Acing tartalommarketing a rendezvénytéren

A tartalommarketinggel való kezdés nem egy csésze tea. A digitális korszakban minden vállalkozásnak szüksége van tartalomra ahhoz, hogy megteremtse dominanciáját a piacon és a versenytársak között, és mi más lehetne ennek elérésére, mint a minőségi tartalom? Egyszerűen fogalmazva, a tartalom már nem olyan jó, ha birtokában van. Nagyon feljebb mászott a prioritások ranglétráján, és bebiztosította helyét bármely vállalkozás szükséges eszközei között.

A Pepper Content’s Top of the Funnel című epizódjában Natasha Puri, a Pepper tartalommarketing-vezetője kapcsolatba lép Meisha Bochicchióval, a Goldcast vezető tartalommarketing-menedzserével, aki rávilágít az eseménymarketing árnyalataira, arra, hogyan kezdhetik el a cégek és a marketingesek a tartalommarketinget. , és válaszol olyan kérdésekre, mint például: „Mi kell a jó tartalom létrehozásához?”, „Milyen tulajdonságai vannak egy jó tartalommarketingesnek?” stb. Meisha korábban a Wistia videoszoftver-cég tartalommarketing menedzsereként dolgozott.

Natasha Puri:

Meisha Bochicchio: Igen, remek kérdés, és köszönöm, hogy ma itt lehettem. Azt hiszem, levonom az élményt ebből. Ez a harmadik elkötelezett tartalommarketing-szerepem, így határozottan elkövettem néhány hibát a karrierem elején. Tapasztalataim alapján most azt mondanám, hogy az első öt dolog, amit meg kell tennie, az első, hogy megtanulja a terméket vagy szolgáltatást. Tehát B2B SaaS szemszögből közelítem meg ezt. De még akkor is, ha valami szolgáltatásorientáltabb területen dolgozik, a termék hatékony felhasználójának kell lennie, vagy nagyon mély szakértelemmel kell rendelkeznie bármely területen, amelyen dolgozik. Tehát menjen át a betanításon, vegyen részt ügyfélképzéseken, és tegye meg a akadémiára vagy a tanúsítványokra, ha ez olyasmi, amit a cége kínál, és lépjen be a termékbe.

A Martechben dolgozom, így használhatom az általam forgalmazott termékeket, ami nagyszerű. De még ha ez nem is lehetséges az Ön számára, tegyük fel, hogy piacra dob egy HR-szoftvert, és együttműködik a termékeket használó csapatokkal. Be lehet jutni, hogyan használják. Tegyen meg mindent, amit meg kell tennie, hogy mélyen megértse termékét. Ez egy kicsit bonyolultabb lesz, ha olyan vállalkozásban dolgozik, ahol esetleg megoldási tanácsadói vannak, vagy van egy erős termékmarketing csapata, ez nagyszerű. Ezek az emberek a barátaid, és közvetíteni kell őket, és partnerként kell velük működni. De valójában ismernie kell legalább a termék vagy szolgáltatás alapjait és alapvető ismereteit. Szóval ez az első számú.

A második, azt mondanám, hogy ismerje meg ügyfeleit és közösségét. Tehát még akkor is, ha Ön nem az ügyfelekkel foglalkozó szerepkörben dolgozik, ami a legtöbb belső marketingszakember nem az, tegye ezeket az embereket a barátainak. Tehát találkozzon az emberekkel az értékesítés, a beépítés és az ügyfelek sikere során. Támogatja ezeket a különféle szerepeket, amelyek közvetlenül érintkeznek a közönséggel. Ha lehetséges, beszélnie kell velük, tudja, használja a hívásrögzítő szoftvert, és figyelje a beszélgetéseket. És még jobb, ha közvetlenül meg tud szólítani néhány ügyfelet vagy a közösség tagjait, vagy akár az Ön célszemélyét is, csak folytasson valódi beszélgetéseket velük. Ez a kettes számú.

A harmadik, azt mondanám, az üzleti és marketing prioritások megismerése az évre, majd a tartalom hogyan illeszkedik az összképbe. Tehát valóban magas szinten gondolkodva, melyek a vállalat idei céljai konkrétabbak, mint az, hogy mire van szükségünk a bevételhez? Ez adott, nem? Cégének pénzt kell keresnie, de mi az átfogó jövőkép, és mi a két-három legfontosabb prioritás? És megérteni, hogyan növekszik a cég. Rendelkeznek a SaaS-ben nagyon népszerű termékvezető növekedési modellel? Vállalkozásosabbak, és van-e értékesítési potenciál növekedési modellje? Tehát annak kiderítése, hogy a vállalat hogyan növekszik, hogyan hoz létre potenciális ügyfeleket, és hogyan táplálja ezeket a potenciális ügyfeleket, ez egy nagyon hasznos kontextus, amikor tanulmányozza a tartalmi stratégiáját, és megérti a bevételek megoszlását is. Hogyan keres egy cég pénzt, vagy mik a legnagyobb fókuszai? Nettó új üzletet generál? Előnyös vagy inkább vállalkozást költöztetnek? Van ABM stratégiájuk? Milyen típusú célfiókok gondolkodnak a megőrzésről? Ez prioritás? Csökkenti a lemorzsolódást, és növeli terméke vagy szolgáltatása lojalitását és ragadósságát, vagy az up-sellinget és a keresztértékesítést? Több bevételt próbál generálni ügyfelenként? Ismét minden nagyon hasznos kontextus, amikor a tartalmi prioritásokon gondolkodik. Innentől kezdve ez a marketingbe fog lefolyni. Hogyan járul hozzá a marketing ezekhez a célokhoz? A marketingcsapat egésze rendelkezik-e csővezetékkel vagy bevételi céllal? És onnantól kezdve ez egyenként csorog le a tartalomba. Ezért úgy gondolom, hogy bármikor, amikor a tartalomra gondol, nem szabad belemenni egy – hiúsági célként szeretnénk növelni az organikus forgalmat. Meg kell felelnie ezeknek a nagyobb marketing- és vállalati céloknak. Szóval ez a harmadik.

Negyedik, egy kicsit közelebb kerülünk a tartalomhoz. Stíluskalauz létrehozása vagy finomítása. Ez olyasmi, amit szerintem figyelmen kívül hagynak, vagy lehet, hogy már van ilyened, és ez nagyszerű, de szánj rá időt, és láss, hogy a többiek elégedettek vele. Megfelel a vállalat és a márka jelenlegi helyzetének? Használják-e, és konzisztens-e az írásaiban és a csatornáiban, nézze meg, hogy szükség van-e változtatásra vagy frissítésre, és lehet, hogy a vállalatának nincs ilyen. Nagy. Itt a lehetőség, hogy ezt megalkotja és megépítse cége számára, és elkezdje építeni ezt a holisztikus hangot és hangot, amely mindannyiótokon átélheti. Nem csak a tartalom, hanem az összes kommunikációja. Ez olyasmi, amire lehetőségem volt a Goldcastnál, és nulla prioritás volt számomra, hogy elkészítsem ezt az útmutatót minden kommunikációnknak, és végül megkapjuk a tartalmat.

Olvasni:  Bizalom és hűség építése a tartalommarketing márka hitelességén keresztül

Négy dolgot kellett tenned, és a tartalomról még nem beszéltünk. De úgy gondolom, hogy miután elvégezte az összes többi dolgot, és megvan a szükséges kontextus, akkor elkezdheti az auditálást, a teljesítményértékelést és a tervezést. Így hozzáférhet azokhoz az eszközökhöz, amelyekre szüksége van, vagy olyan eszközöket kérhet, amelyekre szüksége van a munkájának hatékony elvégzéséhez, megtanulhatja a meglévő folyamatokat, munkafolyamatokat, és szükség szerint javíthatja azokat. Ne menjen be azonnal, és ne kezdje el végrehajtani ezeket a változtatásokat. Érezze a föld fekvését és a dolgok működését, majd kezdje el végrehajtani ezeket a változtatásokat. Ezután végezze el a tartalom auditálását, a feltérképezését, és nézze meg, hol vannak hiányosságai. Az összes többi dolog azután jön létre, hogy megkapta a szükséges kontextust, hogy tájékozottnak érezze magát, és magabiztosnak érezze magát abban, hogy a programjában szereplő tartalomhoz készített terv hatással lesz az üzletre.

