A WordPress beépülő modulok telepítése: Gyors útmutató

Tartalomjegyzék

 • Mi az a WordPress beépülő modul?
 • Hogyan adjunk bővítményeket a WordPresshez
 • A WordPress beépülő modulok használata
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A legtöbb ember tudja, hogy a WordPress webhelyek vagy blogok készítésének eszköze. Ez teljesen helyes, mivel több webhelyen működik a WordPress, mint amennyit tudunk. A WordPress lényegében egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS). Ez egyszerűen azt jelenti, hogy minden előzetes programozási ismerete nélkül mindenki hozzáfér ehhez a platformhoz, hogy webhelye tartalmát kezelje. Így azok számára is lehetővé teszi a weboldal készítését, akik szakmájuk szerint nem fejlesztők.

A következő dolog, amit tudni kell, a WordPress bővítmények. A WordPress valódi hasznossága és ereje ezekből a bővítményekből származik. Egy ponton ez döntő fontosságúvá válik WordPress bővítmények telepítése. Lehetővé teszik új funkciók és funkciók hozzáadását webhelyéhez, például diavetítéseket, fizetési módokat, kapcsolatfelvételi űrlapokat, bevásárlókosarakat vagy a webhely sebességének javítását. Számos funkció hozzáadható anélkül, hogy kódot kellene írni. A WordPress beépülő modulok ezért létfontosságú eszközként működnek webhelye számára.

Ebben a blogban a vita főként a WordPress bővítmények telepítése és használata körül forog. Ezek nélkül az Ön weboldala nem lenne egyedi, vonzó és nem lenne sok hasznos.

Mi az a WordPress beépülő modul?

Lehet, hogy mostanra hozzávetőleges képet alkotott a WordPress bővítményeiről. Kicsit mélyebbre ásva értsük meg, mik is valójában a WordPress beépülő modulok. Ezek olyan eszközök vagy szoftverek, amelyekkel új funkciókat adnak a WordPress webhelyekhez és blogokhoz. Számos célra kényelmesen használhatók. Alig van határa annak, amit ezek a beépülő modulok tehetnek. Valamelyik funkcióra gondolsz, és valószínűleg létezik hozzá egy bővítmény.

Jelenleg több mint 55 000 WordPress-bővítmény tölthető le a WordPress könyvtárából, kivéve a külső fejlesztők által fejlesztetteket. Csak ki kell választania a megfelelő beépülő modult webhelyéhez. Vannak ingyenes és prémium WordPress bővítmények. Vessünk egy rövid pillantást mindegyikre.

Olvasni:  A végső ellenőrző lista a bőrápoló termékek piacra dobásához

Ingyenes bővítmények

A WordPress könyvtár számos ingyenes bővítményt tartalmaz, amelyeket a WordPress közösség tagjai hoztak létre. Ezek az ingyenes beépülő modulok számos funkciót kínálnak, például WordPress-webhelyek testreszabását, űrlapok létrehozását és így tovább. Ingyenes WordPress beépülő modulokat számos fejlesztő és tervező kínálhat webhelyfejlesztési szolgáltatása részeként.

Prémium bővítmények

A prémium beépülő modulok fizetős beépülő modulok, amelyek bármely külső fejlesztőtől megvásárolhatók. A beépülő modul ára az általa nyújtott szolgáltatásoktól függően változhat.

Hogyan adjunk bővítményeket a WordPresshez

Most, hogy olvasott a bővítményekről és típusaikról, először is tudnia kell, hogyan szerezheti be őket. A bővítmények telepítése és hozzáadása ijesztő feladatnak tűnhet, de egyszerű. Néhány percen belül hozzáadhat és elkezdhet használni új bővítményeket.

A WordPress beépülő modulok telepítésének három módja van: közvetlen keresés a WordPress beépülő modulok könyvtárából, kézi telepítés és telepítés fájlátviteli protokoll használatával. Az első módszer a legegyszerűbb, mivel ez magában foglalja a kívánt bővítmény megkeresését és telepítését. A másik két módszert főleg olyan prémium bővítmények telepítésére használják, amelyek nem szerepelnek a WordPress könyvtárában.

Ha Ön kezdő, akkor a megfelelő helyre érkezett, mivel ez a rész a fenti három módszert tárgyalja a WordPress bővítmények telepítéséhez.

1. Telepítsen egy bővítményt közvetlenül a WordPress irányítópultjáról

Ez az egyszerű módszer magában foglalja egy bővítmény telepítését a WordPress irányítópulton keresztül a beépülő modulok tárházából. A WordPress telepítésekor könnyen elérhető.

Forrás

A követendő lépések az alábbiak:

 • Az irányítópulton válassza a Bővítmények > Új hozzáadása lehetőséget.
 • Keressen beépülő modult a beépülő modul nevének, a szerző nevének vagy a kívánt funkciónak a jobb felső sarokban található keresősávjában történő megadásával.

Forrás: HubSpot

 • Miután megkereste a kívánt bővítményt, sok találatot fog kapni. Ha megtalálta a kívánt bővítményt, kattintson a „Telepítés most” gombra.
 • Ha a telepítés befejeződött, kattintson az „Aktiválás” gombra, amely után a beépülő modul készen áll a használatra.
Olvasni:  Útmutató kezdőknek a Kék-óceán stratégia feltöréséhez

Ennek a módszernek az egyetlen hátránya, hogy a keresett bővítménynek elérhetőnek kell lennie a beépülő modulok könyvtárában, amely csak ingyenes beépülő modulokat tartalmaz.

2. Telepítsen manuálisan egy bővítményt

Mivel a fizetős bővítmények nem szerepelnek a WordPress könyvtárában, külön módszerrel telepítheti őket. Ezeket a bővítményeket egy külső fejlesztőtől kell megvásárolnia, majd ZIP-fájlként kell letöltenie. A ZIP-fájl ezután feltölthető és telepíthető a „Plugin feltöltése” opcióval. A követendő lépések a következők:

 • A WordPress irányítópultján válassza a Bővítmények> Új hozzáadása lehetőséget.
 • Kattintson az oldal tetején található „Plugin feltöltése” elemre.

Forrás: HubSpot

 • Kattintson a „Fájl kiválasztása” gombra, és válassza ki a ZIP-fájlt a rendszeréből. Ezt követően kattintson a „Telepítés most” gombra.

Forrás: HubSpot

 • Amikor a telepítés kész, kattintson a „Plugin aktiválása” gombra, és a beépülő modul készen áll a használatra.

3. Telepítsen egy bővítményt FTP használatával

Ez a módszer kissé technikai jellegű, mivel ismernie kell a fájlátviteli protokollt (FTP). Ezzel a módszerrel először le kell töltenie a beépülő modult ZIP-fájlként, majd ki kell csomagolnia a ZIP-fájlt a rendszeréből, amely létrehoz egy új, azonos nevű mappát. Ezután fel kell töltenie a mappát a webhelyére egy FTP-kliens segítségével. A lépésről lépésre történő módszer a következő:

 • Töltse le a beépülő modult ZIP-fájlként a WordPress könyvtárából vagy egy harmadik féltől származó fejlesztőtől.
 • Bontsa ki a fájlt, majd egy azonos nevű mappa jelenik meg.
 • Ezután FTP-kliensen keresztül csatlakoznia kell webhelye szerveréhez a fájlok átviteléhez. Nyissa meg az FTP-t a rendszerén, és csatlakozzon webhelyéhez a tárhelyszolgáltatótól kapott bejelentkezési adatok segítségével.

Forrás: HubSpot

 • A csatlakozás után nyissa meg a bővítmények mappáját a webhelyen, és töltse fel a kibontott mappát a szerverre.
 • Most már telepítheti és aktiválhatja a bővítményt a WordPress irányítópultjáról.

Forrás: HubSpot

Győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készít, amikor a bővítményeket a WordPress bővítménykönyvtárán kívülről telepíti. Ennek az az oka, hogy egyes bővítmények nem kompatibilisek a WordPress-szel, ami végül károsíthatja webhelyét.

A WordPress beépülő modulok használata

Ha jól ismeri az alapokat, a WordPress beépülő modulok használata meglehetősen egyszerű folyamat lehet. Általában az egyszerű funkciókat kínáló bővítmények azonnal működni kezdenek, amint aktiválja őket. Vannak azonban olyan összetett funkciókkal rendelkező beépülő modulok, amelyek kezdetben némi beállítást igényelhetnek. Például, ha telepít egy visszajelzési űrlap beépülő modult, az azonnal elkezdi megjeleníteni az űrlapsablonokat. Míg egy összetettebb beépülő modul, például a webhely sebességének javítása bizonyos konfigurációt igényel, hogy működjön.

Olvasni:  50 Vizuális tartalommarketing statisztika: A teljes útmutató

Egyes beépülő modulok aktiválás után telepítővarázslókat biztosítanak, amelyek végigvezetik a konfiguráción. A beépülő modulok összes funkcióját megtekintheti az irányítópult Bővítmények > Telepített bővítmények menüpontjával. Ezután kattintson a „Beállítások” elemre a felfedezni kívánt bővítmények bármelyike ​​alatt.

Kulcs elvitelek

 • A WordPress egy CMS, amely lehetővé teszi webhelyek létrehozását és kezelését. Használata meglehetősen egyszerű, és tetszés szerint testreszabhatja webhelyét anélkül, hogy tudná, hogyan kell kódolni.
 • A WordPress beépülő modul egy olyan szoftver, amely új funkciókat és funkciókat ad egy webhelyhez vagy bloghoz. Például létrehozhat egy e-kereskedelmi webhelyet, hozzáadhat közösségi média gombokat, foglalási rendszereket hozhat létre, személyre szabhatja webhelye megjelenését, és még sok mást tehet ezekkel a bővítményekkel.
 • A WordPress beépülő modulok lehetnek ingyenesek vagy fizetősek. A WordPress könyvtárában több mint 50 000 ingyenes plugin érhető el. A prémium vagy fizetős bővítményeket külső fejlesztők biztosítják, akik nem részei a WordPress közösségnek.
 • Nak nek használjon WordPress bővítményeket, hozzá kell adnia őket a webhelyéhez. Ezt három módszerrel lehetett elérni.
 • A plugin hozzáadásának első és legegyszerűbb módja az, ha megkeresi a WordPress beépülő modulok könyvtárában, majd telepíti és aktiválja. A WordPress könyvtára azonban csak ingyenes beépülő modulokat tartalmaz.
 • A második módszer a fizetős bővítmények telepítését szolgálja. Ezt úgy érheti el, hogy megvásárolja a bővítményt a fejlesztőtől. Ezután letöltheti ZIP-fájlként, és a „Bővítmény feltöltése” opcióval feltöltheti a WordPress irányítópultjára, majd telepítheti.
 • A harmadik módszer bonyolult lehet a kezdők számára. Ez magában foglalja a beépülő ZIP-fájlok átvitelét a WordPress könyvtárba egy fájlátviteli protokollon keresztül. Ezzel a módszerrel olyan bővítményeket telepíthet, amelyek nem állnak rendelkezésre a WordPress irányítópultján.
 • Miután telepített és aktivált egy bővítményt, az többnyire automatikusan elindul. Előfordulhat azonban, hogy egyes, összetett funkciókat kínáló beépülő modulokat konfigurálni kell, mielőtt használni lehessen őket a webhelyen.
Olvasni:  Alapvető WordPress SEO

Következtetés

Ebben a cikkben részletesen tárgyaljuk a WordPress bővítmények telepítésének három módszerét. A beépülő modulok drámaian javíthatják WordPress-webhelye hasznosságát és vonzerejét. Néhány kattintással korlátlan számú funkció adható hozzá. Mivel nagyszámú bővítmény áll rendelkezésre egy adott célra, javasoljuk, hogy válassza ki a legjobb beépülő modulokat webhelyéhez, valamint a legjobb WordPress tárhelyszolgáltatót.

GYIK

1. Mi az a WordPress?

A WordPress egy tartalomkezelő rendszer (CMS), amelyet webhelyek és blogok létrehozására és tárolására használnak. Lehetővé teszi még azok számára is, akik nem ismerik a kódolást, hogy saját weboldalakat készítsenek.

2. Mi az a WordPress bővítmény?

A WordPress beépülő modul egy olyan eszköz vagy szoftver, amely új funkciókkal vagy funkciókkal egészíti ki webhelyét vagy blogját. A beépülő modulok számos célra használhatók, például a webhely megjelenésének testreszabására, a SEO, a biztonság javítására, az űrlapok hozzáadására, a fizetési módokra stb.

3. Milyen különböző módokon telepíthet egy WordPress beépülő modult?

A WordPress bővítmény háromféleképpen telepíthető: közvetlenül a WordPress irányítópultjáról; manuálisan a „Bővítmény feltöltése” opció használatával a beépülő modul megvásárlásával és ZIP formátumba való konvertálásával; és a beépülő modul manuális telepítése fájlátviteli protokoll (FTP) használatával.

4. Hányféle plugin létezik?

A WordPress bővítmények ingyenes és prémium bővítmények közé sorolhatók. Az ingyenes beépülő modulok ingyenesen elérhetők, és közvetlenül a WordPress bővítménykönyvtárából telepíthetők. Több mint 55 000 ingyenes bővítmény érhető el a WordPress-en. Másrészt a prémium beépülő modulok fizetősek, és harmadik féltől származó fejlesztőtől kell megvásárolni őket.

5. Hogyan használhatók a telepített bővítmények?

A telepítés és aktiválás után a bővítmények általában azonnal működni kezdenek. Bizonyos összetett funkciókat biztosító bővítmények esetében azonban felmerülhet az igény, hogy először ezeket be kell állítani.

Új publikációk:

Ajánlott