AI marketinghez: hogyan (és miért) kell AI marketingstratégiát felépítenie

Az AI a digitális marketing korszakának új trendje. A marketinges mesterséges intelligencia segítségével gyorsan növelheti vállalkozását. Tudjunk meg többet róla.

A marketing volt a vállalkozások gerince. Egy jó marketingstratégia és egy gondosan kidolgozott tervezés növelheti vállalkozása elterjedését, lehetővé téve a növekedést. Vállalkozása látványos növekedést érhet el, ha marketingje gondosan megtervezett. Mivel a világ lakosságának több mint fele az interneten építi ki jelenlétét, a digitális marketing egyre nagyobb ütemben növekszik.

A mesterséges intelligencia (AI) pedig felgyorsítja a digitális marketinget. A marketinges mesterséges intelligencia növeli az üzleti elérhetőséget, és segít automatikus és pontosabb döntések meghozatalában. Fontos azonban megtanulni, hogyan használhatja az AI-t a jobb statisztikák és a digitális marketing érdekében. Íme egy rövid útmutató a mesterséges intelligencia marketingjéhez, miértjéhez és módjához.

Forrás

Mi az az AI marketinghez?

Az AI marketing elemzi az ügyfelek adatait, előrejelzi a fogyasztói viselkedést, és testreszabja a marketingkampányokat. Gépi tanulást, természetes tanulási feldolgozást (NLP) és más AI-technológiákat használ. Használhatja az ismétlődő műveletek automatizálására. Lehetővé teszi, hogy többet tudjon meg az ügyfelek viselkedéséről, és személyre szabott élményeket nyújtson.

Számos üzleti vállalkozás használt AI-t összetett és egyszerű feladatokra. Szinte minden szakaszában segítette a vállalkozásokat. Az AI segítségével a digitális marketingben a vállalatok növekedési grafikonja valószínűleg emelkedni fog.

Az AI különböző típusai a marketinghez

1. Gépi tanulás

Nagy mennyiségű adatot használnak fel a gépi tanulási algoritmusok betanításához. Ez azért történik, hogy kifinomult előrejelzéseket és ítéleteket tudjanak mondani. Képesek szöveget olvasni, fotókat azonosítani és közönséget szegmentálni. Ez segít megjósolni, hogy a közönség hogyan reagálna az Ön marketingtevékenységére. A legnépszerűbb mesterséges intelligencia technológiák a gépi tanulás és a mély tanulás. Ezek az eszközök hatékony AI marketingeszközökké fejlődnek.

Olvasni:  Az Events Manager használata események tervezésére és megosztására a WordPressben

Forrás

2. Feladatautomatizálás

Az automatizált programok olyan rutinfeladatokat hajtanak végre, amelyek nem jelentenek intellektuális kihívást. Ilyen például az üdvözlő levelek küldése és a chatbotok használata. Mindezek a feladatok segíthetik a fogyasztókat a rutinszerű kapcsolattartás során, de nem képesek meghatározni a felhasználók szándékait. Nem tud személyre szabott válaszokat adni, vagy idővel tudást felhalmozni. Ilyenek például a chatbotok és a programok, amelyek automatikusan üdvözlő e-maileket küldenek.

Hogyan építsünk fel AI marketing stratégiát

Az AI marketingstratégiákban való felhasználása számos lépésből áll. A jelenlegi marketing eljárások elemzésével kezdődik. Az AI-alapú megoldások megvalósításával, betanításával és méretezésével fejeződik be.

Íme az AI marketingstratégia felépítésének lépései.

  • Vizsgálja meg jelenlegi marketing módszereit, hogy meghatározza azokat a területeket, ahol a mesterséges intelligencia segíthet Önnek. Ez az első lépés a digitális marketing terén tett erőfeszítéseinek maximalizálása felé.
  • Keresse meg a marketing szűk keresztmetszeteit, és keressen automatizálási megoldásokat. Ez elősegítheti marketingtevékenységeinek gördülékenyebb működését.
  • A harmadik lépés az automatizálási megoldások feltárása. Segít automatizálni a monoton műveleteket és növelni a marketing hatékonyságát.
  • A negyedik és egyben utolsó lépés a megoldások bővítése, betanítása és megvalósítása.

Forrás

Az AI használatának előnyei a digitális marketingben

Az AI és a marketing integráció számos előnnyel jár a digitális marketingben. Segít személyre szabni az ügyfélélményt, gazdagítani a teljesítménymátrixokat és javítani a termelékenységet. A bevétel növelésével segíti a befektetés jobb megtérülését (ROI).

Az egyéb előnyök a következők:

  • Személyre szabott ügyfélélmény

Optimalizált mesterséges intelligencia-algoritmusokat használhat az ügyfelek preferenciáinak előrejelzésére. Ez az ügyfelek adatainak különféle forrásokból történő elemzésével és gyűjtésével történik. Ide tartoznak a webböngészési tevékenységek, a korábbi vásárlások előzményei és a demográfiai adatokon alapuló információk. Ez növeli az ügyfelek elégedettségét, lojalitását és egyéb tényezőket, például az ügyfelekkel való kapcsolatokat. Ez további tartós fogyasztói értéket és egy márka támogatását eredményezi. Egyénre szabott ajánlások és tapasztalatok eredményeként vetődik fel.

  • Jobb ajánlatok és tartalom az ügyfelek számára
Olvasni:  10 hatékony módszer a közösségi média marketingjének fejlesztésére

Az ügyfelek adatainak elemzésével többet megtudhat a közönség preferenciáiról, érdeklődési köréről és viselkedéséről. Emellett olyan tartalmakat és ajánlatokat is biztosít, amelyek jobban megfelelnek az igényeiknek. Valós időben kommunikálhatnak az ügyfelekkel, és személyre szabott tanácsokat és segítséget kínálhatnak számukra mesterséges intelligencia vagy hangsegédek által üzemeltetett chatbotok segítségével. Ezenkívül támogatja a SEO és a tartalommarketing törekvéseit.

Forrás

A mesterséges intelligencia és a marketing integráció segítségével időt és erőforrásokat takaríthat meg, miközben javítja általános termelékenységét. Növeli a teljesítményt az ismétlődő műveletek automatizálásával, és betekintést nyújt az ügyfelek viselkedésébe. Az AI-alapú megoldások segítségével automatizálhatja a potenciális ügyfelek létrehozását, az ügyfelek szegmentálását és egyéb folyamatokat. Hatékonyabban működtetheti vállalkozását, és jobb döntéseket hozhat. A marketinges mesterséges intelligencia a folyamatok csökkentésével és gyakorlati betekintést nyújtva is jobb eredményeket produkál.

A fokozott fogyasztói elkötelezettség révén növelheti bevételeit. A mesterséges intelligencia és a marketing racionalizálja a marketing kezdeményezéseket, és új bevételi kilátásokat fedez fel. A vállalkozások javíthatják teljesítményüket és megőrizhetik versenyképességüket a jelenlegi digitális gazdaságban az AI lehetőségeinek kihasználásával.

Lehetséges kihívások az AI-marketing használatában

A marketinges mesterséges intelligencia segített a vállalkozásoknak jobb valós idejű és adatvezérelt döntéseket hozni. Most ezek vezetik a kortárs marketinget. Az AI-eszközöket még mindig nem fejlesztették ki teljes potenciáljukban. Ezt szem előtt kell tartani, mielőtt bármilyen adatvezérelt kutatást végzünk. Óvatosnak kell lennie annak kiválasztásakor, hogy miként vonja be az AI-t marketingkezdeményezéseibe és -műveleteibe.

A további megfontolandó kihívások a következők:

  • Adatminőség és képzési idő

Az AI marketingeszközökhöz időre és képzésre van szükség ahhoz, hogy megismerjék marketingcéljait. A fogyasztói preferenciák, a szörfözési minták, a kontextus és a szakértelem megértése időigényes lehet. Az adatok minőségének biztosítása is szükséges a pontos, időszerű és reprezentatív adatok megítélésének garantálásához. Fennáll annak a veszélye, hogy pontatlan adatokkal kapcsolatos döntéseket hoznak, ha az algoritmusokat nem képezik jobb minőségű adatokkal. Ez a pontatlanság nem tükrözi az ügyfelek preferenciáit.

  • A marketing környezet módosítása
Olvasni:  Tanulja meg a tartalommarketing alapjait, hogy tartalommenedzserré váljon

Az AI-marketing megzavarta a digitális marketingesek napi marketingtevékenységét. Elemezni kell a megszűnő és a létrejövő munkahelyeket. Egy becslés szerint a marketingtechnológia tíz jelenlegi marketingszakemberből és elemzői szakmából csaknem hatot válthat fel.

  • Támogatás elnyerése a befektetőktől

Nehéz lehet meggyőzni az üzleti befektetőket a mesterséges intelligencia fontosságáról a marketing erőfeszítésekben. Az olyan értékelések, mint a befektetések megtérülése és a hatékonyság, egyszerűen mérhetőek. Nehezebb lehet bemutatni, hogy az AI és a marketing integráció hogyan befolyásolta az ügyfelek tapasztalatait vagy a márka hírnevét. A digitális marketing csapatoknak gondoskodniuk kell a megfelelő értékelési eszközökről. Ez segít nekik összekapcsolni a mesterséges intelligencia-befektetéseiket ezekkel a minőségi előnyökkel.

Az AI marketing egy újabb eszköz a digitális marketingesek korszakában. Ezért még nincsenek egyértelmű bevált gyakorlatok a direkt marketing csapatok kezdeti bevezetésére vonatkozóan. Minden digitális marketingcsapatnak többet kell figyelembe vennie, mint egyszerűen a lehetséges rövid távú előnyöket, amikor kidolgozza az AI marketing megközelítését.

Mind a fogyasztók, mind a szabályozó szervek szigorúan fellépnek azzal kapcsolatban, hogy a vállalkozások hogyan használják fel adataikat. A mesterséges intelligencia marketingstratégiájának hozzáadásakor a digitális marketing csapatoknak meg kell győződniük arról, hogy etikusan alkalmazzák az ügyfelekkel kapcsolatos adatokat. Az adatoknak meg kell felelniük az olyan szabályozásoknak, mint a GDPR, különben súlyos pénzbírságok és jó hírnév károsodásának kockázata áll fenn. Az ügyféladatok marketing személyre szabott felhasználása túlléphet a megfelelőnek ítélt mértéken, ha az Ön mesterséges intelligencia marketingmegoldásai nem kifejezetten a meghatározott szabályozási szabályok betartására épülnek.

Becsomagolás

A marketinges mesterséges intelligencia technológiát használ az adatgyűjtésen, adatelemzésen és piaci trendeken alapuló döntések automatizálására. Gyakran használják digitális marketingkampányokban, ahol a hatékonyság kulcsfontosságú. Az AI-eszközök ügyfélprofilokat és információkat használnak az ügyfelekkel való interakció megtanulására. Felhasználják az információkat, és személyre szabott üzeneteket küldenek az ügyfeleknek. A sok adat feldolgozása mellett az AI marketingeszközök és gépi tanulási algoritmusok segíthetnek a termelékenység, a ROI és a hatékonyság növelésében.

Olvasni:  Hogyan élesítse a számítógépet & IT ismeretek

Tekintsük a Peppertype.ai-t, amely egy innovatív megoldás, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy egyszerűsítsék tartalomkészítési folyamatukat. A mesterséges intelligencia és a fejlett gépi tanulás segítségével megérti márkáját és célközönségét, és több mint 25 nyelven eredeti tartalmat generál Önnek. A platform mesterséges intelligencia motorja több mint 100 000 tartalommal lett kiképezve, hogy megértse, mi lenne a legmegfelelőbb a közönség számára, így Ön egyedül is létrehozhat vonzó és meggyőző tartalmat.

GYIK

1. Mi az AI marketingre?

A mesterséges intelligencia (AI) marketingje automatizált döntéseket hoz. A fogyasztók információinak és profiljainak megfelelően működik. Ez maximalizálja a digitális marketing kezdeményezések hatékonyságát.

2. Hogyan használhatod az AI-t marketingre?

Az AI marketingeszközök segíthetik a cégeket hatékony marketingstratégiák kidolgozásában. Segít a folyamatok kiértékelésében, a szűk keresztmetszetek azonosításában, valamint ezek telepítésében, betanításában és méretezésében.

Új publikációk:

Ajánlott