A WooCommerce nem küld e-maileket? Így kell F…

Problémája van azzal, hogy a WooCommerce nem küld e-maileket? Ha igen, akkor megértjük, milyen frusztráló probléma lehet ez. Az időben érkező e-mailek fontos eszközei az e-kereskedelmi üzletek arzenáljában. Ha e-kereskedelmi üzletet üzemeltet, gondoskodnia kell arról, hogy az ügyfelek időben megkapják az e-maileket.

Az e-mail kudarc hátterében a leggyakoribb oka az, hogy a webtárhely nem biztosít e-mail-tárhelyet. De más tényezők is állhatnak a probléma hátterében, és ebben a bejegyzésben a leggyakoribb okokat tekintjük át. Nézzük meg, mit és mikor tehetsz A WooCommerce nem küld e-maileket, és hogyan javíthatja ki.

Miért nem küld e-mailt a WooCommerce?

A wp_mail() A funkció a WordPress alapfunkciója, amelyet a legtöbb plugin használ e-mailek küldésére. Számos tényező okozhatja a hibás működést. A probléma további részletezése előtt feltétlenül fontolja meg a következő lehetőségeket.

Ellenőrizze a függőben lévő rendeléseket

Ha új rendelést kap az állapottal “Függő fizetés”, a WooCommerce nem küld e-mailt, mert a rendelést még nem erősítették meg. Ez akkor történhet meg, amikor a az ügyfél elhagyja a fizetési oldalon, ami azt jelenti, hogy az ügyfél rákattintott a rendelés leadása gomb de nem folytatta a vásárlást.

Alternatív megoldásként olyan rendelései is lehetnek, amelyek állapota a függőben levő még akkor is, ha az összeg bármely fizetési átjárón keresztül érkezett, például a PayPal, a Stripe vagy a Square. Ilyen esetekben a rendelések frissítése nem történt meg. Ez azt jelenti, hogy a probléma a fizetési átjáróban lehet, és nem az e-mailekben. Szóval ezt mindenképpen nézd meg.

Hibák fordulhatnak elő a beépülő modulokban az állapotváltozás előtt, ezért az ütközés kizárásához kapcsolja ki a WooCommerce-től eltérő bővítményeket és témákat. Ezenkívül engedélyezheti a hibakeresési módot, hogy információkat kapjon a hibáról.

Ellenőrizze az e-mail beállításokat

A WooCommerce különböző típusú tranzakciós e-maileket tartalmaz, amelyeket az áruházzal való interakciónak megfelelően küldenek el az ügyfeleknek. Győződjön meg arról, hogy engedélyezte az e-mail értesítéseket a WooCommerce Email beállításainál. Ha letiltja az e-mail értesítést, nem kap e-maileket a saját és ügyfelei postaládájába. A probléma felmerülésekor ellenőriznie kell a WooCommerce e-mail beállításait.

Olvasni:  OpenVPN áttekintés – minden, amit tudnia kell

Hogyan kell ellenőrizni? Menj WooCommerce > Beállítások > E-mailekmajd kattintson a gombra Kezelése gombot, hogy elérje a kívánt e-mail beállításait. Jelölje be a „Engedélyezze ezt az e-mail-értesítést” opciót az értesítés engedélyezéséhez. Ha ez az adott e-mail értesítési beállítás nincs engedélyezve, a rendszer nem küld értesítést az adott állapotról.

Hogyan javítható ki a WooCommerce, hogy nem küld e-maileket

Most itt az ideje, hogy vessünk egy pillantást a lehetséges okokra, amelyek miatt a WooCommerce nem küld e-maileket, és hogyan javíthatjuk ki ezeket a problémákat.

 • 1. módszer – Ellenőrizze az e-mail kézbesítését
 • 2. módszer – Tesztelje spam jellegét
 • 3. módszer – Állítsa az Smtp-t e-mailek küldésére
 • 4. módszer – Nézze meg webhelye IP hírnevét

Mindegyik módszert részletesen elmagyarázom, úgyhogy maradjon kapcsolatban.

1. módszer – Ellenőrizze az e-mail kézbesítését

A levél kézbesítésének ellenőrzése előtt vizsgálja meg a problémát a szolgáltató oldaláról. Jó esély van rád tárhelyszolgáltató lehet, hogy nincs beállítása az e-mailek küldésére és fogadására.

Most, a tárhelyszolgáltató opció után, az első lépés az e-mail kézbesíthetőségének megerősítése. Ha ügyfelei nem kapnak e-maileket, akkor a probléma a kézbesítéssel lehet. A WooCommerce e-mail kézbesíthetőségének tesztelésének legegyszerűbb módja a használatával E-mail ellenőrzés és naplózás csatlakoztat. Ez az eszköz lehetővé teszi a WordPress-ről küldött összes e-mail egyszerű naplózását és megtekintését.

A WooCommerce e-mailek működésének tesztelése: Nyissa meg a következőt: WordPress Irányítópult > Beépülő modul > Hozzáadás Új és keressen E-mail ellenőrzés és naplózás a jobb oldali keresősávban. Telepítés és aktiválja a bővítmény.

Engedélyezze a Napló megtekintése opció – a beépülő modul azonnal megkezdi az összes kimenő e-mail naplózását. Menj E-mail beállítások ellenőrzése és naplózásaés jelölje be a „Napló engedélyezése” opciót, majd mentse el. Megtekintheti, keresheti, törölheti az e-mail naplókat.

Most menj ide Állapot, írja be a teszt e-mail címét, majd kattintson a küldés gombra. Egy teszt e-mailt fog kapni a postaládájába, és a beépülő modul naplót készít erről a kimenő e-mailről. Először is ellenőriznie kell a sajátját e-mail postafiók, aztán a Napló oldal megtekintése az e-mail kézbesíthetőségének megerősítésére.

Ahogy az alábbi képeken is látható, kaptam egy e-mailt a beérkező levelembe, és a bővítmény naplót is készít erről az e-mailről.

Olvasni:  Twitter értékesebb csevegésként; Nem egy esszé platform

Ha teszt e-mailt kap, az azt jelenti, hogy a tárhelyszolgáltatója beállította a levelezőszervereit. Ha a beépülő modul e-mail-hibát jelenít meg, és az üzlete nem kézbesíti az e-maileket, ideje a következő lépésre lépni, és beállítani az SMTP-szolgáltatót.

2. módszer – Állítsa az SMTP-t e-mailek küldésére

A Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) egy nemzetközi szabványos kommunikációs protokoll, amelyet e-mailek küldésére és fogadására használnak az interneten keresztül. Ha a webtárhely-szolgáltatók nem rendelkeznek e-mail-tárhely szolgáltatással a szerveren, akkor az SMTP-t használhatja az e-mail kommunikációhoz. Ez a módszer meglehetősen könnyen telepíthető és használható.

Azt javaslom, hogy használjon SMTP-t a WooCommerce áruházban, ha olyan problémába ütközik, hogy a WooCommerce nem küld e-maileket. Megfelelő hitelesítési módszerek használatával javítja az e-mailek kézbesíthetőségét.

Használni fogom a Egyszerű WP SMTP beépülő modul a WordPress webhelyemhez. Nézzük meg a telepítési és konfigurációs beállításokat.

SMTP telepítés és konfigurálás

Nyissa meg a WordPress webhely irányítópultját, lépjen a beépülő modul részre, kattintson az Új hozzáadása gombra, és keresse meg a Egyszerű WP SMTP csatlakoztat. Telepítse és aktiválja a bővítményt.

Miután telepítette és aktiválta, nyissa meg a bővítmény beállítási oldalát. Ehhez kattintson az Easy WP SMTP lehetőségre a WordPress irányítópult oldalsávjának Beállítások lapján. Ezen az oldalon konfigurálhatja az SMTP összes beállítását.

