Ahrefs új funkciók – 2024. szeptember

Ebben a hónapban további fejlesztéseket vezetünk be a Ahrefs szolgáltatásban. Mint mindig, ezeknek a frissítéseknek a többségét közvetlenül az Ön visszajelzései és javaslatai vezérelték Funkciókérés tábla. Ott bármikor hozzáadhat új funkciókra vonatkozó kéréseket, vagy pozitívan szavazhat más ügyfelek kéréseire.

Ellenőrzési jelentések

4 új ellenőrzést adtunk hozzá az ellenőrzési jelentésekhez. Mindezek az új ellenőrzések nemcsak a White Label jelentésekben, hanem az API-n és a tömeges jelentéskészítő eszközünkön keresztül is elérhetők.

Új HTTP/2 ellenőrzés

HTTP/2 (és most a HTTP/3 is) a HTTP hálózati protokoll főbb átdolgozásai. A HTTP/2-t úgy tervezték, hogy csökkentse a várakozási időt, és ezáltal javítsa az oldalsebesség teljesítményét. Válthat webszerverén/tárhelyszolgáltatóján, hogy kihasználja ezt az új szabványt, amely gyorsan normává válik. A még mindig az eredeti HTTP hálózati protokollt használó webhelyek manapság nem tekinthetők optimálisnak.

Ez az új ellenőrzés a napló Teljesítmény szakaszában található, és sikeres/sikertelen értéket ad vissza, ha a webhely HTTP/2-t vagy HTTP/3-at használ.

Új “Blocked by Robots.txt” ellenőrzés

Az audit On-Page SEO részében található új ellenőrzés kiegészíti a meglévő korlátozási ellenőrzéseinket, mint például a Noindex címke és Noindex fejléc teszt. A Blokkolt Robots.txt jelölőnégyzet lefedi azt a másik fontos helyet, ahol egy oldalt le lehet tiltani – magában a Robots.txt fájlban.

Olvasni:  Az Alarmbell egy új Magento biztonsági bővítmény a Hostingertől

A rangsorolás első lépése annak biztosítása, hogy az oldal valóban olvasható legyen és indexelhető legyen a keresőmotorok által. Felháborító lehet, ha egy oldal nem rangsorol, és nem biztos abban, hogy mi a probléma, de kiderül, hogy ez egy egyszerű noindexelési probléma.

Új webhely tömörítési ellenőrzése

Ez az új ellenőrzés, amely az ellenőrzés Teljesítmény részében található, felváltja a korábbi „GZIP-tömörítés” ellenőrzést, és azonosítja a webhelyen a webszerveren keresztül általában alkalmazott webhelytömörítési módszereket, beleértve:

  • Gzip: a GNU Zip rövidítése, a Gzip a legnépszerűbb veszteségmentes adattömörítési módszer az interneten
  • Kienged: veszteségmentes adattömörítési fájlformátum az LZ77 és a Huffman kódolás kombinációjával
  • Brotli: egy másik veszteségmentes adattömörítési algoritmus, amelyet a Google fejlesztett ki, és a Gzip utódjának tekintik

A webhely-tömörítési módszer használata fontos és mindennapos manapság az oldalletöltési teljesítmény és végső soron az oldalsebesség optimalizálása terén.

Ezen felül hozzáadtunk egy rendkívül hasznos “Tömörítési arányok” bontási táblázatot is az ellenőrzés alá, így gyorsan láthatja az elemenkénti tömörítés mértékét, és azt, hogy az hogyan befolyásolja (vagy nem befolyásolja) a letöltött oldal teljes méretét.

Végül megtartottuk a RAW oldalméret-lebontást praktikus fánkdiagramként, így továbbra is láthatja az egyes elemek teljes fizikai méretét, és azt, hogy ezek hogyan járulnak hozzá a teljes tömörítetlen oldalmérethez.

Mivel az oldalsebesség minden eddiginél fontosabb, ezek az új ellenőrzések segítenek megérteni, hogy pontosan mely elemeken kell dolgozni. A Core Web Vitals-ellenőrzésünkkel és a Pagespeed Insights lebontásokkal együtt a Ahrefs továbbra is segít Önnek, hogy a webhelye teljesítményét nyomon kövesse.

Olvasni:  A Teamlancing az új alternatíva a szabadúszók számára?

Új „Oldalméret letöltése” ellenőrzés

Ez az új ellenőrzés, amely az ellenőrzés Teljesítmény szakaszában található, felváltja a korábbi „Oldalméret információ” ellenőrzést. Korábban csak a teljes RAW-oldalméretet adtuk vissza (kivéve a tömörítést), és ezt elemenként bontottuk (pl.: HTML, CSS, JS, képek stb.). A probléma azonban az volt, hogy nem mindig igazodott ahhoz, amit a felhasználó böngészője ténylegesen letölt, amikor betölti a webhelyet, mivel a tömörítés csökkenti az oldal teljes méretét.

Ennek az eltérésnek a kiküszöbölése érdekében hozzáadtunk egy új „Letöltési oldal mérete” ellenőrzést és egy hozzá tartozó lebontási táblázatot, amely pontosan azt emulálja, amit a felhasználó letölt a böngészőjében, amikor betölti a webhelyet.

Plusz: új, bővíthető ellenőrzési magyarázatok a webes auditokhoz

Sok ügyfél részletesebb magyarázatot kért webalapú auditjaink során, ezért most magyarázókat adtunk hozzá az ellenőrzésben szereplő összes ellenőrzéshez. Ezek a magyarázók bal oldali narancssárga szegéllyel kiemelt mezőkben jelennek meg, amelyek kibonthatók és összecsukhatók, ha rákattint az egyes pipákra.

Ezek az ellenőrző magyarázók jelenleg angol, francia és spanyol nyelven érhetők el.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a funkció alapértelmezés szerint be van kapcsolva a gyors ellenőrzésekhez, de alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a White Label Reports szolgáltatásban. Az engedélyezéséhez egyszerűen kapcsolja be a Jelentéssablonok oldal tetején található “Elmagyarázó kibontható szövegének ellenőrzése” opciót.

Egyes magyarázók alján egy hiperhivatkozás található a blogunkon található hasznos útmutatóhoz, amely átfogóbban magyarázza az ellenőrzést. Ne feledje, hogy ezeket a hiperhivatkozásokat csak gyors ellenőrzési módban jelenítjük meg – a White Label jelentésekben rejtve vannak.

Olvasni:  Útmutató a Tumblr visszamutató linkjéhez SEO-hoz

Weboldalak feltérképezése

Az összes beolvasott URL felsorolva

A webhely-feltérképezések mostantól az összes beolvasott URL-t megjelenítik, nem csak az azonosított problémákkal rendelkező oldalakat.

Most listázzuk az összes oldalt az Azonosított oldalak táblázatban a legmagasabb mappaszint szerint rendezve (pl. website.com/level1/level2/) és ábécé sorrendben. A problémamentes oldalak nem bonthatók ki, mivel nincsenek problémák.

Új feltérképezési beállítások

Új „Opciók” gombot adtunk a Webhely-feltérképezések oldalhoz, hogy csökkentse a feltérképezés során felvett irreleváns oldalak számát, és megtakarítsa a feltérképezési kvótát.

Ez az új Beállítások mező 2 új „kizárási” beállítást tartalmaz:

      1. Tartsa be a Robots.txt fájlkizárásokat – ennek a jelölőnégyzetnek a bejelölése (alapértelmezés szerint be van jelölve) követi a webhely Robots.txt fájljában meghatározott szabályokat, és kizár minden, a Robots.txt fájlban megadott oldalt
      2. Egyéni kizárások hozzáadása – ez a szövegmező lehetővé teszi saját szabályok meghatározását, és támogatja a Robots.txt fájlokban használt szintaxist. A leggyakoribb kizárási szűrő a * helyettesítő karakterrel lefoglalt karakterlánc meghatározása. Alapértelmezés szerint ezt a mezőt előre feltöltöttük néhány gyakoribb kizárással, különösen a WordPress által generált összes extra mappával és gyakran használt URL-argumentumokkal. Ezek bármelyikét szerkesztheti/eltávolíthatja, vagy hozzáadhatja a sajátját. Csak ügyeljen arra, hogy minden kizárást külön sorba tegyen. Természetesen, ha minden egyes oldalt minden kizárás nélkül szeretne feltérképezni, egyszerűen eltávolíthatja az összes szöveget, és futtathatja a feltérképezést.

Űrlap beágyazása

Végül két új frissítést adtunk a White Label és beágyazási tervünkhöz:

PDF csatolva az „Új vezető” e-mailekhez

Ha a beágyazási űrlap úgy van beállítva, hogy e-mailben küldje el az új érdeklődőknek az Audit PDF-jüket, korábban nem lehetett látni a potenciális ügyfélnek elküldött pontos PDF-et.

Olvasni:  A WordPress biztonságos frissítése

Ez néha kissé eltérő eredményeket eredményezett, amikor Ön maga futtatja le az auditot. Például eltérő terhelési sebesség. Mostantól megkaphatja a potenciális ügyfél által kapott pontos PDF másolatát, csatolva az „Új érdeklődő” e-mailhez.

Egyszerűen engedélyezze a PDF-fájl felvételét az „Új vezető” e-mailbe a Beágyazási beállítások oldalon.

Új színbeállítások az űrlapcím és a bekezdésszöveg beágyazásához

A beágyazott űrlap még nagyobb testreszabása érdekében lehetőséget adtunk egyéni színek meghatározására az űrlap címének és bekezdésének szövegéhez:

Reméljük, hogy élvezni fogja ezeket a frissítéseket és új funkciókat. Ne feledje, hogy javaslatokat adhat hozzánk Funkciókérés tábla vagy pozitívan szavazhat más ügyfelek által javasolt funkciókra. Az Ön visszajelzése határozza meg termékünk ütemtervét, ezért arra biztatjuk, hogy vegyen részt, és segítsen nekünk a Ahrefs mint vezető SEO audit eszköz továbbfejlesztésében.

Új publikációk:

Ajánlott