Állatorvos SEO: Hogyan szerezzen több beteget állatorvosi rendelőjének

Manapság az emberek érzékenyebbek lettek az állatok szükségleteire, egészségére és ápolására, ami felkeltette az igényt a jó állatorvosok iránt. A kisállatszülők és az állatbarátok megbíznak a szájról szájra adott ajánlásokban az állataik jobb gondozása érdekében.

Bíznak a Google tanácsaiban is, hogy megtalálják a területük legjobb állatorvosait.

Ha Ön állatorvos vagy állatorvosi rendelőt vezet, és vállalkozása a keresőmotorokon az első öt találat között szerepel, nagyobb valószínűséggel vonzza fel a látogatók figyelmét. Ennek az az oka, hogy a legmagasabb rangú webhelyek megbízhatóbbak és megbízhatóbbak.

Ennek eredményeként el kell kezdenie beruházni az állatorvosi keresőoptimalizálásba, hogy javítsa online jelenlétét, és minél több pácienst vonzzon az állatorvosi rendelőbe.

Ez a cikk bemutatja azokat a legjobb állatkereső SEO-gyakorlatokat, amelyeket érdemes alkalmaznia, hogy kedvencei klinikáját vagy állatkórházát rangsorolhassák a keresőmotorokon, hogy minél több szőrös pácienst vonzanak be.

Kezdjük!

Mi az Állatorvos SEO?

Az állatorvosi SEO javítja az Ön állatorvosi webhelyének organikus keresőmotor-rangsorát, hogy több online ügyfelet szerezzen.

A hatékony állatkereső-optimalizálási stratégia magában foglalja a kulcsszó mélyreható kutatását, az oldal optimalizálását, az oldalon kívüli optimalizálást, az állatorvosi tartalomkészítést és a linképítést.

Miért fontos a SEO az állatorvosok számára?

A SEO kulcsfontosságú az állatorvosok számára, mert:

 • Amikor állatorvosi szolgáltatásokat keresnek a közelben, az állattartók az internetet használják. Ha webhelye releváns és jól optimalizált, akkor automatikusan előrébb kerül a keresőkben, ami segít az állattartóknak, hogy gyorsan megtalálják szolgáltatását.
 • A keresőmotorokon való magasabb helyezés segít állatorvosi vállalkozásának bizalmat építeni a kisállat-tulajdonosok körében. A legjobb keresési eredmények között haladva az állattartók a legmagasabb rangú vállalkozásokat tartják a legmegbízhatóbbnak.
 • A SEO segít legyőzni a versenytársakat, mivel a SEO-ba történő befektetés fokozatosan javítja a keresőmotorok pozícióját. Idővel webhelye sok organikus forgalmat és visszamutató linket fog szerezni.
 • A webhely optimalizálása segít minőségi forgalmat irányítani webhelyére, ami segít maximalizálni a bejövő potenciális ügyfelek számát.
 • A SEO javítja a webhely felhasználói élményét, ami jobb elköteleződést és általános helyszíni mutatókat eredményez.

Állatorvosi SEO-taktika az Ön rendelőjének

Íme a legnépszerűbb keresőoptimalizálási taktika állatorvosi vállalkozása számára:

Kulcsszókutatás állatorvosoknak

Az átfogó és iparág-specifikus kulcsszókutatás segít több minőségi forgalmat és potenciális ügyfeleket irányítani vállalkozása felé.

Webhelye optimalizálásához először a saját réséhez kapcsolódó kulcsszavak kutatásával kell kezdenie.

Azokra a szavakra és kifejezésekre kell összpontosítania, amelyeket az állattartók használhatnak a keresőmotorokban, miközben az állatorvosi klinika által kínált szolgáltatásokat keresik.

Olvasni:  Hogyan állítsuk be a WordPress Könyvtárat az irodalom megjelenítéséhez és eladásához

Olyan SEO eszközöket vehet igénybe, mint a Ahrefs kulcsszókutató eszköze, ill Google Trends kulcsszókutatást végezni minimális erőfeszítéssel és idővel.

Az állatorvosi keresőoptimalizálóknak és a marketingszakembereknek mind a rövid, mind a hosszú farkú kulcsszavak kombinációját kell használniuk, hogy maximalizálják elérésüket és a potenciálisan rangsorolható keresési lekérdezések számát.

A long-tail kulcsszavak olyan kifejezések, amelyek háromnál több kulcsszóból állnak, míg a short-tail kulcsszavak olyan kulcsszavak, amelyek legfeljebb 1-2 szót tartalmaznak.

Például rangsorolás a szolgáltatási helyen egy kulcsszóra, példáulA legjobb állatorvosok a közelemben‘ növeli az állatorvosi klinikán beszerzett vezetékek számát.

Kezdetben olyan kulcsszavakat kell kiválasztania, amelyeknek alacsony a nehézségi pontszáma, mert ezek könnyebben rangsorolhatók.

Kulcsszóeszközünk megjeleníti az egyes kulcsszavak nehézségi pontszámát, megkönnyítve ezzel a megcélozni kívánt kulcsszavak kiválasztását.

GMB-profil optimalizálása

Az állatorvosoknak szánt helyi keresőoptimalizálás segítségével javíthatja online jelenlétét az Ön földrajzi területén és fizikai helyén.

Amikor az emberek egy adott kulcsszóra keresnek, a Google lekéri a legjobb találatokat a közeli területekről, még akkor is, ha a kereső nem adja meg a várost vagy a helyet a kulcsszavas keresésében.

Ha optimalizálja Google Cégem-profilját, vállalkozása magasabb helyezést érhet el a helyi Google keresési eredményei között, ezáltal több potenciális ügyfélhez és értékesítéshez juthat.

Itt hozhat létre üzleti profilt Google Cégem ingyen. Ügyeljen arra, hogy adja meg nyitvatartási idejét, és töltse ki profilját a vállalkozásáról készült fényképek és videók hozzáadásával.

Ezenkívül válasszon megfelelő üzleti kategóriát, hogy vállalkozása a legrelevánsabb közönség számára jelenjen meg.

Tartalomkészítés állatorvosok számára

Állat-egészségügyi szakértőként kellően képzettnek és hozzáértőnek kell lennie ahhoz, hogy tájékoztassa látogatóit az Ön réséről és szolgáltatásairól.

A webhely látogatóinak sok kérdés merülhet fel az állatok gondozásával kapcsolatban. A legjobb módja annak, hogy megkösse őket a márkával, ha értékes tartalmat hoz létre blogok formájában.

A blogodnak relevánsnak kell lennie az olvasók számára. Ez növeli a márka tekintélyét és relevanciáját, és segít visszamutató linkeket szerezni influencerektől és niche bloggerektől.

Olyan informatív blogok létrehozására kell összpontosítania, amelyek választ adnak a kisállat szülők legégetőbb problémáira. Néhány téma a következő:

 • Melyik étel a legjobb egy éves rottweiler számára?
 • Mi a legegészségesebb eledel háziállatok számára?
 • Milyen állateledelt ajánlanak az állatorvosok?
 • Rendben van, ha levágod a macskád szőrét?
 • Hogyan ápoljunk macskát otthon?
 • Hogyan lehet megnyugtatni egy nyulat ápolás közben?

Amellett, hogy forgalmat irányítanak webhelyére, az értékes tartalom segít elnyerni a közönség bizalmát, és növeli annak esélyét, hogy igénybe vegyék szolgáltatásait.

Weboldal optimalizálás

Miután a kulcsszókutatást rendezte, ezeket a kifejezéseket be kell építenie a céloldalak tartalmába.

A keresőmotorok figyelmet fordítanak weboldalai tartalmára és relevanciájára. A célkulcsszavakat az oldal legfontosabb területein kell szerepeltetnie, hogy maximalizálja annak esélyét, hogy forgalmat irányítson a keresőmotorokon keresztül.

Ne feledje, hogy kulcsszavainak természetesen illeszkedniük kell az oldal tartalmához.

Íme a legnépszerűbb webhely-optimalizálási gyakorlatok állatorvosok számára:

Olvasni:  Hogyan írjunk útmutató cikket: 4 egyszerű tipp

 • Adja hozzá az elsődleges kulcsszót a title címkéhez, a leírás címkéhez, a fő tartalomhoz, a heading címkéhez és az alt címkéhez.
 • Kezdje a title címkét az elsődleges címkével, és használja a seed kulcsszó szemantikai változatait a leírási címkében.
 • Győződjön meg róla, hogy webhelye mobilbarát.
 • Ellenőrizze webhelyét a Google Search Console-ban, és ellenőrizze, hogy vannak-e hibák. Javítsa ki az összes kritikus hibát, például a hibás hivatkozásokat vagy az alapvető webes vital problémákat.
 • Optimalizálja az URL-t és a webhely szerkezetét, hogy a kulcsszavakat beépítse az URL-be. Gondoskodjon arról is, hogy az emberek akár három kattintással elérjék a webhely minden oldalát.
 • Küldjön be XML-webhelytérképet és adjon hozzá sémaadatokat, hogy a keresőmotorok könnyebben feltérképezzék és megértsék az oldal tartalmát.

A linképítés az egyik leglényegesebb SEO-taktika vállalkozása növekedésének és online jelenlétének fokozása érdekében. Amikor linkeket szerez webhelyére, a Google és más keresőmotorok megbízhatónak és népszerűnek tartják vállalkozását.

A linkek úgy működnek, mint egy szavazat az Ön vállalkozására. Több link több szavazatot jelent; minél magasabb a szavazatok száma, annál jobb a helyezés.

Íme néhány az állatorvosok legfontosabb linkszerzési taktikái közül:

 • Tegyen közzé sajtóközleményeket az állatorvosi klinikájáról jó hírű magazinokban, és vegyen igénybe olyan szolgáltatásokat, mint pl HARO. Nagyobb valószínűséggel veszik fel őket a releváns magazinok, amelyek több linket mutatnak az Ön webhelyére.
 • Forduljon a saját résébe tartozó olyan szervezetekhez, amelyek nem közvetlen versenytársai, és kérjen tőlük háromirányú linkcserét. Valószínűbb, hogy elfogadják az ajánlatát. Ezt a stratégiát azonban óvatosan alkalmazza, mert a Google megbünteheti webhelyét a túlzott linkcsere miatt.
 • Használja ki a vendégek hozzászólásait azáltal, hogy külső közreműködőket keresve keressen webhelyeket a saját résén. Írjon nekik egy cikket, és a tartalomban hivatkozzon vissza webhelyére.
 • Használja a hibás hivatkozások létrehozását, hogy kapcsolatba lépjen a webhelytulajdonosokkal, és kérje meg őket, hogy a hibás hivatkozás helyett hivatkozzanak vissza a webhely tartalmára.

A linképítés használatával javíthatja domainje általános hírnevét, ami magasabb organikus helyezést és forgalmat eredményez.

Legjobb kulcsszóötletek állatorvosi keresőoptimalizáláshoz

Íme néhány a legjobb kulcsszóötlet az állatorvosi keresőoptimalizáláshoz:

Kulcsszó Hangerő CPC (USD)
megfizethető állatorvosi rendelő 1900 3.62
állatorvosi rendelő 27100 4.24
sürgősségi állatorvosi rendelő 12100 2.51
állatorvos sürgősségi klinika a közelemben 2400 2.6
állatorvosi rendelő a közelemben 33100 4.32
sürgősségi állatorvosi rendelő a közelemben 5400 2.6
állatorvosi rendelő bejárása 2400 4.23
minden lény állatorvosi klinika 1900 1.85
minden lény állatorvos 3600 2.35
minden lény állatorvosi kórházban 480 2.24
állatorvosi ellátás 14800 4.25
állatorvosi rendelő 27100 3.47
állatorvosi rendelők 14800 3.47
állatorvosi kórház 14800 2.82
állatorvosi kórház a közelemben 9900 3.27
állatorvos a közelemben 720 3.64
állatorvos 720 3.35
kisállat oltási klinika 8100 2.02
kisállat klinika 14800 3.42
állatklinika a közelemben 14800 3.16
megfizethető állatorvos a közelemben 2900 3.04
állatorvos a közelemben 201000 4.47
állatorvosi kórház a közelemben 2900 3.27
macska állatorvos a közelemben 3600 3.29
állatorvosi rendelők a közelemben 4400 3.76
a legjobb állatorvos a közelemben 9900 3.99
mobil állatorvos a közelemben 4400 2.84
sürgősségi állatorvos a közelemben 8100 2.43
Olvasni:  Stratégiai ügynökségi partnerségek: kulcs a növekedés felszabadításához

Állatorvos SEO ellenőrzőlista

Itt található az összes legjobb állatorvosi SEO-taktika listája, amelyet be kell építenie a SEO stratégiájába:

Értsd meg a közönségedet

Mindig szánni kell rá időt megérteni a közönséget mielőtt bármilyen stratégiát végrehajtana.

A kulcsszókutatás során képet kaphat arról, hogy a potenciális ügyfelei milyen szavakat használnak, miközben hasonló szolgáltatást keresnek.

Egy felmérés elvégzésével is képet kaphat közönsége igényeiről.

A személy-vezérelt SEO stratégia hosszú távon mindig segít a marketingstratégia javításában.

Helyi keresőoptimalizálás megvalósítása

A márka feltüntetése a Google Cégem oldalon hatékony keresőoptimalizálási stratégiának tekinthető, mivel az emberek szívesebben keresnek a közeli állatorvosi rendelőket a Google-on.

A munkája nem ér véget pusztán a klinika felsorolásával. További lépéseket kell tennie a teljes helyi SEO jelenlétének optimalizálása érdekében.

Íme néhány legjobb helyi SEO tipp állatorvosok számára:

 • Igényelje és optimalizálja Google Cégem-adatlapját.
 • Küldje be vállalkozásának adatait a réséhez kapcsolódó legjobb üzleti listákba.
 • Együttműködjön a közösségi média befolyásolóival a márkaépítés javítása érdekében.
 • Helyspecifikus oldalak létrehozása webhelyén, hogy jelölje meg üzleti jelenlétét minden kiszolgált helyen.
 • Könnyítse meg az ügyfelek számára, hogy véleményt írjanak a vállalkozásáról.
 • Rendszeresen válaszoljon a véleményekre, és tegyen azonnali lépéseket az ügyfelek problémáinak megoldására.
 • Vizsgálja meg meglévő webhelyét az esetleges hibák miatt, és tegyen lépéseket a javításuk érdekében.
 • Hozzon létre és tegyen közzé minőségi tartalmat webhelyén.
 • Oszd meg a Google Cégem-profilod tartalmát a közönség elköteleződése érdekében.
 • Növelje a webhelyére mutató hivatkozások és hivatkozások számát.

Vizsgálja meg a nagy szándékú kulcsszavakat

Amikor állatorvosi klinikákat keresnek, az emberek bizonyos kifejezésekre keresnek, mint pl.sürgősségi állatgondozó központok a közelemben‘vagy’legjobb állatorvosok a közelben.’

Ha a kulcsszavak ennyire konkrétak, akkor nagy szándékú kulcsszavaknak nevezzük őket. Az ehhez hasonló kulcsszavakat célozhatja meg, hogy növelje az organikus forgalmat és növelje a konverziók számát webhelyén.

A hosszú farkú kulcsszavak specifikusabbak a rövid farkú kulcsszavakhoz képest.

Érdemes megnéznie a Google alján található „Google-hoz kapcsolódó keresés” javaslatokat is, hogy további kulcsszóötleteket kaphasson a kezdő kifejezéshez kapcsolódóan.

Tartsa meg webhelye közönségét hosszabb ideig

Minél több időt tölt a közönség a webhelyen, annál nagyobb az esélye, hogy lépéseket tesznek.

Több tevékenység több eladáshoz vezet. Ezért az állatorvosi klinika tulajdonosaként lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy a közönséget hosszabb ideig megtartsa webhelyén.

Annak biztosítása érdekében, hogy az emberek sok időt töltsenek a webhelyen, nézze meg a visszafordulási arányt, a kilépési arányt és az átlagos webhelyen eltöltött időt. A Google Search Console és a Google Analytics rendelkezik majd a webhelyen végzett ügyfelek interakcióival kapcsolatos adatokkal.

Fenn kell tartania az alacsony visszafordulási arányt, alacsony kilépési arányt (a céloldalakról), és magas átlagosan a webhelyen eltöltött időt.

Adjon hozzá kiváló minőségű tartalmat, használjon lebilincselő képeket és videókat, és adjon hozzá egyszerűen kattintható CTA-kat, hogy motiválja a közönséget arra, hogy hosszabb ideig maradjon és tegye meg a kívánt lépéseket. Javítania kell a belső hivatkozásokat is, hogy az emberek továbbra is kattintsanak és felkeressenek webhelye más oldalait.

Olvasni:  Digitális ügynökség sorozat podcast: Verz Design – Henry Ng

A webhely szerkezetének optimalizálása

A webhely jó felépítése segít a keresőmotoroknak abban, hogy jobban megértsék az Ön tartalmát.

Ha webhelye felépítése kiváló, a keresőmotorok könnyebben tudják feltérképezni a webhely különböző oldalait. A továbbfejlesztett belső linkstruktúra alacsonyabb visszafordulási arányhoz vezet.

Ezenkívül a jó struktúra növeli annak esélyét, hogy webhelylinkeket kapjon a Google-keresésben.

Íme egy példa egy ideális webhelyszerkezetre:

Kép forrása: Megbízható puha

Az URL-ek legyenek rövidek és felhasználóbarátok, és ügyeljen arra, hogy webhelye minden oldala néhány kattintással elérhető legyen.

Legyen jó minőségű tartalom

A tartalom a helyi keresőoptimalizálás legfontosabb eleme. A keresőmotorok tartalom alapján rangsorolják webhelyét.

Minél relevánsabb a tartalom a megcélzott kulcsszavak szempontjából, annál nagyobb az esély a legjobb helyezésekre.

Tartalmának egyedinek, átfogónak és vonzónak kell lennie. Vizsgálja meg, milyen tartalmat készítenek versenytársai, és próbáljon meg náluk jobb tartalmat létrehozni.

Amikor részletes tartalomelemeket hoz létre egy adott témában, a kulcsszó relevanciája és a látens szemantikai index pontszáma automatikusan növekszik, ami magasabb és stabilabb helyezéseket eredményez.

Szerezzen listát a releváns üzleti címtárakról

Az online címtárak segítségével az ügyfelek megtalálhatják az összes vállalkozást egy adott területen. Vállalkozását fel kell tüntetnie ezekben a címjegyzékekben, ezeket online hivatkozásoknak is nevezik.

Ezenkívül az üzleti címtárak nagyszerű módja annak, hogy növelje a vállalkozására mutató hivatkozások számát. A több hivatkozás és hivatkozás jobb helyi keresőoptimalizáláshoz vezet.

Az online hivatkozások létrehozásakor a legfontosabb dolog, amit észben kell tartani, hogy a vállalkozás neve, címe és telefonszáma (NAP) egységes legyen az interneten.

A keresőmotorok az üzleti adatok alapján határozzák meg az információk hitelességét és pontosságát. Ezért gondoskodnia kell arról, hogy a NAP ugyanaz maradjon az egész weben.

Amikor online idézeteket hoz létre az állatorvosi klinika számára, próbáljon meg listákat/profilokat létrehozni a niche-releváns könyvtárakban.

Ebben az esetben az állatorvosi címtárak, mint pl Veterinarians.org és GreatVet hasznosak, mert nem csak ingyenes linket biztosítanak a webhelyére, hanem felkeresik őket a régió legjobb állatorvosait kereső állattulajdonosok is.

Következtetés

A webhely optimalizálása előtt mindig meg kell értenie az ügyfél fájdalmas pontjait.

A kisállatszülők bizalmának elnyerése kulcsfontosságú, mivel ők gyerekként szeretik házi kedvenceiket, és ezt az értékesítési tölcsér minden lépésénél szem előtt kell tartania. Meg kell mutatnod nekik, hogy te vagy a legjobb a szakterületeden.

Ehhez webhelyének vonzónak és megbízhatónak kell lennie. A SEO gyakorlatok átvétele a legjobb módja annak, hogy a potenciális ügyfelek higgyenek az Ön munkájában.

Átfogóan elmagyaráztuk azokat a legjobb állatorvosi keresőoptimalizálási gyakorlatokat, amelyek segítségével állatorvosi gyakorlata még több szőrös pácienst vonz le, és szervesen láthatóvá válik az interneten.

Új publikációk:

Ajánlott