Adatok számok szerint: Betekintés a Southfield, MI adatközpontunkba

A dedikált adatközpontok mindenféle formában és méretben kaphatók, az Ön üzleti igényeitől függően. Egyes cégek IT infrastruktúrájukat építik ki, míg mások bérelnek vagy lízingelnek. De elgondolkozott már azon, hogy mi is van valójában egy dedikált adatközpontban?

Típusától és szintjétől függően jellemzői és funkciói eltérőek lehetnek.

Itt megismerheti az adatközpontokat, azok funkcióit és létesítményeit, valamint működésüket. Felfedezzük a michigani Southfield adatközpontot is, valamint annak előnyeit az Ön vállalkozása számára.

Olvass tovább, hogy megtaláld:

Dedikált adatközpont alapjai

Egy dedikált adatközpont ad otthont az összes számítógépes kiszolgálónak és összetevőnek, amelyek tárolják, kezelik, feldolgozzák és elosztják a hatalmas mennyiségű adatot a vállalkozások számára. Egy szabványos dedikált adatközpontban több hálózatba kapcsolt számítógép, hűtőrendszer, infrastruktúra és tárolóhely található.

Az adatközpontok évtizedek óta az üzleti infrastruktúra részét képezik, különösen a hatalmas számítási kapacitásra, adatfeldolgozásra, tárolásra és elosztásra támaszkodó munkaterheléssel rendelkező szervezetek számára.

Mivel az adatközpontok hatalmas erőforrásokat és tőkét igényelnek a felépítésükhöz, sok vállalat más modellekre tér át, beleértve a külső adatközpont-szolgáltatókat is. Többé nem kell saját adatközpontot építenie – bérelheti.

Az adatközpontok előnyei

Íme néhány előny, amelyet a dedikált adatközpontok kínálnak:

Teljes adatbiztonság

A dedikált adatközpontok gyakran kivételes biztonsági rendszerekkel rendelkeznek, amelyek megvédik a hardvert és a szoftvert a behatolástól. Minden kritikus üzleti információ és adat biztonságban van az online és a helyszíni támadásoktól.

Olvasni:  Tartalommarketing a Big Data korában: Az adatok kihasználása a versenyelőny érdekében

Megnövelt tárolási kapacitás

Ha vállalkozása nagy mennyiségű adatot kezel, a dedikált adatközpontok megoldják a tárolási problémákat. Ha több tárhelyre van szüksége, az adatközpont-szolgáltató gyorsan méretezheti a biztonságot vagy más szolgáltatásokat anélkül, hogy veszélyeztetné.

Kiemelkedő megbízhatóság

A dedikált adatközpontok rugalmasak és megbízhatóak arra az esetre, ha bármilyen kockázatot jelentene vállalkozása. Gyakran rendelkeznek tápellátási biztonsági rendszerekkel és redundáns generátorokkal, amelyek biztonságban tartják az adatokat egy kiesés alatt.

Ezenkívül teljes körű szervervédelmet és katasztrófa-helyreállítást kínálnak az elemektől, a hőmérsékleti kiugrásoktól, a portól és a víztől.

Adatközponti szintek

Uptime Institute négyszintű tanúsítványokat hozott létre az adatközpontok számára. A szintek a fizikai és adatbiztonságon, a redundancián és az architektúrán alapulnak.

Íme az adatközpont-szintek különböző típusai és követelményeik:

1. szint

A Tier 1 (vagy Tier I) adatközpont alapvető, alacsony szintű informatikai támogatással. Általában egy kisvállalkozási irodában találhatók, és csak az elsődleges felhasználókra korlátozódnak a kapacitásuk.

A potenciális áramkiugrások és meghibásodások esetére szolgáló szünetmentes tápegységen kívül az 1. szintű adatközpont klímaberendezésekkel és hűtőrendszerekkel, tartalék áramfejlesztővel és informatikai rendszerekkel is rendelkezik.

2. sor

A Tier 2 (vagy Tier II) adatközpontok egy lépéssel magasabbak, több infrastruktúrával és erőforrással rendelkeznek. Extra hűtőalkatrészekkel, jobb informatikai támogatással és karbantartással, valamint áramkimaradás elleni védelemmel rendelkezhetnek.

A Tier 1-től eltérően ezeket az adatközpontokat a rendszer teljes leállítása nélkül frissítheti. Míg a Tier 1 és 2 adatközpontok váratlan leállásokat tapasztalhatnak, a Tier 2 adatközpontok ezt évi 22 óra alatt tartják.

3. szint

A Tier 3 (vagy Tier III) adatközpontok továbbfejlesztett előnyöket kínálnak, mint például a magas skálázhatóság, az adattárolás redundanciája és a berendezések egyidejű karbantartása leállások nélkül. Redundáns teljesítmény- és hűtőegységekkel is rendelkeznek, amelyek nagyon alacsony, kevesebb mint 1,6 órás leállást biztosítanak.

Olvasni:  Automatizált metaadat-kezelés az adatok rendszerezéséhez

A 3. szintű adatközpont az összes Tier 2 összetevőt tartalmazza, beleértve:

 • Generátorok.
 • Hűtők és klímaberendezések.
 • Hőelszívó rendszerek.
 • Üzemanyagcellák és energiatárolás.
 • Hűtőszivattyúk.

Ahhoz, hogy egy létesítmény Tier 3 legyen, rendelkeznie kell egy N+1 rendelkezésre állás, ahol N az adatközpont kapacitása a teljes informatikai terhelés támogatására és a redundancia növelésére szolgáló extra komponensek támogatására. Ezenkívül el kell viselnie a hosszan tartó áramszüneteket akár 72 órán keresztül, hogy a vállalkozások teljes körűen működjenek.

4. szint

A Tier 4 (vagy Tier IV) adatközpontok a legmagasabb szintűek. Nagy teljesítményű rendszereik a kimaradások megelőzése érdekében elszigeteltek. Teljesen redundánsak, hibatűrők, és éves leállási korlátjuk legfeljebb 26 perc.

A Tier 4 adatközpontok megfelelnek a Tier 3 összes szabványának, a 2N vagy 2N+1 redundanciával együtt.

A következő adatközpontok Tier 4, és 100 százalékos rendelkezésre állást kínálnak. Kivételes példa erre a Southfieldben, MI-ben található dedikált adatközpontunk.

Hostinger Southfield, MI dedikált adatközpont

A Hostinger számos vállalati adatközpontot üzemeltet világszerte, köztük egyet Southfieldben, MI-ben.

A Southfield adatközpont egy korszerű infrastruktúra-szolgáltatás (IaaS) létesítmény, amely különféle felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat kínál. Ideális külső adatközpont azoknak a vállalkozásoknak, amelyek dedikált szervereket, felhőtárhelyet és felügyelt WordPress-tárhelyet keresnek.

A Hostinger 2010-ben fejlesztette ki ezt a Tier 4 létesítményt, és egy könnyűipari parkból modern adatközpont-létesítménnyé alakította át.

Fizikai tér

A Southfield adatközpont alapterülete körülbelül 16 000 négyzetláb. Ebből 10 500 négyzetméter emelt padló, ahol a hardver és az informatikai infrastruktúra található.

Tápegység

Tehát hogyan tartja fenn ez az adatközpont az áramellátást?

A Southfield adatközpontban 2,75 megawatt (MW) teljesítmény áll rendelkezésre.

A létesítmény hatalmas tartalék áramfejlesztő kapacitással is rendelkezik. Hat darab 500 kilowattos (kW) párhuzamos generátor létezik, egy 750 kW-os generátor N+1 egységként. Ez egy 2N+1 generátoros rendszert tesz ki, körülbelül 1,2 MW áramfelvétellel.

Olvasni:  Az Apple WWDC 2023 a tervek szerint június 5-én lesz

Mindegyik generátor dízel üzemanyaggal működik, alatta tárolótartály van. A létesítmény több mint 52 órán át elegendő tartalék üzemanyaggal rendelkezik, országos üzemanyag-ellátási szerződés érvényben, és több helyi üzemanyag-szolgáltatóval áll kapcsolatban.

Sávszélesség

A Southfield adatközpont bőséges sávszélességgel rendelkezik, függetlenül az IT-műveletek használati esetétől. A redundancia és a magas rendelkezésre állás érdekében bőséges késleltetésmentes sávszélességet kínál hat upstream hálózati szolgáltatótól, köztük:

 • Cogent.
 • LUMEN.
 • EQUINIX
 • Comcast.
 • 123NET.
 • Detroit Internet Exchange (DET-iX).

Akár 100 Gbps-os router-kapcsolati sebességet is elérhet négy különböző útvonalon.

Ezen kívül a Southfield létesítmény teljesen kevert hálózattal rendelkezik 100 százalékos szolgáltatási szint megállapodással (SLA), amely korlátlan funkcionalitást, üzemidőt, hálózatbiztonságot, redundanciát, valamint víz- és árvíz-penetráció megelőzését garantálja.

Adatközpont biztonság

A Hostinger biztonságban tartja az adatközponti infrastruktúrát és az Ön adatait a 24 órás biztonsági személyzettel a Southfield adatközpontban. Ezenkívül a személyzet többi tagja figyeli a rendszer állapotát, és reagálhat a riasztásokra és a hibaüzenetekre.

A személyzet felügyeli és ellenőrzi a létesítményhez való hozzáférést, és csak az arra jogosult személyzet férhet hozzá az infrastruktúrához. Például:

 • Minden irodaajtó kétpontos ellenőrzést igényel, az adatközponti ajtók beléptetéséhez pedig három.
 • A létesítmény kerületét gyakran ellenőrzik.
 • A létesítményben a teljes térben videomegfigyelő rendszerek vannak, amelyek a fizikai biztonsági személyzet tartalékaként szolgálnak.
 • A hozzáférési nyilvántartásokat megőrzik, és vannak hozzáférés-figyelő rendszerek is.
 • Biometrikus hitelesítés szükséges.

Tűzoltás és kockázatkerülés

A létesítmény csúcsszintű tűzoltó rendszerekkel rendelkezik, beleértve a tűzjelző rendszereket és a kézi tűzoltó készülékeket.

A kockázat csökkentése érdekében a Southfield adatközpont kétlépcsős előaktiválást és korai aktiválást alkalmaz tűzjelző rendszer. Emellett az adatközpont karbantartási szerződésekkel rendelkezik a sérült szerverek és tárolórendszerek tűz esetén történő javítására, cseréjére.

Olvasni:  Okosabb, gyorsabb, jobb: Hogyan tervezze meg marketingjét most

A létesítmény kockázatelhárító intézkedésekkel is rendelkezik, amelyek biztosítják, hogy a rendszerben ne legyen egyetlen hibapont. Ezenkívül az ipari szabványnak megfelelő vészhelyzeti eljárásokat alkalmazza, hogy biztosítsa a rendszerek zökkenőmentes működését.

Utolsó gondolatok: A Hostinger Southfield adatközpont felfedezése

A Southfield adatközpont felfedezésével most már láthatja, mi kell egy Tier 4 adatközpont birtoklásához és üzemeltetéséhez.

A kivételes tápegység és tartalék rendszer mellett a Southfield adatközpont csúcsminőségű sávszélesség-opciókkal, biztonsági és kockázatelhárító rendszerekkel rendelkezik.

Nagy teljesítményű tárhelyet keres, amely dedikált adatközpontokat használ? Tekintse meg a Hostinger vállalati hosting szolgáltatást és versenyképes árlehetőségeinket vállalkozása számára.

Új publikációk:

Ajánlott