Natasha Puri:

Meisha Bochicchio: Igen. És rátértem a tartalmi szerepekre, ahol az volt a prioritásom – hé, belemerülök az adatokba, elkezdünk elemzéseket végezni, meg fogjuk találni a tartalmi hiányosságainkat. És egyszerűen nincs meg a kontextus, amelyre szüksége van ahhoz, hogy kitalálja, vagy segítsen rangsorolni, hogy mi lesz a legnagyobb hatással. És ez azért is fontos, hogy a tartalommarketingesek elgondolkodjanak, kezdjék el a teljesítményértékelést, és megértsék, hogyan alakul a teljesítménye. Van igazodásod. Ha létrehozza ezt az organikus forgalmat, nagyszerű. De ha ez a forgalom nem befolyásolja az eredményt, az nem sikeres. Úgyhogy úgy gondolom, hogy a kontextus megléte annak ismeretében, hogy mi a fontos a vállalkozás számára, és hogy a tartalom hogyan járulhat hozzá ehhez, fontos, mielőtt elkezdené.

Natasha Puri: Rendben, tehát most a Goldcastnál vagy, ahol te vagy az események tartalommarketingje, igaz? És ezt megelőzően Wistiával voltál, és ez egy videotartalom-marketing terület volt. Tehát két nagyon meleg fajta tér. Mindenki eseményekről beszél, és a járvány teljesen megváltoztatta a játékot. És mindenki a videóról beszél, és a videó jelenleg a tartalommarketing középpontjában áll. Szóval szeretném tudni, hogy mi a hasonlóság és a különbség a két szerep között. Mit gondol, hol működik az Ön számára a tartalommarketing, amelyet Wistiától tanul, a Goldcastnál, és fordítva? Milyen hasonlóságokat és különbségeket látsz ebben a két térben?

Meisha Bochicchio: Igen, határozottan mindkét nagyon meleg hely. Azt mondom, szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen feltörekvő térben lehetek. Van némi hasonlóság a kettő között. Úgy értem, mindkettő Martech cég, akiket marketingeseknek hirdet, ami nagyon szórakoztató, de ugyanakkor nagy kihívást is jelent, mivel a marketingesek tudják, hogy nekik hirdetik őket. Tehát jó minőségűnek kell lennie. Sok minden nagyon gyorsan megváltozott ezen a két téren, a videón és az eseményeken. Tehát 2020 volt az, amikor elkezdtem a Wistiánál, ami hatalmas év volt számukra. Felrobbantak, mert az emberek egyik napról a másikra majdnem úgy érezték, hogy – hé, ki kell találnunk egy módot, hogy más módon érjük el a közönségünket, ami nem jár személyes interakcióval, és ugyanezt látom a Goldcastnál is, ahol az emberek dobáltak. ezek a hatalmas személyes rendezvények és konferenciák, valamint üzletvitelünk alapvetően megváltozott. Tehát ez nagyon hasonló volt mindkét cégnél.

Még mindig sok a nevelés, ezért sok marketinges belevetette magát a videótartalom létrehozásába vagy rendezvények, különösen digitális események, webináriumok tervezésébe anélkül, hogy ehhez jártas volna. Szóval van egy csomó oktató ember és vissza az alapokhoz típusú tartalom, amire legalábbis én összpontosítottam. És még a Goldcastnál is, amellett, hogy ez a mélyebb, gazdag tartalom a felhasználóink ​​számára elérhető, ez egy nagyon teljes csatorna. Még mindig sok ember tanul a nagyszerű digitális eseményekről. Szóval izgalmas volt.

Úgy gondolom, hogy mindkét vállalatnál hasonló volt az, hogy a videós és a digitális események általában több csapat tulajdonában vannak. És mi több személyt célozunk meg. Így a Wistia-nál a videó az értékesítésen, a marketingen, az ügyfelek sikerén és a támogatáson keresztül élhet. Nagyon sok felhasználási eset van rá. És ezt tapasztaljuk az eseményeknél is. Néhány nagyvállalatnak vannak elkötelezett rendezvénymarketingesei, és ez nagyszerű. Néhányan nem. Tehát néhányan olyanok, mint én, ők a tartalomban vannak, és a webináriumok vezetése is feladatuk. Néha él. Még ha van is egy fő eseménycsapatuk, akkor is van termékük, birtokolják azt a termékbemutatókhoz, és van egy belső HR-csapatuk, amely a céges rendezvények esetében birtokolja azt. Szóval nagyon érdekes volt megtanulni, hogyan használnak a csapatok egyetlen eszközt a csapatok között, és hogyan beszélhetnek ezekkel a több személlyel. Ezek mind meglehetősen hasonlóak voltak.

