A WordPress webhely gyors visszaállítása: Átfogó útmutató

Tapasztalt már valaha WordPress rémálmot? És talán azt kívánta, bárcsak lenne egy nagy piros gomb, amely törölheti webhelyét? Nem vagy egyedül.

Nincs vita amellett, hogy a WordPress a király a tartalomkezelésben, de néha a dolgok kicsúsznak a kezükből, és egy reset gomb megteszi. Végül is a webhelye használhat egy második esélyt.

Íme a jó hír: van mód arra, hogy elmentse webhelyét, és így is megszabaduljon a nem kívánt tartalomtól. A WordPress visszaállítása azt jelenti, hogy anélkül alakíthatja át márkáját, hogy magát a webhelyet elveszíti.

A WordPress alaphelyzetbe állítása kiindulópontot ad a webhelykészítés bonyolult, fárasztó és költséges munkájához. Ahelyett, hogy teljesen kikaparná a webhelyet, egyszerűen visszaállíthatja a gyári beállítások visszaállítására, újszerű állapotba.

És tudod mit? Bármilyen gyakran visszaállíthatja a WordPress-t – de ne tegye ezt szokássá.

Lépésről lépésre megtanulja, hogyan állíthatja vissza a WordPress-t plugin-nel vagy anélkül, és mikor kell ezt megtennie. És bónuszpontok, ha megtanulod, mikor kell visszaállítani a WordPress-webhelyedet is.

A következőket tanulhatja meg:

Miért kell alaphelyzetbe állítania WordPress webhelyét?

Annak megértése, hogy mikor és miért kell újraindítania vagy alaphelyzetbe állítania WordPress webhelyét, ugyanolyan fontos, mint annak ismerete. Tehát mi a fenéért kellene törölnie az összes kemény munkát a webhelyéről?

Mielőtt erre válaszolna, meg kell értenie a WordPress mögött meghúzódó keretrendszert.

Hogyan működik egy WordPress webhely?

A WordPress egy tartalomkezelő rendszer (CMS), amely 100%-ban nyílt forráskódot futtat, amely lehetővé teszi a webhelyek gyors és egyszerű elkészítését. Fájlok, beépülő modulok és témák sorozatát egyesíti egy adatbázisba egy hosting céggel. Ez egy csatorna a webhelyen betáplált tartalmak és az élőben megjelenített tartalmak között.

Mikor kell visszaállítani a WordPress webhelyét

Ennek néhány oka van, a webes esztétikától a biztonságig. Az alábbiakban felvázolunk néhány fő okot.

 • Hackelés: A kiberbiztonság ma minden eddiginél nagyobb gondot jelent a digitális kereskedelemben. Ez az egyre növekvő fenyegetés a fő üzleti és személyes részleteket célozza meg hackeléssel és adathalászattal. A WordPress webhely alaphelyzetbe állításával blokkolhatja és létrehozhatja a hackelési útvonal teljes blokkolását.
 • A webhely összeomlása és alacsony sebesség: Egy oldal, amelynek betöltése örökké tart, katasztrófa. Nemcsak rossz kapcsolatot teremt a keresőkkel, de a Google-nek sem tetszik. A WordPress-webhely visszaállítása biztosítja, hogy a rendszer megtisztuljon a lemezt megtöltő felesleges adatoktól.
 • Márkaváltás és weboldal újrahasznosítás: A márkanév megváltoztatásához és a meglévő webhelyek újrahasznosításához a WordPress alaphelyzetbe állítása szükséges a meglévő testreszabások, bővítmények és tartalom megszüntetéséhez. Az „újabb” webhelyen újrakezdheti a WordPress használatát.
 • Weboldalfejlesztés: Akár egy ügyfél webhelyén dolgozik, akár szórakozásból készít egy webhelyet, a webhely megtervezéséhez egy állomáshelyre van szükség a témák, a bővítmények és az új kód teszteléséhez. A WordPress átállítás utáni alaphelyzetbe állítása lehetővé teszi, hogy az átmeneti környezetet más projektekkel újra felhasználhassa.
Olvasni:  Mi az a webtárhely? Útmutató kezdőknek a hostinghoz

A WordPress alaphelyzetbe állítása bővítmény segítségével

1. Telepítse a WP Reset beépülő modult.

2. Nyissa meg a WP Reset alkalmazást.

3. Görgessen le a Webhely visszaállítása részhez, és kattintson rá.

4. Írja be a „reset” szót a mezőbe, és kattintson a Reset Site gombra.

5. Erősítse meg az előugró ablakot a WordPress visszaállítása elemre kattintva.

Bár a WordPress alaphelyzetbe állítása beépülő modul nélkül is lehetséges, a használata egyszerűbb és gyorsabb. Ráadásul egy beépülő modul pontosabban szabályozhatja, hogy mit töröljön anélkül, hogy megtalálná a fájl konkrét helyét. A témákat és a beépülő modulokat újraaktiválhatja alaphelyzetbe állítás után, közvetlenül a WordPress újratelepítése után.

A WP Reset a legmegfelelőbb bővítmény a WordPress visszaállításához, több mint 400 000 letöltéssel. Váltógombokkal rendelkezik, hogy lehetővé tegye a testreszabott visszaállításokat. Az alaphelyzetbe állítás után pillanatfelvételeket készíthet az összehasonlításhoz. Teljes héjat kap a webhelyéből, akárcsak egy új WordPress-telepítés esetén.

A WP Reset beépülő modul használatával a WordPress webhely alaphelyzetbe állításához a fő előny az, hogy megőrizheti felhasználónevét és jelszavait. Aktiválhatja a korábban telepített témákat és bővítményeket is.

Vegye figyelembe, hogy az ingyenes WP Reset verzió nem működik több helyen.

A WordPress-webhely újraindítása előtt az első lépés az, hogy biztonsági másolatot készítsen a webhelyről a WordPress biztonsági mentési bővítmény. A webhely biztonsági mentése fontos, mivel ez biztosítja, hogy a fájlok ne vesszenek el teljesen.

1. Telepítse a WP Reset alkalmazást

Töltse le a bővítményt a WordPress Repository-ból a következő címről: Bővítmények > Új hozzáadása.

2. Nyissa meg a WP Reset alkalmazást

Menj Eszközök > WP Reset.

3. Görgessen le a Webhely visszaállítása szakaszhoz, és kattintson rá

4. Írja be a “Reset” szót a mezőbe, és kattintson a Reset Site gombra

A WordPress webhely visszaállítása előtt készítsen pillanatképet a webhelyről. A pillanatkép hasznos lehet a visszaállítás után, amikor újra kell telepítenie a testreszabásokat, például a bővítményeket és a témákat.

Olvasni:  LinkedIn Video Views vásárlás: 10 legjobb webhely 2024-ben

Pillanatkép készítéséhez kattintson a ikonra Pillanatkép készítése gombot a WP Reset WordPress reset beépülő modul Webhely-visszaállítás szakaszában.

Ezután írja be a „reset” kifejezést a megerősítő mezőbe, és kattintson a gombra Webhely visszaállítása.

5. Erősítse meg az előugró ablakot a WordPress visszaállítása elemre kattintva

A megerősítő előugró ablak megkérdezi, hogy szeretné-e folytatni a WordPress visszaállítását. nyomja meg Állítsa vissza a WordPress-t folytatni.

A rendszer átirányítja a WordPress irányítópult és megjelenik egy üzenet, hogy visszaállította a WordPress-t.

Sikeresen visszaállította WordPress webhelyét.

Témák törléséhez: WP Reset > Eszközök > Témák törlése.

Ezután kattintson Az összes téma törlése > Előugró ablak megerősítése.

A bővítmények törlése: WP Reset > Eszközök.

Most kattintson Bővítmények törlése > Előugró ablak megerősítése.

Egyéb eszközök a WordPress visszaállításához

A népszerű WP Reset beépülő modulon kívül más eszközök is találhatók a WordPress adattárában, amelyek hasznosak a webhely visszaállításához. Ki is próbálhatod őket.

 • WordPress visszaállítása: Ez az eszköz visszaállítja a WordPress alapértelmezett beállításait, és törli az összes tartalmat és webhely-testreszabást.
 • Adatbázis visszaállítása: Egy kattintással elérhető bővítmény az adatbázistáblák visszaállításához a WordPress rendszeren.
 • WP-Optimalizálás: Ez a beépülő modul rendelkezik egy WordPress adatbázis-tisztító funkcióval.
 • Speciális WordPress visszaállítás: Ezzel az eszközzel futtathatja az adatbázis-visszaállítást a WordPress webhelyén.

A WordPress alaphelyzetbe állítása beépülő modul nélkül

Valaki alaphelyzetbe tud állítani egy WordPress webhelyet plugin nélkül? Igen tudsz. Senki sem mondja, hogy egyszerű, de még a kezdők számára is lehetséges.

A fenti, a WP Reset beépülő modul használatával végzett egyszerű WordPress-visszaállítástól eltérően a WordPress kézi visszaállítása alig több, mint néhány kattintás. Be kell jelentkeznie cPanel- vagy FTP-kliensfiókjába, új webhely-adatbázist kell létrehoznia, fájlokat kell törölnie, és újra kell futtatnia a WordPress szkriptet.

Íme a lépések, amikor alaphelyzetbe állító bővítmény nélkül szeretné visszaállítani a WordPress-t:

1. Jelentkezzen be cPanel a hosting ügyfélportálról.

2. Görgessen a lehetőséghez Adatbázisok és kattintson MySQL adatbázisok.

3. Határozza meg webhelye adatbázisát, és kattintson a gombra Töröl alatti opciót Műveletek lapon.

4. Görgessen le a lehetőséghez Hozzon létre egy új adatbázist szakasz.

Olvasni:  Belső linkelés: Útmutató a bevált módszerekhez bloggereknek (2024)

5. Nevezze el az új adatbázist, és kattintson a gombra Adatbázis létrehozása.

6. Ugrás ide Új felhasználó hozzáadása szakaszban válassza ki az új adatbázist és a korábbi felhasználónevet, minden korábbi engedélyt megadva a WordPress rendszergazdának (a legördülő menüből).

7. Kattintson a gombra Hozzáadásés navigáljon ide Fájl kezelő a cPanelben.

8. Válassza ki a public-HTML mappát, és törölje a wp-content mappát.

9. Ennek befejezése után az összes téma és bővítmény eltűnik. A visszaállítás befejezéséhez újra kell futtatnia a WordPress szkriptet. De még nem kell újratelepítenie a WordPress-t.

10. A böngészőben írja be: [your domain name/wp-admin/install.php]; például nexcess/wp-admin/install.php. Ez egy képernyőre irányítja, ahol megadja a releváns WordPress-adatokat, például a webhely címét, felhasználónevét és jelszavát.

11. Kattintson a WordPress telepítésére. Jelentkezzen be a következő képernyőre felhasználónevével és jelszavával, és kész. Sikeresen visszaállította a WordPress-t plugin nélkül.

A WordPress Multisite alaphelyzetbe állítása

A WordPress többoldalas funkciója lehetővé teszi, hogy alkönyvtárakat helyezzen el a gyökérdomain alatt. Ez az elrendezés segít abban, hogy webhelye rendet tartson, és hatékonyan hozzárendeljen bizonyos webhelyoldalakat.

Tehát mi történik, ha vissza akarja állítani a WordPress több webhelyet? A folyamat hasonló a fentihez, csak annyit kell tennie, hogy ezt meg kell tennie a többhelyes csoport minden egyes alwebhelyén. Végeredményben visszaállíthatja a több webhelyet is, de a folyamat kissé feladatos és ismétlődő lesz.

Mikor ne állítsa vissza WordPress webhelyét

Egy rossz almától nem romlik el az egész kosár, csak attól az egy almától.

Egy hibás tervezés vagy egy egyszerű újrakonfigurálás nem kell, hogy a WordPress teljes visszaállításába kerüljön. Könnyedén módosíthatja, hogy mit kell módosítani, vagy törölheti webhelye bizonyos részeit. Olyan eszközök, mint a WP Reset vagy a WordPress irányítópultja a bővítmények deaktiválásához, témák módosításához vagy bejegyzések törléséhez néhány kattintással.

Soroljunk fel néhány olyan esetet, amikor a WordPress webhely visszaállítása szükségtelen.

