A WordPress alapjai: A WordPress megjegyzésspam elleni küzdelem

Képzelje el, hogy szívét-lelkét kiöntötte abba, hogy elkészítse az ideális blogbejegyzést WordPress-webhelye számára.

Megnyomtad a közzétételt. Ön pedig alig várja, hogy mit mond a közössége.

Néhány órával később úgy dönt, hogy megnézi a megjegyzés részt, hátha mondott valaki valamit.

Ám éleslátású visszajelzések vagy megfontolt kérdések helyett véletlenszerű hivatkozásokat tartalmazó megjegyzésekkel és furcsa termékek promócióival van tele. Ez nem csak bosszantó, de hatással lehet webhelye hitelességére is.

Gyakori forgatókönyvnek hangzik? Nos, a jó hír az, hogy rengeteg megoldás létezik ennek a szörnyű problémának a megoldására.

Maradjon itt, és megtudja, hogyan küzdhet le a WordPress megjegyzésspam ellen.

A következőkre térünk ki:

WordPress megjegyzés spam 101

A WordPress megjegyzésspam kéretlen és gyakran irreleváns tartalom, amelyet a blogok, fórumok vagy kapcsolatfelvételi űrlapok megjegyzés rovatában tesznek közzé. Hasonlóan ahhoz a titokzatos szórólaphoz a postaládájában, amely egy olyan terméket vagy szolgáltatást reklámoz, amelyet nem kért, ezek a megjegyzések eltömik webhelyét olyan üzenetekkel, amelyek szolgáltatásokat hirdetnek, megkérdőjelezhető hivatkozásokat hirdetnek vagy rosszindulatú tartalmat terjesztenek.

Kik az igazi bűnösök a digitális szemétözön mögött? Botok.

Az automatizált szoftveralkalmazások, más néven kommentspamrobotok, átkutatják az internetet, webhelyeket keresve, hogy eldobhassák a megjegyzéseket, abban a reményben, hogy elérhetik céljukat. Ez a gyakorlat rengeteg spam megjegyzést eredményez a YouTube, a Reddit és a WordPress webhelyeken.

WordPress megjegyzés spam: Kapcsolódó kockázatok

Lehet, hogy azt gondolja: “A webhelyemen itt-ott kapnak spam jellegű megjegyzéseket. Nagy dolog, ugye?”

A megjegyzéslevélszemét azonban negatívan befolyásolhatja a WordPress webhelyét és annak keresőoptimalizálási (SEO) stratégiáját, mivel rontja a látogatók bizalmát, csalásokat népszerűsít, és irreleváns kulcsszavakat ad hozzá a weboldalhoz.

Különösen szeretne megszabadulni a WordPress megjegyzéslevélszeméttől, hogy elkerülje a következőket.

Rosszhírű

A spammerek nem kapnak elismerést a felső szintű tartalmak miatt. Ha a megjegyzés rovata tele van irreleváns vagy nem megfelelő spammel, az rontja webhelye hírnevét. Ha rendetlen a konyhája, mások elveszíthetik az Ön által készített ételekbe vetett bizalmukat.

Szegény SEO

A keresőmotorok, mint a Google, értékelik és jutalmazzák a minőségi tartalmat. A spammel teli megjegyzésrész lefelé húzhatja a SERP-rangsort, mivel a megjegyzés rovatokban található irreleváns kulcsszavak vegyes SEO jeleket küldhetnek a Google-nak.

Olvasni:  A Magento Front-End teljesítményoptimalizálása az ünnepi szezonban

Felhasználói tapasztalat

A webhely által nyújtott felhasználói élmény központi szerepet játszik abban, hogy a látogatók milyen érzést kapnak a webhely böngészése során. Ha azonban meggondolatlan vitákat folytat a blogbejegyzéséhez érkezett spamkommentek miatt, akkor a webhely látogatói nehezen oszthatják meg tapasztalataikat másokkal.

A levélszemét elleni védelemmel elgondolkodtató beszélgetéseket válthat ki, javíthatja a felhasználói élményt, és jobb kapcsolatokat építhet ki.

Honnan származnak a WordPress spam megjegyzései?

A WordPress-webhelyén lévő spam megjegyzések általában automatizált robotoktól és fizetett spamküldőktől származnak. Alkalmanként spam megjegyzéseket is kaphat a WordPress kihasznált funkciói révén, például visszakövetések és pingbackek.

Az automatizált robotoknak általában egyetlen célja van – a WordPress-webhelyek esetében pedig előfordul, hogy visszamutató linkek. Bár a WordPress a WordPress 5.3 óta minden megjegyzéshez hozzáad egy „no-follow” címkét, a levélszemétküldők továbbra is próbálkoznak az ilyen robotok mögött.