Azt mondom, hogy szerintem a legfontosabb különbségek az első helyen állnak, hogy a videó összességében egy érettebb kategória, és a Wistia nagyon erős márkával rendelkezik ezen a téren. Szóval nagyszerű volt számomra a tartalom létrehozása, mert az eredmények elérése, még az organikus forgalom növelése szempontjából is, egy kicsit könnyebb volt linkeket vezetni. Sokkal magasabb volt a léc is. Wistiának szuper erős márkája van, és ez fontos számukra. Megvannak a forrásaink, hogy ezt támogassuk. Volt egy belső videós csapatunk, egy stúdiónk, egy videóstúdiónk, mint egy álombeállítás. Voltak belső íróink, nagyon robusztus tervezőcsapatunk. Volt szerkesztőnk, dedikált szövegírónk. Tehát mindezek a dolgok szuper, csúcskategóriás márkás tartalmak készítéséhez vezettek, ami nagyszerű. Szerintem az események, mint kategória kiforrott, de digitális események vagy digitális-első események, hibrid események, ez az egész technológiai aspektus még nagyon új, és az emberek még mindig kitalálják. És mi nagyon startup vagyunk, igaz? Nincs több tíz évnyi tekintélyünk ezen az új téren. Itt tehát a bizalom kiépítésére, a közönségünk tekintélyének kiépítésére és a nézőpontunk tökéletesítésére összpontosítunk, ami nagyszerű. És csak egy kicsit kisebb is.

Olvasni:  5 tartalommarketing lecke, amit Oprahtól tanulhatsz

Egy kicsit gyorsabban tudunk haladni, és egy kicsit mozgékonyabbak lehetünk, szóval ez egy kicsit más. És végül, úgy gondolom, hogy a Wistiának, ahogy említettem, nagyon erős márka van, és ez nagyon fontos számukra. Szerintem a Goldcast is egy kicsit más. Nincs ez a márka ismertségünk. Az emberek nem feltétlenül tudnak rólunk, és nem is bíznak bennünk, mi mégis nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ünnepeljük és felemeljük rendezvénymarketingeseink közösségét. Tehát ez egy olyan vállalati szintű cél, amely minden tartalomban és kommunikációnkban megjelenik. És nem feltétlenül vagyok annyira közösségközpontú. Így Goldcastként elindítottunk egy eseménymarketing és terepmarketing kompenzációs jelentést, és egy karrier workshopot szerveztünk az embereknek. Van eseménymarketingesek élő műsora, amely rendezvénymarketingesekkel és rendezvényvezetőkkel interjúztat. Az év elején közzétettük a legjobb B2B rendezvénymarketingesek listáját. Tehát nagyon erős narratívánk van a rendezvényszervezőkről, arról, hogy ők nem ugyanazok, mint az eseménymarketingesek, és ezek a B2B rendezvényszakemberek mögött állnak. És úgy gondolom, hogy ez sikeres volt számunkra, és így dolgozunk azon, hogy kiépítsük ezt a bizalmat ebben a márkában.

Natasha Puri:

Meisha Bochicchio: Mindig igyekszem a tartalmat ennek a nagyobb integrált kampánynak a részeként gondolni. És közvetlenül azután, hogy elkezdtem a Goldcastnál, elindítottunk egy kompenzációs jelentést, amely, mint említettem, a közösségünk fókuszához kötődött, és az eseménymarketingeseket akartuk támogatni. Tehát ez azt jelentette, hogy felmértük rendezvény- és marketingszakembereink közönségét, és megkértük őket, hogy őszintén osszák meg a címeiket, fizetéseiket, bónuszaikat és bármit, ami a javadalmazásukhoz került. Aztán készítettünk róla egy riportot. De ahelyett, hogy csak elindítanánk és azt mondanám – tessék, indítsuk el a jelentést és lépjünk tovább, ami a tartalomban nagyon gyakran előfordul – én leszek az első, aki elismeri, hogy megpróbálunk egy egész kampányt e köré felépíteni. Ezért ennek a bevezetésnek a részeként találtunk egy karrier coachot, és partnert alakítottunk ki vele, és egy workshop jellegű rendezvényt szerveztünk, amely a kampány elindításaként szolgált. És szerettünk volna izgalmat és nyüzsgést kelteni körülötte, és értéket adni a közönségünknek a pusztán kívül – íme a számok, tessék. Segíteni akartunk nekik elmondani – hé, itt van a fizetésed, a karriered viszonyítási alapja. Gyere el erre az eseményre, és mi segítünk, hogy még jobb legyen. Segítünk kialkudni egy jobb fizetésről, segítünk a karriered felemelkedésében – így ez volt az időzítése.

A riportot azért is ugrattuk, hogy bevonjuk az embereket a tényleges műhelyeseménybe. A jelenlévők azonnal megkapták a jelentés ingyenes példányát, miután megérkeztek a rendezvényre. Aztán az esemény után hat hétig kihagytuk a statisztikákat a közösségi oldalon. Ezután tervezőcsapatunk elkészített néhány szép animált képet, amelyek kiemelkedtek az idővonalon, és ezekkel a kis kicsöpögött előzetesekkel próbáltuk rávenni az embereket a teljes jelentésre, és igény szerint megnézni az eseményt. És ez jól működött a közösségi oldalon. Ez sok beszélgetést indított el, ami fontos volt számunkra. Sok volt az eljegyzés, az emberek megcímkézték a barátaikat, és az emberek kommentáltak. Szóval ez fontos volt számunkra.

Azt hiszem, a sikermutatók szempontjából ezt egy márkakampánynak tekintettük. Mint említettem, ez egyenrangú volt azon átfogó célunkhoz, hogy támogassuk és felemeljük közösségünket, ami most is rendkívül fontos számunkra. Mi egy startup vagyunk. Nincs beépített tekintélyünk és bizalmunk az emberek felé. Tehát ez a kampány egy módja annak, hogy valami egyedit nyújtsunk, amit egyetlen másik cég sem kínált az embereknek, és elkezdjük építeni ezt az elismerést és bizalmat, mint a B2B rendezvénymarketingesek tekintélye és szakértője.

Ennek ellenére a potenciális ügyfelek és a bevétel nem volt a kampány célja. Bizonyos kampányoknak lehetnek ilyen céljai, és ez nagyszerű, de ennél a kampánynál ez nem volt cél. Ehelyett azt néztük meg, hogy az eseményen részt vettek a regisztrációk. Vajon ez a téma visszhangot keltett a közönségük körében, és eléggé érdeklődtek-e ahhoz, hogy élőben jelenjenek meg az eseményen? Ezért fontos volt megnézni a regisztrációdat a részvételi arány szempontjából. Az eljegyzést is megnéztük egy élő esemény során. Tehát olyan dolgok, mint az élő chat. A rendezvény ideje alatt szavazást indítottunk. A rendezvény alatt kérdezz-felelek voltunk. Volt egy kérdezz-felelek videónk, ahol az emberek felléphettek a színpadra, és kapcsolatba léphettek a karrieredzőnkkel. Tehát tudassa velünk, izgatja az embereket ez a téma? Kitartanak a rendezvény alatt?

Olvasni:  10 tipp nyelvi fordító felvételéhez

Megvizsgáltuk a társadalmi szerepvállalást is. Erre összpontosítunk kifejezetten a LinkedIn számára. Nincs teljes körű társadalmi stratégiánk. Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a LinkedInre, mert ott van a közönségünk, ezért megnéztük ezeket a kis csepegtetős teaser bejegyzéseket, megnéztük az embereinket, hogy tetszik, az emberek kommentálnak? Megosztják az emberek? Ez beszélgetéseket indít? És ugyanez a jelentéssel is. A jelentéssel kapcsolatos elkötelezettséget tekintve az emberek időt töltenek az oldalon és olvassák azt? Igény szerint nézik az emberek workshopunkat? Értéket találnak ebben a fajta bónuszban? Azt hiszem, a tortán az első helyen állunk a marketinges fizetésért, nyilvánvalóan a Glassdoor és néhány olyan webhely alatt, amelyekre Ön számít. De ez pozitív jelzés volt számunkra. Még a keresőmotorok is egyetértenek abban, hogy ezek az adatok és az általunk kínált tartalom értéket képviselnek. Tehát nem feltétlenül volt cél a kampányban, de jó volt látni utólag, és ezt is sikermutatónak fogom fel.

Natasha Puri:

Meisha Bochicchio: Ide kidobom egy marketinges kedvenc válaszát. Mérni kell a dolgokat, és mik a megfelelő mérőszámok? Attól függ. A tartalmat három csoportba sorolom – keresésvezérelt tartalom, gondolatvezető tartalom és értékesítést segítő tartalom. A különböző típusú tartalmak mindegyikének más a célja, és másképpen kell őket mérni. Egyetlen egyszarvú tartalom sem képes mindezt megvalósítani. Lehet, hogy vannak ilyenek, és szívesen hallanám az emberek ötleteit, de valahogy így gondolom, ha különböző típusú tartalmakat készít különböző célok érdekében. Ismerje meg vállalkozását és marketingcéljait, azokat, amelyek a legrelevánsabb tartalomtípusokhoz tartoznak, és onnantól visszatérhet néhány KPI-hez.

Általánosságban elmondható, hogy a keresésvezérelt tartalmak esetében, ha az organikus forgalmat próbálja növelni, figyeli a rangsorokat, az organikus forgalmat, és ideális esetben csak az idő múlásával összefüggő vegyületeket, és legalább a generációt tekinti, ezek az emberek felkeresik webhelyét, és kölcsönhatásba lépnek a tartalommal, ez nagyszerű, de mit csinálnak még? Elég értékes számukra, hogy feliratkoznak egy e-mailre vagy ingyenes próbaverzióra, ha ez releváns kérdés?

Ha valami olyasmire gondol, mint a gondolatvezetés, akkor ez azt jelenti, hogy megosztja álláspontját, és megpróbál bizalmat és tekintélyt kiépíteni. Tehát ennek pozitív mutatója a linkek létrehozása? Megéri-e a híradást mások számára, akik szeretnének hivatkozni rá, hivatkozni rá, megosztani, e-mailezni vagy feliratkozni? Ez elég jó nézőpont és elég erős ahhoz, hogy az emberek fel szeretnének iratkozni az e-mail listádra, és többet szeretnének hallani rólad erről a témáról? És szintén csak beszélgetések, és elköteleződés a közösségi oldalon. Mint említettem, ez fontos számunkra a LinkedIn-en. Pontosabban, az emberek kommentálnak és foglalkoznak az ott megosztott tartalommal? És ha olyan dolgokra gondol, amelyek inkább az értékesítést támogatják vagy inkább termékközpontúak, akkor ez általában sokkal inkább a tölcsérek alja. Tehát ez potenciális ügyfeleket generál és embereket konvertál? Ha termékvezérelt növekedési mozgalma van, be tudja vonni az embereket az ingyenes próbaidőszakba? Demókérelmeket generál, vagy ez a tartalom az, amelyet az értékesítési csapat olyan beszélgetései során használ, amelyek elősegítik a folyamat mozgatását vagy az ügyletek lezárását? Ezek különböző dolgok, amelyeket ezeknél a különböző típusú tartalomnál nézhet meg.

Én leszek az első, aki elmondja, hogy még sokat tanulok ezen a téren. Jelenleg néhány HubSpot irányítópulttal kísérletezünk a hozzárendelés nyomon követése érdekében, mert szeretnénk jobb képet kapni arról, hogy milyen tartalom működik a közönség bevonása érdekében a potenciális ügyfelek generálására és a potenciális ügyfelek mozgásának elősegítésére. Tehát ez egy folyamatban lévő munka, de izgatott vagyok, hogy egy kicsit holisztikusabb, adatvezérelt nézetem lesz. Úgy gondolom, hogy minőségi szempontból megtekintheti az olyan dolgokat, mint az emberek, akik megosztják vagy hivatkoznak a tartalomra, és az értékesítési csapat visszajelzései arról, hogy mi működik. Voltak olyanok, akik válaszoltak értékesítési e-mailekre vagy beszélgetésekre, például – hé, imádom ezt a darabot, amit az XYZ-n készített. Vagy hé, ez egy nagyszerű esemény volt, köszönöm a megosztást. Számomra ez rendkívül erős, és nagyon erős mutatója annak, hogy igen, ez visszhangot kelt. Vagy ha valamiről nagyon erős álláspontod van, amikor az emberek elkezdik átvenni ezt a nyelvet és az elképzeléseidet, onnan tudod, hogy a tartalom működik. A minőségi dolgokból gyarapodok. A számok nagyszerűek, de amint azt minden marketingszakember tudja, a hozzárendelés kitalált. Ezért sokkal jobban szeretem a visszajelzést, amikor valaki válaszol egy e-mailre, vagy megkeresi, és azt mondja: „Szia, szeretem a tartalmat”. Számomra ez a legerősebb jelzés, amely azt mondja, hogy ez működik, valamit jól csinálunk. Szóval egyetértek. Nem annyira, mint a számokkal birkózni és a ROI-t kitalálni, azt hiszem, van egy jó érzés, és néhány minőségibb dolog ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint a tényleges számok.

Natasha Puri: Szeretném megérteni, hogyan épül fel a tartalommarketing a Goldcastnál. Ti hogy csináljátok? Mekkora a csapat? Hogyan osztod fel ezt az egészet? Ez sok. Szóval hogyan kezeled ezt?

Meisha Bochicchio: Én egy tartalomcsapat vagyok. Általánosságban elmondható, hogy a marketingcsapat szemszögéből nézve megvan a CMO-nk, Kishore, aki az egyik társalapítónk. Van Kelly, aki a növekedés feje. Ő Kishore jobbkeze, és ő felelős a kereslet gen. Így technikailag feljebb lépek Kelly-vel a kereseti csoportban, és én vagyok a felelős az összes tartalommal kapcsolatos műveletünkért.

Olvasni:  15 legjobb értékesítési blog, amelyet minden értékesítőnek el kell olvasnia

Egy tartalomkezelő számára ez szándékos volt, amikor elvállaltam ezt a szerepet, de nem írok sokat. Én inkább a műveleti oldalért vagyok felelős. Tehát egy Pointed Copywriting nevű tartalomügynökséggel dolgozom. Fantasztikusak, nagyon elégedettek velük. Néhány szabadúszó íróval is dolgozom, és irányítom a munkafolyamatukat. SEO tanácsadóval is dolgozom. Tehát én vagyok a felelős a keresőmotorunk növekedéséért és az organikus növekedésünkért. Szóval ez esik a vödrömbe. Ez is segít, mert rendezvényekkel foglalkozó cég vagyunk, így marketingcsapatunkban a legtöbb ember részt vesz az eseményekben. Így a webináriumunk programozása is az én feladatom. És ahogy mondtam, Goldcast felhasználó vagyok. Szóval én végzem a teljes tervezést, a témákat, az előadók beszerzését, az események közzétételét, az események moderálását, az események utáni nyomon követést és minden egyéb szórakoztató dolgot.

Számomra nagy vonalakban ez a tartalmi művelet. A webináriumok és a SEO olyanok, amelyek a csapatomra esnek, de ez csak én vagyok. Van egy kisebb rendezvénycsoportunk is. Van egy kis házon belüli tervezőcsapatunk és webfejlesztő csapatunk, ami nagyszerű, hogy néhány emberrel együtt dolgozhatunk.

Natasha Puri:

Meisha Bochicchio: Igen. Hasznos, ha több partnerünk van, akikkel együtt tudunk dolgozni. Az átfutási idő pedig elég gyors, ezért hasznos volt, hogy külső partnerekkel dolgozhattunk együtt. Úgy gondolom, ahogy növekedünk, érdemes lehet több belső embert hozzáadni a tartalommal foglalkozó csapathoz. De most nagyon hasznos, ha van egy maroknyi külső ember, akik bizonyos területekre szakosodhatnak.

Natasha Puri:

Meisha Bochicchio: Egy digitális és ennek a platformnak a hibridjénél dolgozom. Én leszek az első, aki elismeri, hogy a személyes események nem szűnnek meg. Nincs helyettesítés. Jövő héten megyek egy rendezvényre, amitől izgatott vagyok. Abszolút semmi sem helyettesíthető. Ez az értéke az emberekkel való személyes kapcsolattartásnak. De rengeteg lehetőség rejlik a digitális és hibrid térben. Tehát úgy gondolom, hogy több vállalat vissza fogja vonni ezeket a hatalmas, nagy négynapos konferenciákat. Nem minden cég megy sehova, igaz? De szerintem minden más cégnél olyan magas a ráfordítás, és nagyon nehéz meghatározni ennek megtérülését, szemben a sokkal kisebb, átgondoltabb, meghitt eseményekkel. Tehát több helyszíni rendezvény, kisebb, lokalizált rendezvények, szélhámos műsorok tervezése olyasvalami, amit több cégnél is megtesznek, ahol elmennek, meglátogatnak néhány várost, és több kurátoros rendezvényt szerveznek egy kisebb csoport számára, és több ilyen eseményt is felkarolnak. digitális események és hibrid események. Szóval úgy gondolom, hogy a digitálisnak még bőven van hova fejlődnie, különösen azoknak, akik ezt jól csinálják.

A digitális rendezvények nem azt jelentik, hogy webináriumot tartanak, ha egy órán át a képernyő előtt beszélgetünk diákkal. Ez nem digitális esemény. Valójában átgondolva az élményt és azt, hogy miként adhatsz értéket a közönségednek, valamint a digitális kényelmét, a választási lehetőségeket, a hibrid rugalmasságát, ezeket a dolgokat végig kell gondolniuk a rendezvény csapatainak, amikor gondolkodnak. arról, hogyan hozzák létre ezt a holisztikus eseménystratégiát. Tehát kisebb személyes rendezvényeken, inkább digitális és hibrid eseményeken, ahol a tartalom is szerepet játszik. Úgy gondolom, hogy a marketing kampánymodelljén való gondolkodás a legokosabb módja ennek a megközelítésnek. És úgy gondolom, hogy a rendezvények nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy kampányként gondoljunk rá. Tehát ebben a pillanatban van egy sarokköve-eseményed, de aztán átveszed ezt a nagyszerű tartalmat ebből az eseményből, és folytatod annak újrahasznosítását és újrahasznosítását. Tehát a munkameneteket ahelyett, hogy csak igény szerint fogadná, e-mailt küldene és felhívna egy nap, hogyan lehet minden egyes munkamenetet egy dedikált tartalommá átalakítani? Útmutató, lebontva a közösségi oldalon. Nagyon sok különböző dolgot tehet az esemény tartalmával az esemény házigazdáján kívül. Szóval szerintem a legokosabb csapatok magukévá teszik ezt a kampányszemléletet, és azt mondják – hé, megcsináljuk ezt a hatalmas sarokköve-eseményt. Ez fogja táplálni a tartalom lendkerekét a következő hat hónapban. Tehát itt látom, hogy a tartalom szerepet játszik ebben.

Natasha Puri:

Meisha Bochicchio: Igen, a közösség jelenleg egy nagyon nyüzsgő kifejezés, de szerintem azok a cégek, amelyek jól csinálják és feltörik a közösségi kódot, sikeresebbek lesznek. Azt hiszem, sokan vannak, akik rájönnek, mit jelent számunkra egy közösség. Hogy néz ki? Tehát ez több, mint egy Slack-csoport, és az emberek regisztrálnak és csevegnek a Slacken. Szerintem ez olyan, mintha megértenéd a személyedet vagy a felhasználókat, és eldöntenéd, milyen típusú közösséged van. Mindenféle közösség létezik. Csak egy felhasználót vagy egy vásárlói közösséget szeretne? Szeretnél egy kicsit nyitottabb lenni csak a célszemélyed felé, és inkább egy gondolati vezetés típusú közösséggé szeretnél tenni? Szóval szerintem sokkal több stratégia érvényesül a közösségben, mint azt az emberek gondolják, amikor meghallják a közösség szót. Szóval szerintem ez több munka, mint azt az emberek gondolják, amikor feliratkoznak rá. De úgy gondolom, hogy azok a cégek és márkák, amelyek ezt jól csinálják, sikeresek lesznek, ha időt és erőforrást áldoznak az emberek gondozására.

Új publikációk:

Ajánlott