas piac kettős nyomása és a nagyobb elvárások arra kényszerítették a B2B eladókat, hogy fokozzák játékukat.

Michael Del Gigante szerepében felteszi„Mivel a B2B e-kereskedelmi vállalatoknak már nagy a helyzetük, el kell kezdeniük vállalkozásuk fejlesztését webhelyeik átszervezésével, hogy üzleti ügyfeleik fogyasztóként szolgálhassanak.”

B2B a WooCommerce szolgáltatással?

A B2B e-kereskedelmi felhasználók az egyik módja annak, hogy alkalmazkodjanak a B2C formájú elvárásokhoz, a fogyasztóközpontú e-kereskedelmi vállalkozások igényeinek kiszolgálására kifejlesztett eszközök révén. A becslések eltérőek, de az e-kereskedelmi webhelyek körülbelül egynegyede a weben használja a WooCommerce-t, és bár elsősorban a B2C kiskereskedők igényeit szolgálja ki, a WooCommerce könnyen hatékony B2B értékesítési platformmá alakítható.

Olvasni:  StoreBuilder vs. WooCommerce

De mi kell ahhoz, hogy a WooCommerce ideális B2B e-kereskedelmi alkalmazássá váljon? Nem sok. A dobozból kivett WooCommerce biztonságos, megbízható és harcokban tesztelt. Több ezer termék és termékváltozat támogatására képes. Kategória- és címkehierarchiája összetett egyedi katalógusokat tesz lehetővé. Ingyenes, de annyira népszerű, hogy a támogatás széles körben elérhető. Ha a szállítói támogatási aggályok habozást okoznak a WooCommerce bevezetésével kapcsolatban, akkor nem kell aggódnia. Sok vállalkozás létezik, hogy ezt a támogatást nyújtsa.

B2B funkciók bevezetése a WooCommerce-be

A WooCommerce-ből hiányzik néhány olyan funkció, amely a B2B és a nagykereskedelmi értékesítéshez szükséges, de ingyenes vagy fizetős bővítményként elérhetők. WordPress beépülő modulként a WooCommerce egyaránt profitál a WordPress hatalmas beépülő modul ökoszisztémájából és saját bővítményeiből.

Dinamikus árképzés hozzáadja a tömeges engedmények konfigurálásának lehetőségét. Egyedi konfigurációkat tartalmaz a finoman besorolt ​​ártervek készítéséhez, amelyek a vásárolt mennyiségnek megfelelően vagy a vásárlók meghatározott csoportjaira alkalmazhatók.

A B2B eladóknak gyakran a vevők csoportjaira kell korlátozniuk a termékkategóriákat. Számos WooCommerce-bővítmény létezik a termékek hozzáférésének korlátozására különböző kritériumok szerint. Val vel WooCommerce védett kategóriák, az eladók jelszóval védhetik a termékcsoportokat kategóriánként és zárolhatják a termékkategóriákat szerepkör vagy felhasználó szerint. A bővítmény segítségével privát területek hozhatók létre az egyes ügyfelek számára, valamint külön B2C és B2B vagy nagykereskedelmi területek. A kapcsolódó WooCommerce magánáruház zárolhat egy üzletet, hogy csak tagoknak szóló WooCommerce webhelyet hozzon létre.

A WooCommerce kis számú bővítmény hozzáadásával egy robusztus és megbízható B2B értékesítési platform, amely képes növekedni az Ön vállalkozása növekedésével és alkalmazkodni a változó igényekhez.

Új publikációk:

Ajánlott