 • A webhely egy részének újratervezésekor (témák és bővítmények): Ha a WordPress webhely egy szakaszán dolgozik, vagy törölnie kell néhány oldalt a webhelyéről, nem kell az egész oldalt tönkretennie. Könnyedén használhat beépülő modulokat, és törölheti vagy visszaállíthatja az érintett fájlokat, adatbázisokat vagy beépülő modulokat. Törekedjen arra, hogy szükség esetén minimálisra csökkentse a visszaállítások számát azáltal, hogy megjegyzi azokat a területeket, amelyeken javítani kell a webhely jobb működése érdekében. Dolgozzon azokon a bizonyos területeken és ajánlásokon, amelyek rengeteg időt és erőforrást takarítanak meg.
 • A gazdagép szolgáltatójának megváltoztatásakor (webes migráció): Egy jó webtárhely-szolgáltató kiválasztása egy lépéssel közelebb kerül az online megjelenéshez. Ha webhelye betöltési problémába ütközik, vagy nem tudja megfelelően tárolni a tartalmat, ideje költözni. Az egyik tárhelyszolgáltatásról a másikra való áttérés azonban nem a webhely tartalmának árán történhet. Könnyedén migrálhat egy plugin vagy a kézi WordPress migrációs módszer segítségével, és érintetlenül hagyhatja webhelyét.
 • A teljes webhely törlésekor: Amikor a push jön, és törölnie kell webhelyét, csak tegye meg. Néha végleg be akarsz zárni egy projektet, vagy valami ehhez hasonlót. Felesleges megtenni az alaphelyzetbe állítást, miközben az egész WordPress webhelyet el akarja dobni. Törölje WordPress-webhelyét, és végezze el – nincs szükség a WordPress-webhely visszaállítására.
Olvasni:  5 egyszerű dolog, amit figyelembe kell venni, amikor betűtípust választ a tervezéshez

Utolsó gondolatok: Hogyan lehet gyorsan visszaállítani a WordPress webhelyét

A webhely visszaállítása fontos a webhely biztonsága és esztétikája szempontjából. Bár ez nem mindenki kedvenc tevékenysége, a WordPress visszaállításának megtanulása segíthet felépülni a hackelésből, a webhelyek összeomlásából és a web-újratervezési feladatokból.

Ne feledje, hogy nem kell alaphelyzetbe állítania a WordPress-webhelyet kisebb frissítések, például témamódosítások és webhely-migráció esetén. Néha egy olyan egyszerű megoldás, mint a megbízható tárhely megszerzése, megóvhatja Önt az összeomlásoktól, a feltörésektől és a webhely lassú sebességétől.

A legfontosabb tulajdonságok, amelyeket keresni kell egy jó WordPress tárhelyszolgáltatónál vállalkozása számára:

 • Megfizethetőség; egy megfelelő hosting cégnek meg kell felelnie a költségvetésének. A megfizethetőség a lemezméret igényeihez igazodik, ami befolyásolja, hogy milyen csomagot vesz fel.
 • Kapacitás és sávszélesség; Mekkora a lemezed jelenleg? A testreszabások hozzáadása megváltoztatja a lemez méretét? 40% a fogyasztók úgy gondolják, hogy egy webhelynek két-három másodpercen belül be kell töltenie. A tárhelyszolgáltatónak jelentős sávszélességgel és szerverekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.
 • Biztonság (SSL, SFTP és biztonsági mentések); minden szervernek biztonságosnak kell lennie, és keménynek kell lennie a feltörésekkel és a biztonsági megsértésekkel szemben. A tárhelyszervernek minden ponton biztonságban kell tartania adatait.
 • Technikai támogatás (24/7); Az értékesítés utáni szolgáltatások a vásárlói hűség legfőbb meghatározói. Olyan szolgáltatót válasszon műszaki szakemberekkel és ügyfélszolgálattal, aki törődik az Ön vállalkozásával.
 • Weboldal biztonsági mentések; esős nap esetén hogyan kezeli a szolgáltatód a szerver összeomlását? Legyen egy hosting cég, amely elegendő szervertitkosítással és biztonsági mentési szerverrel rendelkezik a felhasználói adatok számára.

A Hostinger egy jó hírű WordPress tárhelyszolgáltató megbízható szolgáltatással és 24 órás támogatással. Miért válassza a Hostinger-t? Hívjon minket még ma, hogy megtudja, milyen hosting csomagot kínálunk Önnek.

Új publikációk:

Ajánlott