A WordPress Multis mit tehet és mit nem…

A WordPress többoldalas hálózatának működtetése kihívást jelent a megfelelő webtárhely nélkül. Ezért hálózata optimalizálásához ki kell választania az ideális tárhelyszolgáltatót.

Ebben a cikkben végigvezetem Önt a WordPress több webhelyes tárhelyszolgáltatásának teendőin és tiltásain, amely segít a döntéshozatali folyamatban, amikor több webhelyes gazdagépet választ.

Mi az a WordPress Multisite?

A WordPress multisite lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több WordPress-webhelyet futtatjanak egyetlen telepítésen keresztül. Leegyszerűsítve, a WordPress fő webhely az összes alwebhely vezérlőközpontjává válik. Ez azt jelenti, hogy alkalmazhatja a módosításokat, telepítheti a bővítményeket és a témákat, és futtathatja a frissítéseket az összes alwebhelyen, ha alkalmazza azokat a fő webhelyen.

Mennyire fontos a tárhely a WordPress Multisite számára?

A webtárhely hatással van a WordPress többhelyes hálózatának teljesítményére, elérhetőségére, üzemidejére stb. A több webhelyet az különbözteti meg a szokásos WordPress-telepítésektől, hogy számos webhely kapcsolódik hozzá, és ezek mindegyike nagyobb mértékben fogyaszt erőforrásokat, például RAM-ot, sávszélességet és tárhelyet, mint a hagyományos WordPress-webhelyek.

A megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztása tehát nagyobb beszédtéma, mint gondolnád. Éppen ezért gondosan összeállítottam a több webhelyes tárhelyszolgáltatás előnyeit és tiltásait, hogy Ön olyan webtárhelyet válasszon, amely biztosítja a többhelyes hálózat zökkenőmentes működését. Hasonlítsa össze a felhőutakat a préselhetővel, és megtudja, miért a DreamHost a legjobb préselhető alternatíva.

A többoldalas hosting teendői és tiltásai

A megfelelő webtárhely kiválasztása többhelyes hálózatához bonyolult, de ha minden szükséges információ birtokában van előzetesen, a döntéshozatali folyamat könnyebbé válhat. Vessünk egy pillantást néhány olyan tényezőre, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt elindulna a több helyen végzett utazásra.

Olvasni:  Metaadatok használata a WordPress keresési és közösségi teljesítményének javítására

A többoldalas hosting teendői

Válaszd a felügyelt felhőtárhely-platformot

A felügyelt felhőtárhely-szolgáltatókat úgy alakították ki, hogy megfeleljenek a WordPress többhelyes követelményeinek. A legjobb szolgáltatók, mint például a DreamHost, lehetővé teszik az egykattintásos többoldalas indítást, amely nem csak a saját maga által végzett fáradságtól kíméli meg, hanem értékes időt is megtakarít, amelyet fontosabb dolgokra fordíthat.

A felügyelt felhőtárhely-platformok, például a DreamHost másik előnye, hogy számos olyan funkciót tartalmaznak, amelyek sokkal könnyebbé teszik a többhelyes hálózat futtatását. Az egyik ilyen funkció a függőleges skálázás, amely lehetővé teszi az erőforrások fel- és lekicsinyítését, ha és amikor hozzáad egy WordPress-webhelyet a hálózatához, vagy azt látja, hogy webhelyei több erőforrást használnak fel, mint korábban. A skálázáson kívül megbízható és gyors WP-tárhelyet is biztosít, éjjel-nappali támogatással a felhasználók számára.

A támogatás egy másik kulcsfontosságú elem, amely a felügyelt felhőtárhely-szolgáltatókat, például a DreamHostt ideálissá teszi a WordPress többhelyes hálózatához. Míg a többhelyes hálózat üzemeltetése kihívást jelentő feladat, a megbízható támogatás minden felmerülő problémát megold.

Webtárhely-megtakarítási kalkulátor

Évente akár 7 000 USD-t is megtakaríthat, ha megtalálja az igényeinek megfelelő ideális hostot, és egyetlen kattintással részletes összehasonlítást kaphat a legjobb szolgáltatókról.

Keressen biztonsági funkciókat a tárhelyszolgáltatójában

A biztonság elengedhetetlen a WordPress többhelyes hálózatához, mert rendszergazdaként Ön felelős azért, hogy a hálózatában lévő összes alwebhely biztonságos legyen.

Az olyan tárhelyszolgáltatók, mint a DreamHost, biztonsági funkciókat kínálnak a többhelyes hálózatok védelmére, beleértve a Bot Protectiont is, amely gondoskodik arról, hogy WordPress-alkalmazásai védve legyenek a botforgalom, az SSL-tanúsítványok, a hibák észleléséhez és eltávolításához szükséges szerverkarbantartás, valamint a tűzfalak ellen.

Győződjön meg arról, hogy a gazdagép egyéni SFTP-hozzáférést biztosít

Olvasni:  A webhelytervezés és -fejlesztés előnyei a vállalkozások számára

Rendszeradminisztrátorként meg kell győződnie arról, hogy a gazdagép lehetővé teszi, hogy webhelye rendszergazdáinak csak bizonyos webhelykönyvtárakhoz adjon hozzáférést. Két dolgot tesz lehetővé; először is csak azoknak adhat hozzáférést, akiknek csak az általuk kezelt webhelyek fájlrendszeréhez kell hozzáférniük. Másodszor, kiválaszthatja az SFTP fájl elérési útját, és hozzáférést biztosíthat a felhasználóknak.

Válasszon olyan gazdagépet, amely az alábbi funkciókat kínálja:

  • Automatikus biztonsági mentések
  • Színpadi helyszín
  • Push and pull funkciók

A WordPress többoldalas webhelyének biztonságos biztonsági mentése elengedhetetlen, mert nem kell sok minden ahhoz, hogy a dolgok rosszul menjenek, és elveszítsék az összes adatot. Egy olyan webtárhelynek, mint a DreamHost, amely automatikusan biztonsági másolatot készíthet az alkalmazásról és a szerverről, szerepelnie kell a listán.

A beépített állomásozási környezet ideális szolgáltatás a több webhelyet használó felhasználók számára. A felügyelt felhőtárhely-platformok, mint például a DreamHost, lehetővé teszik átmeneti webhelyek létrehozását push és pull képességgel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosításokat alkalmazzanak az élő webhelyeken.

Ne használd a többoldalas hostingot

Ne válassz megosztott tárhelyszolgáltatót

A megosztott tárhely nagyszerű lehet azoknak a felhasználóknak, akik nem gondolják komolyan webhelyeiket, de rossz választás egy olyan rendszergazdának, aki számos alwebhelyet kezel. Először is, egy megosztott szervert több felhasználó használ egyszerre, ami alkalmatlanná teszi a sebességet és teljesítményt kereső felhasználók számára.

Másodszor, a megosztott szervereken tárolt webhelyek magas biztonsági kockázatot jelentenek. Nem is skálázható, így ha több erőforrást szeretne, akkor teljesen új megosztott szervert kell vásárolnia.

Ne válasszon forgalmi korlátozásokkal rendelkező gazdagépet

Számos jó házigazda forgalmi korlátozásokkal rendelkezik, amelyek nem teszik lehetővé, hogy bizonyos számú webhelylátogatónál több legyen anélkül, hogy külön díjat kellene fizetnie érte. Ez a webtárhely egyik korlátja, amelyet érdemes megváltoztatni. Válassza azokat, amelyek lehetővé teszik, hogy annyi látogatója legyen a webhelynek, amennyit csak akar, például a DreamHost.

Olvasni:  WordPress témák helyi vállalkozások számára

Összegzés

A többhelyes tárhely kiválasztása nehéz feladat, de könnyebbé teheti, ha rendelkezik a döntéshez szükséges információkkal. Ebben a cikkben megemlítettem, milyen tényezőkre kell ügyelnie, amikor webtárhelyet választ a WordPress többhelyes hálózatához. Ha hasznosnak találtad őket, tudasd velem a megjegyzés rovatban.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott