A Word 2024 állapota: A WordP három pillére…

Míg manapság ritkák a személyes események, a State of the Word 2021-et New Yorkban tartották a WordPress kezdők és méltóságok egy kis csoportja számára. Még meglepőbb volt, hogy ezt az új Automattic irodában tartották. Az Automattic már néhány éve nem rendelkezik irodahelyiséggel, de megvásárolta a Tumblr-terület fennmaradó bérletét a város NOHO területén.

Az Ige teljes állapota elérhető a következő napon WordPress.tv, és nagyon ajánlom a teljes bemutató megtekintését. Matt Mullenweg, az Automattic vezérigazgatója és a WordPress társalapítója körülbelül egy órán keresztül beszélt a WordPress jelenlegi léptékéről, a 2022-es vízióról és a nagyobb jövőről. Bár úgy gondolom, hogy ez a három szempont meglehetősen gyalogos hatókörű, valójában mindegyik a WordPress három nagyobb pilléréhez kötődik.

A technológia halad előre

Az Ige Államának első pillére a technológia. A mai technológia tegnap nem volt itt, és a holnap más lesz. Itt a hangsúly a Gutenbergen és a blokkszerkesztésen van. Noha a blokkszerkesztés nem valami teljesen új a tartalomkezelési univerzum nagy rendszerében, 2018 óta jelentősen megváltoztatta a WordPress élményét. A blokkszerkesztő a WordPress alapértelmezett élménye, és az új felhasználók számára különösen előnyös. A blokkok számos olyan élményt képesek kezelni, amelyek távolodhatnak a szerkesztési élménytől, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy a lehető legjobb módon dolgozzanak.

A szerkesztési élmény bővül a blokktémákkal, mintákkal és egyebekkel. Ahogy Matt egyszerűen kijelenti: „Gutenberg nagyobb, mint a WordPress.” Csodálatos és lenyűgöző az a cél, hogy Gutenberget a WordPressen túlra mozdítsák. A mobil és más tartalomplatformok már elkezdték használni a platformot, és a konzisztens élmény lehetővé teszi az emberek számára, hogy minden eddiginél több felületen termelékenyebbek legyenek. Izgalmas időszak ez Gutenberg számára. Az ökoszisztéma számára is sok munka lesz az elfogadás folytatása. De ez rendben van – a technológia halad előre.

Olvasni:  Három kötelező Google Analytics jelentés a tartalom teljesítményének nyomon követéséhez

Az üzlet előrehalad

A második pillérem a WordPress gazdasága. Az elmúlt két évben rengeteg pénz kavart fel az ökoszisztémában, elsősorban magántőke- és hosting cégek által finanszírozott. Míg az elmúlt két évben minden technológiai szektorban jelentős beruházások történtek, a WordPress közösségbe fektetett érték óriási volt.

A közösség pedig időnként megdöbbenéssel válaszolt. Úgy tűnik, a szorongás abból az aggodalomból fakad, hogy a független beépülő modulok és témák fejlesztői soha nem lesznek képesek folyamatban lévő vállalkozások létrehozására és támogatására. A közelmúltban a legismertebb függetlenek közül sokat felvásároltak. Hogyan tud a „kis bolt” kibírni a töredéknyi költségvetéssel? Matt arra utalt, hogy ez csak egy gazdasági ciklus, és a nap végén az egész ökoszisztémát segíti. Szóval ez rendben van – az üzlet halad előre.

A nyílt forráskód előre halad

Ha van egy utolsó pillér, az Matt szenvedélye a nyílt forráskód iránt. A WordPress és az Automattic hihetetlenül nagy és zavaros térbe fekteti az időt és az erőforrásokat. Openverse a nyílt licencű médiák keresőmotorja. A tényleges kereső, amely jelenleg csak képeket támogat, a címen érhető el WordPress.org/openverse/.

Ez a tartalom demokratizálódásának legigazibb értelme. Az emberek hozzáférhetnek kreativitásuk bővítéséhez a szerzői jogok által védett képek beküldésével vagy saját WordPress-élményeikben való felhasználásával. A képek csak a kezdetet jelentik, hanggal és videóval a láthatáron. Noha ez közvetlenül a WordPress javát szolgálja a 2022-es mélyreható integráció révén, ami még lenyűgözőbb és nyitottabb, hogy az Openverse mindenki számára elérhető lesz.

Így építheti és terjesztheti ki a nyílt forráskódot olyan emberek számára, akik nem ismerik vagy még csak nem is értik a hangzavart.

Olvasni:  E-kereskedelmi termékoldal SEO: 10 követendő tipp és...

Ez az a nagyszerű pillanat és mozgalom, amely túlmutat a technológusokon, hogy több emberiséget oktasson és hasznot húzzon belőle.

A 2021-es State of the Word tudtára adta, hol tart ma a WordPress, és hová viszi holnap a nyílt forráskód.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Szereted, amit olvasol?

Köszönjük a visszajelzést!

Új publikációk:

Ajánlott