Másrészt a fizetett spammerek olyan személyek, akik egy adott terméket vagy szolgáltatást hirdetnek. Általában előfordulhat, hogy ilyen spammerek kriptovaluta projekteket vagy gyors gazdagodási programokat hirdetnek.

Végül, a visszakövetések és a pingbackek a WordPress olyan funkciói, amelyeket a spamküldők arra használnak, hogy rávegyék Önt arra, hogy spam linkeket tegyen közzé webhelyén. A spammerek hamis visszakövetési vagy pingback-üzenetet kezdeményeznek, abban a reményben, hogy Ön viszonozni fogja, vagy a webhely látogatói rákattintanak a hivatkozásukra.

És nem szeretne felelősséget vállalni azért, hogy a látogatók spam linkekre kattintanak, ezért fontos, hogy megakadályozzák őket – erről a következő részben olvashat bővebben.

Hogyan lehet megállítani a WordPress megjegyzéslevélszemetet

1. Engedélyezze a megjegyzés moderálását

2. Tiltsa le a visszakövetést és a pingbacket

3. Korlátozza vagy tiltsa be a linkeket a megjegyzésekben

4. Felhasználói regisztráció szükséges

5. A megjegyzések letiltása

1. Engedélyezze a megjegyzés moderálását

Tekintsd a megjegyzések moderálását a spam elleni első védelemnek. A megjegyzésszűrők olyanok, mint egy ellenőrző pont, amely jóváhagyásra tartja a megjegyzéseket, mielőtt megjelennek.

A megjegyzések tiltólistáinak engedélyezéséhez lépjen a Megbeszélések területe Beállítások a WordPress irányítópultján. Ha ott van, engedélyezheti a beállításokat, például arra kényszerítheti a hozzászólókat, hogy írjanak be egy nevet és e-mailt, vagy jelentkezzenek be a fiókjukba.

Ezenkívül engedélyezheti a megjegyzésmoderálást, ahol manuálisan ellenőrizheti az összes közzétett megjegyzést. Csak találd meg a Mielőtt egy megjegyzés megjelenik szakaszt, és kattintson a beállítani kívánt paraméterekre.

Míg a megjegyzések moderálása minden irányítást megad Önnek, rendszeresen figyelje megjegyzéseit. Egyes spam-megjegyzések továbbra is eljuthatnak webhelyére, ha a megjegyzések engedékeny moderálását választotta, így Önnek kell eltávolítania az ilyen spamet.

2. Tiltsa le a visszakövetést és a pingbacket

A visszakövetések és a pingbackek figyelmeztetnek, ha egy másik blog hivatkozik az Ön tartalmára. Hasznosnak hangzik, igaz? Hát nem mindig. Sajnos a spamküldők kihasználják ezt a funkciót, és spam küldésére használják.

Olvasni:  Hogyan indítsunk könyves blogot és keressünk pénzt 2024-ben

A visszakövetés és a pingback letiltásához térjen vissza a WordPresshez Beszélgetés beállításai. Egy címkével ellátott részt talál Alapértelmezett bejegyzésbeállításokahol törölheti a jelölést a pingback és trackback engedélyezése jelölőnégyzetből – törölheti a jelölést a pingback és trackback más blogoknak való küldéséhez.

Ennek a beállításnak a letiltása azonban azt jelenti, hogy leállítja a jogszerű értesítéseket más blogokról. Ez egy kis kompromisszum, de sok esetben az általa megakadályozott spam megéri.

3. Korlátozza vagy tiltsa be a linkeket a megjegyzésekben

Ismered a mondást: “Egy kicsi sokra megy”?

A WordPress megjegyzésspam esetén a linkek korlátozása vagy kitiltása gyakran meghozza a trükköt. Mivel sok spamküldő megpróbál hivatkozásokat használni megjegyzéseiben, a linkek kitiltása vagy korlátozása jelentősen csökkenti a spam iránti ösztönzést.

Korlátozhatja vagy letilthatja a hivatkozásokat, ha a címre navigál Beállítások > Vita > Megjegyzés Moderálás. Beállíthatja úgy, hogy csak bizonyos számú hivatkozásnál kevesebb megjegyzést engedélyezzen.

A fenti példában megjegyzésenként két linkre állítottuk be a korlátozást. De ha akarod, ezt nullára is leírhatod. Minden a kapott spam mennyiségétől függ.

4. Felhasználói regisztráció szükséges

A spam megjegyzések megakadályozása a WordPress webhelyén azzal jár, hogy megnehezíti a spamrobotok és a spamküldők számára a feladat végrehajtását. Megbeszéltük a megjegyzések linkekkel történő letiltását és a megjegyzések moderálásának engedélyezését – de a felhasználói regisztráció megkövetelése kiváló súrlódási réteget jelent, amely elriasztja a spamküldőket attól, hogy megjegyzéseket írjanak.

