Amit szem előtt kell tartania, amikor szabadúszó grafikust alkalmaz

Szabadúszó grafikus tervezőt bérelne fel? Íme néhány fontos tipp, amelyet szem előtt kell tartania, amikor következő projektjéhez keres egyet.

Forrás

Ha szabadúszó grafikus tervezőt szeretne felvenni, győződjön meg arról, hogy talál valakit, aki képes létrehozni a vállalkozásához vagy márkájához illő képet. Ezenkívül azt szeretné, ha valaki együtt dolgozik Önnel a tervezési folyamat minden szakaszában, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elégedett a végtermékkel.

De honnan tudhatja, hogy a grafikus, akit fel akar venni, rendelkezik a szükséges készségekkel és tapasztalattal? Hogyan lehet biztos abban, hogy a munkát gyorsan és az Ön megelégedésére végzik? Olvasson néhány tippet arról, hogyan bérelhet fel szabadúszó grafikust anélkül, hogy később megbánná.

Ki a szabadúszó grafikus?

Az önálló vállalkozót független vállalkozónak vagy szabadúszóként nevezik. Valószínűleg egy független vállalkozónak lesz stúdiója, és vállalja az ügyfeleket, miközben több más projektjein is dolgozik. Egy szabadúszónak nem lehet saját stúdiója vagy irodája. Ehelyett dolgozhatnak otthonról vagy bárhol, ahol kényelmesek.

A szabadúszó grafikus tehát független grafikusnak nevezhető, aki egyszerre több ügyfélnek dolgozik szerződéssel vagy projektenként, és nem kötődik egy céghez teljes munkaidőben.

Tippek egy szabadúszó grafikus sikeres béreléséhez

Ha grafikus tervezőt alkalmaz, számos különböző típusú szabadúszót alkalmazhat. Egyesek árat határoztak meg, mások pedig óradíjat.

Ideális esetben ajánlatos valakivel együttműködni meghatározott árakkal, mivel ez lehetővé teszi számára, hogy pontosan azt tervezze, amire szüksége van, ahelyett, hogy a költségvetésből vagy az időkorlátokból kifolyna.

Olvasni:  Google Discovery Ads: Mik ezek és hogyan kell használni őket

Ha azonban a projektje nyitottabb és gördülékenyebb, jobb, ha olyan valakivel dolgozunk együtt, aki óránként fizet. Győződjön meg arról, hogy véleményük szerint mennyi ideig tart, mielőtt megállapodna az árfolyamról. Ezt szem előtt tartva nézzünk meg néhány szempontot, amelyeket figyelembe kell venni, amikor szabadúszó tervezőt vesz fel.

Szabadúszó tervező animáció

Alt szöveg: Szabadúszó

Forrás

Fontolja meg a költségvetést

Ha szabadúszó grafikussal készül, mindig ismerje a költségvetését. Még korlátozott költségvetés mellett is gondoskodjon arról, hogy már az első naptól tisztában legyen vele, és állapodjon meg a mérföldkőnek számító kifizetésekről és az előnyben részesített fizetési arányról.

A munka megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy Ön és tervezője megegyezik abban, hogy pontosan mennyit (és mikor) fognak fizetni. Fontolja meg a költségkeret részleteinek megosztását, hogy pontos becslést tudjanak adni a projekt egyes elemeinek időtartamáról.

Az is bölcs dolog, hogy ezek alapján világos mérföldköveket és fizetési ütemezéseket állítson össze, hogy minden érintett tudja, mi várható az út minden lépésében. Ha problémák merülnek fel, vagy a szállítás előre nem látható késése van, legalább mindkét fél tudja, hogy pénzügyi szempontból hol állnak a dolgok.

Készségek

Mérje fel, mire van szüksége, és ki tudja szállítani. Ha valakire van szüksége a logók tervezésében, de nem tud segíteni a közösségi médiás grafikájában, ezt mindenképpen vegye figyelembe.

A különböző tervezők különböző területekre specializálódtak, és ismerniük kell az Ön igényeit, mielőtt bármit is bemutatnának. Ha segítségre van szüksége ahhoz, hogy milyen tervezőre van szüksége a projekthez, tekintse meg az általuk készített egyéb tervek portfólióit, mielőtt felveszi őket.

Olvasni:  20 kreatív módszer a digitális marketing fejlesztésére

Ha konkrét kérései vannak, vagy speciális képességekre van szüksége, ezt előre jelezze a munka leírásakor, hogy a jelöltek ne vesztegessenek idejüket irreleváns minták küldésével. Legyen nagyon világos a tervezőkkel, amikor felveszi őket; soha nem szabad találgatni, hogy megfelelnek-e az elvárásoknak vagy sem.

Korábbi projektek/tapasztalatok

Mielőtt felvesz valakit, győződjön meg arról, hogy a portfólióján van valamilyen releváns munka. Ön olyan szabadúszót keres, aki minőségi grafikával tud szolgálni, amely jól reprezentálja cégét. Ne féljen megkérdezni tőlük, hogy dolgoztak-e már hasonló projekteken, vagy kérjen mintákat korábbi munkáikból.

Nem árt megnézni a közösségi média profiljaikat; képet adhat arról, hogy milyen emberekről van szó, és mennyi időt töltenek mesterségükkel. Ez mind hasznos információ, amikor eldönti, felvesz valakit vagy sem.

Fogékonyság

Nehéz válaszokat kapni? Több napig is eltart, mire a szabadúszó grafikus válaszol? Ha igen, akkor lehet, hogy megbízhatatlan tervezőt talált.

Ha olyan embert keresel, aki szorosan együttműködik veled, a kommunikáció létfontosságú. Szeretne valakit, aki gondoskodik arról, hogy egyetlen kérdés vagy aggály se maradjon megválaszolatlan, és gyorsan (vagy legalábbis azonnal) válaszol.

Sok esetben, ha a kommunikáció gyenge a kezdeti kapcsolatfelvétel során, jó eséllyel csak romlik a projekt előrehaladtával. A legjobb megoldás az, ha továbblép, és keres egy másik jelöltet – különösen azért, mert manapság nagy kereslet van a minőségi grafikusok iránt.

Béreljen fel olyat, akinek a válaszideje megfelel az Ön igényeinek; különben valószínűleg csalódást okoznak az úton. A kommunikáció létfontosságú minden olyan esetben, amiben szabadúszók is részt vesznek, ezért ne becsülje alá jelentőségét. Az utolsó dolog, amit szeretne, hogy a szabadúszó ne reagáljon gyorsan vagy egyáltalán. Fontos, hogy úgy érezze, van valakije, aki reagál, különösen az út egyenetlenségei során.

Olvasni:  A Google bejelentette, hogy az Apple bevezette az RCS-t

Elérhetőség és következetesség

  Szabadúszó tervező animáció

Forrás

A szabadúszókkal az egyik legnagyobb kihívás a következetesség lesz. Mivel független vállalkozók és nem alkalmazottak, nem számíthat rájuk, hogy minden nap (vagy akár hetente) egy meghatározott időpontban megjelennek.

Minden aláírt szerződésben fel kell tüntetni, hogy hetente hány órát vár a tervezőtől. Érdemes olyan tervezőket keresni, akik nem hetek, hanem hónapok szerint határozzák meg elérhetőségüket. Győződjön meg arról, hogy van valamilyen minimális elkötelezettség a projekt (és a pénz) elfogadására.

Mielőtt bármilyen áron megállapodna, győződjön meg arról, hogy talált egy szakértőt, aki hosszabb ideig tud Önnel dolgozni. Ne vegyen fel valakit, aki csak rövid időre áll rendelkezésre, vagy aki nem rendelkezik egységes munkarenddel; hosszú távon többe fog kerülni, és a projektje megsérülhet. Ha lehetséges, próbáljon meg valakit találni, akivel következetes kapcsolatot tud kialakítani. Ez csak elősegíti a vállalkozás növekedését, és hosszú távon pénzt takaríthat meg.

Következtetés

Ha talált egy szabadúszó grafikus tervezőt, aki úgy tűnik, hogy jól illeszkedik a projektjéhez, egyeztessen egy kezdeti találkozót vagy telefonhívást, hogy közösen meghatározhassák a célokat és az elvárásokat. Ügyeljen arra, hogy a projektje minden szakaszában tartsa a kapcsolatot azáltal, hogy folyamatosan tájékoztatja őket a változásokról, az új információkról és a remélt részletekről. Ne feledje, hogy a kommunikáció kulcsfontosságú, ha bármilyen távolról szolgáltatásokat nyújtó szakemberrel dolgozik (pl. webdizájnerek, írók/szerkesztők stb.). Tehát rendszeresen jelentkezzen be!

GYIK

1. Hogyan találhatok szabadúszó grafikusokat a közelemben?

Ha szabadúszó grafikusokat szeretne találni a környéken, írja be a szabadúszó grafikus + szót [your city] a Google-be. Megkérdezheti barátait és üzleti partnereit is, hogy van-e javaslatuk.
Javasoljuk azonban, hogy használja a Pepper Content tervezési szolgáltatását, hogy a legjobb szabadúszó tervezőket szerezze meg projektjeihez. A Pepper Content tervezési szolgáltatásával megszabadulhat minden olyan problémától, amely a szabadúszókkal való kapcsolattartással jár, mivel a Pepper mindent megtesz helyetted. Egyszerűen adjon részletes tájékoztatást arról, hogy mit keres, és az általunk szállított eredmények megfelelnek (vagy meghaladják) az Ön elvárásait.

Olvasni:  Instagram-hírcsatornák: mik ezek és hogyan kell használni őket

2. Mit várnak el a grafikusok a megrendelőtől?

Az ügyfélnek elvárnia kell, hogy elegendő információt adjon a projektjéről (beleértve a fényképeket és logókat), hogy grafikusa fantasztikus dizájnt tudjon készíteni, amely tükrözi az Ön márkáját és szolgáltatását.
Az ügyfélnek a tervezési folyamat bármely szakaszában elérhetőnek kell lennie – például, ha a tervező azt szeretné, hogy különböző színsémákat vagy betűtípusokat nézzen meg, időt kell hagynia az áttekintésre és azonnali válaszadásra.

3. Mire kell figyelnem, ha szabadúszó mozgógrafikus tervezőt veszek fel?

Rengeteg mozgógrafikus tervező és animátor létezik, de nehéz eldönteni, hol kezdjem. Segít, ha előre elkészíti a kérdéseket, hogy gyorsan értékelje a jelölteket, és biztosítsa, hogy valakit felvegyen, aki megfelel az Ön igényeinek és elvárásainak.
Kérdezhet korábbi tapasztalatairól, és megoszthatja elvárásait, hogy megértse, megfelelőek-e.

Új publikációk:

Ajánlott