AI tartalomelemzés 101: A tartalom sikerének mérése és egyebek

AI A tartalomelemzés trükkös lehet, ha nincs tartása az AI és a tartalom sikerének mérésében. Ez a blog segít megérteni, hogyan végezhet hatékonyan AI tartalomelemzést.

Az AI a jövő? Ezen a kérdésen való töprengés ideje már rég elmúlt. 2024 van, és az AI bebizonyította, hogy itt marad. A válasz tehát az, hogy az AI jövője fényesnek tűnik, különösen a tartalomkészítés terén.

Egyre több mesterséges intelligencia tartalomgeneráló eszköz jelenik meg a piacon, így számos vállalkozás fontolgatja, hogy tartalomkészítési igényeinek kielégítése érdekében váltson mesterséges intelligenciára.

Az egyik fő kihívás, amely megakadályozza őket ebben a lépésben, az AI tartalomelemzés és a tartalom sikerességének mérése körüli zavar.

Hogyan lehet pontosan meghatározni, hogy a mesterséges intelligencia által generált tartalom jobban vagy rosszabbul teljesít, mint az ember által írt tartalom? Eltérnek a mesterséges intelligencia és az ember által írt tartalom tartalomelemzési szabályai? Milyen mérőszámokra kell figyelniük a marketingeseknek az AI-tartalom sikerének mérése során?

Ebben a blogban az AI tartalomelemzéssel kapcsolatos összes kérdéssel foglalkozunk, és mindent megteszünk, hogy megoldjuk őket. Kezdjük el!

Olvasni:  Elementor és WordPress: átfogó kezdőknek szóló webinárium

Az AI-tartalom sikerében kulcsszerepet játszó tényezők

Mielőtt mélyebbre ásnánk az AI-tartalom sikerességének mérésének folyamatát, először nézzük meg azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják az AI-tartalom sikerét.

Itt három fő tényező játszik szerepet; meglepődne, ha észreveszi, hogy ezek az emberek által írt tartalmakra is ugyanúgy vonatkoznak. És jó okkal; elvégre, függetlenül attól, hogy ember által írt vagy mesterséges intelligencia által generált, a tartalom végső célja ugyanaz a vállalkozásokban:

 • Ügyfelek vonzása és elköteleződése (mind meglévő, mind potenciális)
 • Márkaismertség kialakítása
 • A márka tekintélyének és vásárlói hűségének építése

És ha két különböző termék végső célja megegyezik, akkor a sikerüket befolyásoló tényezők is hasonlóak. Ezt szem előtt tartva haladjunk tovább a következő tényezők feltárásával:

1. Az AI-tartalom minősége és relevanciája

Forrás

A tartalom megítélésének elsődleges kritériuma a minőség. Az Ön által generált AI-tartalomnak értéket kell hozzáadnia ügyfelei számára; felvilágosíthatja őket valamiről, megoldhat egy problémát, amellyel szembesülnek, vagy új ötletekre ösztönözheti őket.

Csak akkor tekinthető jó minőségű tartalomnak, ha mesterséges intelligencia-tartalma teljesít egy vagy több célkitűzést.

Ezután jönnek a relevancia kritériumai. A mesterséges intelligencia által generált tartalomnak foglalkoznia kell azokkal az aggályokkal, amelyek az Ön vállalkozásának rése vagy iparága szempontjából relevánsak. Minél mélyebben ismeri a célközönségét, annál relevánsabb tartalmat tud generálni az AI-íróeszköz.

2. Optimalizálása keresőmotorokra

Forrás

Csakúgy, mint az ember által írt tartalom, az AI-tartalomnak is előkelő helyet kell kapnia a keresőmotorokban, hogy felkeltse a potenciális vásárlók figyelmét. Ezért tekintik a SERP-ket a tartalom sikerének létfontosságú mérőszámának.

Az AI-tartalom keresőmotorok számára történő optimalizálása a következőket foglalja magában:

 • A tartalom szerkezetének és olvashatóságának értékelése
 • Permalinkek, címcímkék és metaleírások optimalizálása
 • A releváns elsődleges és másodlagos kulcsszavak egységes használata
Olvasni:  Az online szerencsejáték térnyerése Új-Zélandon – előnyei és kihívásai

3. A célközönség elköteleződése

Ahogy a blog elején megbeszéltük, a tartalmad fő célja a célközönség vonzása és megszólítása. Bár itt az első lépés lehet, hogy vonzzák őket, az ő tartalommal való elkötelezettségük az igazi tanúságtétel és annak visszhangja velük szemben.

Ha a célközönség hozzászól a bejegyzéseihez, megosztja tartalmait a közösségi médiában, és időt tölt a webhelyén, akkor AI-tartalmát sikeresnek tekintheti.

A mesterséges intelligencia tartalom sikerének mérése: lépésről lépésre történő folyamat

Miután megvizsgáltuk azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulnak az AI-tartalom sikeréhez, itt az ideje, hogy továbblépjünk az AI-tartalom sikerének mérésére. Az Ön kényelme érdekében a folyamatot négy egyszerű lépésre bontottuk, amelyeket alább ismertetünk.

Maradjon velünk, miközben felvázoljuk az egyes lépéseket a folyamat mélyebb megértése érdekében:

1. lépés: Határozzon meg egyértelmű teljesítménycélt az AI-tartalom számára

Az első lépés a hatékony mesterségesintelligencia-tartalom sikeres mérése felé egy világos teljesítménycél meghatározása.

Az AI-tartalom felhasználásával elvárt célok kiemelése eleinte a tartalomkészítési folyamat hasznára válik, ezáltal jelentősen növeli a siker esélyeit.

Íme néhány példa az AI-tartalomhoz kitűzött teljesítménycélokra:

 • Magasabb SERP rang
 • Megnövekedett oldalmegtekintések
 • Magasabb tartózkodási idő
 • Növekedés a közösségi csatornák elérhetőségében
 • Nagyobb webhelyforgalom

2. lépés: A Peppertype.ai használata az AI-tartalom teljesítményének mérésére

Miután kitűzte teljesítménycéljait, ideje mérni az AI-tartalmat ezekhez képest; más szóval a tartalomelemzés.

Azonban nem remélheti, hogy manuálisan mérheti az AI-tartalom teljesítményét; kell hozzá egy eszköz. Itt jön képbe a Peppertype.ai.

Ez a mesterséges intelligencia által vezérelt platform nem csak az AI-tartalom teljesítményét méri, hanem ötletelést, létrehozást és terjesztési megoldást is kínál. Egyelőre a tartalmi sikermérési szolgáltatásaira összpontosítunk.

Olvasni:  Generatív mesterséges intelligencia a vállalatokban: a lehetséges kockázatok csökkentése

Tehát hogyan segít a Peppertype.ai az AI-tartalom teljesítményének mérésében? Nyomon követi a tartalom kulcsszóhasználatát, és elemzi pozícióját a SERP-eken. Ezenkívül méri a tartalom aktuális forgalmát, valamint kiszámítja annak növekedését egy adott időkereten belül.

Mindezt kiegészítve a Peppertype.ai egyedi betekintést nyújt a mesterséges intelligencia tartalmáról, és megmondja, hogy jól teljesít-e, vagy újra kell építeni.

Az alábbi kép jó képet ad arról, hogy a Peppertype.ai hogyan egyszerűsítheti le a tartalom sikerességének mérési folyamatát:

3. lépés: Az AI-tartalom teljesítményének összehasonlítása a többi tartalommal

Most, hogy felmérte mesterségesintelligencia-tartalmának teljesítményét, a következő természetes lépés a webhelye/közösségi csatornáinak többi tartalommal való összehasonlítása.

Minden olyan vállalkozás, amely az ember által írt tartalomról a mesterséges intelligencia által generált tartalomra vált, először összehasonlítani szeretné teljesítményét. Segít nekik tisztázni, melyik teljesít jól.

Ez a folyamat viszonylag egyszerű; mindössze annyit kell tennie, hogy mindkét tartalomtípushoz külön-külön generálja a tartalom sikermérési adatait, és együtt elemzi azokat. Ügyeljen arra, hogy melyek rendelkeznek jobb SERP-rangsorral, amelyek nagyobb forgalmat generálnak, és melyek vonzzák a nagyobb felhasználói elköteleződést.

4. lépés: Következtetések levonása az AI tartalomstratégiájára építve

Reméljük, hogy a mesterséges intelligencia által generált tartalom jobban teljesített a fenti összehasonlításban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az AI-tartalom nem megfelelő az Ön számára. Ez csak azt jelenti, hogy a jelenlegi mesterséges intelligencia tartalomstratégiája több munkát igényel.

A tartalom egyszeri összehasonlítása azonban nem segít gyakorlati betekintést nyerni. Csak a folyamatos tartalomelemzés révén tudja azonosítani a teljesítménymintákat, és jobb stratégiát kialakítani az AI-tartalomhoz.

Az AI-tartalom a jövő?

Forrás

Ezek a Zippia-statisztikák azt állítják, hogy a globális AI-piac jelenlegi értéke kb 328 milliárd dollárahol a marketingvezetők 79%-a nyilatkozott arról, hogy az AI hogyan növelte üzleti bevételét.

Olvasni:  Alen Air Purifiers kuponok és kedvezményes kódok

Ezeket az ígéretes statisztikákat szem előtt tartva nem lenne helytelen azt feltételezni, hogy a mesterséges intelligencia a közeljövőben uralni fogja a tartalomipart. Tehát, ha már áthelyezte az AI-t a tartalomkészítési követelményeihez, akkor biztosan jó irányba halad.

Ha olyan egyablakos platformot keres, amely egyszerre képes minden tartalommarketing-igényét kielégíteni, a Peppertype.ai egy olyan eszköz, amely megéri a fáradságot.

Ez a mesterséges intelligencia által vezérelt platform képes kezelni a tartalomötleteket, -készítést, -terjesztést és -mérést az Ön vállalkozása számára. Látogassa meg weboldalunkat, hogy még ma ingyenesen kipróbálhassa!

GYIK

1. Integrálható az AI a digitális marketingbe?

Igen, az AI integrálható a digitális marketingbe, és számos előnnyel rendelkezik a hagyományos digitális marketing módszerekkel szemben. A mesterséges intelligencia használata nemcsak automatizálhatja az unalmas feladatokat, hanem adatvezérelt kampányokat is létrehozhat a digitális marketing ROI maximalizálása érdekében.

2. Segíthet a mesterséges intelligencia a tartalom teljesítményének mérésében?

Igen, az AI leegyszerűsítheti a tartalomteljesítmény mérési folyamatát az adatelemzés és -értelmezés automatizálásával és egyszerűsítésével.

3. Milyen alkalmazásai vannak az AI-eszközöknek a tartalommarketingben?

Az AI-eszközök adatvezérelt betekintési képességeiknek és fejlett algoritmusaiknak köszönhetően a tartalommarketingben számos alkalmazási lehetőséget kínálnak. Íme néhány példa az ilyen alkalmazásokra:
1. Tartalom készítés
2. Tartalomterjesztés
3. Tartalom optimalizálás
4. Személyre szabás
5. Teljesítménykövetés

Új publikációk:

Ajánlott