A felszínen a felhasználók regisztrációja gondot jelent a jogos hozzászólások szerzői számára. Ez azonban számukra is előnyös, mivel a regisztráló WordPress-felhasználók valószínűleg hozzájárulnak egy jó minőségű beszélgetéshez.

A felhasználói regisztráció beállításai a Vita szakasza Beállítások. Alatta lesz Egyéb megjegyzés beállítások.

5. A megjegyzések letiltása

Néha a legjobb védekezés a jó támadás. Teljesen letilthatja a bejegyzéseihez fűzött megjegyzéseket, hogy megakadályozza a spam jellegű megjegyzések megjelenését. Bár merész lépés, sok időt és fejfájást takaríthat meg a spammerek elleni küzdelemtől.

Mégis, ez egy kétélű fegyver. Kizárja a megjegyzéseket a közösségéből. Ha szeretné, meghívhatja őket, hogy küldjenek e-mailt megjegyzésekkel. De nem lesz közösségi vita a WordPress webhelyén.

A megjegyzések engedélyezésére vagy letiltására szolgáló jelölőnégyzet a tetején található Vita szakasza Beállításokalatt Alapértelmezett bejegyzésbeállítások. Példánkban úgy döntöttünk, hogy továbbra is engedélyezzük a megjegyzéseket, de szigorú korlátozásokat állítottunk a hozzászólókra.

Bevált módszerek a spam megjegyzések leállítására

Ha úgy tűnik, hogy a hagyományos WordPress-beállításokkal nem tudja legyőzni a spamküldőket, itt az ideje, hogy kipróbálja a következő legjobb lehetőségeket: bővítményeket, eszközöket vagy fejlett taktikákat.

Olvasni:  A WordPress alapjai: Hogyan teszi gyorsabbá webhelyét a tartalomelosztó hálózat?

Használjon beépülő modulokat a WordPress megjegyzésspam megállításához

A levélszemétszűrő beépülő modulok biztosítják a legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb és legmegbízhatóbb módot a megjegyzéslevélszemét megállítására. Általában más taktikát alkalmaznak, mint a WordPress beállításai a spam megelőzésére.

A WordPress alkotói által kifejlesztett Akismet a spamek kezelésének iparági szabványa. A WordPress felhasználók a 2000-es évek közepe óta használják ezt a bővítményt, így több éves tapasztalattal rendelkezik a webhelyek spam elleni védelmében.

Az Akismet tanul és alkalmazkodik a spam megjegyzésekkel való találkozáshoz, folyamatosan frissíti magát és fejleszti képességeit. Ezenkívül az Akismet bővítmény heti spamjelentést biztosít, amely részletezi, hogy hány kéretlen megjegyzést fogtak el az adott időszakban.

Ha ragaszkodik a felhasználói adatvédelemhez, és nem hajlandó kompromisszumot kötni a spam elleni harcban, az Antispam Bee az Ön számára készült. Ez a beépülő modul nem igényel felhasználói regisztrációt és nem tárol személyes adatokat, így biztosítva a felhasználói adatok biztonságát.

Az Antispam Bee egy kiváló spamblokkoló eszköz, amely számos testreszabott funkcióval rendelkezik a webhely biztonságának megőrzéséhez. Például letilthatja az adott országokból érkező megjegyzéseket, korlátozhat bizonyos megjegyzéstípusokat, és részletes statisztikákat kaphat. Ezenkívül rögzítheti a spamküldők IP-címét, és megakadályozhatja, hogy újból hozzászóljanak.

Ha nem szeretné rávenni hűséges olvasóit a CAPTCHA-ra, de továbbra is szeretne egy spammentes kommentszekciót, a WPBruiser az Ön számára készült. Ez a beépülő modul egy összetett algoritmust használ a botok és spamküldők azonosítására és elkapására, mielőtt megjegyzéseket fűznének hozzá.

A WPBruiser számos funkciót tartalmaz, beleértve a WordPress űrlapok védelmét, az IP-cím nyomon követését és a brute force védelmet. Ezenkívül naplózza a botműveleteket, és speciális jelentésekkel tud értesítéseket küldeni, ami azt jelenti, hogy Ön azonnal értesülhet a lehetséges fenyegetésekről.

Használjon rendelkezésre álló eszközöket a WordPress megjegyzésspam megállításához

Amellett, hogy egy WordPress beépülő modult használ a WordPress spamek leállítására, más eszközökre is támaszkodhat.

Egy teljesen automatizált nyilvános Turing-teszt, amely megkülönbözteti a számítógépeket és az embereket (CAPTCHA), segíthet a bot- és az emberi forgalom elkülönítésében. A CAPTCHA egy felugró kvíz, amely arra kéri a felhasználókat, hogy azonosítsanak egy adott objektumot a kilenc képből álló készletből.

A CAPTCHA pop vetélkedők viszonylag egyszerűek az emberek számára és nehézkesek a robotok számára, így nagyszerű módszer a bot spamek megelőzésére a WordPress blogon. Általában beállíthatja a CAPTCHA-t a megjegyzésűrlapokon.

A Google reCAPTCHA verziója a legegyszerűbb módja az indulásnak. Speciális kockázatelemző motort használ, hogy megakadályozza az automatizált szoftverek visszaélésszerű tevékenységét az Ön webhelyén. Arról nem is beszélve, hogy ez egy WordPress bővítmény, ami gyors integrációt tesz lehetővé.

Ennek ellenére szinte mindannyian találkoztunk olyan CAPTCHA-val, amely egyszerre jelentett kihívást és frusztráló hatást, ezért az engedélyezése után feltétlenül figyelje meg a CAPTCHA felhasználói élményre gyakorolt ​​hatását.

Olvasni:  A DreamHost szponzorálja a WordCamp US 2024-at

Egy másik egyedülálló megközelítés a WordPress megjegyzéslevélszemét megállítására a harmadik féltől származó kommentelő rendszerek választása.

Hallott már arról, hogy a Windows számítógépeket „könnyebben” lehet feltörni? Ennek az az oka, hogy a Windows operációs rendszer elterjedtebb, és többen használják – ami azt jelenti, hogy a hackerek több időt fordítanak a Windows sebezhetőségeinek azonosítására.

Ugyanez vonatkozik a WordPress webhelyekre is. Mivel Az összes webhely 43 százaléka WordPress-en készülta spamküldők és a csalók több időt töltenek a WordPress ökoszisztémán belüli sebezhetőségek megcélzásával.

Annak elkerülése érdekében, hogy a megjegyzéslevélszemet-küldők célpontjává váljon, hatékonyabb megjegyzésszűrőkkel rendelkező, harmadik féltől származó kommentelő rendszerekhez fordulhat.

Például a megjegyzések csak fiókra való korlátozása általában csökkenti a felhasználói interakciót. A Jetpack Comments azonban lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megjegyzéseket fűzzenek hozzá a közösségi média fiókjukkal egyensúlyozásként.

Hasonlóképpen kipróbálhatja a wpDiscuz és a Disqus alternatív kommentelőrendszereket is.

Konfiguráljon tűzfalat

Ha mélyebben szeretne belemerülni a webhelyek biztonságába, a tűzfal beállítása lehet a leghatékonyabb módja a spam megjegyzések kezelésének.

A tűzfal egy akadály a WordPress-webhely és az interneten feltérképező adatok között. Megakadályozza, hogy rossz látogatók, például robotok és spamküldők felkeressék webhelyét.

Különösen a webalkalmazások tűzfalai (WAF) segítenek azonosítani és megelőzni a spameket azáltal, hogy biztonsági szabályok alapján automatikusan blokkolják a potenciális fenyegetéseket. Például egy spam megjegyzés közzététele esetén a felhasználót kitiltják, ha így állítja be a WAF-ot.

Ha webhelyét a Hostinger segítségével tárolja, webhelyét megvédheti a Cloudflare által üzemeltetett Performance Shield segítségével, amely DDoS-, WAF- és botvédelmet biztosít. A Performance Shield havi 5 dollártól kezdődik.

A Wordfence egy WAF, amely a szerveralkalmazások szintjén fut. Blokkolja a rosszindulatú forgalmat, kiszűri a tiltott IP-címeket, és valós időben leállítja a robotokat. Intuitív és könnyen beállítható WordPress-bővítményként megőrzi webhelyét a spamektől.

Ideális esetben a WAF-ot szeretné a szélén, nem pedig a szerveralkalmazás szintjén futó WAF-ot.

Utolsó gondolatok: A WordPress kommentspam megállítása

Eleinte bosszantó és frusztráló lehetett a WordPress megjegyzésspamekben való navigálás. Most azonban több módszerrel is fel van szerelve a spam elleni küzdelemre és a végleges megelőzésére.

A kéretlen levelek megelőzése azonban még mindig csak egy darabja a rejtvénynek – ez a felhasználói élmény. A webhely teljesítményén, biztonságán és elérhetőségén is dolgoznia kell.

Ha a Hostinger mellett dönt, akkor a legtöbb egyéb felhasználói élményt bejelöli. Például a Hostinger által felügyelt WordPress hosting teljesítményre optimalizált tárhelyszervereket, PCI-kompatibilis biztonságot és 100 százalékos üzemidő.

Tekintse meg menedzselt WordPress tárhely-terveinket, hogy elkezdhesse még ma.

Új publikációk:

Ajánlott