Konfigurálja a saját SMTP az alábbi adatok megadásával:

Emailből Adja meg azt az e-mail címet, amellyel e-maileket küld a címzetteknek.
Névből Használja azt a nevet, amelyet a címzettek a „feladó” vagy a „feladó” részeként fognak látni, amikor megkapják az e-mailt
Válasz az e-mail címre Ezt az e-mail címet az e-mail „Válasz” mezője fogja használni, ez egy nem kötelező mező. Hagyja üresen, ha a „Feladó” e-mailt válaszértékként szeretné használni.

Most felállítok egy SMTP gazdagép. Számos SMTP szolgáltató létezik, mint pl Sendinblue,mailgun, SendGrid, Amazon SES, Postabélyegző, és sokan mások. A Google ingyenes SMTP szolgáltatását fogom használni.

SMTP gazdagép smtp.gmail.com
A titkosítás típusa SS/TLS
SMTP port A port, amely a kimenő levelek továbbítására szolgál a levelezőszerverhez – 465 (SSL) / 587 (TLS)
SMTP hitelesítés Ezt az opciót mindig „Igen” jelölje be.
Felhasználónév Felhasználónév az SMTP levelezőszerverhez (az Ön gmail fiókjához)
Jelszó Jelszó az SMTP levelezőszerverhez (a gmail fiók jelszava)
Olvasni:  Ki kell szervezni vagy grafikus tervezőt kell bérelni?

Ha végzett az SMTP gazdagép konfigurációjával, kattintson a gombra “Változtatások mentése” gombot a beállítások mentéséhez.

Az SMTP-bővítmény konfigurációjának ellenőrzéséhez az E-mail tesztelése lapon küldhet e-mailt a WordPressből bármely másik e-mail fiókba.

Így konfigurálhatja az SMTP-t a WordPress webhelyén, hogy megoldja a WooCommerce nem küld e-maileket problémáját. A hasznosabb módszerek felé haladok, amelyek azoknak az üzleteknek is segítséget nyújtanak, amelyeknek a WooCommerce e-mailjeit nem küldik el.

3. módszer – Tesztelje spam jellegét

Lehetséges, hogy továbbra is problémái vannak a WooCommerce e-mailek küldésével, még akkor is, ha a fenti módszerek mindegyikét végrehajtotta. Ennek az az oka, hogy a levelezőtartomány-kiszolgálóját spamküldőként jelölték meg. Ha túl sok e-mailt küldött, a Gmail spamküldőként jelöli meg, és így minden e-mailje az e-mail spam mappájába kerül, ahelyett, hogy a felhasználó postaládájába kerülne.

Számos oka lehet annak, hogy Önt spamküldőként jelölik meg – lehet, hogy nem a megfelelő közönséget célozza meg, vagy az IP-címét spam küldésére használják. Ha alacsony a megnyitási aránya, nagyobb a kockázata annak, hogy e-mailjeit spamként jelölik meg. A lényeg az, hogy ellenőriznünk kell, hogy az e-mailünk nem spam jellegű.

Számos eszköz áll rendelkezésre az e-mail spam tesztelésére. Javaslom a Mail Tester, mivel ingyenes és könnyen használható. Először is muszáj másolja ki a Mail Tester webhelyen említett e-mail címet és küldj egy e-mailt erre a címre.

Az e-mail küldéséhez ugyanazt a beépülő modult (Check & Log Email) használom, amelyet fentebb említettem „E-mail kézbesítésének ellenőrzése” szakasza a cikkben. Menj a E-mail ellenőrzés és naplózás > Állapotahol van a “teszt e-mail küldése” választási lehetőség. Illessze be ide a másolt e-mailt, és nyomja meg a gombot Teszt e-mail küldése gomb.

Most kattintson a pontszám ellenőrzése gombra a Mail Tester webhelyen. Elkezdi ellenőrizni az e-mailjeit. Az ellenőrzés befejezése után a Mail Tester megmutatja a pontszámot, és tájékoztatja a feketelistáról és a hibás hivatkozásokról. Ezenkívül néhány mutatót javasol a pontszám javításához és az e-mailek megmentéséhez a spamektől.

4. módszer – Vizsgálja meg webhelye IP-hírnevét

Az interneten található összes eszköznek van IP-címe, legyen az számítógép vagy szerver. Minden elküldött e-mail fejlécében van egy IP-cím, és az olvasó számára láthatatlan. Amikor elküldi az e-maileket, a postafiók-szerverek, például a Google és a Yahoo képesek figyelni az adatokat és a küldési viselkedést. Ez az IP-cím hírnevet épít – ami lehet alacsony vagy magas. Ezt a hírnevet IP-hírnévnek nevezik.

Olvasni:  Mi az az LMS? Hogyan válasszuk ki a megfelelő LMS-t...

Az IP-cím hírneve alacsony a spammerek számára, és negatív hírnevet szerez, ha kiderül, hogy nagy mennyiségű spam e-mailt küldenek. Ezért ügyeljen arra, hogy alkalmazza a legjobb e-mailezési gyakorlatokat, hogy jó hírnevet szerezzen. Ez egy IP-hírnévvel kapcsolatos probléma lehet, amelyet tévesen értette meg, hogy a WooCommerce nem küld e-maileket.

Számos eszköz áll rendelkezésre a küldő hírnevének ellenőrzésére, mint pl SenderScore, BarracudaCentral, TrustedSource, Google Postmaster Tools, és sokan mások. használom SenderScoreegy ingyenes és könnyen használható eszköz az IP hírnevének ellenőrzésére.

Adja meg alapvető adatait (IP-cím, név, munkahelyi e-mail stb.) a SenderScore-nak, majd kattintson a „Szerezze meg pontszámát” gomb. Megszerzi IP-hírnevét, majd elkezdhet dolgozni az e-mail listáin, hogy eltávolítson minden olyan tényezőt, amely rontja IP-hírnevét.

Milyen típusú e-maileket küld a WooCommerce?

Van egy sor tranzakciós e-mail, amelyet közvetlenül az irányítópultjáról küldhet el. Ezek a tranzakciós e-mailek lefedik a vevő útját, és tájékoztatást nyújtanak az ügyfeleknek a vásárlásukkal kapcsolatban. Ezeket a tranzakciós e-maileket gyakran a vásárlók küldik, amikor vásárolnak, ha tudni szeretnének a megrendelés kiszállításáról vagy feldolgozásáról, vagy ha visszatérítést kérnek.

Automatizálhatja ezeket a WooCommerce e-maileket, kivéve az ügyfélszámla/rendelés adatait. Ez az automatizálás az ügyfél tevékenységétől függ, így amikor az ügyfél új rendelést hoz létre az üzletben, e-mailt kap. Amikor a megrendelés állapota megváltozik, a vásárló e-mailt kap.

A WooCommerce 10 tranzakciós e-mailt tartalmaz, amelyeket a WooCommerce e-mail beállításaiban szerkeszthet:

 • Új rendelési e-mail
 • Törölt rendelés
 • Sikertelen rendelés
 • Rendelés tartásban
 • Megrendelés feldolgozása
 • Teljesített megrendelés
 • Visszatérített rendelés
 • Ügyfél megjegyzése
 • Jelszó visszaállítása
 • Új fiók

A WooCommerce rendelkezik egy alapértelmezett sablonnal az e-mailekhez. Testreszabhatja a WooCommerce rendelési e-mailjeit. Ha érdekli, nézze meg a DreamHost cikkét a WooCommerce rendelés e-mail testreszabásáról.

Csomagolás!

Remélhetőleg ez a cikk segít megérteni, hogy miért vannak problémái azzal, hogy a WooCommerce nem küld e-maileket, és hogyan oldhatja meg ezt a problémát néhány egyszerű lépéssel. Először azonosítsa a mögöttes problémát, majd javítsa ki a megfelelő módszerrel.

Ezenkívül mindig használja a legjobb e-mail-küldési gyakorlatokat, hogy megmentse e-mail címeit a spamektől, és használjon vonzó e-mail sablonokat, amelyek megfelelnek márkájának.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott