Adminisztrátor hozzáadása a Facebook-oldalhoz: Miért van szüksége 2 adminisztrátorra

Erősen ajánlott, hogy egy Facebook-oldalnak több menedzsere legyen, ha Ön az egyikért felelős. Ennek több fontos oka is van. Nak nek biztosíték A Facebook-oldal, amelynek felépítésén az évek során keményen dolgozott, elengedhetetlen, hogy rendelkezzen több adminisztrátor a Facebook-oldalakhoz.

Ezen túlmenően, ha kitiltással vagy kizárással találkozna személyes Facebook-fiókjában (ami egyre gyakoribb), nem tud hozzáférni a Meta oldalakhoz, hogy kezelje azokat.

Tapasztalatom, amiből tanulhatok

Új Facebook oldalt kezeltem egy fiókhoz, és én voltam az egyetlen adminisztrátor. Aztán elkezdtem használni a Facebook Business Managert oldalakhoz, és úgy döntöttem, hogy nem szeretem.

A menedzser túlságosan zavaró volt és nem felhasználóbarát. (Ha a Facebook Business Managert kívánja használni, győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell használni. Ez nagyon bonyolult lehet.)

Így elmentem, hogy töröljem a Facebook-oldalamat a Facebook Business Managerből az oldalak számára, majd amikor visszamentem kezelni a saját Facebook-oldalaimat, eltűnt.

Igazán? Igen, legnagyobb meglepetésemre nem tudtam visszatérni arra a Facebook-oldalra.

Természetesen, ha közösségi médiát használsz menetrendekng eszköz egyszerűbb a Facebook oldalak kezelése.

7 ok, amiért több adminisztrátorra van szüksége

1. Ha van valaki, aki adminisztrátorként dolgozik a Facebook-oldalán, akkor elhagyhatja a céget. Ha igen, akkor elveszíted a Facebook-oldaladat, hacsak nem teszel két embert rendszergazdává.

2. Ha véletlenül törölnéd magad az oldalról – eltűnt. A Facebook élőben marad, de nem tudod frissíteni.

3. Facebook Ügyfélszolgálat – Próbáltál már elérni valakit a Métán vagy a Métán? Sok szerencsét. Lehetséges, hogy az üzleti fiókból csevegési támogatáson keresztül.

Telefonszámokat azonban nem kínálnak. Próbáltál már e-mailt küldeni nekik? Normál választ kap az ügyfélszolgálati központjukhoz. Láthatja azt, amit kaptam, miután megpróbáltam felvenni velük a kapcsolatot:

Olvasni:  Márka vs. márkaépítés vs. márkaidentitás: a különbség

Több ok, amiért több adminisztrátor van a Facebook-oldalon

4. És ha áthelyezi oldalát a Vállalkozáskezelő Központjába, és nem tetszik, ne próbáljon meg visszamenni. Ha ott eliminálod magad, elveszted az admin szerepkörödet a Facebook oldalon.

Néhány évvel ezelőtt ezt tettem, és két napig pánikba estem. Szerencsére a Facebook oldal új volt, és tudtam, hogy könnyen újraépíthetem. De várj, tudtam, kit kérdezzek. A nagy technikusom megvolt a válasz.

5. Mi a teendő, ha megsérült vagy beteg, és nem tud hozzáférni a Facebook-oldalához? Ha megbizonyosodik arról, hogy van valakije, akiben megbízhat, az előnyt jelentene. Soha nem tudhatod, mit sodor az életed.

Ha valaki más segít az oldal kezelésében a távollétedben, az nagyszerű módja a felkészülésnek.

6. Ha megkapja Ez manapság egyre gyakrabban történik cenzúrával. A Facebook kidolgozta új szabályzatát a tényellenőrzőkkel kapcsolatban, és ez elég súlyos.

7. Ha segítségre van szüksége számos megjegyzés megválaszolásához, a hét minden napján, 24 órában, jó lenne, ha egy másik személy gyorsan tudna válaszolni.

Mi volt a válasz?

Ahogy el tudod képzelni, elkezdtem keresni a választ. Megkérdeztem néhány legjobb digitális szakértőt, és rákerestem a Google-ra. A Google válaszai nem adtak módot erre.

Szerencsére tudtam, kit kérdezzek. Mayura tudta a választ, és természetesen ki is tudta találni.

Lépjen a Facebook hirdetési fiókjába, és onnan kérheti az adminisztrátort, hogy állítsa vissza. De ha egy másik személy irányítaná, könnyebb lett volna.

Természetesen emlékszel, miért érdemes Facebook-hirdetéseket használni? Ez a másik bejegyzésemből szólt arról, hogy miért kell ma Facebook-hirdetéseket használnod.

A Facebook-oldaladon való közzététel organikus elérése mára szinte megszűnt. Egy hirdetés nélküli Facebook-oldallal ma már szinte lehetetlen megnyerni.

Köztudott, hogy oldalad követőinek körülbelül 2%-a látja a bejegyzéseidet. 100 követő = két megtekintés.

Miért zárnának ki vagy tiltanának ki a Facebookról?

Íme a legutóbbi okok, amiért a Facebook kizárt vagy kitiltott a Facebookról: (2021. május 26.)

Az egyéni Facebook-fiókokra vonatkozó büntetések kiterjesztése

Az alábbi részlet a webhelyükről származik fellépés a felhasználókkal szemben.

Tényellenőrző programunk 2016 végi elindítása óta a vírusos félretájékoztatás csökkentésére összpontosítunk. Határozottabb lépéseket tettünk a félreinformációkat megosztó oldalak, csoportok, Instagram-fiókok és domainek ellen, és most kibővítjük ezen erőfeszítések egy részét az egyéni Facebook-fiókokra vonatkozó szankciókkal is.

Mától (2021. május 26-tól) csökkentjük az egyén Facebook-fiókjából származó összes bejegyzés terjesztését a hírfolyamban, ha ismételten olyan tartalmat osztanak meg, amelyet valamelyik tényellenőrző partnerünk értékelt. Máris csökkentjük egyetlen bejegyzés elérését a hírfolyamban, ha azt leleplezték.

Mint fentebb látható, elég gyorsan szürke területté válhat. Továbbmennek, és kijelentik: fellépünk azokkal az emberekkel szemben, akik ismételten félretájékoztatást osztanak meg a Facebookon.

Olvasni:  Tartsa naprakészen blogját, amíg távol van (üzleti vagy játék közben)

Legyen szó hamis vagy félrevezető tartalomról a COVID-19-ről és az oltásokról, az éghajlatváltozásról, a választásokról vagy más témákról, gondoskodunk arról, hogy kevesebben lássanak téves információkat alkalmazásainkon.

2022 végén azonban a Facebook ismeretlen ok nélkül megkezdte számos Facebook-oldal közzétételének visszavonását. Ha csevegésen keresztül elér valakit, az gyakran hivatkozik rá közösségi normák irányelv.

Mostanra sok spam-felhasználó küld értesítést olyan oldalakra, amelyeket törölni fognak, és soha nem kattintanak a linkjeikre.

Ma azonban a Metának több oka is van arra, hogy miért zárhat ki a fiókjából:

1. A hirdetések megsértése
2. Hirdetés-ellenőrzési folyamatunk vagy más végrehajtó rendszereink megkerülése
3. Megtévesztő és nem hiteles viselkedés
4. Gyanús vagy jogsértő hálózatok vagy társulások
5. Félretájékoztatás – Láttuk a Twitter-fájlokból, hogy egy személy félretájékoztatása nem biztos, hogy ennyire „eltévedt”, mivel sok Twitter X felhasználót kizártak a fiókjából.

Csak mit jelentenek ezek a kifejezések? Nincs egyértelmű magyarázat a Meta csapatától.

Egy dolog feltűnik:

A Facebook biztonságának növelésére irányuló folyamatos erőfeszítéseink részeként bizonyos 90 naposnál idősebb üzleti menedzserek felhasználóitól megköveteljük a kétfaktoros hitelesítés elvégzését.

Tudj meg többet egyéb bevált gyakorlatok hogy biztonságosabbá tegye üzleti fiókjait a Vállalkozáskezelőben.

Tehát győződjön meg róla, hogy még ma beállította ezt a kéttényezős hitelesítést a Meta-fiókjában.

Egynél több adminisztrátor előnyei a Facebook-oldalon

Számos előnye van annak, ha egynél több adminisztrátor van a Facebook-oldalakon: Az egyik az, hogy valaki más segít neked, ha nem tudsz ott lenni a saját oldalad kezelésében.

A második előny az, hogy másodszor is szemügyre veszi a statisztikáit, és ez biztosan jó is, mivel ők másképp látják a dolgokat, mint te. Lehet, hogy egy kicsit másképp értelmezik a dolgokat, és olyan javaslatokat kínálnak, amelyekre talán nem is gondoltál.

Olvasni:  A B Pinterest hírcsatorna használata galériák megjelenítéséhez a WordPressben

És végül, természetesen, ha véletlenül törli magát az adminisztrátorként. Ha egy másik személy Facebook-adminisztrátor lesz, akkor újra kijelölheti Önt adminisztrátornak. Balesetek történnek, ahogy az évek során megtanultam.

Bízzon több adminisztrátorban a Facebook-oldalakon

Ezért feltétlenül bízzon abban, hogy kiben dönt a Facebook-oldalának második menedzsere mellett. Valójában 100%-ban bíznia kell bennük, és abban, hogy az Ön érdeke a szíve.

Ha nem lenne megfelelő személy a Facebook adminisztrátori szerepére, sok visszahatás léphet fel.

Ennek a személynek a legmegbízhatóbb barátjának, kollégájának vagy rokonának kell lennie, hogy távollétében kezelje Facebook-oldalát.

Ezért ügyeljen arra, hogy az egész folyamat során kapcsolatban maradjon velük.

Mik a különböző szerepek a Facebook-oldalakban?

Ma egy Facebook-oldalnak több szerepe van, mint adminisztrátor. Az alábbi táblázatban láthatja, hogy mindegyik hogyan működik. Esetleg másik csapattagot szeretne kijelölni vagy alkalmazott más, nem rendszergazdai szerepkörbe.

Ellenőrizze meglévő oldalszerepeit, és nézze meg, mit állított be. Kattintson az oldalszerepekre azok megtekintéséhez.

Adminisztrátor / Szerkesztő / Moderátor / Hirdető / Elemző / Élő közreműködő – Tekintse meg a Facebook legfrissebb diagramját arról, hogy az egyes szerepek ma a Facebook-oldal kezelésében Klasszikus oldalak.

Megjegyzés: A Facebook adminisztrátori szerepköre valóban teljes mértékben irányítja az oldalt, és szerepeket is kioszthat másoknak. Egy elemzőnek van a legkevesebb ellenőrzése egy oldal felett.

Következésképpen tudtad, hogy ha létrehozol egy Facebook-oldalt, akkor automatikusan adminisztrátor leszel? Így kapsz egy Facebook-menedzsert.

Erre érdemes gondolni, ha másoknak készít oldalakat. Létrehozhatja, majd hozzárendelheti nekik a szerepet az oldalbeállításokban. (Klasszikus oldalak esetén.) Szüksége lehet az e-mail címükre is a meghíváshoz.

Hogyan lehet menedzsert hozzáadni a Facebook-oldalhoz

Először fel kell lépnie a Facebook oldalára. Ezután lépjen a professzionális műszerfalakra. Az új oldal környezetében kell lennie, majd lépjen az oldalhozzáféréshez.

Kijelölhet valakit menedzsernek – Facebook-hozzáféréssel vagy feladat-hozzáféréssel rendelkező személyeket. Kattintson az új hozzáadása lehetőségre az alábbiak szerint, majd adjon hozzá egy személyt az oldalhoz.

Olvasni:  Miért a Laravel a legjobb keretrendszer a SaaS-alkalmazásokhoz?

Ez az, amit látni fog a Facebook oldalelrendezés Új beállítások menüjében.

Milyen egyéb szerepeket érdemes fontolóra vennie Facebook-oldalán?

Ha azt szeretné, hogy valaki más segítsen az oldaladon, kijelölheti szerkesztőnek. Mindent megtehetnek, például bejegyzéseket ütemezhetnek, de szerepeket állíthatnak be másoknak és adminisztrátoroknak az oldalon.

Végső soron egy másik szerep, amelyet egy csapattagnak ajánlok, egy élő. Ez lehetővé tenné, hogy valaki más élőben lépjen fel az oldalon, hogy növelje organikus elérését.

Új meta-átverések

Ma 2024-ban sok adminisztrátor lát mindenféle üzenetet, amelyek szerint az oldalukat a Meta törli. Ez ellenkezik valamilyen „szabály” stb.

Ha megkapja ezeket, és továbbra is közzéteheti az oldalát, akkor átverésről van szó. Az üzenet három pontjára kattintva jelentheti őket a Metának.

Összefoglalva: Több mint egy Facebook-menedzser

Több okból is kulcsfontosságú, hogy egynél több adminisztrátor legyen Facebook-oldalán. Először is biztosítja, hogy mindig legyen valaki az oldal kezelésére és figyelésére, még akkor is, ha egy adminisztrátor nem elérhető.

Ez segít fenntartani a konzisztens és érzékeny jelenlétet a platformon. Másodszor, több adminisztrátor együttműködhet és megoszthatja a felelősséget, csökkentve a munkaterhelést és biztosítva a feladatok hatékony végrehajtását.

Ezen túlmenően, ha több adminisztrátora van, ez egy biztonsági réteget is növel, mivel minimálisra csökkenti az egyetlen hibapont vagy az oldal esetleges helytelen kezelésének kockázatát.

Összefoglalva, egynél több felügyelői szerepkör betöltése a Facebook-oldalon elengedhetetlen a folyamatos jelenlét fenntartásához, a felelősségek megosztásához és a biztonság fokozásához.

Te jössz

Ma egynél több Facebook adminisztrátor van az oldaladon? Használtad az új Meta Business Managert valamelyik Facebook-oldaladhoz?

Szeretnék többet megtudni tőled az alábbi megjegyzésekben a Facebook oldallal kapcsolatos tapasztalataidról.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott